Τα πρώτα της καμώματα

μουσταρδούλα

Δραστήριο μέλος

Η μουσταρδούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 535 μηνύματα.
γεια σας! εδώ και δύο εβδομάδες ζούμε με την υπέροχη μουσταρδούλα που η γατοομάδα θεσσαλονίκης μας ένωσε.. και πριν λίγα λεπτά, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία, ένω κάμωμα που έκανε..για το λόγο αυτό σκέφτηκα να σας ρωτήσω

συνηθίζει να ανεβαίνει επάνω στο γραφείο μου, που λογικά έχω μικρά αντικείμενα τα οποία κυνηγάει και θέλει να παίξει και να δαγκώσει. φοβάμαι όμως μήπως καταπιει κανένα. έτσι της το απαγόρευσα δίνοντας μια ελαφριά χτυπιά στη μουσουδίτσα της... όπως φάνηκε δεν της άρεσε και τώρα μου κρατάει μουτράκια

της μιλάω για να της δείξω ότι δεν έγινε τίποτα και ήταν απλά μια αμαθής αντίδραση..η μουσταρδούλα όμως τώρα δε με αφήνει να την ακουμπήσω... πώς μπορώ να την καλοπιάσω, χωρίς να την αφήσω όμως το περιθώριο να το ξανακάνει γιατί νιώθω ότι είναι επικίνδυνο να συνηθίσει σε κάτι τέτοιο...

εύχομαι να μην είναι υπερβολική η ερώτησή μου... και σας προειδοποιώ ότι υπάρχουν άπειρες άλλες για απάντηση! :)

ευχαριστώ πολύ

να προσθέσω ότι τώρα μάλλον κατάλαβε ότι δεν είχα άσχημη πρόθεση και άρχισε τα δικά της όμορφα πραγματάκια... απλά ανησύχησα και εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε η απορία.
με τα μικρά αντικείμενα ωστόσο, τί κάνουμε;
πώς αντιδράμε αν δούμε ότι η φιλενάδα μας θέλει να τα επεξεργαστεί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπον ποτε δεν τα χτυπαμε, μονο τα κανουμε φου στο προσωπο, η λέμε ΜΗΗΗ! αποφασιστικα η τα ψεκαζουμε με νερο αν ειναι κατι σοβαρο. Πιστευω ητα ενα μικρο επεισοδιο κα γρηγορα θα το ξεπερασετε αλλα μη το ξανακανεις το ξυλο δεν ειναι λυση ουτε για ανθρωπους ουτε για ζωα. Ενα αλλο που κανουμε ειναι να τα απομονωσουμε για δεκα λεπτα η να τα ακουμπήσουμε εντονα στο μετωπο με το δαχτυλο ενα απλο "τακ" θα παρει το μυνημα. αλλα οχι σκληρα αλα αποφασιστικά λεγοντας μαζι ΜΗ.

Γενικα μην ανχωνεσαι και να ξερεις οτι δεν ειναι χαζη μια γατα , καταλαβαινει και μονητης, της τα παιρνεις και λες ΜΗ Μουσταρδουλα πχ η της δινεις κατι αλλο να παιξει. εγω τουα μιλαω κανονικα, πχ " δεν ειναι καλο αυτο θα παθεις κατι" νομιζω καταλαβαινουν αμεσως τον τόνο οχι τι λεω και συννενοούμαστε.

Ευχαριστω για τις φωτο και τα καλα σου λογια βαζε κι εδω φωτο της μικρης. Εγινες και η ιδια μια μουσταρδουλα ε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας πάλι!
η μουσταρδούλα το ξεπέρασε πιο γρήγορα από εμένα.. ναι, λυπήθηκα για τον τρόπο που αντέδρασα και κατάλαβα ότι δεν ήταν σωστό, λάθος δικό μου.

μετά δέν ήθελε να την ακουμπήσω και εκείνη τη στιγμή σας μετέφερα την εικόνα όλη... κάθισε λίγο πίσω στην καρέκλα αλλά μετά άρχισε να χουρχουρίζει και ξανα-ανέβηκε στην αγαπημένη της θέση που είναι επάνω στο γραφείο.. μετά άρχισε να μου δίνει τα όμορφα φιλάκια της, είναι γατίτσα που συγχωρεί εύκολα!! και με εντυπωσίασε η συμπεριφορά της...και έτσι νιώθω κι εγώ πιο ήρεμη που μάλλον δεν της δημιούργησα άσχημα αισθήματα...

τώρα σκέφτηκα να της απομακρύνω τα αντικειμενάκια που είναι δύσκολο βέβαια, αλλά τουλάχιστον κάτι χαρτάκια και κάτι συνδετήρες μπορώ να τα εντοπίσω.. την κοιτάω επάνω στο γραφείο και είναι μια κούκλα.. και ναι, σύντομα θα καταλάβω πως μπορώ να βάλω εικονίτσα της..

σε ευχαριστώ γατοομάδα!

Παντως καλου κακου μαθε να την μαλωνεις ειναι πολύ χρησιμο. Ενα γατακι με ορια εινα εν γατακι που θα συνεργαστει αψογα μαζι σου και δεν χρειαζεται να υπαρχουν ενοχες. Η καλη εκπαιδευση κανει τη καλη γατα;) Βαλε τα ορια σου οχι να βγαλεις καθε τι δικο σου για να παει εκεινη παντου για να μην εχεις να τη μαλωνεις.. το λεω γιατι ξερω οτι εισαι ερωτευμενη .. το ψευδωνυμο σου το προδωσε. να μοιραζεστε τον χωρο καλυτεα γιατι αν δεν την εκπαιδευσεις σωστα μετα αμα γινει μια μεγαλη κακομαθημενη θα γινει ανυποφορη.

Nαι αν το ζωακι εχει χτυπηθει στο παρελθον απο καποιον ανθρωπο στο δρομο δεν κανει να τα χτυπαμε εστω και ελαφρα γιατι θα ξαναθυμηθουν την εμπειρια τους με αποτελεσμα ψυχολογικα προβληματα και ασχημη συμπεριφορα(π.χ. ουρηση εκτος αμμολεκανης) και θα μας φοβουντε και δεν το θελουμε αυτο..:/:
Εμενα εμαθαν το ΜΗ και οποτε το λεω οταν πανε να κανουν πατατα μαζευονται!:up:

το "μη" όπως περίπου μου το περιγράψατε, πιέζοντας το κεφαλάκι της και δίνοντας εξηγήσεις, με ομιλία, και λίγο παιχνιδιάρικα, δούλεψε στις απόπειρες να ανεβεί πάνω στο laptop! άρχισε να γυρνάει γύρω από αυτό! και δε χρειάστηκε να την ξαναενοχλήσω με δυσάρεστους τρόπους επαφής όπως ο πιο πάνω. ευχαριστώ..:up:..

κάτι μου λέει ότι θα τα πάμε πολύ καλά, η μουσταρδούλα κι εγώ, και μάλλον δεν θέλω να το παραδεχτώ ότι από το πουθενά ήρθε μια γατίτσα για να με ξετρελάνει! ούτε που το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα..

:):):) βαλε και καμμια αλλη φωτο η κυρια Χ. που τη βρηκε θα χαρει να τις δει.
Υ.Γ. Το Μη δε το λεε παιχνιδιαρικα το λεμε αυστηρά. Ενα απλο ΜΗ αρκει δεν χρειαζεται να την ακουμπας απλα να εινα ενα μη σταθερό και απολυτο.

έβαλα 3 για αρχή...τώρα είναι συνέχεια στην αγκαλιά μου ή στο γραφείο οπότε θα βγούνε όλες παρόμοιες.. ίσως βάλω καμία που να είναι πάνω στο laptop..στο photo album αυτές...

νομίζω πως με μια τόσο καλή γατίτσα θα είμαι ελαστική αφού δεν κάνει και τίποτα το καλό μου... απλά λίγο με τα μικρά αντικείμενα δυσκολεύτηκα αλλά τώρα τα έχω εξαφανίσει σχεδόν όλα και έχει απλά τα παιχνίδια της... τα οποία όμως κι αυτά τα καταστρέφει σχεδόν από το πολύ παιχνίδι, ή τα χάνει κάτω από έπιπλα και δεν το παίρνω αμέσως είδηση...

φαντάζομαι θα παίρνει και άλλες όμορφες πόζες αλλά όχι την ώρα που είμαι εδώ γιατί έχει γίνει γατί του γραφείου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back