Τηγανητός ιππόκαμπος!!!

Lady

Δραστήριο μέλος

Η Lady αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 472 μηνύματα.
Σήμερα η μαμά μου τηγάνισε ψάρια που έφερε από το χωρίο...
Μαζί με τις μαρίδες και τα υπόλοιπα βρήκα έναν ιππόκαμπο τηγανισμένο!!!!:lol:
Θέλαν να τον φάνε αλλά δε τους άφησα και τελικά το έφαγε ο Μπόμπο αφήνωντας μόνο την ουρά...
Κακόμοιρο τηγανισμένο αλογάκι!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kρίμα το κακόμοιρο, είχε πολύ άδοξο τέλος....
Eίδα από κοντά ιππόκαμπτο στο μεγάλο Aquarium στο Λονδίνο και έπαθα πλάκα! Eίναι απίστευτα όμορφο ζώο! Eίχα εντυπωσιαστεί!
Kαι είχα διαβάσει κάπου ότι είναι απόλυτα μονογαμικό, αν χάσει το ταίρι του πέφτει σε μελαγχολία και δεν ξαναζευγαρώνει ποτέ.
Όποτε συναντιέται με το ταίρι του κάνουν μαζί ένα απίστευτο κόρτε (ή αλλιώς καμάκι) όπου μπλέκουν τις ουρές τους, αλλάζουν χρώματα και στριφωγυρίζουν σε ένα ρομαντικό χορό....
Eπίσης είναι το μοναδικό, νομίζω, πλάσμα στον πλανήτη που κυοφορεί .... το αρσενικό!
Eίναι απίστευτα πλάσματα και θεωρώ πολύ κρίμα που ένα τέτοιο κατέληξε στο τηγάνι.....:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

...Nai ειναι κι ενα απο τα συμβολα των gay.
Aλογακι της θαλασσας ειναι η μη επιστημονικη ονομασια

...Nai ειναι κι ενα απο τα συμβολα των gay...

Πώς γίνεται αυτό; Yπάρχει κάποιος συσχετισμός;
Mήπως επειδή κυοφορεί το αρσενικό;

Ναι μεν κυοφορεί το αρσενικό αλλά αφού πρώτα τοποθετήσει το θηλυκό το γονιμοποιημένο υλικό στον σάκο του αρσενικού.

Πώς γίνεται αυτό; Yπάρχει κάποιος συσχετισμός;
Mήπως επειδή κυοφορεί το αρσενικό;
Nαι Gemini γι αυτο.

Το λεγόμενο αλογάκι της θάλασσας, ο μικρός ιππόκαμπος πήρε το όνομά του από το χαρακτηριστικό κεφάλι του που μοιάζει με αλόγου. Ζει σε ποώδη λιβάδια των ωκεανών. Μόνο αυτό το ψάρι κολυμπάει όρθιο σε κάθετη στάση. Ο ιππόκαμπος με το μακρουλό του στόμα τρώει μικροσκοπικά οστρακοειδή και ψαράκια. Όταν αυτά περνούν μπροστά του τα ρουφάει σαν ηλεκτρική σκούπα. Την εποχή της αναπαραγωγής, η θηλυκή ιππόκαμπος βάζει τα αυγά της στην κοιλιά του αρσενικού από ένα άνοιγμα σαν τσέπη. Το αρσενικό θα πρέπει να τα κρατήσει μέχρι να γεννηθούν. Μετά από ένα μήνα τα μωρά είναι αρκετά μεγάλα και η κοιλιά του αρσενικού έχει φουσκώσει. Το αρσενικό πιάνεται από ένα φύκι και από την τσέπη της κοιλιάς του βγαίνει το πρώτο μωράκι. Για μια ή και δύο ολόκληρες μέρες το αρσενικό θα εξακολουθήσει να βγάζει τα μικρά ιπποκαμπάκια πέντε – πέντε. Ας πούμε όμως και ένα αρνητικό! Ο ιππόκαμπος κολυμπάει άσχημα και πολύ αργά. Περνάει τη ζωή του κολλημένος σε βράχια και όταν θέλει να μετακινηθεί του χρειάζονται τουλάχιστον ένα με δύο λεπτά για να διασχίσει μία απόσταση 30 εκατοστών.
Αυτα για τον Ιπποκαμπο!

Ναι μεν κυοφορεί το αρσενικό αλλά αφού πρώτα τοποθετήσει το θηλυκό το γονιμοποιημένο υλικό στον σάκο του αρσενικού.

Σ'αυτό έχεις δίκιο anabou. H γονιμοποίηση γίνεται στο θηλυκό και το αρσενικό απλά κυοφορεί. Aλλά αν θυμάμαι καλά, το αρσενικό γεννάει κανονικά και με ωδίνες.

Δεν θα μου ήταν άσχημο να είμαι ιπποκαμπίνα. Αραχτή και ο άντρας έγκυος. Αυτό με το τηγάνι μόνο με προβλημάτισε. Επίσης έχω και τα μορφολογικά στοιχεία. Όντας μεσογειακή γυναίκα ένα πισώβαρο το έχω, με το κεφάλι της ιπποκαμπίνας θα έρθω να ισορροπήσω η γυναίκα. Μη σου πω ότι μέχρι κια τακούνι θα βάλω!!!!:lol:

Νερίνα το ίδιο πράγμα είχα πει κι εγώ όταν είδα πρώτη φορά ιππόκαμπο στο Aquarium της Βαρκελώνης. Μακάρι να ήμουν ιπποκαμπίνα
:D
Κρίμα που κατέληξε στο τηγάνι πάντως...

Πέρα απο πλάκα η ομορφιά κάποιων πλασμάτων και ο ιππόκαμπος είναι μέσα σε αυτά, με σκοτώνει, τόσο εκνευριστικά τέλεια στη λεπτομέρεια τους.:confused:

Καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς

Gwgw, τρομερές φωτογραφίες!
Eίναι όντως απίστευτα τέλεια πλάσματα!

Εμείς είχαμε παλιά ιπποκαμπάκια σε ενυδρείο αλλά όταν ήμουν μικρή είχα ρίξει μέσα σαμπουάν για να τα κάνω μπάνιο...Τα καθάρισα όντως..

Lady μου φαινεται πως οικογενειακως εχετε ενα παρελθον να ''καθαριζετε'' τους ιπποκαμπους! :lol:

Οντως τελεια! καποτε στην αμμουδια της Επανωμης βρηκα ενα πεθαμενο Ιπποκαμπο μικρο και ακομα και τοτε τον θαυμαζα Το αλογακι της θαλασσας

Τέλειες φωτό Γωγώ ! Σε ευχαριστούμε
:)

Αυτός ο συγκεκριμένος μου μοιάζει κιόλας. Έχει το σπινθηροβόλο βλέμμα μου με μάτι που γυαλίζει και τη :redface: μύτη μου!:blink:

Συνημμένα

• H_breviceps_4.jpg
    H_breviceps_4.jpg
    67,2 KB · Εμφανίσεις: 14
Αυτός ο συγκεκριμένος μου μοιάζει κιόλας. Έχει το σπινθηροβόλο βλέμμα μου με μάτι που γυαλίζει και τη :redface: μύτη μου!:blink:
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back