Τα πρώτα βήματα

Mr.Xabales

Νεοφερμένο μέλος

Ο Mr.Xabales αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Γεια σας.

Ονομαζομαι Γιαννης, ειμαι 18, μενω στη Ξανθη(προς το παρον) και ειμαι τελειως ασχετος από γατες. Την τελευταια φορα που ημουνα με μια γατα μεσα στο ιδιο δωματιο κατεληξα με γρατζουνιες!!

Και αφου τελειωσαμε με αυτα...ας μιλησουμε για γατες. Σκοπευω να αγορασω μια γατα. δεν ξερω αν αληθευουν ολες αυτες οι δυσιδαιμονιες και η δηθεν κακοτυχια που φερνουν αλλα λατρευω τις μαυρες γατες, αυτες με τα ωραια χρυσα ματια που λαμπουν τη νυχτα οταν σε κοιτανε καταματα. Σας παραθετω λοιπον τις παρακατω ερωτησεις.

1)Τι φροντιδα θελει μια γατα(πειτε μου τα παντα, τι πρεπει να κανω, ποτε να το κανω, τι πρεπεινα προσεχω κτλ)
2)Που μπορω να βρω μια τετοια γατα( ομορφη, ok στην υγεια της, με ‘προσωπικοτητα’)
3)Αρσενικη ή θηλυκη( γατακι ή γατα προτιμαμε)
4)Επειδη όταν την παρω(αν την παρω) θα ειμαι φοιτητης και θα εχω διαφορες υποχρεωσεις, ποσο χρονο πρεπει να αφιερονουμε σε μια γατα?
5)Μπορουμε να την αφηνουμε μονη της στο σπιτι? Τι κινδυνοι υπαρχουν στο σπιτι όταν είναι μονη της?
6)Τι ρατσες υπαρχουν?(δειξτε καμοια foto)
Και τελευταιο από αποψη προτεραιοτητας,
7)Για τι τιμες μιλαμε?
Αυτα προς το παρον...

Ευχαριστω για την προσοχη σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας.

Ονομαζομαι Γιαννης, ειμαι 18, μενω στη Ξανθη(προς το παρον) και ειμαι τελειως ασχετος από γατες. Την τελευταια φορα που ημουνα με μια γατα μεσα στο ιδιο δωματιο κατεληξα με γρατζουνιες!!

Και αφου τελειωσαμε με αυτα...ας μιλησουμε για γατες. Σκοπευω να αγορασω μια γατα. δεν ξερω αν αληθευουν ολες αυτες οι δυσιδαιμονιες και η δηθεν κακοτυχια που φερνουν αλλα λατρευω τις μαυρες γατες, αυτες με τα ωραια χρυσα ματια που λαμπουν τη νυχτα οταν σε κοιτανε καταματα. Σας παραθετω λοιπον τις παρακατω ερωτησεις.

1)Τι φροντιδα θελει μια γατα(πειτε μου τα παντα, τι πρεπει να κανω, ποτε να το κανω, τι πρεπεινα προσεχω κτλ)
2)Που μπορω να βρω μια τετοια γατα( ομορφη, ok στην υγεια της, με ‘προσωπικοτητα’)
4)Επειδη όταν την παρω(αν την παρω) θα ειμαι φοιτητης και θα εχω διαφορες υποχρεωσεις, ποσο χρονο πρεπει να αφιερονουμε σε μια γατα?
5)Μπορουμε να την αφηνουμε μονη της στο σπιτι? Τι κινδυνοι υπαρχουν στο σπιτι όταν είναι μονη της?
7)Για τι τιμες μιλαμε?
Αυτα προς το παρον...

γεια σου γιαννη ! :)
κατ'αρχας πριν παρεις γατα σιγουρεψου οτι θες μια, και οτι θα την εχεις για τα υπολοιπα 15-20 χρονια της ζωης σου...

επειδη ρωτας τοσα πολλα, που ειναι αδυνατον να απαντηθουν σε ενα ποστ, σου προτεινω να διαβασεις τα αρθρα πανω ψηλα (articles), και για να δεις διαφορες ρατσες το breeds. παντως υπαρχουν και πολλα πολλα γλυκα αδεσποτακια να υιοθετησεις, που εχουν τρομερη αναγκη απο σπιτι. ο,τι αποφασισεις, σκεψου το καλα κ τα ξαναλεμε.:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι μάυρες γατούλες όπως τις θες δεν κοστίζουν κάτι;)αρκεί να είσαι σίγουρος οτι μπορείς να αναλάβεις μια τέτοια ευθύνη...όταν τελειώσεις με τις σπουδές σου τι θα γίνει;:)

ριξε μια ματια στα "χαριζονται" ισως βρεις κανενα μαυρακι, υπαρχει ενα, το ναζι, αλλα θα βρεις και αλλα πολλα....:D

Δες κι αυτό το φυλλάδιο για τα βασικά.
Όπως σου έγραψαν ήδη, ψάχνοντας στις διάφορες κατηγορίες του φόρουμ και στα άρθρα, θα βρεις απαντήσεις στις περισσότερες απορίες σου. Για ό,τι άλλο, εδώ είμαστε.

Καλημέρα Γιάννη και καλώς ήρθες! Εκτός από τα άρθα που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω, εγώ θα σου πρότεινα μιας και είσαι καινούριος στο club να σκεφτείς να υιοθετήσεις πιό μεγάλη γάτούλα και όχι μωράκι! Απλα η μεγαλύτερη γάτα έχει μια πιο διαμορφωμένη προσωπικότητα ενώ το γατάκι, εκτος από τη πολύ μεγαλύτερη φροντίδα που εκ των πραγμάτων χρειάζεται, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις!!! Καλή τύχη στην αναζήτησή σου!

Λοιπον πρωτα απ'ολα ειμαι, οχι σιγουρος, αλλα ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θελω να αποκτησω γατα.
Μαρια Γατσιου ανεφερα οτι θελω να παρω γατα οταν γινω φοιητης επειδη αν παρω τωρα και τη φερω στο σπιτι θα ξεκινησει εμφυλιος πολεμος(εγω vs μανα μου). Συνεπως μετα τις σπουδες δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα.

Τωρα να πω την αληθεια δεν θα ηθελα και πολυ να παρω αδεσποτη γατα(χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν). Δεν μπορω να πω γιατι, απλως κατι δεν μου καθεται καλα και πιστευω οτι αν κανω κατι τετοιο δεν θα ειναι καλο ουτε για μενα ουτε για τη γατα.

Ειδα αυτη τη γατα που εχει η αρχικη σελιδα ρατσα κορετ αν δεν κανω λαθος. Μολις ειδα πως κοιτουσε επεσα ξερος! Δυστυχως διαβασα οτι μονο σε αυτο το χρωμα απαντουν. Επειδη ομως ζουμε σε εποχες οπου ολα ειναι πιθανα γινεται να βρουμε μια τετοια γατα μαυρη με ομοια μεγαλα λαμπερα ματια?

Και κατι ακομα. Μου ειπατε να καταφυγω στα διαφορα αρθρα κτλ. Θα ηθελα ενας να μου πει τα βασικα(επιγραμματικα) για τη φροντιδα μιας γατας. Ξερετε...να με βαλει μεσα, τα υπολοιπα θα τα εξερευνησω μονος μου.

Μου αρεσε και η Οκικατ. Ιδιαιτερα αυτη στη μεσεα εικονα στο "Breeeds" που μοιαζει σαν λεοπαραδαλη. Πολυ ωραια. Που μπορω να βρω μια Οκικατ που να ειναι ιδια λεοπαρδαλη και για τι τιμες μιλαμε? Μαδαει πολυ?

ανεφερα οτι θελω να παρω γατα οταν γινω φοιητης επειδη αν παρω τωρα και τη φερω στο σπιτι θα ξεκινησει εμφυλιος πολεμος(εγω vs μανα μου). Συνεπως μετα τις σπουδες δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα.
Πώς προκύπτει αυτό; :hmm: Δηλαδή μετά τα 4-5 χρόνια των σπουδών σου θα μείνεις κατευθείαν μόνος σου σε δικό σου σπίτι; Όταν πας στρατό ή αν αποφασίσεις να φύγεις στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά τι θα γίνει η γάτα;
Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, είναι καταπληκτική παρέα οι γατούλες, αλλά πρόκειται για μια δέσμευση μακροχρόνια, και καλό είναι να τα έχεις σκεφτεί αυτά εκ των προτέρων.
Τωρα να πω την αληθεια δεν θα ηθελα και πολυ να παρω αδεσποτη γατα(χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν). Δεν μπορω να πω γιατι, απλως κατι δεν μου καθεται καλα και πιστευω οτι αν κανω κατι τετοιο δεν θα ειναι καλο ουτε για μενα ουτε για τη γατα.
Ρίξε μια ματιά κι εδώ.
Αν παρ'όλα αυτά προτιμάς να αγοράσεις μια γατούλα ράτσας (και είσαι διατεθειμένος να επωμιστείς το σχετικό κόστος) πρόσεξε πάρα πολύ από πού θα την αγοράσεις. Τα περισσότερα ζωάκια που διακινούνται (σε άθλιες συνθήκες) από τα πετ σοπ προέρχονται από ανεξέλεγκτα ζευγαρώματα, με σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους. Το καλύτερο είναι, όταν καταλήξεις στη ράτσα που σε ενδιαφέρει, να απευθυνθείς σε επίσημο εκτροφείο, με άδειες και όλα τα σχετικά, είτε στην Ελλάδα είτε εκτός.
Θα ηθελα ενας να μου πει τα βασικα(επιγραμματικα) για τη φροντιδα μιας γατας. Ξερετε...να με βαλει μεσα, τα υπολοιπα θα τα εξερευνησω μονος μου.
Δες το φυλλάδιο στο οποίο σε παρέπεμψα στο προηγούμενο ποστ μου, είναι ακριβώς αυτό.;)

Λοιπον πρωτα απ'ολα ειμαι, οχι σιγουρος, αλλα ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θελω να αποκτησω γατα.
Μαρια Γατσιου ανεφερα οτι θελω να παρω γατα οταν γινω φοιητης επειδη αν παρω τωρα και τη φερω στο σπιτι θα ξεκινησει εμφυλιος πολεμος(εγω vs μανα μου). Συνεπως μετα τις σπουδες δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα.

Ειδα αυτη τη γατα που εχει η αρχικη σελιδα ρατσα κορετ αν δεν κανω λαθος. Μολις ειδα πως κοιτουσε επεσα ξερος! Δυστυχως διαβασα οτι μονο σε αυτο το χρωμα απαντουν. Επειδη ομως ζουμε σε εποχες οπου ολα ειναι πιθανα γινεται να βρουμε μια τετοια γατα μαυρη με ομοια μεγαλα λαμπερα ματια?

Και κατι ακομα. Μου ειπατε να καταφυγω στα διαφορα αρθρα κτλ. Θα ηθελα ενας να μου πει τα βασικα(επιγραμματικα) για τη φροντιδα μιας γατας. Ξερετε...να με βαλει μεσα, τα υπολοιπα θα τα εξερευνησω μονος μου.
Κοιτα Γιαννη μου....Η γατα δεν ειναι μπιμπελο να την παρεις πχ για τα ωραια ματια της ή για το μαυρο χρωμα της!Ειναι σαν να εχεις ενα παιδι στο σπιτι σου και δεν υπερβαλλω καθολου!Ειναι μεγαλη ευθυνη και δεν παιρνουμε ενα ζωακι επειδη μας αρεσει στο χρωμα και αν το βαρεθουμε το παραταμε.Θα την εχεις μαζι σου 15 χρονια και μπορει και παραπανω.Τα εξοδα δεν ειναι πολλα,μονο ο γιατρος ειναι το ακριβοτερο που χρειαζετε.Επισης δεν κανουμε στη γατα εμβολια και τελος,θελει συχνα γιατρο γιατι συνηθως ολο και κατι προκυπτει(κνησμος,παρασιτα,ωτιτιδα,μυκητες,βηχας,αλλεργιες κτλ). Προτιμησε να παρεις ενα αδεσποτακι που χαριζεται γιατι εκτος του οτι μπορει να στο δωσουν εμβολιασμενο,στειρωμενο(=λιγοτερα εξοδα) χρειαζετε περισσοτερο ενα σπιτακι και αγαπη και μπορει να ειναι πολυ πιο χαδιαρικο απο ενα απο το εκτροφειο! Και κατι αλλο...αγοραζοντας ενα γατακι απο πετ σοπ στηριζεις ολη τη βιομηχανια που υπαρχει απο πισω με το εμποριο ζωων,απο το πετ σοπ που πουλαει ζωα κλεισμενα σε γυαλινα κλουβια,μεχρι τον καθε εκτροφεα που εχει γατες-αναπαραγωγικες μηχανες κλεισμενες και στιβαγμενες σε μικροσκοπικα κλουβια με μονο σκοπο τη ζωη τους να γεννουν,αρρωστες και εξαντλημενες απο τις πολλαπλες γεννες,που παιρνουν τα μικρα απο τη μητερα απο τις πρωτες 2 μερες της ζωης τους.
Χωρις να ειναι κανονας,αλλα πολλα απο αυτα τα ζωακια εχουν φοβιες,ψυχολογικες διαταραχες γιατι δεν εζησαν με τη μητερα τους καθολου και μεγαλωσαν σε κλουβια! Θελω να πω μη νομιζεις οτι απαραιτητα ενα ζωακι ρατσας θα ειναι πιο φιλικο απο ενα του δρομου. Μπορει να ειναι αβουλο,αλλα κανεις δεν θελει μια γατουλα χωρις προσωπικοτητα μονο και μονο να καθεται σε μια καρεκλα να την κοιτας!
Αν ψαξεις το εκτροφειο που θα παρεις τη γατα και ειναι οκ στις συνθηκες υγειηνεις και ολα τα παραπανω τοτε ενταξει!

Και κατι ακομα...αφου θες να παρεις γατα τις γρατζουνιες δεν θα τις γλυτωσεις ειδικα τον πρωτο καιρο που παιζουν σαν τρελα!:P

Γεια σας.

2)Που μπορω να βρω μια τετοια γατα( ομορφη, ok στην υγεια της, με ʽπροσωπικοτηταʼ)
7)Για τι τιμες μιλαμε?
Αυτα προς το παρον...

1. Στις φροντιδες συμπεριλαμβανεται: Καλης ποιοτητας ξηρα τροφη,νερο εννοειται,βουρτισμα ειδικα τον καιρο που μαδανε και ιδιαιτερα αν ειναι μακρυτριχη,αποπαρασιτωση καθε μηνα εσωτερικη(χαπι)-εξωτερικη(αμπουλα ή σπρει),στειρωση στην καταλληλη ηλικια,δικο της κρεβατακι να κοιμαται(εκτος κι αν κοιμαστε μαζι),ονυχοδρομιο για να ξυνει τα νυχια της και να μη τα ξυνει στα επιπλα,ειδικο νυχοκοπτη,κλουβακι μεταφορας για να μπορεις να ταξιδευεις και να την πηγαινεις στο γιατρο,τα απαραιτητα εμβολια,ενα κολλαρο με τα στοιχεια σου ειδικα αν βγαινει εκτος σπιτιου(καλυτερα να μη βγαινει εξω),αμμο υγειηνης για να κανει κακακια και τσισακια,καθως και την ειδικη λεκανη για αμμο,και το ειδικο φτιαρακι για να την ξεσκατ@##ζεις!

θα σου απαντησω και στο 5.
Μπορουμε να την αφηνουμε μονη της στο σπιτι και δεν υπαρχει κανενας κινδυνος αν εχει μπολικο νερο(ειδικα το καλοκαιρι) και φαγητο.Αλλα αυτο δεν μπορει να γινεται συστηματικα γιατι το ζωο θα μαραζωσει. Ενδεικτικα αν χρειαστει να φυγεις 3ημερο μπορεις να την αφησεις στο σπιτι με μπολικο νερο και φαγητο,να μην ειναι πομως καλοκαιρι με καυσωνα γιατι κινδυνευει απο θερμοπληξια(και ΠΟΤΕ μεσα στο αυτοκινητο μονα τους εστω και για λιγο)! Αν ειναι να φυγεις για περισσοτερες μερες ή πρεπει να την αφησεις σε καποιον να στην προσεχει ή να την παρεις μαζι.Αλλα οπως ειπα δεν μπορει να γινεται συνεχεια αυτο να σε βλεπει π.χ. 2 φορες την εβδομαδα!

aretha ακου μια ιστορια. Καποτε ηθελα να παρω ιγκουανα και πηρα. Αλλα δεν φανταζεσαι τι φασαρια εγινε με τη μανα μου πριν το παρω. Λοιπον στην αρχη ηταν ολο υποψια αλλα αργοτερα επιασα την καλη μου τη μανουλα, ορκισμενο εχθρο των ερπετων, να το κοιταει και να το θαυμαζει. Αργοτερα την εδειξα και πως να το ταιζει απο το χερι. Θελω να πω δηλαδη, οτι ειμαι σιγουρος οτι θα αγαπησει συντομα τη γατα. Απλως τωρα νομιζει οτι γατα ειναι ενα ζωο βρωμικο, με παρασιτα, που μυριζει και αφηνει τριχες παντου. Της αρεσουν οι γατες, απλως δεν το ξερει ακομα.

kounelaki επειδη ο υπολογιστης που χρησιμοποιω αυτη τη στιγμη ειναι του 1821 και εχει το παλιο σχολικο δικτυο ξερεις...κανω κλικ στο ''φυλλαδιο'' που λες με βγαζει ενα νεο παραθυρο, μετα την εικονα του acrobat και μετα...δεν εχει μετα. Τωρα για τα αλλα, δεν θεωρω τη γατα μπιμπελο οπως λες. Απλως τη γατα με την οποια θα περασω 15-20 χρονια οπως ειπατε και εσεις, την θελω οπως τη φανταζομαι.Οσο αφορα το 5 εννοω για λιγες ωρες!!??!! Γρατζουνιες ειπες ε?...οχ,ΟΧ!

Εχω και καποιες αλλες αποριες αλλα τωρα δεν εχω χρονο, αργοτερα τα λεμε.

aretha ακου μια ιστορια. Καποτε ηθελα να παρω ιγκουανα και πηρα. Αλλα δεν φανταζεσαι τι φασαρια εγινε με τη μανα μου πριν το παρω. Λοιπον στην αρχη ηταν ολο υποψια αλλα αργοτερα επιασα την καλη μου τη μανουλα, ορκισμενο εχθρο των ερπετων, να το κοιταει και να το θαυμαζει. Αργοτερα την εδειξα και πως να το ταιζει απο το χερι. Θελω να πω δηλαδη, οτι ειμαι σιγουρος οτι θα αγαπησει συντομα τη γατα. Απλως τωρα νομιζει οτι γατα ειναι ενα ζωο βρωμικο, με παρασιτα, που μυριζει και αφηνει τριχες παντου. Της αρεσουν οι γατες, απλως δεν το ξερει ακομα.

για να παρεις ενα ζωο παντως, καλο ειναι να να συμφωνουν ολα τα μελη της οικογενειας ...:/::/:

Θα συμφωνησουν ειτε με τον ευκολο ειτε με τον δυσκολο τροπο!!

Τι θα γινει ρε παιδια με αυτην την ανακριση? Εγω ειμαι αποφασισμενος να παρω γατα! Και ειναι κατι που το σχεδιαζα πολυ καιρο. Ειμαι σιγουρος. Θα μπορουσατε να μου λυσετε εκεινες τις αποριες για κορατ και οκικατ που ανεφερα παραπανω?

Τι θα γινει ρε παιδια με αυτην την ανακριση?
Η ανάκριση οφείλεται στο ότι στο φόρουμ αυτό έχουν δημοσιευθεί πάρα πολλές αγγελίες "χαρίζω το γατάκι μου γιατί οι γονείς μου δεν το θέλουν", "χαρίζεται γάτα ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ γιατί σ' ένα μήνα φεύγω για μεταπτυχιακό" και τα παρόμοια.:/: Προσπαθούμε να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις (ή ακόμα χειρότερες, όπως η εγκατάλειψη γατιών στο δρόμο), γι' αυτό ρωτάμε, γιατί το έργο το 'χουμε ξαναδεί πολλές φορές δυστυχώς.
Θα μπορουσατε να μου λυσετε εκεινες τις αποριες για κορατ και οκικατ που ανεφερα παραπανω?
Οι ράτσες αυτές απ' όσο ξέρω δεν εκτρέφονται στην Ελλάδα, αν θέλεις τέτοια γάτα θα πρέπει να απευθυνθείς σε εκτροφεία του εξωτερικού (ψάξε "Korat breeders" στο google). Να είσαι όμως προετοιμασμένος για πολύ χειρότερη ανάκριση! Οι σοβαροί εκτροφείς προσέχουν πάρα πολύ πού δίνουν τα γατάκια τους. ;)

Το δικο μου εργο δεν τελειωνει ετσι. Δεν εχω τη μητερα μου για τοσο στενομιαλη ωστε μην τη θελει. Αφου αγαπησε το ερπετο ειμαι σιγουρος οτι θα λατρευσει και τη γατα. Και οσο αφορα τα μεταπτυχιακα οπου και αν παω θα παρω και τη γατα. Επηρεαζει αρνητικα κατι τετοιο τη γατα?

Βεβαια το σχεδιο δεν τελειωσε ακομη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back