Την χάνουμε;

elina1985

Νεοφερμένο μέλος

Η elina1985 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Ηγουμενίτσα (Θεσπρωτία). Έχει γράψει 45 μηνύματα.
εχω μια γατουλα 9.5 ετων.μεχρι πριν 1.5 χρονο ετρωγε λιγο αλλα δεν ειχε ποτε προβλημα, αν και ηταν αρκετα αδυνατη.ξαφνικα αρχισε να τρωει πολυ μεγαλες ποσοτητες για το μεγεθος και το ιστορικο της.υποθεσαμε οτι λογω ηλικιας μπηκε σε μια "κλιμακτιριο" και της ανοιξε η ορεξη.απο εκει που ηταν 1.8kg εφτασε τα 2.5 κιλα.ομως παρατηρησαμε οτι εκανε εμετους και διαροιες.την πηγαμε στον κτηνιατρο, της καναμε ολες τις εξετασεις που ομως βγηκαν καθαρες.ετσι υπεθεσε οτι τις μεγαλες ποσοτητες τροφης που καταναλωνε ενα στομαχι που δεν ηταν συνηθισμενο σε αυτες, δεν τις ανεχοταν και τις εβγαζε.μας εδωσε ειδικη τροφη και συγκεκριμενες ποσοτητες.μεχρι εδω καλα

το θεμα ομως ειναι οτι λιγο μετα τον μεγαλο καυσωνα η γατα αρχισε να αδυνατιζει επικινδυνα, ακομα και αν ετρωγε πολυ.τωρα ειναι στα 1.2kg δεν εχει κουραγιο να περπατησει, αλλαξε η φωνη της και ειναι ακεφη.τρωει αρκετα, ισως περισσοτερο απο οσο ειπε ο γιατρος της αλλα η κατασταση παραμενει ιδια.οσο περνανε οι μερες ειναι χειροτερα.δεν ξερω τι να κανω.οι εξετασεις της ειναι πανακριβες και κανενας απο την οικογενεια δεν ειναι διατεθιμενος να πληρωσει μιας και ολοι πιστευουν οτι δεν θα τα καταφερει.απο την αλλη για να της παρει αιμα ο γιατρος θα πρεπει να την ναρκωσει και δεν ξερω αν θα επιζησει απο αυτο.εχει κανεις καμια ιδεα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να την πας οπωσδήποτε σε άλλο γιατρό. Κάποιος που σχεδόν όλα τα μέλη συστήνουν ανεπιφύλακτα, είναι ο Αίλουρος. Είναι πολύ επικίνδυνη η κατάσταση της έτσι όπως την περιγράφεις.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να την ναρκώσει για να της πάρει αίμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

με τον καύσωνα όλες οι γατούλες μας (ειδικά οι ηλικιωμένες )πέρασαν μεγάλα ζόρια...απ ότι περιγράφεις όμως η γατούλα σου πρέπει να υποφέρει....αν θέλεις να μιλήσουμε με ΠΜ (έχω και εγώ μια γατούλα (στη γιαγια μου τώρα) 16 ετών και να σου προτείνω κάποιο κτηνίατρο..ηρέμησε καταρχάς και προσπαθησε να κρατάς και τη γατούλα σου ήρεμη, νιώθει το άγχος σου και αγχώνεται περισσότερο...γράψε μου άμεσα..

Το μόνο που μπορώ να σου πω καιτο ξέρεις ήδη φυσικά είναι ότι πρέπει να την δει γιατρός και να της κάνει εξετάσεις. Ισως να μη χρειαστεί νάρκωση και έτσι να μην κινδυνεύσει, αλλά και πάλι ο γιατρός σου το ξέρει αυτό.

:blink: Έτσι όπως την περιγράφεις, η γατούλα σου πρέπει να είναι ΠΟΛΥ μικροκαμωμένη!! Η δικιά μου είναι μόλις 7 μηνών και κοντεύει 3,5 κιλά...
Κανονικά, η συμβουλή μου θα ήταν να την πας στον κτηνίατρο, αλλά αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα ίσως αν έγραφες λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για το ιστορικό της (αν έχει περάσει αρρώστιες, αν έχει εμβολιαστεί, αν έβγαινε έξω ή ήταν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι κ.λπ.) και για τις εξετάσεις που έκανε πρόσφατα να μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν κάπως οι κτηνίατροι του site...

Κι εγώ θα σου πρότεινα τον Αίλουρο. Δεν είναι και μακριά σου! Και είναι και πολύ οικονομικός!

αυτό ήθελα να σου προτείνω και εγώ αλλα ήθελα να είμαι διακριτική:redface:

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας

λοιπον, η σερενατα δεν εχει βγει ποτε εξω απο το σπιτι.με αλλα ζωα εχει χρονια να ερθει σε επαφη οποτε δεν υπαρχει πιθανοτητα να την κολλησε κατι καποιο αλλο ζωο.ουτε ηταν ποτε κυνηγος για να πεις οτι μπορει να την κολλησε κατι καποιο πουλι 'η εντομο

οι εξετασεις που της καναμε ηταν γενικη αιματος, για θυρεοειδη και ζαχαρο και βγηκαν ολες καθαρες.εχω τα αποτελεσματα της αν βοηθησει καπου. της καναμε αποπαρασιτοση, καθαρισμο στα δοντια και μαλιστα της αφαιρεσε ενα δοντι.

η νακρωση ειναι μαλλον απαταιτητη καθως δεν καθεται για να την εξετασει ο γιατρος.το εχουμε ηδη δοκιμασει 2 φορες.εστω μια μικρη ναρκωση ειναι αναγκαια

Εχει κάνει εμβόλια? Αποπαρασιτώσεις?
Ο Αιλουρος γνωρίζω ότι κάνει αναισθησία με αέριο και οχι ενέσιμης μορφής.
Επίσης ότι έχει έναν τρόπο να συμπεριφέρεται και στις "άγριες" γατούλες. Οποτε μπορεί και να μην χρειαστεί η νάρκωση.
Επίσης είναι καλύτερα να επικοινωνήσεις μαζί του, γιατί θα γνωρίζει να σου πει πολυ περισσότερα από εμάς στο forum, για την συγκεκριμένη κατασταση.
Δεν έχεις να χάσεις τίποτα τηλεφωνώντας.;) 210 9854 262

εχει μηπως συχνοουρια και διψα;:hmm: γιατι εμενα οπως την περιγραφεις την κατασταση μου κανει σε διαβητη.:hmm: :redface:
μηπως ειναι διαβητικη η γατουλα;

συχνοουρια οχι, διψα ναι.πινει περισσοτερο νερο.ομως οι εξετασεις της δεν εδειξαν ουτε διαβητη ουτε ζαχαρο

υπαρχει αραγε περιπτωση να εχει γινει λαθος στα τεστ;:hmm: :redface:
δεν θελω παντος να σε τρομαξω, ουτε να φαινομαι ξερολας:redface: :redface:
αλλα ολα τα συμπτωματα ταιριαζουν..:redface:
ευχομαι πραγματικα να βρεις τι εχει τελικα...:/: :/:

απώλεια βάρους στα αρχικά στάδια σημαίνει αφυδάτωση και αργότερα σημαίνει λιγότερη πρόσληψη θερμίδων από όσες χρειάζεται ο οργανισμός της γάτας.

Αφυδάτωση
Η απότομη απώλεια βάρους (από λίγες ώρες έως λίγες μέρες) θεωρείται σημαντική αν μια γάτα 2.5 κιλών χάσει 70 γραμμάρια (ή γάτα 5 κιλών χάσει 150 γραμμάρια).
Γάτες με αφυδάτωση έχουν:
BulletGreen.gif
Στεγνούς και ωχρούς βλεννογόνους (εσωτερική επιφάνεια βλεφάρων, στόματος, γεννητικών οργάνων).
BulletGreen.gif
Μάτια που μοιάζουν να έχουν βυθιστεί.
BulletGreen.gif
Αν τραβήξετε το δέρμα τους προς τα πάνω και το αφήσετε δεν επιστρέφει στην θέση του αμέσως.

Επειδή η αφυδάτωση συνδέεται με πάρα πολλές νόσους ο γιατρός θα ψάξει να βρει και τα άλλα συμπτώματα που συνοδεύουν την αφυδάτωση ώστε να εντοπίσει την αιτία και να αρχίσει την κατάλληλη θεραπεία.
Ανεπάρκεια θερμίδων
Αργεί πιο πολύ από την αφυδάτωση και χρειάζονται μέρες, εβδομάδες ή μήνες για να γίνει αντιληπτή. Η απώλεια βάρους λόγω ανεπάρκειας θερμίδων θεωρείται σημαντική αν περνά τα 250 γραμμάρια σε γάτα 2,5 κιλών (τα 500 γραμμάρια σε γάτα των 5 κιλών).
Μπορεί να οφείλεται σε ανορεξία, περιορισμένη πρόσβαση στο φαγητό, ελαττωμένη ποιότητα φαγητού, αυξημένη δραστηριότητα, εγκυμοσύνη, παραγωγή γάλακτος, αν βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης και σε πάρα πολλές νόσους.
Είναι σπουδαίο να πληροφορήσετε τον γιατρό αν η απώλεια βάρους συνοδεύεται από ανορεξία, πολυφαγία ή τυχόν άλλα συμπτώματα.
https://www.ailouros.gr/Γιατρός/ΣυνήθηΣυμπτώματα/tabid/94/Default.aspx

συχνοουρια οχι, διψα ναι.πινει περισσοτερο νερο.ομως οι εξετασεις της δεν εδειξαν ουτε διαβητη ουτε ζαχαρο

για νεφρικη ανεπαρκεια κανατε εξεταση??

δυστυχως ολα τα συμπτωματα οδηγουν σε ενα μονο πραγμα : στον ιο FIV.η γατα μου εχει AIDS.οπως και να εχει θα την παω στον κτηνιατρο το βραδυ.σας ευχαριστω ολους...

Mην απογοητεύεσαι! Οι διαγνώσεις μέσω ιντερνετ και μάλισα απο μη ειδικούς δεν είναι έγκυρες. Αν συνέβαινε αυτό δεν θα χρειάζονταν οι γιατροί.
Ομως επειδή αυτά που γράφεις είναι ανησυχητικά, είναι καλό να την δει ο γιατρός άμεσα. Ο Αιλουρος πάντως είναι αρκετά "οικονομικός".

αμαν κριμα η γατουλα...:( μακαρι ολα να πανε καλα.:P :up:
αληθεια αν εχει aids τι γινετε; μηπως μπορει καποιος να μας πει; :redface:
παρεπιπτωντος ειμαστε και συνονοματες ε; και εμενα ελινα με λενε!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη γατούλα σου και να σταθεί γρήγορα ξανά στα πόδια της. Μην αγχώνεσαι με βιαστικά συμπεράσματα. Πού το βρήκε το aids οικόσιτο γατί που δεν έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα;; Μάλλον συμπτώματα της ηλικίας είναι που επιβαρύνονται από τη ζέστη κτλ, με τον κατάλληλο χειρισμό είμαι βέβαιη ότι θα ανακάμψει. Από μια ηλικία και μετά και τα γατάκια και τα σκυλάκια (και οι άνθρωποι:P) χρειάζονται ειδική φροντίδα για να αντιμετωπίσουν το πέρασμα του χρόνου και σίγουρα χρειάζεσαι ένα καλό κτηνίατρο που θα 'χει τις γνώσεις αλλά και τη διάθεση να σας βοηθήσει. Σιδερένια εύχομαι!!!

https://www.ailouros.gr/Γιατρός/ΣυνήθειςΝόσοι/Λοιμώδη/tabid/132/Default.aspx

πολυ καλο το site.αν και τελικα εμενα δεν μου βγηκε σε καλο.δεν ειναι ευκολο να βλεπεις τα συμπτωματα σε κατι που δεν εχει θεραπεια

Πολυ λυπαμαι που εμαθες τετοια νεα για την γατουλα σου! Την εχετε τοσο καιρο και την εχετε αγαπησει, ειναι μελος της οικογενειας και να μαθεις κατι τετοιο! :( Να την πας παντως σε αλλο γιατρο για εξετασεις... Λυπαμαι και παλι, και κουραγιο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back