Τα χωριά της καρδιάς μας.

• Thread starter Thread starter ruko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Το δικό μου χωριό -για την ακρίβεια το χωριό της γιαγιάς μου- είναι τα Νέα Φλογητά στη Χαλκιδική. Φυσικά η γιαγιά μου ήταν απ' τα original Φλογητά, έξω απ' την Καισάρεια, στην Καππαδοκία.
Εκεί πηγαίναμε κάθε καλοκαίρι για τρεις ολόκληρους μήνες (τα καλά του να έχεις μαμά εκπαιδευτικό!).:P Ενδιαφέρον έχει ότι οι παλιοί κάτοικοι μιλούσαν τη λεγόμενη Καππαδοκική διάλεκτο, ένα μίγμα ελληνικών με πολλές τουρκικές επιρροές.

Έχω να πάω χρόνια, αλλά σύμφωνα με τη wikipedia, το κάπως πρωτόγονο χωριό που θυμάμαι έχει εξελιχθεί σε party village.:blink:

Μερικές φωτογραφίες

Η παραλία μετά την ανάπλαση που ξεκίνησε τη δεκαετία του '90. Αυτό ήταν όλο χωματόδρομος και καλαμιές.

flogita15.jpg

Αυτό σίγουρα δεν το θυμάμαι!:blink:
pasha02.jpg

Ένα τμήμα της παραλίας είναι πια οργανωμένο (και απαίσιο), αλλά η υπόλοιπη έχει μείνει όπως παλιά. Επίσης τα Φλογητά έχουν πολύ ωραία θάλασσα!:up:

flogita6.jpg

Το πάνω μέρος του χωριού, όπου μένουν οι μόνιμοι κάτοικοι, δεν έχει αλλάξει καθόλου.

flogita12.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρούλα εγώ έχω να δώ τα Ν.Φλογητά από τον Αύγουστο του 2000 που παραθέρισα στα Ν.Πλάγια.Ετσι ακριβώς τα θυμάμαι όπως φαίνονται στις φωτογραφίες.:DΠάντος θυμάμαι οτι είχε πάρα πολύ κόσμο, μάλλον η κοντινή απόσταση με την Θεσ/νίκη παίζει ρόλο.Ούτε 50 χιλιόμετρα και όμως δεν έτυχε να ξαναπάω από τότε.:hmm:
Θυμάμαι οτι ήδη είχαν "ενωθεί" με την συνεχή οικοδόμηση τα Πλάγια με τα Φλογητά, βέβαια η αποσταση μεταξύ τους είναι μικρή, χαλαρά διανύεται με τα πόδια.:D
Υ.Γ Α και θυμάμαι οτι τα Φλογητά έχουν καλύτερες παραλίες και θάλασσα από τα Πλάγια.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρούλα χθές επισκέφτηκα κάποιους γνωστούς που παραθερίζουν στα Ν.Φλογητά.Θυμήθηκα να σου βγάλω μερικές φωτό;)

Συνημμένα

• καλοκαίρι 2009 093 α.jpg
    καλοκαίρι 2009 093 α.jpg
    166,2 KB · Εμφανίσεις: 12
  • καλοκαίρι 2009 095 α.jpg
    καλοκαίρι 2009 095 α.jpg
    220,9 KB · Εμφανίσεις: 13
  • καλοκαίρι 2009 096 α.jpg
    καλοκαίρι 2009 096 α.jpg
    198,1 KB · Εμφανίσεις: 12
  • καλοκαίρι 2009 098 α.jpg
    καλοκαίρι 2009 098 α.jpg
    184,1 KB · Εμφανίσεις: 9
  • καλοκαίρι 2009 100 α.jpg
    καλοκαίρι 2009 100 α.jpg
    224,9 KB · Εμφανίσεις: 8
Ευχαριστώ, Νίκη!!:D
Η παραλία έχει γίνει πάρα πολύ ωραία τώρα που έχουν φυτέψει παντού.
Χαίρομαι που κράτησαν το χαρακτήρα της και δεν τη γέμισαν όλη ξαπλώστρες, όπως γίνεται αλλού.:down:

Υ.Γ Α και θυμάμαι οτι τα Φλογητά έχουν καλύτερες παραλίες και θάλασσα από τα Πλάγια.;)

Φυσικά, η θάλασσα των Ν. Πλαγίων δε λέει τίποτα μπροστά στη ΔΙΚΗ ΜΑΣ!
(τοπικισμός του κ*λου):P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back