Τελικά το όνομα στις γάτες "πιάνει";!

losted

Νεοφερμένο μέλος

Ο losted αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Εδώ και ένα μήνα συγκατοικώ με ένα γατάκι που βρήκα στο δρόμο έξω απ'το σπίτι μου! Το θέμα είναι ότι τόσο καιρό δεν το έχω βαφτίσει και συνέχεια το φωνάζω με το γνωστο "ψψψ"! Αυτό που ζητάω είναι να μου μεταδώσετε τις εμπειρίες σας για το αν οι γάτες αντιλαμβάνονται το όνομα τους και αν αντιδρούν όταν το ακούν...:confused:

ΥΓ: εαν θέλετε μπορείτε να μου προτείνετε και κάνα ονοματάκι! Είναι θηλυκό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδή κι εγώ είχα πρόβλημα να βρίσκω όνομα στα γατάκια μου (μετά γνωρισα τον άντρα μου που είναι πιο ευρηματικός) φώναζα τον αρσενικό Γάτο και τη θηλυκιά Γάτα (αυτή ζει ακόμη και παραμένει το όνομά της αυτό) Σε όλα τα γατάκια που είχα κι έχω, πάντα μάθαιναν το όνομά τους και το ξεχώριζαν από τα υπόλοιπα. Απλά θέλει το χρόνο του και ισχύει το η επανάληψη είναι μανούλα της μάθησης.
Τα υπόλοιπα μέλη είναι πετυχημένα στο ρόλο "νουνάς" και θα σε βοηθήσουν :):)
Να σου ζήσει το γατάκι :):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δικιά μου δεν υπακούει σε κανένα όνομα,ακούει τις φωνές μας και αν την κοιτάξεις στα μάτια,ανάλογα με την πρόθεση σου θα πράξει. Τώρα μόλις την κοίταξα για να έρθει στην αγκαλιά μου και ήρθε και ξεκίνησε τα γουργουριτά της. Να σου ζήσει το γατάκι! Βάλε φωτό να δούμε φατσούλα και να κρίνουμε ονοματάκι

η συγχωρεμενη η γιαγια μου θυμαμαι ελεγε οτι πρεπει για 3 σαββατα να του λες 3 φορες στο αυτι ψυθιριστα το ονομα του κ τοτε πιανει

Καλώς ήρθες!

Εμένα πάντως ακούει το όνομά του μια χαρά, και ανάλογα με τον τόνο της φωνής μου ανταποκρίνεται. Δηλαδή ξεχωρίζει αν τον φωνάζω χαϊδευτικά, να έρθει να φάει ή τον μαλώνω.

Το μαθαίνουν, θέλει επανάληψη όμως. Αν δεν κάνω λάθος, ακούνε αρκετά οι γάτες ονοματα με ρ ή λ μέσα.
Ως προς όνομα, δεν μπορώ να βοηθήσω, και τον Ραούλ μου η αδερφή μου τον βάφτισε! :)

Καλως ήρθες, εμένα δεν ξέρω αν ακούει το όνομά του ή αν απλά καταλαβαίνει πότε απευθύνομαι σε αυτόν και έρχεται.

Εμένα μια χαρά ακούει το όνομα του!!!:up::up:
Αν και προσπαθώ να θυμηθώ πότε και πόσο γρήγορα έγινε αυτό και δεν το θυμάμαι:hmm:
Επείσης ακούει όταν του λέω "έλα πάμε" να έρθει μαζί μου στο κρεββάτι για νάνι το βράδυ.!!

Κι εμένα ακούνε το όνομά τους ..... όταν θέλουν, βέβαια.....
γιατί κάποιες φορές κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν :whistle::whistle::whistle:

Δισύλλαβο και με "σ" μέσα λένε ότι βοηθάει. Βέβαια τον δικό μου τον λένε Μαντού και μια χαρά συννενοούμαστε...:)
Καλώς ήρθατε

Και το δικο μας επιασε μετα απο πολυ καιρο, αλλα πακετο και τα υποκοριστικα.
Ειναι σαρδελα, και ο συνδιασμος ρ και λ την κανει να το ακουει πιο ευκολα.
Ο λεόν γυρναει και με το ονομα του, αλλα και με το μπιμπης που τον φωναζαμε πριν ονομασθει λεόν.:)

Ένα κόλπο που πιάνει συνήθως, είναι να φωνάζεις το όνομά της την ώρα που της βάζεις φαγητό και την ώρα που κάνετε κάτι που της αρέσει πολύ (παιχνίδι, χάδι, χτένισμα). Η Αρήθα μου έμαθε έτσι το όνομά της μέσα σε λίγες μέρες! :)
(Παρ' όλα αυτά, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ίδια τη γάτα. Προσπαθώ εδώ και δυό μήνες να μάθω τον μικρό να ακούει στο "Λέων" και, ενώ χρησιμοποιώ τον ίδιο τρόπο που έπιασε μι χαρά στην Αρήθα, μ' αυτόν δεν έχω καμία επιτυχία:()

εμενα ο γατουλης μου ακουει στο ονομα του:up: οταν τον φωναζω οπου κα να ειναι ερχετε:happy: οσο για το ονομα εχω φαει κολλημα με το Ζιζελ σου αρεσει;:redface:

εμένα πάλι στο μόνο που ακούν είναι ο ήχος της κονσέρβας που ανοίγει!!!

Όλες οι γάτες μου ακουν πολύ κανονικά στο όνομά τους, αλλά βέβαια τους φώναζα συνέχεια μ' αυτό και κάποια στιγμή το έμαθαν. Αλλά όχι μόνο αυτό, αναγνωρίζουν κ τα ονόματα η μία της άλλης. Όταν φώναζα Νταίζη, η Λούσυ που τη φοβόταν κοίταγε τριγύρω με τρόμο στα μάτια:P

Όταν φώναζα Νταίζη, η Λούσυ που τη φοβόταν κοίταγε τριγύρω με τρόμο στα μάτια:P

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
καλόοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!

Όλες οι γάτες μου ακουν πολύ κανονικά στο όνομά τους, αλλά βέβαια τους φώναζα συνέχεια μ' αυτό και κάποια στιγμή το έμαθαν. Αλλά όχι μόνο αυτό, αναγνωρίζουν κ τα ονόματα η μία της άλλης. Όταν φώναζα Νταίζη, η Λούσυ που τη φοβόταν κοίταγε τριγύρω με τρόμο στα μάτια:P
:lol::lol: Και η Ντάλια αν και το δικό της όνομα λόγω ηλικίας δεν το είχε εμπεδώσει καλά όταν έβγαινα στην βεράντα και φώναζα τη Λουκρητία ανέβαινε πάνω στο τοιχάκι και την έψαχνε στην γύρω περιοχή:P.
Η Λουκρητία ήταν 6 μηνών όταν την βρήκα, το μόνο που έκανα ήταν να φωνάζω "Λουκρητία έλα" την ώρα του φαγητού. Το έμαθε σε λιγότερο από 2 24ωρα. Το αστείο μάλιστα είναι όταν πηγαίνουμε βόλτα στη γειτονιά και την φωνάξει κάποιος γείτονας με το όνομα της απαντάει με νιαουρητό:lol:. Από την άλλη για κάποιο επίσης ανεξήγητο λόγο όταν την φωνάζω εγώ με το όνομά της δε νιαουρίζει, απλά γυρνάει και με κοιτάει στα μάτια για να δει τι θέλω.:hmm:

O Σίβα ακούει πολύ καλά το όνομα του παρά τα 100 υποκοριστικά! Επίσης καταλαβαίνει τη λέξη "κοτόπουλο". Η Αργυρώ έμαθε τη λέξη "μπαλάκι".
Βοηθά η επανάληψη και τα ονόματα που έχουν σ και ψ.
Ονομα για τη γατούλα σου δεν μπορώ να σκεφτώ...Ισως αν μας περιέγραφες λίγο τις συνήθειες της?
Καλωσόρισες!:)

καταλαβαίνουν και το όνομα τους και πολλές επιπλέον λέξεις και πολλά ακόμα, άλλο τι τις συμφαίρει την κάθε στιγμή, κάτι που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ σε μια γάτα είναι να γελάσετε μαζί της ακόμα και αν δεν πείτε το όνομα της θα καταλάβει και θα γίνει έτσι--->:mad:

η αδερφή μου είχε πει για μια γατούλα -αυτή δεν είναι γάτα είναι κότα χαχαχαχαχ

επιδή είχε δει ένα ποντίκι και τρόμαξε.......

η γάτα μας τσαντίστικε και το έβλεπες στη φατσούλα της και πάει μια φίλη και της λέει ελα μωρέ ψιψινα κτλ μπλα μπλα και κάνει να την χαϊδέψει και την κατέβασε το χέρι:confused:

Εμενα εμαθε και ακουει στο ονομα ντινο παρολου που ειναι θηλικο μερικες φορεσ το φωναζω και ντινακι υποκοριστικα:)

Εγώ πάλι έχω παρατηρήσει ότι οι γάτες ακούνε στα ονόματα που περιέχουν "σ", όπως όταν τους φωνάζουμε ψιτ. Βλέπω ότι τα αυτιά τους αντιδράνε πιο καλά. Κατατ' άλλα πιστεύω ότι ξεχωρίζουν τις λέξεις κυρίως από τον τόνο της φωνής μας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back