JoanneMenace
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
..μαλλον κατι σου διαφευγει.Οι κινησεις που κανουν καποιοι γατοι,οντας στειρωμενοι..κινησεις που μας θυμιζουν τη σεξουαλικη τους πραξη,δεν ειναι απο ορμες..διοτι με την στειρωση ΔΕΝ εχουν.Ειν αι απλα ενστικτωδες κινησεις που τους εχουν μεινει σαν μνημες σε καποια.Οσον αφορα την υγεια των στειρωμενων ζωων..παλι μαλλον κατι σου διεφυγε.
Η στειρωμένη θηλυκιά γάτα και σκύλα δεν έχουν ασθένειες σχετικές με το αναπαραγωγικό σύστημα (πυομήτρα, όγκους, κύστες). Παράλληλα και οι δύο παρουσιάζουν πολύ λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.
πηγηΕίναι προς όφελος της υγείας της σκύλας ή της γάτας σας να μην μπει στην διαδικασία του οίστρου, καθώς μειώνονται οι πιθανότητες του ζώου να γνωρίσει καρκίνο του μαστού.....Οι γάτες που θα στειρωθούν μετά τον πρώτο τους οίστρο έχουν 7 φορές υψηλότερες πιθανότητες να γνωρίσουν καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γάτες που θα στειρωθούν πριν τον πρώτο τους οίστρο.
7. Δεν είναι παρέμβαση στην φύση του ζώου το να μην έχει σεξουαλική ζωή? Όχι. Τα σκυλιά και τα γατιά έχουν την διαδικασία του σεξ αποκλειστικά και μόνο για την ικανοποίηση ορμονικών αναγκών και όχι για ευχαρίστηση.
• Στις θηλυκές μειώνει τα περιστατικά του καρκίνου του μαστού και εξαλείφει τις πιθανότητες για πυομήτρα. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
• Στους αρσενικούς μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης προβλημάτων του προστάτη, καρκίνου των όρχεων και περιπρωκτικών όγκων. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
Έχουμε ήδη αλλάξει τη φύση με την εξημέρωση των σκύλων και των γατών και τη μετατροπή τους σε κατοικίδια και πρέπει να αποδεχτούμε την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος του υπερπληθυσμού των κατοικίδιων και να διατηρούμε τα κατοικίδια μας υγιή και ασφαλή. ....Αυτο..σιγουρα δεν το πετυχαινουμε οταν εχουμε ζωα στο σπιτι μας μη στειρωμενα.
πηγη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JoanneMenace
Νεοφερμένο μέλος
Ειμαστε οντως οφ,αλλα ηθελα να ηξερα,πως ενα ζωο μπορει να εχει ορμες...,οταν δεν εχει ορχεις ή ωοθηκες....μαλλον κατι σου διαφευγει.Οι κινησεις που κανουν καποιοι γατοι,οντας στειρωμενοι..κινησεις που μας θυμιζουν τη σεξουαλικη τους πραξη,δεν ειναι απο ορμες..διοτι με την στειρωση ΔΕΝ εχουν.Ειν αι απλα ενστικτωδες κινησεις που τους εχουν μεινει σαν μνημες σε καποια.
Όταν λέω ότι έχουν ορμές δεν εννοώ μόνο την κίνηση που κάνουν αλλά και το γεγονός οτί αναζητούν και κάλουν θηλυκές με το χαρακτηριστικό νιαούρισμα. Και δεν είναι κάτι που γίνεται για ένα μικρό διάστημα μετά την επέμβαση, αλλά κάτι που γίνεται για όλη την υπόλοιπη ζωή του γατιού. Εγώ αυτό που λέω είναι καθαρά και μόνο η άποψή μου για τη στείρωση και τίποτα παραπάνω. Ξεκίνησα να γράφω πάνω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι 15 άτομα είπαν "στείρωσε το γάτο σου" και κανείς δεν είπε "βάλε το κουνέλι σε ένα κλουβί" διοτι σε τελική ανάλυση εκεί είναι και η θέση του (από τη στιγμή που επιλέγει κάποιος να το βάλει σπίτι του) σαν τρωκτικό που είναι. Επίσης μου παραθέτεις παραγράφους σχετικά με τα οφέλη της στείρωσης και δε βλέπω το γιατι. Είπα ότι αναφέρουν σαν ΒΑΣΙΚΟ λόγο για μια επεμβαση το να μην αναπαραγεται το ζωο και σε δεύτερη φάση το να το προστατεύσεις από ενδεχόμενες αρρώστιες. Δεν αμφισβητώ το ότι μπορεί η στείρωση να προστατέυσει την υγεία μιας γάτας.

MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
τι να πω; όλα τα είπε η πουπουλίνα!
δεν ήξερα πως η στείρωση βοηθούσε τόσο πολύ
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Όταν λέω ότι έχουν ορμές δεν εννοώ μόνο την κίνηση που κάνουν αλλά και το γεγονός οτί αναζητούν και κάλουν θηλυκές με το χαρακτηριστικό νιαούρισμα. Και δεν είναι κάτι που γίνεται για ένα μικρό διάστημα μετά την επέμβαση, αλλά κάτι που γίνεται για όλη την υπόλοιπη ζωή του γατιού. Εγώ αυτό που λέω είναι καθαρά και μόνο η άποψή μου για τη στείρωση και τίποτα παραπάνω. Ξεκίνησα να γράφω πάνω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι 15 άτομα είπαν "στείρωσε το γάτο σου" και κανείς δεν είπε "βάλε το κουνέλι σε ένα κλουβί" διοτι σε τελική ανάλυση εκεί είναι και η θέση του (από τη στιγμή που επιλέγει κάποιος να το βάλει σπίτι του) σαν τρωκτικό που είναι. Επίσης μου παραθέτεις παραγράφους σχετικά με τα οφέλη της στείρωσης και δε βλέπω το γιατι. Είπα ότι αναφέρουν σαν ΒΑΣΙΚΟ λόγο για μια επεμβαση το να μην αναπαραγεται το ζωο και σε δεύτερη φάση το να το προστατεύσεις από ενδεχόμενες αρρώστιες. Δεν αμφισβητώ το ότι μπορεί η στείρωση να προστατέυσει την υγεία μιας γάτας.![]()
Μα αυτο ακριβως σου εξηγω και εγω ,καλη μου φιλη.Σου απαντω στο γιατι ολοι ειπαμε να στειρωσει το γατο,και δεν σταθηκαμε στο κλεισιμο του κουνελιου στο κλουβι.Διοτι αυτο μεν,θα ελυνε το "φοβο" της κοπελας για τερατογενεση(κατι που δεν υφισταται) αλλα δεν θα ελυνε το προβλημα του γατου..που θα βασανιζεται και συνεχως θα ψαχνει κατι να...κουτουπωσει ,ας πουμε.
.Απο εκει και περα,απαντησα απλως σε αυτα που παρεθεσες και εσυ.Κουβεντα φιλικη κανουμε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
JoanneMenace
Νεοφερμένο μέλος

maria_lulu
Επιφανές μέλος

MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
catandie
Δραστήριο μέλος
Ειμαστε οντως οφ,αλλα ηθελα να ηξερα,πως ενα ζωο μπορει να εχει ορμες...,οταν δεν εχει ορχεις ή ωοθηκες....μαλλον κατι σου διαφευγει.Οι κινησεις που κανουν καποιοι γατοι,οντας στειρωμενοι..κινησεις που μας θυμιζουν τη σεξουαλικη τους πραξη,δεν ειναι απο ορμες..διοτι με την στειρωση ΔΕΝ εχουν.Ειν αι απλα ενστικτωδες κινησεις που τους εχουν μεινει σαν μνημες σε καποια.
Οσον αφορα την υγεια των στειρωμενων ζωων..παλι μαλλον κατι σου διεφυγε.
πηγη
• Στις θηλυκές μειώνει τα περιστατικά του καρκίνου του μαστού και εξαλείφει τις πιθανότητες για πυομήτρα. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
• Στους αρσενικούς μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης προβλημάτων του προστάτη, καρκίνου των όρχεων και περιπρωκτικών όγκων. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
Έχουμε ήδη αλλάξει τη φύση με την εξημέρωση των σκύλων και των γατών και τη μετατροπή τους σε κατοικίδια και πρέπει να αποδεχτούμε την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος του υπερπληθυσμού των κατοικίδιων και να διατηρούμε τα κατοικίδια μας υγιή και ασφαλή. ....Αυτο..σιγουρα δεν το πετυχαινουμε οταν εχουμε ζωα στο σπιτι μας μη στειρωμενα.
πηγη
Να πω οτι μεχρι σημερα εχω στειρωσει ολα τα γατια μου ακριβως γι αυτους τους λογους...Μου εχει μεινει τωρα η μικρη μου οπου εχω κλεισει για στειρωση αλλα με εχουν φαει οι ενοχες....Δεν ξερω τι εχω παθει...................

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catandie
Δραστήριο μέλος
Όταν λέω ότι έχουν ορμές δεν εννοώ μόνο την κίνηση που κάνουν αλλά και το γεγονός οτί αναζητούν και κάλουν θηλυκές με το χαρακτηριστικό νιαούρισμα. Και δεν είναι κάτι που γίνεται για ένα μικρό διάστημα μετά την επέμβαση, αλλά κάτι που γίνεται για όλη την υπόλοιπη ζωή του γατιού. Εγώ αυτό που λέω είναι καθαρά και μόνο η άποψή μου για τη στείρωση και τίποτα παραπάνω. Ξεκίνησα να γράφω πάνω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι 15 άτομα είπαν "στείρωσε το γάτο σου" και κανείς δεν είπε "βάλε το κουνέλι σε ένα κλουβί" διοτι σε τελική ανάλυση εκεί είναι και η θέση του (από τη στιγμή που επιλέγει κάποιος να το βάλει σπίτι του) σαν τρωκτικό που είναι. Επίσης μου παραθέτεις παραγράφους σχετικά με τα οφέλη της στείρωσης και δε βλέπω το γιατι. Είπα ότι αναφέρουν σαν ΒΑΣΙΚΟ λόγο για μια επεμβαση το να μην αναπαραγεται το ζωο και σε δεύτερη φάση το να το προστατεύσεις από ενδεχόμενες αρρώστιες. Δεν αμφισβητώ το ότι μπορεί η στείρωση να προστατέυσει την υγεία μιας γάτας.![]()
Ποιο γατι παρολο που εχει στειρωθει συνεχιζει να κανει το κλασικο νιουρισμα? Εμενα απο τα 6 παντως κανενα.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool