Τελικά πόσο αγαπάμε τις γάτες; (και γενικά τα ζώα)

spyros1

Νεοφερμένο μέλος

Ο spyros1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Διάβασα πρόσφατα αυτή την αγγελία https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=37374 και θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα; Αν κάποιοι όπως ισχυρίζονται αγαπάνε τα ζώα και ειδικά τις γάτες πως είναι δυνατόν να τα πουλάνε; Μήπως τα θεωρούν ένα άψυχο αντικείμενο, όπως το αυτοκίνητο ή τη μηχανή; Μήπως τα θεωρούν μια μπίζνα από την οποία προσβλέπουν να βγάλουν κερδος; Και για να μη μακρυγορώ, αν τελικά αγαπάμε τις γάτες προτείνω να διαγράφονται οι αγγελίες που αφορούν την πώληση γατών, σκυλιών και άλλων ζώων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διάβασα πρόσφατα αυτή την αγγελία https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=37374 και θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα; Αν κάποιοι όπως ισχυρίζονται αγαπάνε τα ζώα και ειδικά τις γάτες πως είναι δυνατόν να τα πουλάνε; Μήπως τα θεωρούν ένα άψυχο αντικείμενο, όπως το αυτοκίνητο ή τη μηχανή; Μήπως τα θεωρούν μια μπίζνα από την οποία προσβλέπουν να βγάλουν κερδος; Και για να μη μακρυγορώ, αν τελικά αγαπάμε τις γάτες προτείνω να διαγράφονται οι αγγελίες που αφορούν την πώληση γατών, σκυλιών και άλλων ζώων.

αγαπητε μου σπυρο....συμφωνω μαζι σου...ακριβως αυτο εγραψε και η ασημινα(yasmin1gr) στο θεμα που αναφερεσαι........ειδικα αυτη η αγγελια ετσι οπως γραφτηκε...ηταν φρικτη...εδω τα καλα γατακια...πωλουνται γατακια με τη σεσουλα....ελεος....:).μπορεις να δεις παντως το θεμα και τις απαντησεις...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα αγαπάνε αλλά τα εκμεταλλεύονται.
Υπάρχουν όμως άτομα που τα αγαπάνε και που δεν είναι οικονομικά ευκατάστατα. Επειδή δεν έχουνε λεφτά σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν ζωάκια? Πιο σημαντική δεν είναι η αγάπη από τα ζωάκια? Τα έξοδα δεν είναι καθόλου λίγα...αλλά κάνεις θυσίες.
Εγώ πήρα δυο ζωάκια από ένα pet shop επειδή τα λυπήθηκα. Είναι πολλά τα έξοδα. Ζευγάρωσαν. Τι έπρεπε να κάνω τα μωρά? Να τα σκοτώσω? Δεν υπήρχε περίπτωση!! Μέχρι να μεγαλώσουν τα έξοδα είναι πάρα πολλά...Ειδική τροφή για την μανούλα, την καλύτερη για τα μωράκια, χάπια,εμβόλια, εξετάσεις που μόλις έμαθα ότι πρέπει να κάνω,κ.α.
Μακάρι να είχα την δυνατότητα να τα κρατούσα όλα. Αλλά δεν μπορώ λόγω χρημάτων. Αναγκαστικά θα τα δώσεις έναντι κάποιου ποσού, όχι για να βγάλεις χρήματα, αλλά για να καλυφθούν κάπως τα έξοδα.
Μακάρι να ήτανε διαφορετικές οι καταστάσεις....

Πολυ μονοπλευρα το βλεπεις το θεμα. Συμφωνω οτι η συγκεκριμενη αγγελια αντιμετωπιζει τις γατες σαν μηχανες αναπαραγωγης και τα γατακια ως αντικειμενα, αλλα δεν ειναι παντα ετσι τα πραγματα. Οι εκτροφεις που πουλανε τα γατες εχουν ενα ελαχιστο κερδος (και αμφιβαλλω κιολας γι'αυτο) συγκριτικα με τα εξοδα που εχουν για να κανουν αυτη την δουλεια και τον χρονο που αφιερωνουν. Οσον αφορα αλλες περιπτωσεις ιδιωτων που πουλανε γατες ρατσας, υπαρχουν αυτοι που πραγματικα κινουνται απο την αγαπη τους για γατες και ζευγαρωνουν τα ζωα τους, και μετα ψαχνουν να τους βρουν σπιτι με καποιο αντιτιμο (παλι για να καλυφθουν καποια εξοδα), και αυτοι οι ανιδεοι και αναισθητοι οπως αυτος που βλεπεις στην αγγελια που παρεθεσες. Για μενα το χρηματικο αντιτιμο δεν αφορα αυτους που πουλανε ενα γατακι, αλλα αυτους που το αγοραζουν. Αυτο που το πουλαει, καλα κανει, ουτως ή αλλως στην περιπτωση των εκτροφεων τα χρηματα ειναι πολλα αλλα εχουν φαγωθει αναδρομικα, και στην περιπτωση των ιδιωτων ειναι λιγοτερα, αλλα αν δεν θες να πληρωσεις γατακι του οποιου η σκουφια δεν ξερεις απο που κραταει μην το κανεις. Το αν ο οποιοσδηποτε θελει να πληρωσει για μια γατα απο την στιγμη που υπαρχουν τοσες αδεσποτες που ζητανε σπιτι ειναι υποθεση του, και οχι δικη μου για να την κρινω. Υπαρχουν και οι περιπτωσεις οπως για παραδειγμα της Εμμας εδω απο το φορουμ, που πουλουσε σε μια μικρη τιμη τα βασιλικα σιαμ της (ρατσα μη αναγνωρισμενη σημειωτεον) για να συντηρησει με τα εσοδα τα αδεσποτακια που εχει περιθαλψει και ψαχνει να τους βρει σπιτι. Μπορεις να πεις για αυτην την κοπελα οτι αντιμετωπιζει τις γατες της σαν αντικειμενα?

Συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχουν όμως άτομα που δεν είναι οικονομικά ευκατάστατα. Επειδή δεν έχουνε λεφτά σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν ζωάκια? Πιο σημαντική δεν είναι η αγάπη από τα ζωάκια? Τα έξοδα δεν είναι καθόλου λίγα...αλλά κάνεις θυσίες.
Εγώ πήρα δυο ζωάκια από ένα pet shop επειδή τα λυπήθηκα. Είναι πολλά τα έξοδα. Ζευγάρωσαν. Τι έπρεπε να κάνω τα μωρά? Να τα σκοτώσω? Δεν υπήρχε περίπτωση!! Μέχρι να μεγαλώσουν τα έξοδα είναι πάρα πολλά...Ειδική τροφή για την μανούλα, την καλύτερη για τα μωράκια, χάπια,εμβόλια, εξετάσεις που μόλις έμαθα ότι πρέπει να κάνω,κ.α.
Μακάρι να είχα την δυνατότητα να τα κρατούσα όλα. Αλλά δεν μπορώ λόγω χρημάτων. Αναγκαστικά θα τα δώσεις έναντι κάποιου ποσού, όχι για να βγάλεις χρήματα, αλλά για να καλυφθούν κάπως τα έξοδα.

οσοι αγαπανε ζωακια,μπορουν ανετα να παρουν αδεσποτα.....θα τα σωσουν απο βεβαιο θανατο....το να αγοραζουμε ζωα απο τα πετ στην πραγματικοτητα συμβαλουμε στηνη διαιωνηση αυτου του προβληματος και στο να ανθουν οι απαραδεκτες αυτες επιχειρησεις....τωρα...οποιος θελει σωνει και καλα να εχει ρατσας ας δωσει και το ποσον που πρεπει για να το παρεει απο καποιον υπευθυνο εκτροφεα που σεβεται τα ζωα του και δεν τα βλεπει σαν μηχανη για χρηματα...και επισης αυτος που δεν αντεχει οικονομικα να συντηρει και τα παιδια των γατιων του,θα μπορουσε ανετα να τα στειρωσει.....κανω λαθος???:)

Συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα αγαπάνε αλλά τα εκμεταλλεύονται.
Υπάρχουν όμως άτομα που τα αγαπάνε και που δεν είναι οικονομικά ευκατάστατα. Επειδή δεν έχουνε λεφτά σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν ζωάκια? Πιο σημαντική δεν είναι η αγάπη από τα ζωάκια? Τα έξοδα δεν είναι καθόλου λίγα...αλλά κάνεις θυσίες.

Τα μισα χρηματα απο οσα δωσατε για τα μωρα και οσα θα δωσετε τωρα για τις εξετασεις, θα μπορουσατε να δωσετε για να στειρωσετε τις γατουλες σας. Και αφου δεν το κανατε στην αρχη, γιατι δεν ειχατε την οικονομικη ανεση, πρεπει να το κανετε τωρα, γιατι απο οτι καταλαβα ουτε την οικονομικη ανεση να συντηρησετε τα μικρα εχετε :/: Φαινεται οτι αγαπατε τα ζωα σας, αυτα ομως εχουν την δυνατοτητα να αναπαραγονται με γρηγορους ρυθμους, και τι θα κανετε με την επομενη φουρνια μωρων? :/:

Δυστυχώς η γάτα ήταν έγκυος όταν την πήρα από το pet shop και δεν το ήξερα. Τον αρσενικό τον στείρωσα την επόμενη μέρα μόλις τον πήρα. Με την μαμά τι θα έκανα όταν είδα ότι είναι έγκυος? Να φανταστείς ότι τις πήρα 28 Ιουνίου και γέννησε στις 29 Αυγούστου. Μόλις τις πήρα τις πήγα στον κτηνίατρο και δεν μου είπε τίποτα. Τις βρήκε υγιέστατες. Μετά διαπιστώσαμε την εγκυμοσύνη. Οπότε μην βιάζεστε να κατακρίνετε τους άλλους.
Συμφωνώ ότι είναι ότι χειρότερο να μπαίνουν τα ζωάκια σε γυάλες αλλά πιστεύω ότι θα ήτανε και άσχημο εκ μέρους μου να τα αφήσω εκεί. Δύο μεγάλες γάτες στριμωγμένες σε μια γυάλα να ζητάνε μια οικογένεια...Εγώ τουλάχιστον δεν μπορούσα να τις αφήσω εκεί.

Δυστυχώς η γάτα ήταν έγκυος όταν την πήρα από το pet shop και δεν το ήξερα. Τον αρσενικό τον στείρωσα την επόμενη μέρα μόλις τον πήρα. Με την μαμά τι θα έκανα όταν είδα ότι είναι έγκυος? Να φανταστείς ότι τις πήρα 28 Ιουνίου και γέννησε στις 29 Αυγούστου. Μόλις τις πήρα τις πήγα στον κτηνίατρο και δεν μου είπε τίποτα. Τις βρήκε υγιέστατες. Μετά διαπιστώσαμε την εγκυμοσύνη. Οπότε μην βιάζεστε να κατακρίνετε τους άλλους.
Συμφωνώ ότι είναι ότι χειρότερο να μπαίνουν τα ζωάκια σε γυάλες αλλά πιστεύω ότι θα ήτανε και άσχημο εκ μέρους μου να τα αφήσω εκεί. Δύο μεγάλες γάτες στριμωγμένες σε μια γυάλα να ζητάνε μια οικογένεια...Εγώ τουλάχιστον δεν μπορούσα να τις αφήσω εκεί.[/quote]

ακριβως σε αυτο πονταρουν και αυτοι...στην ευαισθησια μας...το θεμα ειναι οτι πιστευεις οτι με αυτο τον τροπο ελυσες το προβλημα???? δεν θα βαλει αλλες γατες στη θεση τους??? η μας ενδιαφερει μονο η δικια μας και ολα τα υπολοιπα να πανε να πνιγουνε........με αυτο το σκεπτικο,μηπως θα επρεπε να αγοραζουμε και γουνες??? γιατι,θα σου απαντησει καποιος,αφου το σκοτωσανε που το σκοτωσανε το ζωο,ας την αγορασω τη γουνα.ε...οχι...δεν ειναι ετσι......υπαρχει ο νομος της αγορας και της ζητησης...οσο ψωνιζω τοσο αυξανω και την παραγωγη....αν ολοι ειμασταν συνειδητοποιημενοι και δεν αγοραζαμε γουνες η ζωα απο τα κολαστηρια των πετ σοπ...τοτε και αυτα δεν θα τα εμπορευονταν...απλα πραγματα.........

Δεν λέω ότι έχεις άδικο. Εννοείται ότι αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί! Αλλά τι να κάνουμε. Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που αγόρασαν από ένα pet shop.Μέγα λάθος! Τι να πω κρεμάστε με! Το ξέρω ότι είναι λάθος. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν με νοιάζουν όλα τα άλλα ζωάκια που βασανίζονται με αυτόν τον τρόπο...

Συμφωνώ ότι είναι ότι χειρότερο να μπαίνουν τα ζωάκια σε γυάλες αλλά πιστεύω ότι θα ήτανε και άσχημο εκ μέρους μου να τα αφήσω εκεί. Δύο μεγάλες γάτες στριμωγμένες σε μια γυάλα να ζητάνε μια οικογένεια...Εγώ τουλάχιστον δεν μπορούσα να τις αφήσω εκεί.

Δεν σας κατεκρινα στιγμη :redface: Απο την πρωτη φορα που διαβασα την αγγελια σας, θαυμασα τις γατουλες σας και διεκρινα την αγαπη σας γι'αυτες. Αυτο που υπεθεσα ειναι οτι θελατε απογονους απο τα κουκλια σας, αλλα συνειδητοποιησατε οτι 4 σας πεσανε πολλα :P Αλλα και αυτο δεν το κατακρινω, απο την στιγμη που ειδα οτι δεν θα τα δωσετε πριν κλεισουν τους 3 μηνες και μονο σε καλες οικογενειες :happy: Γενικα, φαινεται πσοο τις αγαπατε, δεν υπαρχει κατι για μενα να κατακρινω. (Εκτος κι αν μου λεγατε οτι ειστε εναντια στην στειρωση, αλλα και παλι, δημοκρατια εχουμε)
Επισης, απο την στιγμη που το ολο θεμα ειναι να μην υποφερουν τα ζωα στα πετ σοπ, αντι να κατηγορουμε τα ατομα που αγοραζουν και ουσιαστικα σωζουν αυτα τα ζωακια μηπως να αρχιζαμε τις καταγγελιες? :/: Κατ'εμε, καλα κανατε και τις πηρατε, τους σωσατε την ζωη. Ειναι πανεμορφες και να τις χαιρεστε. :redface: Και για να επανελθω στο τοπικ, πειτε μου κυριε Σπυρο, αν μπορειται να πειτε οτι η mariad25 αντιμετωπιζει τα ζωα ως αντικειμενα, επειδη αγορασε τις γατουλες τις, και επειδη πουλαει τα γατακια (που δεν περιμενε καν, αλλο και αυτο! :/: )
Υπαρχουν παντα πολλες παραμετροι σε ενα θεμα, οπως φαινεται ξεκαθαρα εδω.

να πω κι εγω το αμαρτημα μου, αν ημουνα κι εγω στην θεση της κοπελας θα επαιρνα τις γατες οσο κι αν δεν συμφωνω με τα ζωα σε πετσοπ. ειδικα αν ηταν εγγυος. μαλλον θα τα επαιρνε καποιος αλλος που η μονη του εγνοια θα ηταν να βγαλει λεφτα απο 2 γατες ρατσας. ή μπορει τα μικρα να τα πετουσε ή αυτος ή ο πετσοπας...

Δεν λέω ότι έχεις άδικο. Εννοείται ότι αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί! Αλλά τι να κάνουμε. Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που αγόρασαν από ένα pet shop.Μέγα λάθος! Τι να πω κρεμάστε με! Το ξέρω ότι είναι λάθος. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν με νοιάζουν όλα τα άλλα ζωάκια που βασανίζονται με αυτόν τον τρόπο...

καλε,δεν το λεω για να σε κρεμασουμε.....μεσα απο ενα θεμα,παιρνεις αφορμη απο κατι και λες την αποψη σου......εγω,την αποψη μου λεω γενικα...με αυτο τον τροπο ολοι μας μαθαινουμε πολυ περισσοτερα και μαθαινουν και αυτοι που δεν τα γνωριζαν..πως θα ενημερωθουν καποιοι, αν δεν κανουμε διαλογο???

να πω κι εγω το αμαρτημα μου, αν ημουνα κι εγω στην θεση της κοπελας θα επαιρνα τις γατες οσο κι αν δεν συμφωνω με τα ζωα σε πετσοπ. ειδικα αν ηταν εγγυος. μαλλον θα τα επαιρνε καποιος αλλος που η μονη του εγνοια θα ηταν να βγαλει λεφτα απο 2 γατες ρατσας. ή μπορει τα μικρα να τα πετουσε ή αυτος ή ο πετσοπας...

ναι,εβελυν μου,αλλα στη θεση τους θα βαλει αλλα..αμαρτια δεν ειναι? ενω αν δουν οτι δεν υπαρχει ζητηση ...καποια στιγμη θα το σταματησουν και θα πουλανε μονο τις τροφες τα παιχνιδια κλπ..δεν ειναι δυνατον να διαιωνιζουμε και εμεις αυτο το αισχος!!!!!!!!:)

Χμμμμ να πω την αληθεια δεν εχω αγορασει ποτε μου ζωο και ειχα -δοξα τον Θεο- πολλα.
Ομως δε μπορω να κατακρινω καποιον που θελει να αγορασει γιατι πχ εχει αδυναμια σε μια συγκεκριμενη ρατσα.
Μπορει καποιος να εκτρεφει γιατι εχει κι εκεινος την ιδια αγαπη σε μια ρατσα, και ειναι φυσικο πως θα πρεπει να καλυψει ενα μερος των εξοδων που κανει για την εκτροφη τους. Αυτο που με απασχολει ειναι να γινεται σωστα ολο αυτο.
Να εκτρεφει οχι, οπως ολοι ειδαμε με αυτην την αγγελια, για το κερδος αδιαφορωντας για την υγεια και την καλη ζωη των ζωων και οι αγοραστες να μην το κανουν απλα για να λενε κοιτα εγω εχω ρατσα με αποδειξεις.
Μιας και μιλαμε γενικα για ζωα οχι μονο για γατες, θυμαται κανεις τις θαλασσοψυχουλες που πουλουσαν στα JUMBO; Ειχα παρει γιατι νομιζα ειναι παιχνιδι και επαθα πλακα οταν ειδα οτι ηταν αληθινα πλασματακια!!!:blink: Μετα απο παρα πολλες διαμαρτυριες οργανωσεων σταματησαν να τα εμπορευονται. Αυτη ηταν καθαρα μια περιπτωση κερδους εις βαρος πλασματων.
Το κακο ειναι οτι επειδη ηταν μια γνωστη αλυσιδα, ηταν ευκολο να μαθευτει και να σταματησει η εκμεταλλευση,ενω δεν μπορεις να κανεις το ιδιο με τους ιδιωτες οπως πχ ο συγκεκριμενος :/:

Έχουμε ξεφύγει από το θέμα. Εγώ έκανα μια συγκεκριμένη πρόταση και καλό θα ήταν να υπάρχουν τοποθετήσεις που να αφορούν αυτήν και όχι άσχετα πράγματα.

συμφωνω μαζι σου, αλλα μερικες φορες ακολουθουμε τον δρομο των συναισθηματων και οχι της λογικης. το ειπα ξανα οτι καθε μερα οταν κατεβαινω απο το διαμερισμα μου αντικριζω μια στοιβα απο γατακια στο απεναντι πετσοπ και σπαραζει η καρδια μου, και δεν περνω οσο κι αν τα λυπαμαι. αν ομως εβλεπα 2 γατες σε ενα κλουβακι στριμογμενες, και η θηλυκια εγκυος δεν θα μπορουσα να πνιξω τα συναισθηματα μου οσο λαθος και να ηταν..για μενα θα ηταν σωστο:)

Συμφωνώ ότι είναι ότι χειρότερο να μπαίνουν τα ζωάκια σε γυάλες αλλά πιστεύω ότι θα ήτανε και άσχημο εκ μέρους μου να τα αφήσω εκεί. Δύο μεγάλες γάτες στριμωγμένες σε μια γυάλα να ζητάνε μια οικογένεια...Εγώ τουλάχιστον δεν μπορούσα να τις αφήσω εκεί.[/quote]

ακριβως σε αυτο πονταρουν και αυτοι...στην ευαισθησια μας...το θεμα ειναι οτι πιστευεις οτι με αυτο τον τροπο ελυσες το προβλημα???? δεν θα βαλει αλλες γατες στη θεση τους??? η μας ενδιαφερει μονο η δικια μας και ολα τα υπολοιπα να πανε να πνιγουνε........με αυτο το σκεπτικο,μηπως θα επρεπε να αγοραζουμε και γουνες??? γιατι,θα σου απαντησει καποιος,αφου το σκοτωσανε που το σκοτωσανε το ζωο,ας την αγορασω τη γουνα.ε...οχι...δεν ειναι ετσι......υπαρχει ο νομος της αγορας και της ζητησης...οσο ψωνιζω τοσο αυξανω και την παραγωγη....αν ολοι ειμασταν συνειδητοποιημενοι και δεν αγοραζαμε γουνες η ζωα απο τα κολαστηρια των πετ σοπ...τοτε και αυτα δεν θα τα εμπορευονταν...απλα πραγματα.........

Εχω μπει σε πετ σοπ, που ο ιδιοκτητης του τα εχει σαν πριγκηποπουλα τα ζωακια του. Ενα κουταβι προς πωλησην, να φανταστειτε, το ειχε και αλωνιζε μεσα στο μαγαζι, γιατι λυποταν να το εχει στο κλουβι (το δε κλουβι πεντακαθαρο) Ενα μαιμουδακι σε ενα κλουβι τεραστιων διαστασεων. Ενυδρεια με φιλτρα. Δεν ειναι ολοι το ιδιο. Το θεμα ειναι να ποινικοποιηθουν τα puppy mills, να αναγκαστουν να τηρουν τους στοιχειωδεις κανονες τα πετ σοπ και οσοι κανουν εκτροφη. Οχι να μην αγοραζουμε απο πετ σοπ. Γιατι και αυτη η γατουλα του πετ σοπ, εχει ψυχη και της αξιζει ενα σπιτι. Καταγγελιες χρειαζονται, στην υγειονομια και στην αστυνομια.

Οκ, σταματαμε να αγοραζουμε απο πετ σοπ. Τι θα γινουν ολα αυτα τα ζωα, μεχρι να καταστει ασυμφερο για τους ιδιοκτητες πετ σοπ να τα εμπορευονται? Δεν ειναι τοσο απλο. Η αποχη δεν ειναι παντα η λυση. Επισης, αλλο το εχω τον γκαβα να φορεσω γουναρικο, και αλλο το βλεπω το μωρο γατακι μεσα στο κλουβι του πετ σοπ να σερνεται πανω στις ματωμενες ακαθαρσιες του, και δεν κανω τιποτα. Απορω πως τα συγκρινετε κιολας. :/:

Σπυρο με βαση οσων εγραψα πριν, για να απαντησω στην αρχικη σου ερωτηση, ειμαι διχασμενη. Απο τη μια συμφωνω να μην μπαινουν αγγελιες που εχουν καθαρα και μονο σκοπο το κερδος εις βαρος των ζωων απο την αλλη που να ξερει κανεις αν οντως ειναι ετσι ή ειναι σωστοι εκτροφεις ζωων;
Καποιες κανουν μπαμ απο μακρια ομως δε μπορεις να ξερεις για ολες τι ισχυει.

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;440524:
Εχω μπει σε πετ σοπ, που ο ιδιοκτητης του τα εχει σαν πριγκηποπουλα τα ζωακια του. Ενα κουταβι προς πωλησην, να φανταστειτε, το ειχε και αλωνιζε μεσα στο μαγαζι, γιατι λυποταν να το εχει στο κλουβι (το δε κλουβι πεντακαθαρο) Ενα μαιμουδακι σε ενα κλουβι τεραστιων διαστασεων. Ενυδρεια με φιλτρα. Δεν ειναι ολοι το ιδιο. Το θεμα ειναι να ποινικοποιηθουν τα puppy mills, να αναγκαστουν να τηρουν τους στοιχειωδεις κανονες τα πετ σοπ και οσοι κανουν εκτροφη. Οχι να μην αγοραζουμε απο πετ σοπ. Γιατι και αυτη η γατουλα του πετ σοπ, εχει ψυχη και της αξιζει ενα σπιτι. Καταγγελιες χρειαζονται, στην υγειονομια και στην αστυνομια.

Οκ, σταματαμε να αγοραζουμε απο πετ σοπ. Τι θα γινουν ολα αυτα τα ζωα, μεχρι να καταστει ασυμφερο για τους ιδιοκτητες πετ σοπ να τα εμπορευονται? Δεν ειναι τοσο απλο. Η αποχη δεν ειναι παντα η λυση. Επισης, αλλο το εχω τον γκαβα να φορεσω γουναρικο, και αλλο το βλεπω το μωρο γατακι μεσα στο κλουβι του πετ σοπ να σερνεται πανω στις ματωμενες ακαθαρσιες του, και δεν κανω τιποτα. Απορω πως τα συγκρινετε κιολας. :/:

δυστυχως αυτο που ειδες ηταν η εξαιρεση και οχι ο κανονας....και μην αγχωνεσαι καλε για το τι θα γινουν τα ζωα μεχρι να γινει ασυμφορο για τους ιδιοκτητες...θα τα πουλησει...απλα,οταν τα δωσει,δεν θα ξανακανει αλλη παραγγελια...ειναι πολυ απλο νομιζω...

οσον αφορα τις γουνες...δεν ξερω αν πρεπει να συγκρινονται η οχι...καποιες φορες ο θανατος ειναι καλυτερος απο μια αφορητη ζωη,....εγω παντως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ εφερα...δεν συγκρινα...

Χμμμμ να πω την αληθεια δεν εχω αγορασει ποτε μου ζωο και ειχα -δοξα τον Θεο- πολλα.
Ομως δε μπορω να κατακρινω καποιον που θελει να αγορασει γιατι πχ εχει αδυναμια σε μια συγκεκριμενη ρατσα.
Μπορει καποιος να εκτρεφει γιατι εχει κι εκεινος την ιδια αγαπη σε μια ρατσα, και ειναι φυσικο πως θα πρεπει να καλυψει ενα μερος των εξοδων που κανει για την εκτροφη τους. Αυτο που με απασχολει ειναι να γινεται σωστα ολο αυτο.
Να εκτρεφει οχι, οπως ολοι ειδαμε με αυτην την αγγελια, για το κερδος αδιαφορωντας για την υγεια και την καλη ζωη των ζωων και οι αγοραστες να μην το κανουν απλα για να λενε κοιτα εγω εχω ρατσα με αποδειξεις.
Μιας και μιλαμε γενικα για ζωα οχι μονο για γατες, θυμαται κανεις τις θαλασσοψυχουλες που πουλουσαν στα JUMBO; Ειχα παρει γιατι νομιζα ειναι παιχνιδι και επαθα πλακα οταν ειδα οτι ηταν αληθινα πλασματακια!!!:blink: Μετα απο παρα πολλες διαμαρτυριες οργανωσεων σταματησαν να τα εμπορευονται. Αυτη ηταν καθαρα μια περιπτωση κερδους εις βαρος πλασματων.
Το κακο ειναι οτι επειδη ηταν μια γνωστη αλυσιδα, ηταν ευκολο να μαθευτει και να σταματησει η εκμεταλλευση,ενω δεν μπορεις να κανεις το ιδιο με τους ιδιωτες οπως πχ ο συγκεκριμενος :/:

συμφωνω μαζι σου.......μα και εγω,δεν ειμαι κατα των εκτροφεων...εξαλλου ειναι ο μονος τροπος να διαιωνιστει μια ρατσα.....το θεμα ειναι ο εκτροφεας να ειναι πραγματικος εκτροφεας και οχι μαιμου...να το κανει δηλαδη κυριως γιατι αγαπα τη ρατσα και απο μερακι...και με σωστες συνθηκες...οπως πρεπει...οχι να τα βλεπει ως μηχανες χρηματων....:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back