Τα χωριά της καρδιάς μας.

PATSOUKAKI

Πολύ δραστήριο μέλος

Η PATSOUKAKI αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και μας γράφει από Μαρκόπουλο (Αττική). Έχει γράψει 1.008 μηνύματα.
Είπαμε να βάλουμε και ένα θεματάκι για τα αγαπημένα μας χωριά που ανηπομωνούμε να επισκεφτούμε.

Έτσι για να κάνουμε μια αρχή είπα να γράψω για το χωριό μου την Σελίνιτσα ή Άγιος Νικόλαος που βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη.:)
proorismoi_map_agiosnikolaos.jpg

Έχει πολλές παραλίες και πιστεύω πως αν τον επισκεφτείτε θα τον λατρέψετε!:up:Αλλά και αν δεν εντυπωσιαστείτε θα γεμίσετε με τόσες αναμνήσεις που ίσως τον ξαναεπισκεφτείτε.;)Είναι κοντά στην Καρδαμύλη και δίπλα στη Στούπα.Έχει επίσης αρκετά ξενοδοχία κάθε γούστου και πολλές ταβέρνες αλλά και για τους πιο νέουσ έχει πμαράκια και κλαμπ λίγο πιο έξω(καλά μην περιμένετε και πολλά).
Ορίστε μερικές φώτο:
Το μπροστινό σπίτι είναι πια μια καφετέρια που λέγεται Λίθος.
location_side.jpg

Και η θέα του ''Λίθου''...
agios_nikolaos1.jpg

Η απέναντι πλευρά..:)
area10.jpg

Άλλη πλευρά...
2a.jpg

Και τώρα παραλίες:Γνώσπη-καθόλου πάτος-από σεισμό διμιουργίθηκε-τέλεια για βουτιές- χωρίς ενοχλητική άμμο.:up:
3b.jpg

Πανταζί-άμμος και βότσαλα-μικρομεσσαία-είναι κάτω από το εξοχικό μου.
5.jpg

Δίπλα στο Πανταζί υπάρχει και το Μικρό Παταζί.Δε βρήκα φωτογραφίες.

Παραλίες τριγύρω χωριών:Δελφίνια-λίγο πιο έξω από τη Καρδαμίλη-χωρίς άμμο μόνο χαλικάκι-τα πιο καθαρά νερά πάντα-η καλήτερη!!:up:
delfinia_1.jpg

Φωνέας-πολύ χοντρά βότσαλα-λίγο πιο έξω από την Καρδαμίλη-καλή για βουτίες-από σεισμό έγινε.:up:
assets_LARGE_t_420_1659015_type11495.jpg

Καλόγρια-μόνο άμμος ούτε βοτσαλάκι-μεγάλη-στη Στούπα-πολύς κόσμος-πολύ κρύα γιατί υπάρχει μια πηγή στην άκρη-φανταστική!!!Και μια σημίωση:βλέπετε στο πλάι ένα σπιτάκι πάνω στα βράχια;Ε, εκει μέσα ο Καζαντζάκης έγραψε τον μεγάλο ''Ζορμπά''.Αμέ αμέ:P.
kalogria.JPG

Ύπαρχουν βέβαια και άλλες παραλίες όπως το Καταφύκι, η παραλία της Στούπας,τα Ριτσά αλλά πρέπει να τις απισκεφτείτε για να τις δείτε.;)

Λοιπόν σας περιμένουμε!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πολυ ωραιες φωτο :up::up:
η τελευταια παραλια ποια ειναι? ειναι ΤΕΛΕΙΑ :D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πολυ ωραιες φωτο :up::up:
η τελευταια παραλια ποια ειναι? ειναι ΤΕΛΕΙΑ :D:D
Η τελευταία είναι η Καλόγρια!!:up:

Η τελευταία είναι η Καλόγρια!!:up:

Πανεμορφη ειναι πω πωωω.....τι νερα πεντακαθαρα γαλανα ειναι αυτα? :blink::blink::blink:

Στα Δελφίνια έχω κάνει υπέροχες διακοπές :)

Πανεμορφη ειναι πω πωωω.....τι νερα πεντακαθαρα γαλανα ειναι αυτα? :blink::blink::blink:
Πράγματι είναι καθαρή παραλία, σε σχέση με τον κόσμο που έχει.:up:

Το δικο μας χωριό είναι η Ξινόβρυση στο Πήλιο,και η παραλία που βρίσκεται στα 100 μέτρα απο το κτημα μας είναι τα Ποτιστικά.Enjoy.
Potistika25416-6-08_01.jpg
Potistika2666-08_01.jpg
Potistika2666-08_02.jpg
Xinovrysi01.jpg
assets_LARGE_t_420_2505332_type1149.jpg
nr_0db_0db_TblMapPointPics_133_UPL_.jpg
pelion35.jpg
potistika2.jpg
potistika3.jpg
potistika6.jpg
potistika7.jpg
potistika_10000.jpg

Τι ωραία παραλία!!Σου έρχεται να κάνεις ένα σάλτο στην οθόνη, μήπως και πέσεις στο νερό!!:P

Και εμείς έχουμε ένα πατρικό στο Πήλιο.Νομίζω τουλάχιστον:redface:.Γενικώς είμαστε κσμογυρησμένοι και δε ξέρω πολλά πράγματα:redface:...

Αυτό είναι το Κυπαρίσσι!
Είναι ένα άγνωστο μέρος με Ελληνική ομορφιά!
Δεν είμαι απο κει αλλα πηγαίνω για διακοπές απο όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, αφού υπάρχει σπίτι που είναι της γιαγιάς και του παππού μου!
Σας το παρουσιάζω:)

https://www.kyparissilakonias.gr/Site.htm
(Πηγαίντε στα downloads και επιλέξτε <Εικόνες-Wallpapers>, αριστερά στη λίστα)
Ηθελα να σας δωσω κατευθείαν το λινκ που οδηγεί στις φωτογραφίες, αλλα στην προεπισκόπιση που το δοκίμασα, με έβγαζε στην αρχική:confused:

Πολυ ομορφο φαινεται!

Το δικο μας χωριό είναι η Ξινόβρυση στο Πήλιο,και η παραλία που βρίσκεται στα 100 μέτρα απο το κτημα μας είναι τα Ποτιστικά.Enjoy.
Potistika25416-6-08_01.jpg
Potistika2666-08_01.jpg
Potistika2666-08_02.jpg
Xinovrysi01.jpg
assets_LARGE_t_420_2505332_type1149.jpg
nr_0db_0db_TblMapPointPics_133_UPL_.jpg
pelion35.jpg
potistika2.jpg
potistika3.jpg
potistika6.jpg
potistika7.jpg
potistika_10000.jpg

Πω,πω παράδεισος!
Το εξοχικό σας είναι εκεί και το κανονικό σπίτι στον Βόλο?
Υπέροχο μέρος!

Πολυ ομορφο φαινεται!

Οσοι έρχονται τρελαίνονται και κάποιοι αγοράζουν και σπίτι, ενω το εχουν επισκευτεί λίγες φορες και δεν εχουν σχεση με το χωριό.Με αμάξι είναι δύσκολο να το βρείς,είναι τέρμα Θεού.Οσοι έρχονται είναι με κότερα κάτι πελώρια! Με κότερο είναι πιο εύκολο γιατι είναι σχετικά κοντά με Μονεμβασιά και Λεωνίδιο οπότε το βλέπουν και σταματάνε.

Τι ωραίο θέμα.:up:
Εγώ θα σας μιλήσω για δύο "χωριά της καρδιάς μου".
Το ένα είναι στην Αλμωπεία του νομού Πέλλας, αυτό λόγω καταγωγής.
Η Αλμωπεία είναι μιά κοιλάδα ανάμεσα σε ψηλά βουνά μεταξύ αυτών το πιό "διάσημο" το Καιμακσαλάν(η Αράχωβα του Βορρά;))
Δείτε δύο φωτό, φέτος μετά τα Χριστούγεννα.
005-1.jpg

027.jpg

Πολύ κοντά μας είναι και τα Λουτρά Αριδαίας
Οι φωτό είναι πέρισυ τέτοια εποχή
DSC00222.jpg
DSC00226.jpg

Και θα σας δείξω και την πρωτεύουσα μας, την Εδεσσα, που αγαπώ ιδιαίτερα. Οι καταράκτες φυσικά!;)
DSC00251.jpg

DSC00267.jpg

Το άλλο "χωριό της καρδιάς μου"είναι το Παλιούρι στο πρώτο πόδι της
Χαλκιδικής(μετά την Χανιώτη και το Πευκοχώρι).
Είναι ένα καταπράσινο ψαροχώρι με πολλές γατούλες.;)
Καποιες μέρες από τις καλοκαιρινές διακοπές μου, θα τις περάσω εκεί.
Δυστυχώς οι φωτό είναι χειμερινές.:(
08067.jpg

08074.jpg

08073.jpg

Συγνώμη για τις πολλές φωτό, αλλά έχω το κουσούρι να βγάζω συνέχεια φωτό.:blink::redface:

Πω,πω παράδεισος!
Το εξοχικό σας είναι εκεί και το κανονικό σπίτι στον Βόλο?
Υπέροχο μέρος!
Εκει προς το παρον εχουμε το τροχοσπιτο και ετοιμαζουμε κι ενα λυομενο γιατι οι δικοι μου πηγαινουν ολο το χρονο για να φροντιζουν τα δεντρα και ειναι ζορικα εκει το χειμωνα.Το πατρικο μου ναι,ειναι μεσα στο Βολο.Οποτε θελετε σας περιμενουμε!

Το δικό μου αγαπημένο είναι η Αγία Θέκλη, στην Κεφαλλονιά
agiathekli.jpg

Η παραλία του χωριού, που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του
λόφου είναι οι Πετανοί

petani3.jpg

petani4.jpg

petani1.jpg

petani5.jpg

κι αυτός είναι ο αγαπημένος μου βράχος
petani2.jpg

κι αυτό το ηλιοβασίλεμα

petanisunset.jpg

Τι ωραίο θέμα.:up:
Εγώ θα σας μιλήσω για δύο "χωριά της καρδιάς μου".
Το ένα είναι στην Αλμωπεία του νομού Πέλλας, αυτό λόγω καταγωγής.
Η Αλμωπεία είναι μιά κοιλάδα ανάμεσα σε ψηλά βουνά μεταξύ αυτών το πιό "διάσημο" το Καιμακσαλάν(η Αράχωβα του Βορρά;))
Δείτε δύο φωτό, φέτος μετά τα Χριστούγεννα.

Πολύ κοντά μας είναι και τα Λουτρά Αριδαίας
Οι φωτό είναι πέρισυ τέτοια εποχή

Και θα σας δείξω και την πρωτεύουσα μας, την Εδεσσα, που αγαπώ ιδιαίτερα. Οι καταράκτες φυσικά!;)

Το άλλο "χωριό της καρδιάς μου"είναι το Παλιούρι στο πρώτο πόδι της
Χαλκιδικής(μετά την Χανιώτη και το Πευκοχώρι).
Είναι ένα καταπράσινο ψαροχώρι με πολλές γατούλες.;)
Καποιες μέρες από τις καλοκαιρινές διακοπές μου, θα τις περάσω εκεί.
Δυστυχώς οι φωτό είναι χειμερινές.:(

Συγνώμη για τις πολλές φωτό, αλλά έχω το κουσούρι να βγάζω συνέχεια φωτό.:blink::redface:
Kαλα φανταστικά μέρη!!:up:Ζουλεύω ζουλεύω:P!!!
Το δικό μου αγαπημένο είναι η Αγία Θέκλη, στην Κεφαλλονιά

Η παραλία του χωριού, που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του

λόφου είναι οι Πετανοί​

κι αυτός είναι ο αγαπημένος μου βράχος

κι αυτό το ηλιοβασίλεμα​
Απλά καταπλικτικό!!!:up:

Ορίστε και ένα δεύτερο χωριό της καρδιάς μου:
Ονομάζεται Τραχήλα και βρίσκεται κοντά στο δικό μου χωριό.
Trahila1.jpg

Το πιο κ΄΄υριο χαρακτιριστικό του είναι ότι είναι τέρμα Θεού.Δηλ. από τη αριστερή πλευρά της φωτο δεν υπάρχει αλλος δρόμος.
trahila.jpg

Αλλό χαρακτιριστικό είναι η γραφικότητα του.Λίγα καφενία, καθόλου αμάξια, ομορφη εκκλησούλα μες τον ελαιώνα, στενά σοκάκια..
DSC_1443.jpg

Το ποιο ωραίο όμως είναι η.... διαδρομή!Για να φτάσεις στην Τραχήλα πρέπει να περάσεις από έναν στενό δρόμο, πλάι στα βράχια.Στο άλλο πλάι μεγαλοπρεπή βράχια σαν καρφωμένα στο βουνόαγέρωχα, γεμάτα απόκοσμες σπηλιές.Απολάυστε!!
trahila02.JPG

Και μια παραλία κάτω από τον δρόμο.Καταφύκι.
80818795.psEBnPvB.RD_CA_MG_2356.jpg

Μαριάνθη εκπληκτική η αγαπημένη σου παραλία!:up::up:
Αυτός ο συνδυασμός καταγάλανης θάλασσας, λευκής παραλίας δίπλα σε απότομη πλαγιά είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ !:up::up::up:

Πατσουκάκι νομίζω οτι η "άγρια" ομορφιά της Μάνης είναι το κάτι άλλο.;):up:Δεν την έχω επισκεφτεί ακόμη, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θέλω το κάνω.:D:D:D

Μαριάνθη εκπληκτική η αγαπημένη σου παραλία!:up::up:
Αυτός ο συνδυασμός καταγάλανης θάλασσας, λευκής παραλίας δίπλα σε απότομη πλαγιά είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ !:up::up::up:

Πατσουκάκι νομίζω οτι η "άγρια" ομορφιά της Μάνης είναι το κάτι άλλο.;):up:Δεν την έχω επισκεφτεί ακόμη, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θέλω το κάνω.:D:D:D
Ωραια!Και για οποιοαδήποτε απορία εδω είμαστε!:D:D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back