Τεστ FIV-FeLV - Δεν βγάζω άκρη!!!

Λυπάμαι και εγώ Αγγελική.
Κουκλίτσα το Τσιλιβιθρόνι....
σίγουρα είναι καλά τώρα και ήρεμη.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σας ευχαριστω ολους,κοιταω εξω απο το παραθυρο και περιμενω να την δω να καθεται στο σπιτακι της...αλλα αμεσως θυμαμαι.....:(:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tώρα το είδα το θέμα.Πραγματικά λυπάμαι.Τι γλυκιά γατούλα.Και μην στεναχωριέστε για΄τί όσο πάρχουν αναμνήσεις είναι ακόμα ζωντανή.Αντίο...

Καλα να ειναι εκει που πηγε! Να σε κοιταει απο ψηλα οπως την κοιτουσες εσυ...

η ερώτηση που θέλω να κάνω σχετίζεται με τα παραπάνω τεστς
αν η γάτα μας βγει θετική στα τεστ αυτά, μπορούμε να πάρουμε δεύτερο γατάκι ή το γατάκι μας θα είναι καταδικασμένο; σε μισή ώρα θα κάνει τα τεστ της η μουσταρδούλα και είμαι κάπως αγχωμένη!! ειδικά όταν λέτε ότι μεταδίδεται από το δάγκωμα... μήπως τυχόν έχει κάτι και το μεταδώσει και στο άλλο ζωάκι... βέβαια δεν ξέρω ποιες οι πιθανότητες αλλά λέμε τώρα... έτσι καλού κακού θα ήθελα την απάντησή σας...

αν η γάτα μας βγει θετική στα τεστ αυτά, μπορούμε να πάρουμε δεύτερο γατάκι ή το γατάκι μας θα είναι καταδικασμένο;
Το αν θα κολλήσει το δεύτερο γατάκι εξαρτάται από πολλά πράγματα: τον τίτλο του ιού στη γάτα που είναι φορέας είτε του FeLV είτε του FIV (δηλαδή το πόσο έντονη είναι η παρουσία του ιού στον οργασνισμό), την κατάσταση της υγείας και των δύο γατιών, την ηλικία, τις συνθήκες υγιεινής στο σπίτι, τη σχέση μεταξύ τους κ.λπ. (αν τσακώνονται ή παίζουν άγρια, ας πούμε, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για μετάδοση μέσω ενός βαθιού δαγκώματος).
Για την περίπτωση της λευχαιμίας (FeLV), υπάρχει και εμβόλιο που προστατεύει σε ένα ποσοστό γύρω στο 80%, επομένως το δεύτερο γατάκι που δεν είναι φορέας θα πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστεί.

Παρ' όλα αυτά, αν ανακαλύψεις ότι η γάτα σου είναι φορέας είτε του ενός είτε του άλλου ιού, είτε και των δύο, και δεν έχεις άλλο γατάκι, τότε σίγουρα καλύτερα είναι να υιοθετήσεις ένα άλλο γατάκι-φορέα, παρά ένα "καθαρό".
Έχε υπόψη σου ότι αρκετά γατιά μπορούν να παραμείνουν φορείς για πολλά χρόνια χωρίς να νοσήσουν, με λίγη παραπάνω προσοχή στη διατροφή και τη γενικότερη φροντίδα τους.

Με βαλατε σε σκεψεις!!!!θα σας πω τη δικη μου ιστορια,ο γατος μου τον εχω 13 χρονια,ειχαμε καποτε ακομα μια γατουλα,ποτε της δεν ειχε βγει απ το σπιτι,εζησε κοντα μας 6 μηνες περιπου,και μεσα σε 3 μερες πεθανε με συμπτωματα φολας,παρολο που δεν εφαγε ποτε κατι τετοιο,ξεκινησε με αρνηση στο φαγητο,δεν επινε νερο,κουλουριαζονταν στο κρεβατι και τη τελευταια μερα δε θελω να τη θυμαμαι,υπεφερε τρομερα το ζωακι μου.
μετα απο μερικες μερες ειχαμε παει πειραια για χριστουγεννα,εκει ειχε η αδελφη μου μια γατα,που επισης δεν ειχε βγει απ το σπιτι ποτε,κι ηρθε σ επαφη με τον γατο μου σε μια μερα πεθανε με τον ιδιο τροπο.
δεν εχω κανει ποτε εμβολιο λευκαιμιας της γατας,πολυ απλα γιατι εδω δεν κανουν εξετασεις αιματος σε ζωα,ουτε σε ανθρωπους κανουν αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.αν ο γατος μου ειναι φορεας εγω πως θα το καταλαβω?ειναι μεγαλος,κατι θα ειχα δει,περα απ τη στοματιτιδα που εχει χρονια δεν εχει κατι αλλο στην υγεια του,ανησυχω για τα γατακια μου,μια δυο φορες δε τα προλαβα κι εφαγαν απ το πιατο του,ειμαι υπερβολικη?ειναι ολα συμπτωση?περιμενω αποψεις δε θελω να ρισκαρω 5 ζωουλες,τι πρεπει να κανω?
και κατι ακομα,εχω προσεξει οτι πλακα,πλακα κανενα γατι δεν εχει καταφερει να συμβιωσει με το γατο μου,κι οσα ειχα πριν,ετρωγαν απ τα ιδια πιατακια,να ειναι συπμτωση?πραγματικα διαβασα οσα γραφατε και ανησυχησα,δεν ηξερα λεπτομερειες.προλαβαινω να εμβολιασω τα μωρα μου?ενος μηνα ειναι ακομα,φοβαμαι παρα πολυ!!!!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Με βαλατε σε σκεψεις!!!!θα σας πω τη δικη μου ιστορια,ο γατος μου τον εχω 13 χρονια,ειχαμε καποτε ακομα μια γατουλα,ποτε της δεν ειχε βγει απ το σπιτι,εζησε κοντα μας 6 μηνες περιπου,και μεσα σε 3 μερες πεθανε με συμπτωματα φολας,παρολο που δεν εφαγε ποτε κατι τετοιο,ξεκινησε με αρνηση στο φαγητο,δεν επινε νερο,κουλουριαζονταν στο κρεβατι και τη τελευταια μερα δε θελω να τη θυμαμαι,υπεφερε τρομερα το ζωακι μου.
μετα απο μερικες μερες ειχαμε παει πειραια για χριστουγεννα,εκει ειχε η αδελφη μου μια γατα,που επισης δεν ειχε βγει απ το σπιτι ποτε,κι ηρθε σ επαφη με τον γατο μου σε μια μερα πεθανε με τον ιδιο τροπο.
δεν εχω κανει ποτε εμβολιο λευκαιμιας της γατας,πολυ απλα γιατι εδω δεν κανουν εξετασεις αιματος σε ζωα,ουτε σε ανθρωπους κανουν αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.αν ο γατος μου ειναι φορεας εγω πως θα το καταλαβω?ειναι μεγαλος,κατι θα ειχα δει,περα απ τη στοματιτιδα που εχει χρονια δεν εχει κατι αλλο στην υγεια του,ανησυχω για τα γατακια μου,μια δυο φορες δε τα προλαβα κι εφαγαν απ το πιατο του,ειμαι υπερβολικη?ειναι ολα συμπτωση?περιμενω αποψεις δε θελω να ρισκαρω 5 ζωουλες,τι πρεπει να κανω?
και κατι ακομα,εχω προσεξει οτι πλακα,πλακα κανενα γατι δεν εχει καταφερει να συμβιωσει με το γατο μου,κι οσα ειχα πριν,ετρωγαν απ τα ιδια πιατακια,να ειναι συπμτωση?πραγματικα διαβασα οσα γραφατε και ανησυχησα,δεν ηξερα λεπτομερειες.προλαβαινω να εμβολιασω τα μωρα μου?ενος μηνα ειναι ακομα,φοβαμαι παρα πολυ!!!!!!!!!!!!!

Καταρχήν θα απομόνωνα τα μικρά από τον γάτο. Θα έκανα εξετάσεις στον γάτο για να ξέρω σίγουρα αν είναι φορέας ή όχι. Κάποιοι κάνουν εξετάσεις πριν το εμβόλιο, κάποιοι λένε οτι δεν χρειάζονται. Το σωστό είναι να γίνουν και στα μικρά. Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ο περιορισμός στο σπίτι όλων των γατών που πάσχουν από τέτοιες θανατηφόρες, ανίατες και μεταδοτικές ασθένειες. Είναι κρίμα να τα έχουμε ελεύθερα να τριγυρίζουν και να μεταδίδουν τον ιό σε αδέσποτες γατούλες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ειμαι σιγουρη αν εχει τον ιο,δεν κανουν εδω εξετασεις αιματος,δε του εχω κανει ποτε για να ξερω,το εχω ξαναπει δεν εχει κτηνιατρο κι αυτος που ερχεται κανει βασικα πραγματα στα ζωακια,οπως εμβολια,στειρωσεις,και στον δικο μου εχει κανει την ''υπερβολη''να του βγαζει δοντακια ποτε-ποτε γιατι εχει απο μωρο που ηταν στοματιτιδα.τα μωρακια δε τα φερνω σ επαφη με τον γατο,πρωτον γιατι δε τα πολυθελει και δευτερον γιατι κι εγω αν δεν τα εμβολιασω δε θα νιωθω καλλυμενη.τα μωρακια ειναι στην αυλη ο γατος μεσα,βγαινει κι εξω αλλα ουτε τα γλυφει,ουτε πλησιαζει το φαγητο τους,εχει μαθει να μην τρωει απ εξω τιποτα.απ την αλλη τα μωρα μολις φανε τα πιατακια τους πλενονται κι ειναι ξεχωριστα απ αυτα του γατου.
ομως επειδη απ οσα διαβασα φοβαμαι,μαλον θα παρω τα μικρα αθηνα τελος αυγουστου που θα παω για εξετασεις των παιδιων μου,(ουτε παιδιατρο εχουμε εδω).και θα κανω οτι ειναι απαραιτητο.τον γερογατουλη δε θελω να τον ταλαιπωρω με ταξιδια,μονο τα χριστουγεννα τον περνω αθηνα και δε του αρεσει καθολου το καραβι,8 ωρες κανει εμετους και κλαιει.χτες κοιταξα με προσοχη το βιβλιαριο του και ειδα πως εχει κανει εμβολιο για τη λευκαιμια της γατας,αραγε ειναι καλλυμενος με το εμβολιο?δε ξερω απ αυτα!αν κανω το ιδιο και στα μωρα θα ειναι καλλυμενα κι εκεινα?ευχαριστω εκ των προτερων.
ΥΓ.τα τελευταια χρονια,περιπου 5 ο κτηνιατρος μου ειχε πει να μην του ξανακανω αλλα εμβολια,γιατι ειπε πως δε χρειαζεται επειδη ειναι μεγαλος κι εχει ανοσια,ισχυει αυτο?
και κατι αλλο,οταν σας διαβαζω χαιρομαι πραγματικα για ολα οσα κανετε για τα γατακια σας,εξετασεις αιματος,προσθηκη ψευτικου μελους σε ζωακια και πολλα αλλα υπεροχα,που φανταζουν δυστυχως τοσο μακρινα στα δικα μου ματια.οσες γατες ειχα υπο την προστασια μου,ολα αυτα τα χρονια που ζω στην πατμο,ειχαν μονο εμενα κι εναν κτηνιατρο πολυ,πολυ σπανια,κανω οτι μπορω για τις γατες γιατι τις λατρευω,ομως τα μεσα δεν βοηθανε καθολου,ξερετε στην επαρχεια ειναι ακομα πρωτογονα τα πραγματα οσων αφορα τα ζωα,ακομα και τους ανθρωπους.ειμαστε λιγο τριτοκοσμικα σε θεματα υγειας!

Αν έχει κάνει το εμβόλιο δεν σημαίνει ότι δεν είναι φορέας :/: Αν είναι φορέας και είναι εμβολιασμένος, δεν προφυλάσσεται και μπορεί να μεταδόσει την ασθένεια. Αν τα μικρά είναι φορείς και ο γάτος είναι εμβολιασμένος, είναι προφυλαγμένος. Είπες ότι έχει να κάνει εμβόλια εδώ και 5 χρόνια; :hmm: Το πιο πιθανό είναι ότι έχει αντισσώματα ακόμα. Ήδη έχουν αρχίσει να "ξεφυτρώνουν" έρευνες οι οποίες λένε ότι τα εμβόλια παράγουν αντισσώματα για τουλάχιστον 3 χρόνια. Εγώ εμβολιάζω τον δικό μου κάθε 3 χρόνια (είναι 3+ ετών):P

Σε κάποιο κοντινό νησί δεν υπάρχει κτηνίατρος; Η Κως σίγουρα θα έχει. Είναι πολύ μακρία από την Πάτμο;

η κως ειναι περιπου οση αποσταση εχει ο πειραιας απο πατμο,ισως λιγο λιγοτερο,αλλα δε με βολευει,ανεβαινω πειραια και κανω εξετασεις επειδη εχω σπιτι εκει και δεν πληρωνω ξενοδοχειο,τελικα το απογευμα βρηκα επιτελους τον κτηνιατρο απ τη λερο,ερχεται την τεταρτη εδω και θα του πω τις αποψεις μου,κατι που ηθελα να σε ρωτησω,αν εμβολιασω τα μικρα,θα ειναι καλλυμενα μετα?θα μπορουν να ερθουν σ επαφη μαζι του?

Αν υποθέσουμε ότι ο γάτος έχει λευχαιμία, τότε θα μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί του αν εμβολιαστούν. Να σου πω την γνώμη μου όμως, εγώ θα ήμουν κάπως επιφυλακτική με τα μικρά και θα τους έκανα εξετάσεις και για λευχαιμία και για περιτονίτιδα (λόγω του ότι ήταν αδέσποτα και λόγω του ότι έχεις και άλλη γάτα). Ίσως να είμαι υπερβολική, αλλά προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ρώτα τον κτηνίατρο όταν θα έρθει περισσότερα και ίσως τελικά να πάρει τους πάρει αίμα για εξετάσεις και να μη χρειαστεί να τα πας στον πειραιά :)

Κρίμα πάντως που είναι τόσο χάλια η κατάσταση στα νησιά. Τουλάχιστον να υπήρχαν υδροπλάνα να μπορούσες να πας πιο γρήγορα σε κάποιο κοντινό νησί.

σ ευχαριστω για τις απαντησεις σου κι εγω ειμαι επιφυλακτικη,θα τα εμβολιασω αλλα θα περιμενω να περασουν μερικες μερες μετα το εμβολιο για να λειτουργησει η ανοσια,οστοσο δε θα τ αφησω να τρωνε ποτε απ το ιδιο πιατο,τα αλλα που ειχα παλια τρωγαν μαζι,τα επλενε ο γατος,ηταν ολη μερα μαζι,δε ξερω αν ειναι συμπτωση αλλα δε το ρισκαρω,οσο για το υδροπλανο,ουτε αεροπλανο δεν εχει εδω χαχαχα για γελια ειμαστε,κανω οτι μπορω πιστεψε με κι ισως και πανω απ τις δυναμεις μου,για να καταλαβεις οταν ημουν 8 μηνων εγκυος στο γιο μου,ειχα ξαφνικα πονους τρελους κι αυτο δεν ειναι καλο,το καραβι δεν αναλαμβανε να με παει πειραια γιατι ηταν 15αυγουστος και ειχαν κλεισει μεχρι και τις καμπινες που προοριζονται για τους αρωστους,πηγαμε στο λιμενικο,τιποτα κι εκει,στο νοσοκομειο εβγαλαν μια παλια θερμοκοιτιδα και παλευαν να τη κανουν να λειτουργησει,το μωρο ηταν αναποδα και δεν αναλαμβανε ουτε η λερος ουτε η καλυμνος,ξερεις τι εκανα?εκανα αυτοεξεταση,δλδ συγνωμη κι ολας,με το δικο μου χερι ψηλαφηση και το αλλο χερι με το κινητο στο γυναικολογο,να του λεω τι πιανω,επιανα κατι μαλακο,και ο γυναικολογος εμεινε ησυχος,αν ηταν κατι σκληρο θα το χανα το παιδι μου ειπε,μου ειπε να παρω κατι χαπια και να αραξω στο κρεβατι οπως κι εκανα.εκεινη τη μερα μια ακομα κοπελα με τα ιδια συμπτωματα το χασε το μωρακι της,8 μηνων κι εκεινο και πιστεψε με ποναει να χανεις ολοκληρο παιδι.συγνωμη αν σε κουραζω,αλλα σε τετοιες συνθηκες μεγαλωνω 2 παιδια και 6 γατες,χωρια τα υπολοιπα γατια που χρονια τρωνε στο κηπο.

Για περιτονιτιδα..δεν ειναι σιγουρα τα αποτελεσματα..και θελει μεγαλο ψαξιμο.
Εγω ομως σκεφτομαι το εξης:Αν ειχε ο γατος λευχαιμια..τοσα χρονια θα επιβιωνε;Ο δικος μου ο γιατρος παντως παντα λεει οτι σε μεγαλους γατους,ειναι απιθανο να εχουν τοσα χρονια τετοια ασθενεια..και να μην εχει δειξει μεγαλα σημαδια καταπτωσης.Και κατι αλλο..μην τρελαθουμε...ακομα και λευχαιμια να ειχε καλη μου..μεσα σε μια μερα που συναντησε τον γατο σου..ΔΕΝ θα πεθαινε η γατα.:)
Ρενακι..τωρα που θα επισκεφτει ο γιατρος το νησι,κανε ενα ερωτηματολογιο,για να τα θυμασαι,..και ρωτα τον ολα αυτα..κια οτι αποριες εχεις γενικα.
ΥΓ αν θυμαμαι καλα,πρεπει να περασουν και καποιοι μηνες..δηλαδη τα γατακια να ειναι πανω απο 6 μηνων..για να φανουν αν εχουν καποιες αρρωστιες.

Τελευταία επεξεργασία:
σ αυτο ευελπιστω κι εγω,οτι ειναι πολυ μεγαλος και θα ειχε εκδηλωθει κατι,παρ ολα αυτα θα τον ρωτησω για ολες τις αποριες που εχω.δε ξερω αν τους κανει απο τωρα εμβολια,μακαρι να το εκανε,αν και ειναι μικρα ακομα.το θετικο ειναι οτι ολα ειναι καλα,με τα φαρμακακια που μου στειλε η φιλη bijoux θεραπευτηκε η διαροια σ ολα τα ζωα και στον μεγαλο,και η αντιβιωση που δωσα στον μεγαλο εκανε τη διαφορα,δε ξερω τι ειχε ακριβως,αλλα με την αντιβιωση του περασε,και τα ματακια του δεν ειναι πια θολα,σαν ενα βλεφαρακι να ειχαν κι εφυγε.οσο για τα μικρα ειναι στα καλλυτερα τους,τρελαθηκαν στο παιχνιδι,τρωνε με ορεξη και τα κακακια αοσμα και σκληρα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back