Τελικά αγαπάμε τα ζώα;

μπορει και να εχετε δικιο κοριτσια, παντως τα γεγονοτα δειχνουν οτι, τυφλα, παραλυτα, και γενικα ζωακια με προβληματα μενουν στα αζητητα..:( και αυτο δεν το λεω μονο εγω, μπορουν να σας το πουν καλυτερα σωματεια αλλα κ ανθρωποι που ασχολουνται ενεργα με υιοθεσιες κλπ. :/:
χιλια μπραβο σε οσους υιοθετουν γατακια με αναπηριες κλπ..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορει και να εχετε δικιο κοριτσια, παντως τα γεγονοτα δειχνουν οτι, τυφλα, παραλυτα, και γενικα ζωακια με προβληματα μενουν στα αζητητα..:( και αυτο δεν το λεω μονο εγω, μπορουν να σας το πουν καλυτερα σωματεια αλλα κ ανθρωποι που ασχολουνται ενεργα με υιοθεσιες κλπ. :/:
Ναι ναι για τα ζωάκια με αναπηρίες θα συμφωνήσω απόλυτα, γι αυτό λέω ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τα αδέσποτα γιατί αν δεν υπήρχαν τόσα αδέσποτα δεν θα είχαμε κ όλα αυτά τα φαινόμενα της κακοποίησης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πολύ ωραιο θέμα ανοίξατε παιδιά!
και ειναι κατι που με προβληματίζει καιρο..
αγαπαμε η οχι τα ζωα...?
αγαπαμε μονο του σκυλους και τις γατες και μισουμε τις καμπιες και τα ποντικια, τρωμε κατακρεουργημενα κοτοπουλα και γουρουνακια, αλλα αγαπαμε τα ζωα, γιατι χαιδευουμε τη γατουλα του καναπε η ταιζουμε το αδεσποτο στο δρομο...
μπορουμε να αγαπαμε ολα τα ζωα? ή αγαπη μας πειοριζεται σε κατι που ειναι ομορφο?
σε κατι που ειναι κατοικιδιο ίσως?
και οχι σε αυτο που ζει ελεθυερο.
ζωα δεν ειναι μονο οι γατες και τα σκυλακια...:hmm::hmm::hmm:

συμφωνω με την κατερινα, απολυτα. αλλο ειναι αγαπαω τα ζωα κι αλλο αγαπαω τη γατα.
και μαλλον για μενα πιο σωστο ειναι οχι αν αγαπαω τα ζωα, αλλα αν σεβομαι τα ζωα ή αν σεβομαι τη ζωη γενικα:hmm::hmm::hmm:

Δεν ειναι ολοι ετσι να ψαχνουν οτι να ναι. Εμας μας ζητουν συχνα κατι συγκεκριμενο κι επειδη ειναι πολλα προτιμω να δινω αυτο που θελουν αν εχουμε, πολλες φορες εχουν προκυψει ερωτες παραδοξοι αλλες φορες παλι οχι. Δεν ειναι κακο να προτιμα κανεις μακρυτριχο η μαυρο πχ γουστα ειανι αυτα αρκει να τακτοποιουνται γατακια σε καλα σπιτια και να ειμαστε σιγουροι οτι θα καλοκατσουν για χρονια εκει.

Παιδιά αυτή η πρόταση της Ασημίνας προσωπικά εμένα με εκφράζει απόλυτα. :) Εκει που δεν το περιμένεις μπορει να δεις ένα ζωάκι και να το ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΣ κυριολεκτικά.! :D
Το τι σε εκφράζει είναι μια μεγάλη υπόθεση στην επιλογη του ζώου συντροφιάς. Σαφώς βέβαια υπάρχουν στάνταρτ κάθε φυλής και αυτο είναι γενικώς παραδεκτό. Αλλα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια. Οσο για τα κεραμιδάκια ή αλλιώς "κοινή ευρωπαϊκή"γιατι έτσι λέγεται η ράτσα, υπάρχουν διάφοροι χαρακτηρες και επίσης επειδή είναι μεγάλη η προσφορά χρωμάτων και ειδών τρίχας και πάλι είναι λογικο κι εκει να έχει κάποιος τις προτιμήσεις του. Π.χ εμένα μου αρέσουν πολύ τα ασπρόμαυρα που πριν αποκτήσω τον Τίμυ μου δεν είχα αυτη την αδυναμία. Τώρα όμως με τρελαίνουν. Και μετά τα τιγρέ. Πάντως δεν νομίζω πως πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτόμαστε ποιες αγγελίες κλειδώνουν πιο γρήγορα... Ολα γατακια με ψυχουλα είναι και πιστεύω πως αν κάποιος έχει προτίμηση για κάποιο ζώο και είναι συνειδητοποιημένος για το τι θέλει, δεν θα πάρει άλλο απο αυτο που προτιμά. Π.χ δεν θα πάρει ράτσας περσίας αν δεν είναι τρελός γι αυτήν, ούτε σιάμ ...
Αν πάλι καταλήξει να πάρει ζώο για τη μόδα, και πάρει το ράτσας, τοτε και το ράτσας και το άλλο που θα επαιρνε το κεραμίδι άν δεν υπήρχε το ρατσας να χαρίζεται, θα έχει την ίδια τύχη και την ίδια κακομεταχείριση.:) Καλημέρα!

πολύ ωραιο θέμα ανοίξατε παιδιά!
και ειναι κατι που με προβληματίζει καιρο..
αγαπαμε η οχι τα ζωα...?
αγαπαμε μονο του σκυλους και τις γατες και μισουμε τις καμπιες και τα ποντικια, τρωμε κατακρεουργημενα κοτοπουλα και γουρουνακια, αλλα αγαπαμε τα ζωα, γιατι χαιδευουμε τη γατουλα του καναπε η ταιζουμε το αδεσποτο στο δρομο...
μπορουμε να αγαπαμε ολα τα ζωα? ή αγαπη μας πειοριζεται σε κατι που ειναι ομορφο?
σε κατι που ειναι κατοικιδιο ίσως?
και οχι σε αυτο που ζει ελεθυερο.
ζωα δεν ειναι μονο οι γατες και τα σκυλακια...:hmm::hmm::hmm:

συμφωνω με την κατερινα, απολυτα. αλλο ειναι αγαπαω τα ζωα κι αλλο αγαπαω τη γατα.
και μαλλον για μενα πιο σωστο ειναι οχι αν αγαπαω τα ζωα, αλλα αν σεβομαι τα ζωα ή αν σεβομαι τη ζωη γενικα:hmm::hmm::hmm:
ας αφησουμε ρατσες και ταρατσες κι ας σκεφουμε τα παραπανω...
Ας αφησουμε τις κρισεις και τις επικρισεις κι ας κανουμε την αυτοκριτικη μας...

Κοριτσια αυτα ηθελα να πω κι εγω, αλλα με προλαβατε:P:P:lol:

κατα εναν περιεργο τροπο,συμφονω με ολους( οχι βεβαια για να χαιδεψω αυτια,αλλα γιατι βλεπω οτι ολοι ,αγαπαμε τα ζωα) η προσωπικη μου αποψη ειναι,οτι κατα βαθος (χωρις ομως να το κατακρινω,γιατι παλι σωζουμε ζωη απο τα petshops)οταν παιρνουμε ρατσας,κοιταμε και λιγο τον εαυτο μας,με το σκεπτικο οτι θελουμε να ικανοποιησουμε και λιγο την αισθητικη μας(επαναλαμβανω οτι δεν το κατακρινω)ενω οταν παιρνουμε ενα ζωακι πχ αναπηρο αυτο που κοιταμε ειναι εξ ολοκληρου, η δικη του επιβιωση και καλοπεραση

havana συμφονω απολυτα μαζι σου,θα πω κατι που μπορει να γελασετε,αλλα το πιστευω,τα ποντικια (και καποια αλλα ''ταπεινα ζωακια'')εχουν κανει το μεγαλυτερο καλο στην ανθρωποτητα,οντας πειραματοζωα .Για να μην παρεξηγηθω,ειμαι καθετα εναντια στα πειραματοζωα,υπαρχουν πολυ τροποι για να ελεγχουμε την ασφαλει των φαρμακων(καλα,δεν το συζυτω για τα καλλυντικα)

Παρακολουθώ εδώ και καιρό να συμβαίνει κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει.Ενώ υπάρχουν -δυστυχώς-πολλά γατάκια που ζητούν σπίτι,υπάρχουν -δυστυχώς-και πολλοί που για να πάρουν ένα ζωάκι δίνουν ύψος,μάκρος,φάρδος.Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι όταν αγαπάς τα ζώα και θέλεις να τα φροντίσεις ,δεν κοιτάς το χρώμα του,την ηλικία του,την ράτσα του.Εκτός αν κάποιοι θέλουν να έχουν ζώα και να δείχνουν φιλόζωοι επειδή ίσως είναι IN.Οσοι αγάπουν πραγματικά τα ζώα,ας το αποδείξουν.Ιδού η Ρόδος.Οσοι έχουν άλλους λόγους,ας αλλάξουν σπόρ.Συγνώμη αν ήμουν δεικτική αλλά το πρόβλημα είναι σοβαρό.Τελικά αγαπάμε τα ζώα;
Εμενα μου ειχαν ζητησει γατακι να δωσω καπου οταν γεννηθουν και μολις ειδαν τη γατα μου σε φωτο μου λενε δεν μου αρεσει, δεν θα παρω απο εσενα.Θα παρω απο τη θεια μου:down:

Όταν ήμουν μικρή η αγαπημένη μου γατούλα η Πιτσι ήταν μια όμορφη ταρταρουγίτσα.Τωρα πια χρόνια μετά ετοιμάζομαι να πάρω ένα γατάκι ράγκντολ , μια ράτσα που είχα ερωτευτεί απο 11 χρονών.Να όμως που η γατούλα της μαμάς μου το έσκασε λίγο πρίν τη στείρωση γεννησε τέσσερα ζουζουνια και εγώ ερωτευτηκα την κούκλα της υπογραφής μου...πάλι ταρταρουγιτσα!Κι έτσι θα είμαι διπλά γατομαμά διπλά ευτυχισμένη.. Σημασία δεν έχει ρατσας , κεραμυδιού η με ειδικές ανάγκες το θέμα είναι ή έλξη όπως σε όλες τις επιλογές μας, και άμα κατι σε χτυπήσει κατακούτελα τέλος... Όλα τα ζωάκια δικαιούνται να χαίρουν της εκτίμησης και της προτίμησης μας.:)
Τώρα το κατα πόσον έχουν διαφορά το αρνάκι με το γατακι ..κατ'εμέ καμία.Όπως δεν θα έπρεπε να έχει και το οποιοδήποτε ζωάκι με τον άνθρωπο στη συνείδηση και στη δραση μας.Πολλοί υποστηρίζουν πως και τα ζώα σκοτώνουν για να τραφούν οποτε γιατι οχι και ο άνθρωπος .. αλλά τα ζώα δεν έχουν άλλη επιλογή ούτε τρόπο να αντισταθούν στο ένστικτο της επιβίωσης σε αντίθεση με μας που διαθέτουμε όχι μόνο τη λογική αλλα και τα μέσα ώστε να εξασφαλίσουμε τροφή, ρουχισμό η οτιδήποτε άλλο χωρίς να βασανίσουμε και να αφαιρέσουμε τη ζωή αθώων πλασμάτων...το οτι δεν το κάνουμε είναι απόδειξη της ατέλειας μας παρα τα φαινομενικά ισχυρά όπλα που μας έδωσε η εξέλιξη. Μια προσβολή στην οικονομία που διακρίνει τη φύση...

Παιδιά αυτή η πρόταση της Ασημίνας προσωπικά εμένα με εκφράζει απόλυτα. :) Εκει που δεν το περιμένεις μπορει να δεις ένα ζωάκι και να το ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΣ κυριολεκτικά.! :D

χαχα τι μου θυμησες!!! Οταν πηγα να παρω τον ναρουτο, δεν ειχα παει για τον ναρουτο αλλα για τα αδερφακια του τα οποια ηταν chocolate point himalayan. Οταν ομως εφτασα εκει και ειδα τον ναρουτο, ειπα αυτο ειναι το γατακι της ζωης μου!! Μονο το βλεμμα του ηταν αρκετο για να τον λατρεψω :redface: Ισως να λειτουργησε και το υποσυνειδητο μου επειδη η προηγουμενη γατα μου ηταν τιγρε :P

Οσο για τα πειραματοζωα, δεν γινεται αλλιως. Ειμαι υπερ. Ειμαι κατα ομως στις περισσοτερες περιπτωσεις πειραματων σε ζωα σε εταιριες καλλυντικων. Στα αλλα πειραματα (ιατρικη, βιολογια, οικολογια, κτηνιατρικη) ειμαι υπερ γιατι με μερικα πειραματα μπορεις να σωσεις χιλιαδες ζωες (δεν ισχυει μονο για τον ανθρωπο αυτο).

χαχα τι μου θυμησες!!! Οταν πηγα να παρω τον ναρουτο, δεν ειχα παει για τον ναρουτο αλλα για τα αδερφακια του τα οποια ηταν chocolate point himalayan. Οταν ομως εφτασα εκει και ειδα τον ναρουτο, ειπα αυτο ειναι το γατακι της ζωης μου!! Μονο το βλεμμα του ηταν αρκετο για να τον λατρεψω :redface: Ισως να λειτουργησε και το υποσυνειδητο μου επειδη η προηγουμενη γατα μου ηταν τιγρε :P
Πάντα έτσι γίνεται μπορείς να δεις χιλιάδες γατάκια κ να σε κερδίσει αυτό πχ με τα πιο γλυκά μάτια ή αυτό που το βλέπεις πιο πονεμένο ή πιο δυστυχισμένο ή αυτό που έχει κάποιο πρόβλημα. κ πραγματικά καμιά φορά προκύπτουν πολύ παράδοξοι έρωτες. Εγώ θυμάμαι ότι πριν βρω την Πικατσου δεν μπορούσα να βλέπω τυφλά γατάκια (γιατί στεναχωριόμουν πάρα πολύ κ έτσι έκλεινα τα μάτια μου κ τα προσπερνούσα ) με τα την Πίκατσου κ βλέποντας ότι ένα γατάκι τυφλό μπορεί να είναι τόσο ευτυχισμένο κ τόσο ζωηρό όσο ένα αρτιμελή κατάλαβα ότι η ευτυχία τελικά γι αυτό το γατάκι είναι ότι βρίσκεται σε ένα σπίτι που το αγαπάνε κ το προστατεύουν κ έτσι μειώνεται το πρόβλημα της όρασης

.............................:(

Sorry, που πετάγομαι έτσι στο άσχετο, αλλά η παράθεσή μου δεν πάει σε όσα γράφεις, αλλά στη φωτογραφία της υπογραφής σου!

Δύο μέρες αφού έβαλα τις τελευταίες φωτό της Survi, εμφανίστηκε το γατούνι μου μπροστά μου... χωρίς την μπαντάνα του... :hmm:

Και τώρα τη βλέπω (θαρρείς και υπάρχει μόνο μία σε όλη την ελληνική επικράτεια :lol:) γύρω από το λαιμό της γατούλας σου!
Κάτι ύποπτο συμβαίνει εδώ!
:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back