Την χάνουμε;

Ελίνα μου, πολλές ασθένειες ιδιαίτερα στα ζώα (αλλα και στους ανθρώπους) έχουν τα ίδια συμπτώματα. Από θανατηφόρες μέχρι ένα απλό κρύωμα ή καταπόνηση του οργανισμού. ΄π.χ. εγώ περισυ είχα ζαλάδα, απώλεια όρεξης, δέκατα και άπώλεια βάρους...περιττο να σου πω ότι τρελαθηκα μέχρι να μάθω ότι ήταν απλά μια ανωμαλία του θυροειδη καθαρα ψυχολογικής φύσεως...γι'αυτό μην βιάζεσαι να αναστατωθείς. φυσικά και η γατούλα πρέπει να πάει άμεσα στον γιατρό αλλα ΜΟΝΟ ο γιατρός θα πει τι πραγματικά φταιει και σου επαναλαμβάνω στον Αιλουρο θα αντιμετωπίσεις πολύ ανθρώπινη συμπεριφορά..δοκιμασέ το και μη βασίζεσαι σε υπονοιες..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορει απλα να ειναι φορεας του ιου χωρις να ειναι ασθενεις οπως ο λαμπης καλυτερα να την πας να την δει ο αιλουρος κ να μην ειναι ο ιος που φταιει αλλα η βαρεμαρα η ανια κ αλλα τετοια μην ξεχνας ειναι μεγαλο γατι κ μπορει να ειναι κ φαση της ζωης της

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορει απλα να ειναι φορεας του ιου χωρις να ειναι ασθενεις οπως ο λαμπης καλυτερα να την πας να την δει ο αιλουρος κ να μην ειναι ο ιος που φταιει αλλα η βαρεμαρα η ανια κ αλλα τετοια μην ξεχνας ειναι μεγαλο γατι κ μπορει να ειναι κ φαση της ζωης της
Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό και να ξεπεραστεί γρήγορα. Πάντως η επίσκεψη σε κτηνίατρο είναι νομίζω απαραίτητη!!! Και εγώ θα σου έλεγα να πας στον Αίλουρο... ;)
Περιμένουμε νέα...
Λίγο άσχετο αλλά ήθελα να ρωτήσω:redface: .
Αν μια γατούλα είναι φορέας όχι μόνο αυτής της ασθένειας, αλλά και Ρινοτραχειίτιδας για παράδειγμα, δεν κολάει και τις άλλες γάτες που έρχεται σε επαφή?
Ρωτάω γιατί ο δικός μου έχει Ρινοτρ. και αν στο μέλλον (στο πολύ μέλλον μάλλον:down: ) πάρω άλλο γατάκι, θέλω να ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να κολλήσει....

Μην προδικαζεις μια κατασταση βρε. Πραγματι τα συμπτωματα πολλων ασθενειων μοιαζουν και πολλα μπορει να φταινε
:hmm: :hmm: :hmm:
Αρμοδιος να κρινει ειναι ο κτηνιατρος. Προφανως κατι δεν παει καλα, αλλα ασε να δουμε τι φταιει. Παρε κι αλλη αποψη, κανε κι αλλες εξετασεις. Ο αιλουρος απο δικη μου εμειρια, εχει απιστευτα καλες τιμες και θα μπορεσεις να συννενοηθεις. Μη το αφησεις το γατακι να σβησει ετσι. Ισως να μπορουν να γινουν πολλα κι αν εντοπισεις το αιτιο, μπορει η αντιμετωπιση να ειναι πιο απλη απ' οσο φανταζεσαι.....
Τα καλυτερα ευχομαι και περιμενουμε νεα

Αν μια γατούλα είναι φορέας όχι μόνο αυτής της ασθένειας, αλλά και Ρινοτραχειίτιδας για παράδειγμα, δεν κολάει και τις άλλες γάτες που έρχεται σε επαφή?
https://www.mypetz.gr/threads/Νόσος-του-ανώτερου-αναπνευστικού.219456/

Ευχαριστώ Ισμήνη..:)
Αν και μου ψιλοέγινε η καρδιά περιβόλι!:/: Μάλλον αν έρθει η στιγμή να πάρω άλλο γατάκι θα κοιτάξω να είναι και αυτό αρρωστούλι και για να το βοηθήσω και για να μην κινδυνεύει να κολλήσει αφού ήδη θα έχει το μικρόβιο!;)

Η δική μου εμπειρία από γατάκι που ήταν τόσο καταβεβλημένο από τη ασθένεια αυτη, τόσο που κινδύνευε να πεθάνει είναι πολύ θετική.
Με αντιβίωση και κολλύριο, ξεπέρασε γρήγορα το πρόβλημα.
Τωρα είναι 5 έτων υγιέστατη γατούλα!:) Από τότε (σχεδόν 4 εβδομάσων) δεν έχει ξανανοσήσει.
Σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία των γάτων είναι φορέας της ασθένειας αυτής, αλλά δεν νοσούν όλα.

Και εμένα καλά είναι ευτυχώς! Όταν πήγαμε στον κο Πάνο ούτε πυρετό δεν είχε (ούτε έκανε):) , μόνο από τα ματάκια, το στόμα και το φτέρνισμα το διέγνωσε. Μου είπε ότι θα το έχει μια ζωή, με σκαμπανεβάσματα, αλλά ξέχασα να ρωτήσω για την περίπτωση άλλης γατούλας...
Πάντως ελπίζω με την φροντίδα την δική μου και την καθοριστική συμβολή του κου Πάνου να κάνει ποιοτική ζωή..

Υ.Γ. Συγνώμη αν παπέσυρα αλλού το θέμα:redface:

Αντε περιμενουμε νεα!!!Αλλα ρε παιδια 1,5 κιλο γατακι?ειναι δυνατον???Περαστικα της ευχομαι της καημενουλας!!!

Μολις γυρισαμε απο τον κτηνιατρο.δεν ειναι aids δεν ειναι λευχαιμια αλλα δεν αποκλεισαμε ακομα καρκινο, λοιμωδη περιτονιτιδα και σοβαρες λοιμωξεις.υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να τα καταφερει.ειναι πολυ εξασθενημενη αλλα ισως το προλαβαμε.η αληθεια ειναι οτι μου εφυγε ενα μεγαλο βαρος.σας ευχαριστω ολους σας

Περαστικά στη μικρούλα. Ενημέρωσέ μας για το πως πηγαίνει. Όντως είναι απίστευτα ελαφριά! Ο μικρός μου που είναι μόλις 3 μηνών (άκλειστα!) είναι ήδη 1,800 και φαίνεται και αδυνατούλης!:confused:

Ωραία! Προς το παρόν είναι καλά τα νέα δηλαδή :)
Της έβαλε καθόλου ορό ο γιατρός; Γιατί κάπως θα πρέπει να τραφεί η καημένη, αν δεν τρώει...

ολη την ωρα τρωει.τρωει σχεδον 2 σκαφακια την ημερα συν ξηρα τροφη μια χουφτα συν τα εξτρα μεζεδακια (γιαουρτι, ζαμπον, κοτοπουλο) αλλα παρολα αυτα εχασε πολυ βαρος.

Μπράβο!:) Ειδες? Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε τόσο γρήγορα!
Δεν είναι "γριά" η γατούλα ακόμη!

Απ' οτι κατααβαινω η γατουλα χανει βαρος εδω και καιρο αν και τρωει.
Παντως πολυ χαρηκα με τα νεα κι ευχομαι τα καλυτερα. Ενημερωνε μας τι γινεται

Αχ χαρηκα παρα πολυ! Να μην απογοητευεσαι!Ολα θα πανε καλα!!

Μηπως τρωει αλλα εχει κατι το εντερο της και κανει συνεχεια ευκοιλια και γι αυτο δεν παχαινει???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back