Τελικά αγαπάμε τα ζώα;

ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 254 μηνύματα.
Παρακολουθώ εδώ και καιρό να συμβαίνει κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει.Ενώ υπάρχουν -δυστυχώς-πολλά γατάκια που ζητούν σπίτι,υπάρχουν -δυστυχώς-και πολλοί που για να πάρουν ένα ζωάκι δίνουν ύψος,μάκρος,φάρδος.Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι όταν αγαπάς τα ζώα και θέλεις να τα φροντίσεις ,δεν κοιτάς το χρώμα του,την ηλικία του,την ράτσα του.Εκτός αν κάποιοι θέλουν να έχουν ζώα και να δείχνουν φιλόζωοι επειδή ίσως είναι IN.Οσοι αγάπουν πραγματικά τα ζώα,ας το αποδείξουν.Ιδού η Ρόδος.Οσοι έχουν άλλους λόγους,ας αλλάξουν σπόρ.Συγνώμη αν ήμουν δεικτική αλλά το πρόβλημα είναι σοβαρό.Τελικά αγαπάμε τα ζώα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ειναι ολοι ετσι να ψαχνουν οτι να ναι. Εμας μας ζητουν συχνα κατι συγκεκριμενο κι επειδη ειναι πολλα προτιμω να δινω αυτο που θελουν αν εχουμε, πολλες φορες εχουν προκυψει ερωτες παραδοξοι αλλες φορες παλι οχι. Δεν ειναι κακο να προτιμα κανεις μακρυτριχο η μαυρο πχ γουστα ειανι αυτα αρκει να τακτοποιουνται γατακια σε καλα σπιτια και να ειμαστε σιγουροι οτι θα καλοκατσουν για χρονια εκει.

Για μενα το βασικο ειναι ο ιδιοκτητης και το συστημα μας ελεγχει αυτον εαν ειναι καλος αυτος οτι και να παρει θα καλοζησει και θα στειρωθει κι αν χρειαστει κατι θα μας παρει τηλ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγνώμη που πρέπει να διαφωνήσω με αυτό που λες αλλά η ράτσα της γάτας παίζει μεγάλο ρόλο γιατί δεν είναι όλες οι ράτσες το ίδιο όπως το ίδιο δεν ειναι όλοι οι άνθρωποι. Η κάθε ράτσα έχει χαρακτηριστικά που μπορεί να ταιριάζει με συγκεκριμένους τύπους χαρακτήρων (είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι αυτό είναι γεγονός) γι αυτό πριν επιλέξει κανείς ένα γατάκι ή γενικά ζωάκι καλό είναι να ξέρει τα χαρακτηριστικά της φυλής για να δουμε αν "κωλλάνε" μαζί του ώστε να μην βρεθεί κάποια στιγμή στο δρόμο

Το ιδιο συμβαινει και με τα αδεσποτα παντως αναμεσα σε μακρτριχα η κοντοτριχα υπαρχουν διαφορες καθως και μεταξυ τους αλλα προσωπικα δεν πιστευω πολύ στα χαρακτηριστικα της ρατσας. Πχ οι περσικες προβαλλονται ως ηρεμες εχω δει και στριγγλες περσικες η οι σιαμεζες ειναι κτητικες υποτιθεται αν συγκρινω με τη καλυψουλα τρωνε χωμα οι σιαμεζες. Πιστυω οτι υπαρχει υπερπροβολη της ρατσας γιατι ετσι βολευει( πεφτει χρημα με αυτον το μυθο) . Η πειρα των φιλοζωικων λεει οτι το βασικο ειναι να διαλεξεις γατακι να ταιριαζει σο χαρακτηρα σου και τον τροπο ζωης σου και ναταιριαζεις κι εσυ σε αυτο.

Ο οποιοσδηποτε εχει λιγη πειρα απο γατες και το χει μεγαλωσει, μπορει να σου πει εαν το γατακι θα σου ταιριαξει η οχι ασχετα αν ειναι ρατσας η οχι.
Το μακρυτριχο η μη εχει ομως νοημα γιατι αλλη τριχα αφηνουν τα μεν αλλη τα δε.

Εαν υπηρχαν τοσα ομορφα βιβλια για κοινες οπως εχει για τις ρατσες ο κοσμος αυτες θα προτιμουσε ειναι και θεμα μαρκετιγκ.

Πχ καποιος θελει ραγκντολ γιατι ειναι μαλακια γατουλα και την κανει ευκολα κουμαντο και ειναι χαδιαρα. Το ιδιο μπορει ανετοτατα να βρεθει και σε κεραμυδιου οχι ομως σα ιδια χρωματα , το ταμπεραμεντο το ιδιο ομως.
Ακομη κα ο ορος "κοινη" Κεραμυδιου" ειναι υποτιμητικος. Κανονικα θα επρεπε να τις λεμε "πολυτιμες" εκει να δεις ποσοι θα παιρναν!

Το ιδιο συμβαινει και με τα αδεσποτα παντως αναμεσα σε μακρτριχα η κοντοτριχα υπαρχουν διαφορες καθως και μεταξυ τους αλλα προσωπικα δεν πιστευω πολύ στα χαρακτηριστικα της ρατσας. Πχ οι περσικες προβαλλονται ως ηρεμες εχω δει και στριγγλες περσικες η οι σιαμεζες ειναι κτητικες υποτιθεται αν συγκρινω με τη καλυψουλα τρωνε χωμα οι σιαμεζες. Πιστυω οτι υπαρχει υπερπροβολη της ρατσας γιατι ετσι βολευει( πεφτει χρημα με αυτον το μυθο) . Η πειρα των φιλοζωικων λεει οτι το βασικο ειναι να διαλεξεις γατακι να ταιριαζει σο χαρακτηρα σου και τον τροπο ζωης σου και ναταιριαζεις κι εσυ σε αυτο.

Ο οποιοσδηποτε εχει λιγη πειρα απο γατες και το χει μεγαλωσει, μπορει να σου πει εαν το γατακι θα σου ταιριαξει η οχι ασχετα αν ειναι ρατσας η οχι.
Το μακρυτριχο η μη εχει ομως νοημα γιατι αλλη τριχα αφηνουν τα μεν αλλη τα δε.

Εαν υπηρχαν τοσα ομορφα βιβλια για κοινες οπως εχει για τις ρατσες ο κοσμος αυτες θα προτιμουσε ειναι και θεμα μαρκετιγκ.

Πχ καποιος θελει ραγκντολ γιατι ειναι μαλακια γατουλα και την κανει ευκολα κουμαντο και ειναι χαδιαρα. Το ιδιο μπορει ανετοτατα να βρεθει και σε κεραμυδιου οχι ομως σα ιδια χρωματα , το ταμπεραμεντο το ιδιο ομως.
Ναι ναι έχεις δίκο δεν λέω ότι όλα τα κεραμυδάκια ειναι νευρικά ή όλα τα περσάκια είναι ήρεμα όμως υπάρχουν κάποια βασικά στανταρ της κάθε φυλής. Το σίγουρο εινα ότι πριν πάρουμε ένα γατάκι πρέπει να γνωρίσουμε τον χαρακτήρα του κ όπως είπες κ εσύ να δούμε αν ταιριάζει με τους ρυθμούς μας κ αν δένουμε μαζί

url=https://mycat.e-steki.gr/gallery/showimage.php?i=9991&c=favorites]
10-1_thumb.jpg
[/url]Λυπάμαι ,δεν συμφωνώ.Δηλαδή τα ζώα που δεν έχουν ζήτηση τι τα κάνουμε;Στον καιάδα;Αυτό το μοντέλο του φιλόζωου δεν μου αρέσει .

Απο ζωα που δεν εχουν ζητηση εχουμε πηξει στα αναπηρα και τυφλα και χρειαζεται να μαθει ο ελληνας πολίτης οτι ειναι κι αυτα ομορφα και αξια χρειαζεται ενημερωση και θετικη προβολη. Εδω γυαλια παιρνουν και τα θελουν "ρατσας" , δεν παιρνουν απλα.. καταλαβαινετε τι αγωνα κανει κανεις γιανα παρουν αναπηρα γατακια. Οι περισσοτεροι τα θελουν "μικρα, υγιη, κι ετσι κι ετσι κι ετσι..." Μετα μας ξεμενουν τα μεγαλα , τα αλλα τα αναπηρα κλπ. Με τετοια λαοθαλασσα μωρων δυο φορες το χρονο, καθε ειδους και χρωματος, φυσικο ειναι.

Για μενα οσο πιο πολύ προχωρας σαν φιλοζωος τοσο αλλαζεις γουστα. Εγω στην αρχη πριν χρονια δεν αντεχα να δω αναπηρο, τωρα οσο πιο αμοιρο και χαλια ειναι που λεει ο λογος, τοσο καλυτερα, εννοω δεν με τρομαζει. Αλλα οι απειροι ιδιοκτητες ειναι ετσι, οι περισσοτεροι.

]Λυπάμαι ,δεν συμφωνώ.Δηλαδή τα ζώα που δεν έχουν ζήτηση τι τα κάνουμε;Στον καιάδα;Αυτό το μοντέλο του φιλόζωου δεν μου αρέσει .
Αν προσέξεις τα λόγια μου δεν είπα κάτι τέτοιο είπα ότι για κάθε άνθρωπο κ για κάθε χαρακτήρα υπάρχει η αντίστοιχη γάτα σε χαρακτήρα, δεν είπα να πετάξουμε κανένα γατάκι στον Καιάδα, άλλωστε εγώ έχω υιοθετήσει ένα γατάκι που από το ένα του μάτι είναι τυφλό (θα ήταν κ το άλλο αλλά ευτυχώς το προλάβαμε) το οποίο θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να υιοθετηθεί για να μην πω αδύνατο για την πόλη που μένω, παρ όλα αυτά όμως η άποψή μου είναι ότι όπως όταν διαλέγεις τους φίλους σου πρέπει να ταιριάζει μαζί του έτσι συμβαίνει κ με το ζώο που υιοθετείς κ δεν βρίσκω κάτι κακό σ αυτό

εγω αν ημουν σε καλη οικονομικη κατασταση θα επαιρνα και 5 και 10 γατακια ακομα. Αλλα δεν ειμαι οποτε συμβιβαζομαι με ενα. Εχω επισης μια ταση προς τα μακρυτριχα, αλλα δε σημαινει πως δεν αγαπαω τα αλλα. Ουτε τα φιδια μ'αρεσουν, αυτο δεν σημαινει οτι αν δω φιδι θα το σκοτωσω επειδη απλα δεν μ' αρεσει. Πρεπει να διαλλεξεις τι θα παρεις, δεν μπορεις να τα παρεις ολα. Αν δηλαδη υιοθετουσες ενα παιδι, τι θα εκανες; Θα υιοθετουσες ολα τα ορφανα; Δεν θα διαλλεγες καποιο που θα σου αρεζε και θα ταιριαζατε;

παντως ρε παιδια ειναι φοβερο το ποσο γρηγορα κλειδωνει μια αγγελια ενος γατιου ρατσας, παρατηρηστε το. αν σκασει κανενα περσακι η σιαμεζακι, εχει βρει σπιτι στο λεπτο. και ποσο στα αζητητα μενουν γατια με μικροπροβληματα, η απλα κεραμιδακια. :(:( τι κριμα...:(

Μιλώντας από προσωπική εμπειρία πρέπει να σας πω ότι είναι λογικό για κάποιον που παίρνει πρώτη φορά ζώο να προτιμήσει ένα μικρό γατάκι ή ράτσας.Η εικόνα είναι η πρώτη εντύπωση και μετράει δυστυχώς ή ευτυχώς στα πάντα στη ζωή μας.Το μικρό γιατί μας βγάζει το προστατευτικό και ίσως το μητρικό ένστικτο και θέλουμε να ζήσουμε όλα τα στάδια ανάπτυξης του μιας και είναι χαριτωμένα τα άτιμα και τα ράτσας γιατί είναι εντυπωσιακά και αφού μπορούμε να τα έχουμε χωρίς να πληρώσουμε γιατί όχι?Οι ευθύνες για κάποιον καινούργιο γατογονιό είναι τρομακτικές(λόγω απειρίας και άγνοιας) και σίγουρα ένα γατάκι με ιδιαιτερότητες δε θα προτιμηθεί.Οσο περνάει ο καιρός βλέπεις αυτά τα υπέροχα πλάσματα μεσω τον οφθαλμών της ψυχής σου και κει δε χωράνε διακρίσεις.Τουλάχιστον αυτό έμαθα εγώ σαν καινούργια γατομαμά.

Δεν αγαπαει τα ζωα, εκεινος που τα κακομεταχειριζεται ή τα παραταει αβοηθητα...το να μην σου αρεσει η εμφανιση μιας γατας δεν σε κανει μη φιλοζωο...η αισθητικη προτιμηση ειναι πολυ προσωπικο θεμα που κατα τη γνωμη μου δεν διαπραγματευεται...
Οποιο πλασμα ζει κοντα μας ειτε γιατι μας προεκυψε ειτε γιατι το διαλεξαμε αρκει να το αγαπαμε και να το φροντιζουμε...

παντως...
Οσοι φροντιζουν αδεσποτα ή τα προωθουν, κανουν Ιερο Εργο...
Ειναι αξιοι θαυμασμου και συγχαρητηριων...

Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι άρα δεν είναι ίδιο και το ενδιαφέρον τους για τα ζώα.
Άρα δεν μπορείς να καταδικάσεις κανέναν.. Απλά αυτό που πρέπει να ισχύει γενικά για φιλόζωους και μη, είναι ο σεβασμός προς τα ζώα. Και να πούμε σε αυτούς που δεν τα θέλουν να τα αφήσουν ήσυχα και σε αυτούς που τα θέλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους. Η γάτα να μην πηγαίνει σε μέρη που ενοχλεί άλλους που ίσως δεν τις θέλουν γιατί το μέλλον της είναι αβέβαιο, να θυμάστε ότι τις περισσότερες φορές η στείρωση είναι απαραίτητη. Για να μη βρίσκουμε αδέσποτα και χτυπημένα ζώα. Γιατί τα μικρά είναι πολλά που γεννιούνται κάθε φορά και δεν θα βρίσκεται πάντα κάποιος να τα πάρει.

Οι αγγελίες στα ζώα ράτσας κλειδώνουν σύντομα γιατί είναι πολύ λιγότερες συγκριτικά με τα κεραμιδάκια. Στα δε ράτσας συνήθως πρέπει να καταβάλεις κάποιο αντίτιμο για να τα αποκτήσεις, πράγμα που για πολλούς δεν είναι εφικτό (και επειδή ποσοστό αυτών δίνεται από εκτροφείς και πολλές φορές ήδη στειρωμένα, δεν έχουμε πολλές γέννες ανεύθυνων ιδιοκτητών που οδηγούν σε πληθώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και λιγότερα αδέσποτα ράτσας και έτσι πιο δυσεύρετα και πιο επιθυμητά, στα μεν κεραμιδάκια.... η πληθώρα που υπάρχει τα κάνει να δίνονται ως... τζάμπα πράγμα. Αδέσποτα κεραμιδάκια υπάρχουν άπειρα στη χώρα μας και καθώς δεν υπάρχει καμία πρόληψη - αντιμετώπιση (πέρα από τις όποιες πρωτοβουλίες ιδιωτών ή και κάποιων φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίες έχουν ελάχιστα κονδύλια και πληθώρα ζώων) το αποτέλεσμα είναι ανεξέλεγκτες γεννήσεις και υπερπληθυσμός και φυσικά ζώντας στο δρομό θα υπάρχει και κάποιο ποσοστό με αναπηρίες.
Όσο αφορά την επιλογή του "κατάλληλου" ζώου από τον υποψήφιο ιδιοκτήτη, το βρίσκω απόλυτα λογικό, γιατί ένα ζωάκι το παίρνει για να ζήσει μαζί του τα επόμενα δεκαπέντε περίπου χρόνια... λογικό δεν είναι να θέλει και κάτι που του ταιριάζει ή του αρέσει και φυσικά να μπορεί να το φροντίζει χωρίς να αποτέλει βαρίδιο με αποτέλεσμα να πρέπει μετά να το αφήσει στο δρόμο;
Δεν χρειάζεται νομίζω να γεμίζει κάποιος ενοχές για τα κακώς κείμενα αυτής της κατάστασης που υπάρχει με τα αδεσποτάκια, όταν επιλέγει ένα ζώο για συντροφιά.

συμφωνω με ολα εκτος απο το οτι οι αγγελιες για ρατσας κλειδωνουν γρηγοροτερα επειδη ειναι λιγοτερες. πιστευω οτι και περισσοτερες να ηταν, παλι γρηγοροτερα θα εφευγαν. υπαρχει ρατσισμος και αναμεσα στους φιλοζωους, και αυτο ειναι γεγονος δε μπορουμε να μην το αναγνωριζουμε, οπως υπαρχει κ αναμεσα στους ανθρωπους. αν ο αλλος δεν ειναι εμφανισιμος δε μας κανει..(δεν κανω την εξυπνη, βαζω κ τον εαυτο μου μεσα) :):)

Παντως και στα κεραμιδιακια υπαρχουν προτιμησεις...
Οι περισσοτεροι κεραμιδοfuns μιλανε για χρωματικες προτιμησεις...ποσο μαλλον οι κολλημενοι με μια φυλη μωρε παιδια...
Σε αυτους που βγαζω το καπελο παντως, ειναι εκεινοι που αναλαμβανουν αρρωστα ή χτυπημενα...

συμφωνω με ολα εκτος απο το οτι οι αγγελιες για ρατσας κλειδωνουν γρηγοροτερα επειδη ειναι λιγοτερες. πιστευω οτι και περισσοτερες να ηταν, παλι γρηγοροτερα θα εφευγαν. υπαρχει ρατσισμος και αναμεσα στους φιλοζωους, και αυτο ειναι γεγονος δε μπορουμε να μην το αναγνωριζουμε, οπως υπαρχει κ αναμεσα στους ανθρωπους. αν ο αλλος δεν ειναι εμφανισιμος δε μας κανει..(δεν κανω την εξυπνη, βαζω κ τον εαυτο μου μεσα) :):)
εξαρταται Ιωαννα πως αντιμετωπιζεις το ζωο ή τον ανθρωπο που δεν σου κανει...
Δεν ειναι ρατσιστικο να πεις "οχι" σε εναν αντρα που δεν σου αρεσει εμφανισιακα...ειναι ρατσιστικο το να τον ειρωνευτεις ή να τον κοροιδεψεις...ή να τον υποτιμησεις ως ανθρωπο

Δεν ειναι ρατσιστικο να μην εχεις σπιτι σου ενα κεραμιδακι που δεν σου αρεσει...ειναι ρατσιστικο το να το βρεις αβοηθητο στο δρομο και να μην το περιθαλψεις...

:)

Σε αυτους που βγαζω το καπελο παντως, ειναι εκεινοι που αναλαμβανουν αρρωστα ή χτυπημενα...

συμφωνω απολυτα :happy::happy:

παντως ρε παιδια ειναι φοβερο το ποσο γρηγορα κλειδωνει μια αγγελια ενος γατιου ρατσας, παρατηρηστε το. αν σκασει κανενα περσακι η σιαμεζακι, εχει βρει σπιτι στο λεπτο. και ποσο στα αζητητα μενουν γατια με μικροπροβληματα, η απλα κεραμιδακια. :(:( τι κριμα...:(
Σ αυτό που λες έχεις κ δεν έχεις δίκιο θα σου πω γιατί δεν λέω ότι δεν προτιμούν τα γατάκια ράτσας από την άλλη όμως στατιστικά να το δεις το ζήτημα βάλε πόσες αγγελίες από κεραμυδάκια υπάρχουν κ πόσα βρίσκουν σπίτι κ πόσα γατάκια ράτσας; Οπότε σε ποσοστά τα κεραμυδάκια που υιοθετούνται από τις αγγελίες είναι σαφέστατα περισσότερα
Ρατσισμός υπάρχει μονο στα κεφάλια μερικών, δεν ξέρω αλλά διαφωνώ κάθετα μ αυτόν τον όρο για παράδειγμα στους περισσότερους δεν αρέσουν τα περσικά πλακουτσωμούρικο σ αυτή την περίπτωση τι θα πουμε ρατσισμός στα γατιά ράτσα; Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι προσπαθούμε να δώσουμε ένα θεωριτικό πλαίσιο κ να ενοχοποιήσουμε τις προτημήσεις μας πρέπει να είμαστε λίγο πιο χαλαρή σε όρισμένα πράγματα. Αν δεν υπήρχαν τόσα αδέσποτα κ είχαν αναλάβει την εκτροφή τους εκτροφείς τότε δεν θα μιλούσαμε για ρατσισμό στα γατιά θα μιλούσαμε απλά για προτημήσεις, άρα νομίζω ότι δεν είναι σωστό να προσπαθούμε να αναπαράγουμε μία κόντρα μεταξύ γατιών ράτσας κ γατιών της κοινής ευρωπαϊκής (γιατί κ αυτή ράτσα είναι ) καλό θα ήταν να ενώσουμε τις δυνάμεις για να δουμε τι μπορουμε να κάνουμε για να μην υπάρχουν αδέσποτα. Όσο για το τι θα επιλέξουμε για το σπίτι μας αυτό ειναι ένα θέμα καθαρά προσωπικό

Ναι αν πρόσεξες έγραψα λιγότερες άρα και πιο επιθυμητές Ιβάνα. Νομίζω σε κάτι το οποίο δεν υπάρχει πληθώρα, γίνεται αυτόματα και πολύ πιο επιθυμητό. Πόσο μάλλον όταν το σύνηθες είναι να πληρώσεις για να το αποκτήσεις... και ξαφνικά κάποιος το χαρίζει...
Αν πχ. υπήρχαν άπειρες αγγελίες για Περσάκια δε νομίζω ότι όλα θα έβρισκαν σπίτι. Γιατί για τα κεραμιδάκια είναι κυριολεκτικά άπειρες... Μόνο την τωρινή περίοδο να κοιτάξουμε... φτάνει.
Αδύνατο να υιοθετηθούν όλα, ακόμα και αν δεν υπήρχαν και οι διάφορες ράτσες.
Το να επιλέγεις/ προτιμάς κάποιο ζωάκι... δε νομίζω ότι είναι ρατσισμός, ο οποίος δεν έχει να κάνει μόνο με το αν είναι εμφανίσιμος ή όχι κάποιος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back