Ismini
Διάσημο μέλος
Χρήσιμο πολύ. Τελικά γήπεδα γκολφ, που λέγαμε, θα φτιαχτούν πουθενά?Μου το έστειλαν με μειλ σήμερα:
Η σύντομη αυτή ανάλυση έπαιξε ελάχιστα στα ΜΜΕ. Σίγουρα όλοι το είχαμε στο μυαλό μας λίγο ή πολύ. Δεν αποτελεί απόλυτη λύση στα ερωτήματα των ημερών ούτε δικαστική απόφαση. Για μένα είναι το πιό λογικό σενάριο και αν επαληθευτεί, μας βοηθά να καταλάβουμε τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε.
Όλες αυτές τις ημέρες ακούμε απίστευτα σενάρια για το ποιός μπορεί να έκαψε την Πελοπόνησσο. Οικοπεδοφάγοι, τρελοί, γριές με αλτσχάιμερ, αναρχικοί των Εξαρχείων, ξένοι πράκτορες έχουν μπλέξει σε ένα χορό του παραλόγου που σέρνει η κυβέρνηση και οι απανταχού συνωμοσιολόγοι. Μήπως τελικά η απάντηση είναι πιο απλή; Ίσως να αρκεί να δεί κάποιος το χάρτη της δημοπράτησης της Ιονίας Οδου,του καινούργιου, δηλαδή αυτοκινητοδρόμου της βορειοδυτικής Πελοπονήσσου ( δείτε τον εδώ): https://www.minenv.gr/download/2007-07-24.BOREIODYT_OD_PELOP2.pdf
Γνωρίζετε απο που περνάει; Γαστούνη, Αμαλιάδα, Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανεμοχώριο, Σαμικό, Ζαχάρω, Φιγαλεία, Κυπαρισσία, Δώριο, Τσακώνα, Μεγαλόπολη, Κρέσταινα κ.τ.λ.
Έργο δύσκολο και με μεγάλο κόστος καθώς μόνο τα χρήματα για την απαλλοτρίωση της, ιδιαιτέρως εύφορης, γής ένθεν και ένθεν του δρόμου εκτίναζαν το προυπολογισμό του στα ύψη. Από την αλλή, οι βέβαιες αντιδράσεις των οικολόγων για καταστροφή του περιβάλλοντος θα έφερνε σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του. Όλα αυτα πρίν γιατί τώρα, ως εκ θαύματος η γή έγινε φθηνότερη και οι αντιδράσεις άλλαξαν προσανατολισμό.
Το έργο της κατασκευής του δρόμου έγινε ευκολότερο. Αν το προχωρήσει κανείς λίγο παρακάτω θα δει οτι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ - ΤΕΒ Α.Ε. και η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, που συνέτρεξαν να προσφέρουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια στους πληγέντες με την κατασκευή ολόκληρων οικισμών, είναι οι δυο μεγαλύτεροι ανάδοχοι της Ιονίας οδού. Ουσιαστικά, δηλαδή και εξασφάλισαν την συμπάθεια των κατοίκων και θα τους μείνουν και αρκετά "ψιλά" στη τσέπη απο την σημαντική μείωση του κόστους του αυτοκινητοδρόμου. Και βέβαια, εαν αυτη τη στιγμή έχετε ήδη ανοίξει τον χάρτη δημοπράτησης, ρίξτε και μια ματιά στον παράδρομο στα βόρεια της Πελοπονήσσου που, βάση σύμβασης, είναι υποχρεωμένες να φτιάξουν οι ανάδοχες. Μήπως περνάει απο το κομμάτι της Αχαιας που κάηκε τον Ιούλιο;
Στο φτωχό μου το μυάλο το σενάριο αυτό που συνέθεσα μου φαίνεται λογικότερο απο την εμπλοκή της CIA, των "Γκρίζων Λύκων" ή κάποιων παιδιών που επειδή βαρέθηκαν να καίνε τράπεζες αποφάσισαν να κάψουν την Ελλάδα.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον, αλλά εν τω μεταξύ δείτε αποτελέσματα χρήσης και θα τρίβετε τα μάτια σας από τα νούμερα και την ανοδική τους πορεία : https://www .aktor.gr/ -- https://www.etae.gr/
Στην ιστοσελίδα https://proxeirotetradio.blogspot.com υπάρχουν επίσης ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη φωτιά στην Εύβοια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Προσωπικά συντάσσομαι περισσότερο με αυτή την άποψη: ένας συνδυασμός κακής συγκυρίας, ολιγωρίας και πατροπαράδοτης ανικανότητας.

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Πατησες refresh?Ισμήνη δεν μου βγαίνει η φώτο![]()
mimikaki
Διάσημο μέλος
Πατησες refresh?
ναι συνέχεια , εσένα σου βγαίνει κανονικά??
Τώρα με ερωτηματικό.....
mimikaki
Διάσημο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Πριν ακόμη σβήσουν οι καρβουνιασμένες πλαγιές των άλλοτε δασών της Ηλείας, το κράτος (Υπουργείο Οικονομικών και Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) και η τοπική αρχή (Δήμος Ζαχάρεως), φροντίζουν να "αναδασώσουν" μέσω της περιβόητης "ανάπτυξης" την περιοχή της Ζαχάρως.Δεν θεωρώ την παραπάνω άποψη πιο πιστευτή από άλλες θεωρίας συνομωσίας περί CIA/Πούτιν/εξωγήινων κ.λπ. Πάλι για τους φοβερούς και τρομερούς οικοπεδοφάγους μας λέει - μόνο που αυτός κατονομάζει κάποιους με ένα σενάριο που μάλλον δεν πολυστέκει (όπως θα δείτε αν διαβάσετε τα σχόλια).
Προσωπικά συντάσσομαι περισσότερο με αυτή την άποψη: ένας συνδυασμός κακής συγκυρίας, ολιγωρίας και πατροπαράδοτης ανικανότητας.![]()
Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, υπογράφηκε - με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Π. Δούκα - «προγραμματική συμφωνία» ανάμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και στο Δήμο της Ζαχάρως, για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων σε έκταση 2.5 εκατομμυρίων τ.μ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου: «Η συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041,80 τ.μ. και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου», ενώ το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από την παράδοση της γης στους μεγαλοεπιχειρηματίες θα αποδίδονται στο Δήμο της Ζαχάρως.
Η Πάρνηθα φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει "υποανάπτυκτη". Έτσι λοιπόν ο "κυρίαρχος του βουνού" το περιβόητο καζίνο της Πάρνηθας παίρνει και αυτό το κομμάτι που του αναλογεί. Μια "μικρή" μόνο έκταση 62,5 στρεμμάτων.
https://athens.indymedia.org/features.php3?id=502
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτά ήταν τα λόγια όλων και δεν ήταν υπερβολές.Ειναι τραγικό να βλέπεις έναν τόπο απανθρακωμένο.Είναι όμως ακόμη πιο λυπηρό όμως να βλέπεις απανθρακωμένη την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων...Τόσες μέρες σ' αυτά τα χωριά,δεν υπήρξε ένας κάτοικος που να ήθελε να προσφέρει κάτι στον όχι και τόσο τυχερό γείτονα του.Όχι μόνο δεν έκαναν το ελάχιστο,να τους πάνε ένα πιάτο φαι, αλλά είχαν και το θράσος να τους το κλέβουν....
anabou
Διάσημο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Μα γμτ ειναι δυνατον λιγες μερες μετα απο ολα αυτα κι ενω ο Προθυπουργος της χωρας (κι οχι ο πλανωδιος μαναβης) δεσμευτηκε να γινει δασος οπου ηταν δασος να γινονται αυτα!!!!;;;;;;; Μα σε εμενα δεν τα ειπες ΡΕ; Αλτσχαιμερ εχω; Ηλιθια ειμαι; ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ;
Σην αντιεξουσιαστικη παλη δεν με βλεπω ικανη (που να ανοιγω κεφαλια
ακτιβιστρια δεν ειμαι (σε κολωνα να ανεβω να τα πω απειλωντας με πτωση
αλλα κατι πρεπει να κανω, δεν μπορω, θα σκασω η δυστυχισμενη. Θα στειλω μειλ, αλλα σιγα μη τα διαβασουν η μη τους επηρεασουν 
Θα μου πειτε ψηφιζω.... Και; Παλι ενας απο τους 2 θα ειναι.... Πολυ λυπαμαιπου ζω εδω..... Πολυ

Αντιο δασος...... Και καλως να ερθετε οι επομενοι!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Χριστινάκι αυτό είναι το θέμα. Εμείς που θυμόμαστε τι λένε (και μετά βλέπουμε ότι κάνουν το αντίθετο) εξαγριωνόμαστε, στενοχωριόμαστε κλπ. Το υπόλοιπο 80% των Ελλήνων ξεχνάει...και τους ψηφίζει...Παιδια ειμαι τοσο θυμωμενη με αυτο το θεμα που παω να σκασω......
Μα γμτ ειναι δυνατον λιγες μερες μετα απο ολα αυτα κι ενω ο Προθυπουργος της χωρας (κι οχι ο πλανωδιος μαναβης) δεσμευτηκε να γινει δασος οπου ηταν δασος να γινονται αυτα!!!!;;;;;;; Μα σε εμενα δεν τα ειπες ΡΕ; Αλτσχαιμερ εχω; Ηλιθια ειμαι; ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ;
...........
Θα μου πειτε ψηφιζω.... Και; Παλι ενας απο τους 2 θα ειναι.... Πολυ λυπαμαιπου ζω εδω..... ΠολυΑντιο δασος...... Και καλως να ερθετε οι επομενοι!!!!!
Θυμάται μόνο τα 3000 που δώσαν στους πυρόπληκτους, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τον ανηψιό του που "βολεύτηκε" και το γάμο την Κοκκίνου. Ολα τα άλλα, τις φωτιές, τις πλυμμήρες και τα χίλια άλλα στραβά κι ανάποδα που βλέπουμε καθημερινά τα ξεχνάει.
catwoman
Νεοφερμένο μέλος
Παιδια ειμαι τοσο θυμωμενη με αυτο το θεμα που παω να σκασω......
Σην αντιεξουσιαστικη παλη δεν με βλεπω ικανη (που να ανοιγω κεφαλιαακτιβιστρια δεν ειμαι (σε κολωνα να ανεβω να τα πω απειλωντας με πτωση
αλλα κατι πρεπει να κανω, δεν μπορω, θα σκασω η δυστυχισμενη. Θα στειλω μειλ, αλλα σιγα μη τα διαβασουν η μη τους επηρεασουν
Θα μου πειτε ψηφιζω.... Και; Παλι ενας απο τους 2 θα ειναι.... Πολυ λυπαμαιπου ζω εδω..... ΠολυΑντιο δασος...... Και καλως να ερθετε οι επομενοι!!!!!
Έτσι-έτσι γιατί τα θέλει ο κ.... μας.Μια ζωή μοιρολάτρες είμαστε και παραπονιόμαστε για την ανυπαρξία κυβέρνησης και κανείς δεν ψηφίζει τα 2 μεγάλα κόμματα αλλά όλο αυτοί βγαίνουν.Πως γίνετε άραγε?
Και βρε παιδιά που υπάρχει οργάνωση ώστε να υπάρχει και σε μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση???Υπάρχει οργανωμένη αστυνομία?Υπάρχει οργανωμένη νοσοκομειακή περίθαλψη?Νομίζετε πως υπάρχει στρατός για οποιαδήποτε στραβή γίνει?Είμαστε θρασύτατοι που έχουμε απαίτηση να υπάρχει οργάνωση σε τέτοιες άσχημες συνθήκες.ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ!!!
Μα φυσικά αυτό σκέφτονται όλοι οι Έλληνες και τους ψηφιζουν...Ε μωρε,πάλι ένας από τους δυο θα βγει,ας ψηφίσω κι εγώ έναν από τους 2...Και το εμπόριο ναρκωτικών έτσι κι αλλιώς θα γίνει από κάποιον,γιατί να μη συμμετέχουμε κι εμείς;Να κερδίσουμε και κάτι...Όπως το είπες sofiagal, μοιρολάτρες όλοι. Και τίποτα άλλο...Άυριο αφιερώνω σε όλους τα αποτελέσματα.Με πολλή αγάπη και χωρις καθόλου συγκίνηση.Γιατί όλοι είμαστε συγκινημένοι θεατές αλλα και παραγωγοί του ίδιου εργου.Άπλά πληρώνουμε με την ακριβή μας ψήφο τους σκηνοθέτες του έργου και εμείς χαλαρώνουμε αναπαυτικότατα...Καλό σας βράδυ.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ηλεία και Πάρνηθα: μόνο στάχτη και τσιμέντο για τα παιδιά μας;
Δεν θα τους αφήσουμε αυτή τη φορά!
Πάνω στα αποκαϊδια και τους νεκρούς της περιοχής της Ζαχάρως, η Κτηματική
Εταιρία Δημοσίου με πολιτική ευθύνη του Υφυπ. Οικονομίας κου Δούκα παραδίδει
δασικές εκτάσεις και προστατευόμενες περιοχές συνολικής έκτασης 2650
στρεμμάτων για 'τουριστική αξιοποίηση'. Παράλληλα, στην πράξη κήρυξης ως
αναδασωτέων των καμμένων εκτάσεων, οι ιδρυόμενες κτηνοτροφικές και
πτηνοτροφικές μονάδες εξαιρούνται της προϋπόθεσης για έγκριση μελέτης
περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Η πρωτοφανής αυτή πρόκληση έρχεται αμέσως μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη
Αττικής (διορισμένου από την ΝΔ), που στην πράξη αναδάσωσης της Πάρνηθας
εξαιρεί δασικές εκτάσεις που διεκδικούσε το Καζίνο, κατόπιν νόμου που είχε
«περάσει» η κα Βάσω Παπανδρέου (του ΠΑΣΟΚ) αλλά υπήρχαν προβλήματα από τον
δασικό τους χαρακτήρα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο της
Επικρατείας για την απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής σχετικά με την
εξαίρεση των δασικών εκτάσεων στην Πάρνηθα. Παράλληλα, εντός των ημερών θα
καταθέσουν Αίτηση Ακύρωσης και για τα τεκταινόμενα στην Ηλεία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμευόμαστε πως σε συντονισμό με το Ευρωπαϊκό Πράσινο
Κόμμα και τους Πράσινους Ευρωβουλευτές θα πιέσουμε προκειμένου να
εξασφαλιστεί πως κάθε χρηματοδότηση προς τις πληγείσες περιοχές θα
διατίθεται αποκλειστικά για τη βιώσιμη οικολογική και οικονομική
ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής και σε καμία περίπτωση για παράδοση
δασικών εκτάσεων ή προστατευόμενων περιοχών σε οικιστική, τουριστική ή άλλη
επιβαρρυντική για το περιβάλλον δραστηριότητα. Δεσμευόμαστε επίσης πως σε
συνεργασία με συλλόγους, επιτροπές, κινήσεις και κατοίκους θα ενεργούμε
σχετικά ώστε να ακυρώνονται τέτοιες επιλογές.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Τάσος Κρομμύδας, 6945 940916
χριστινα
Διάσημο μέλος
"Οπου ηταν δασος θα γινει δασος...." Πλην των περοχων που θα δοθουν στο καζινο, πλην των περιοχων που θα γινουν ξενοδοχειο, πλην... πλην... Μα ειναι δυνατον αναρωριεμαι να με κοροιδευουν καταμουτρα;;;

Γιατι;;;
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool