flora.m123
Δραστήριο μέλος
Συμφωνώ με το ότι τα άφησες τα κλουβιά εκεί που θεωρείς καλύτερο και ναι, καλά έκανες και της έμαθες της γάτας σου να μην τα πειράζει.. Αλλά εγώ συνεχίζω να διαφωνώ με το ξύλο.. Τα παιδιά μου δε θέλω να τα χτυπήσω ούτε στον ποπό ούτε πουθενά, νομίζω ότι η τιμωρία φτάνει, εμένα ποτέ δε με έδειραν οι δικοί μου. Και τις γάτες μου, όταν κάνουν κάτι που δεν πρέπει, τις πιάνω από το σβέρκο, τις μαλώνω με "όχι" και τις ακουμπάω στο πάτωμα λίγο πιο απότομα για να καταλάβουν και να συνδέσουν αυτό που έκαναν με τις συνέπειες. Και αν είναι πολύ χοντρό, όπως προχθές η Σταχτοπούτα που ανέβηκε στη σιδερώστρα και της έπεσε στο κεφάλι και χ@στηκα πάνω μου μη χτυπήσει, την έβαλα δυο λεπτά στο μπάνιο με κλειστή πόρτα και φώτα για τον ίδιο λόγο. Να συνδέσει αυτό που έκανε με μια άσχημη εμπειρία. Αλλά δεν τις έχω χτυπήσει και ούτε πρόκειται..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gogo Valentinou
Νεοφερμένο μέλος
Ειναι θεμα νοοτροπιας και συμπεριφορας του καθε γονιου...κι εγω τον εβγαλα στην αρχη εξω απ το διαμερισμα για κανα διλεπτο κι εκλαιγε για να μην ξανακανει γενικως σκανδαλιες, και μολις εμπαινε γινοταν αρνακι, αλλα και γι αυτο με μαλωσαν οτι του δημιουργω ψυχικα προβληματα....Η κτηνιατρος μου ειπε ξυλακι στον ποπο με εφημεριδα γιατι φοβουνται τον ηχο της...Με χει καταδαγκωσει κι εχω απο περσι το καλοκαιρι, δυο σημαδια απο γρατζουνιες στο ποδι που δεν εχουν φυγει κι ετρεχε το τραυμα ολη τη μερα γιατι παιρνω σαλοσπιρ....Και για να τελειωσουμε μ αυτο το θεμα, δεν τρωει το γατι καθε μερα ξυλο....Εφαγε 2-3 φορες και δεν νομιζω οτι χρηζει περισσοτερης σημασιας....Καλυτερα που του της εβρεξα,απο μια γνωστη κυρια που το πεταξε επειδη της χαλαγε τα επιπλα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

flora.m123
Δραστήριο μέλος
Για το τραπέζι μπορείς να την πιτσιλάς με νερό όταν ανεβαίνει, να κάνεις δυνατό θόρυβο, να βάλεις φλούδες πορτοκαλιού που δεν τους αρέσει η μυρωδιά,να της φωνάζεις δυνατά ΟΧΙ, να την πιάνεις από το σβέρκο και να την κλείνεις σε ένα δωμάτιο χωρίς φώτα για 1-2 λεπτά (εγώ αυτό κάνω και πλέον ακουν το οχι και σταματάνε)...
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης η γάτα θα πάει παντού!
Ακόμα κι αν δεν ανεβαίνει στο τραπέζι όταν είσαι εσύ μπροστά θα το κάνει όταν λείπεις.Τα δικά μου αλωνίζουν όλο το σπίτι.
Απλώς φροντίζω, να μην υπάρχουν αντικείμενα που σπάνε σε ψηλά σημεία και φαγητό ή αποφάγια εκτεθειμένα σε πάγκο και τραπέζι. Επίσης από άποψη υγειινής και καθαριότητας (βρώμικα πατούσια) χρησιμοποιώ ήπιο αντισηπτικό στον πάγκο και το τραπέζι και καθαρίζω πιο συχνά.Τώρα αν θέλεις να τη μάθεις να μην ανεβαίνει για λίγο διάστημα μπορείς να έχεις στο τραπέζι λιμνούλες νερού (ξέρω δεν είναι τόσο εφικτό), κάτι που να κολλάει (π.χ αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης), γενικώς αυτή η αίσθηση στα πατουσάκια τα ενοχλεί. Η να βάλεις άδεια αλουμινένια κουτάκια που όταν ανέβει κι αυτά πέσουν να ενοχληθεί και να σταματήσει σταδιακά. Στη γάτα δεν αρέσει να κάνει φασαρία

Επιπλέον αυτό με το πορτοκάλι που σου είπε η Φλώρα πρέπει να πιάνει γιατί όποτε τρώω πορτοκάλι και πάω να τα πλησιάσω αυτά εξαφανίζονται!!!
Μα είναι δυνατόν να μην μπορώ να πάω το ίδιο μου το γατί στον γιατρό?????????Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
(παρ'όλο που κι αυτά μισούν τον κτηνίατρο), οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω. Αλλά αν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ μπορείς να βρεις τρόπους για να κάνεις τη γατοφόρο πιο ελκυστική!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος

Η Πετρούλα μας είναι πρώην επιθετική και φοβική γάτα, νυν βασίλισσα και μάγκας και θέλει πάντα να περνάει το δικό της. Ενώ δε μεγάλωσε σαν κακομαθημένο, αντιθέτως...! Για να περάσει το δικό της, δαγκώνει πολύ δυνατά. Έχω κάθε λίγες μέρες σημάδια στα χέρια και τα πόδια μου, τα περισσότερα ματώνουν και λίγο. Οπότε έπρεπε να βρω τρόπο να τη σταματάω, γιατί όταν πάω να την βγάλω από πάνω μου αγριεύει περισσότερο και με πονάει. Η λύση ήταν το ψεκαστήρι που πετάει σταγονίτσες, φσσστ φσσσστ μια φορά και έφυγε. Παιδιά, σόρι, δε γίνεται αλλιώς!
Δεν είναι επώδυνο γι αυτήν, οπότε συνδυάζει την κακή πράξη με κάτι απλώς ενοχλητικό. Την ίδια στιγμή με το φσσστ της φωνάζω και λίγο. Τελευταία παρατήρησα ότι αρκεί να της φωνάξω και βγαίνει έξω, περιμένοντας μάλλον τον ψεκασμό, οπότε τη γλυτώνει τελικά. Και καθόλου δεν της άφησε τραύμα, αφού κάθε φορά μετά από λίγα λεπτά επιστρέφει ήρεμη και απλώς στρογγυλοκάθεται κοντά μου. Αυτή για μένα είναι μια ήπια τιμωρία, ανώδυνη και απλή! Γιατί δε λέει ΚΑΘΟΛΟΥ να προκαλούμε πόνο στο ζωάκι, αλλα δε μπορεί και να μας φάει ζωντανούς η κάθε Πετρούλα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool