spyros1
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν θα σχολιασω ολες τις αλλες απαντησεις αφου και παλι μπαινει το ανταγωνιστικο θεμα-ισως- ποιος ειναι ποιο υπερμετρα φιλοζωος..
Οσο αφορα την τοποθετηση σου συμφωνω απολυτα...αλλα δυστηχως οπως ξερεις στην πανεμορφη μας ελλαδα υπαρχουν καποιοι τομεις που εκμεταλευονται -στο ψαχνο- τον πονο,την χαρα,την ευτυχια,και το συναισθημα καλυψης πληροτητας και αγαπης του ελληνα..
απ τον γαμο,την βαφτιση,την ασθενεια,την κηδεια,την γεννηση,το πρωτο ραντεβου...ολοι αυτοι οι τομεις ειναι βορα και τοπιο για εκμεταλευση..ετσι και στην φιλοζωικοτητα...
'φιλοζωοι' γιατροι μονο κατ ευφημισμον που βλεπουν μονο ευρω πανω στο αγαπημενο μας ζωακι,και 'εμποροι' που το ονειρο τους ισως ηταν να γινουν κατσικοκλεφτες καπου χαμενοι στην ασια..απλα οι συγκηριες τους εκαναν να ανοιξουν ενα petshop και να εκμεταλευονται τον κοσμο...βεβαια με μπροσταρη την φιλοζωικοτητα...η καλυτερη βιτρινα για τους λυκους μεσα στο μαντρι...
οπως καταλαβαινεις και η φιλοζωικοτητα στην ελλαδα ειναι αμεσα εκμεταλλευσιμο ειδος οπως τα παραπανω που σου προανεφερα...
Δεν φταιει ο καθε τυχαρπαστος που κοστολογει το ζωακι του 270 ευρω...το εμποριο ειναι εμποριο...και το ρητο 'ειμαι μαγκας και πουλω,εισαι στραβος κι αγοραζε' ειναι κανονας της αγορας...
Οπως κανονας της αγορας ειναι και τα δωρακια προς καθε ενδιαφερομενο ιατρο η εμπορο και προωθητη φιλοζωικων προιοντων απ τις εταιρειες ωστε να προωθουνται τα προιοντα τους....
Υπαρχουν και οι εξαιρεσεις...αλλα δυστηχως ειναι λιγες...
η αποψη μου?ειμαστε τυχεροι βασικα που υπαρχει αυτο το forum και μπορουμε να βλεπουμε τους λυκους της αγορας...
Και οχι δεν πρεπει να σβηνετε καποια τετοια αγγελια...πρεπει να υπαρχει για να καταγγελετε,να συζητητε και να ενημερωνοντε τα νεα μελη για την μουργα της εκμεταλλευσης που υπαρχει εκει εξω...
Φιλικα...Σπυρος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Και οχι δεν πρεπει να σβηνετε καποια τετοια αγγελια...πρεπει να υπαρχει για α καταγγελετε,να συζητητε και να ενημερωνοντε τα νεα μελη για την μουργαν της εκμεταλλευσης που υπαρχει εκει εξω...
Φιλικα...Σπυρος
Πολυ σωστο αυτο που εγραψες!!!!!!
για τα πετ σοπ τη γνωμη μου την εχω πει πολλες φορες...και λεω συνεχεια επισης ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ...μεχρι να σταματησει αυτο το αισχος .......απαντωντας στη μικοτο,που εγραψε οτι και τα ζωα στα πετ σοπ ψυχες ειναι......μα ναι εννοειται,σπαραζει η καρδια μου να τα βλεπω μεσα σε αυτα τα κολαστηρια των πετ....για αυτο λεω να μην παιρνουμε ζωα απο εκει...πως ειναι δυνατον να σταματησει κατι,οταν εχει ζητηση???? δεν γινεται...ειναι ο μονος τροπος..κανονικα πρεπει το κρατος να απαγορευσει στα πετ να εμπορευονται ζωα....πρεπει να πιεσουμε με οποιον τροπο μπορουμε...δυστυχως δεν εχω δει καμμια διαμαρτυρια απο φιλοζωικες οργανωσεις πανω σε αυτο το θεμα..μπορει να κανω και λαθος,παντως δεν εχω δει...
Ναι........και εμενα καθολου δεν μου αρεσουν αυτες οι αγγελιες...και μαλιστα βλεπω,οτι εκτος των αλλων,υπαρχει και μεγαλη ασχετοσυνη...ειναι δυνατον να ζευγαρωνεις τον περσικο σου γατο και να μην ξερεις οτι πρεπει προηγουμενως να του εχεις κανει τις ειδικες εξετασεις για την πολυκιστικη νοσο των νεφρων που μαστιζει τα περσικα?? και οχι μονο αυτο,αλλα πρεπει να ξερεις οτι και η αλλη γατα που θα την φερεις σε επαφη να μην το εχει!!!...τοσα περσικα γεννιουνται με αυτη τη νοσο και υποφερουν πριν πεθανουν...απο την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ καποιων...οταν παιρνω ζωακι ρατσας,ειμαι υποχρεωμενος να διαβασω και να ενημερωθω ποσο μαλλον οταν θελω να το ζευγαρωσω....

Konko
Νεοφερμένο μέλος
Έλεος...........................

spyros1
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Επειδή βλέπω οτι πάλι το θέμα ξεφεύγει, ας επικεντρωθούμε στο κατά πόσο θέλουμε να δημοσιεύονται στο forum αγγελίες πώλησης ζώων, και αν θέλει κάποιος άλλος για pet shops ας ανοίξει αντίστοιχο θέμα.
επιθετικο σε βρισκω....εγω απαντησα για τις αγγελιες...και παιρνοντας αφορμη συζητω και αλλα πραγματα οπως κανουν και οι υπολοιποι...ολα σχετικα με αυτο που ρωτησες ειναι........αλλιως,μπορουμε να απαντησουμε με ενα ξερο ναι η οχι...και να τελειωσει η υποθεση...γκαλοπ δηλαδη....δεν βρισκεις οτι ο διαλογος και τα σχετικα σχολια,ειναι πιο εποικοδομητικα,απο ενα ξερο ναι η οχι???
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

spyros1
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αλήθεια αφού οι ιδιοκτήτες των pet shop ισχυρίζονται οτι αγαπάνε τα ζώα, γιατί δεν τα χαρίζουν; Έτσι θα γλίτωναν και τα έξοδα τροφής.
μαλλον τα βλεπεις μονοπλευρα τα πραγματα.....σου παραθετω το δικο σου ποστ....δεν μιλας για τις αγγελιες αλλα για τα πετ σοπ.....κανω λαθος?????
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
αλλωστε οπως καλυτερα ξερεις το forum ειναι για να μοιραζομαστε και να συζητουμε αποψεις και σκεψεις..και ειναι γονιμο σε ενα θεμα να ακουγοντε φωνες και σκεψεις που πανε ενα βημα παραπανω...
Παντως την απαντηση που ζητησες στην εδωσα....ειναι καλο να υπαρχουν τετοιες αγγελιες...
Φιλικα...Σπυρος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
το θεμα σπυρο εχει περισσοτερες πτυχες και απ την στιγμη που το ανοιξες ειναι μια καλη αφορμη να συζητηθουν...
αλλωστε οπως καλυτερα ξερεις το forum ειναι για να μοιραζομαστε και να συζητουμε αποψεις και σκεψεις..και ειναι γονιμο σε ενα θεμα να ακουγοντε φωνες και σκεψεις που πανε ενα βημα παραπανω...
Παντως την απαντηση που ζητησες στην εδωσα....ειναι καλο να υπαρχουν τετοιες αγγελιες...
Φιλικα...Σπυρος
συμφωνω απολυτα...εξαλλου,δεν ειναι δυνατον να απαντησεις με ενα σκετο ναι η οχι...αν ηταν ετσι,ποιος ο λογος???λεγοντας ναι η οχι,πρεπει να το αιτιολογησεις κιολας...και οπως ακριβως λες,να παει η συζητηση παρακατω...τεσπα,για να μην ενοχλουμε και το φιλο μας τον spyros....αυτο που εχω να προσθεσω ειναι οτι ουτως η αλλως δεν προκειτε κανενας να παραπλανηθει η να χαθει στο φορουμ πατωντας σε αυτο το θεμα για τον απλουστατο λογο οτι οταν το δει...δεν θα περιμενει απαντηση για αγγελιες αλλα το κατα ποσον αγαπαμε τα ζωα...οπως γραφει εξαλλου και ο τιτλος...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool