Με την τιμωρία με τη γατοφόρο εγώ διαφωνώ. Γιατί αν τη συνδιάσει τη γατοφόρο με τιμωρία δεν πρόκειται να ξαναμπεί! Εγώ τους έχω βάλει μια κουβέρτα μες στη γατοφόρο, για να τους κάνω τον χώρο άνετο. Μπορείς να βάλεις και κάτι που να έχει τη μυρωδιά σου. Βαλτης λιχουδιές μέσα, αν μπει χάιδεψέ την, όταν κοιμάται βαλ'την μέσα απαλά και άσε της μια λιχουδιά να τη βρει όταν ξυπνήσει, κράτα τη γατοφόρο σε έναν πολυσύχναστο χώρο του σπιτιού για να έχει άμεση πρόσβαση... Η δικιά μου η γατοφόρος δεν είναι κλουβί, αλλά με φερμουάρ, και έχει δεξιά-αριστερά-μπροστά τρυπούλες για να παίρνουν αέρα, ίσως παίζει κι αυτό ρόλο, αν μοιάζει με κλουβάκι μπορεί να τους κακοφαίνεται, αλλά αν είναι σαν ένα "σπιτάκι" μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα, ξέρω γω; Και οι γατούλες μου μπαίνουν και μόνες τους και η μία κοιμάται κιόλας εκεί μέσα.!
Για το τραπέζι μπορείς να την πιτσιλάς με νερό όταν ανεβαίνει, να κάνεις δυνατό θόρυβο, να βάλεις φλούδες πορτοκαλιού που δεν τους αρέσει η μυρωδιά,να της φωνάζεις δυνατά ΟΧΙ, να την πιάνεις από το σβέρκο και να την κλείνεις σε ένα δωμάτιο χωρίς φώτα για 1-2 λεπτά (εγώ αυτό κάνω και πλέον ακουν το οχι και σταματάνε)...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.