antonia1
Νεοφερμένο μέλος
Είχα ξαναγράψει στο παρελθόν για το πρόβλημα που είχα με την επιθετική συμπεριφορά της γάτας μου.. στο μεταξύ της έκανα στείρωση και για κανά μήνα είχε ηρεμήσει πολύ.. μέχρι που με άφηνε να την χτενίζω.. αληθινό θαύμα!!! Τώρα όμως άρχισε και πάλι τα δαγκώματα.. δαγκώματα τελείως αψυχολόγητα και όχι με διάθεση παιχνιδιού..και όχι μόνο με τα δόντια αλλά με ολόκληρο το σαγόνι με αποτέλεσμα να μου κάνει πληγές που αιμοραγούν... πραγματικά με έχει πεθάνει!!! Το περίεργο δε είναι ότι δεν περίμενα να με δαγκώνει τώρα που δεν δουλεύω και είμαι συνέχεια σπίτι..
Θα ήθελα όποιος έχει μια σχετική εμπειρία να μου προτείνει κάτι πολύ δραστικό (αν όντως οι γάτες δέχονται εκπαίδευση, γιατί φίλοι μου που έχουν σκύλους υποστηρίζουν το αντίθετο) γιατί είμαι οριακά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος

εχω ακουσει, οτι η ομοιοπαθητικη ισως βοηθα επιθετικα γατακια να ηρεμησουν.
δε χανεις κατι να το ψαξεις......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Οταν σε δαγκωνει η γατα σου:
-φωναζεις καθαρα και δυνατα "ΑΟΥ" και απελευθερωνεις σιγα σιγα το χερι σου απο τα δοντια της, γιατι αν το κανεις γρηγορα ισως νομισει οτι το παιχνιδι με το χερι σου συνεχιζεται.
-Την πιανεις απο το σβερκο και την ακινητοποιεις στο πατωμα για μερικα δευτερολεπτα, λεγοντας καθαρα "οχι" και μετα την αφηνεις. Το σιγουρο ειναι οτι δεν την χαιδευεις οταν σε δαγκωνει. Χαδια εχει μονο οταν ειναι καλο γατακι (αυτο επιασε και στον δικο μου)
-Παιρνεις ενα απο εκεινα τα ψεκαστηρια που τους βαζεις νερο (αλλοι τα χρησιμοποιουν στην κηπουρικη, και αλλοι στο σιδερωμα) και οποτε η γατα σου κανει ντου της ριχνεις μια στο προσωπο. Θα ξαφνιαστει και θα φυγει, ενω σιγα σιγα θα μαθει οτι η συμπεριφορα αυτη δεν ειναι αποδεκτη.
Αυτο που πρεπει σιγουρα να κανεις ομως, ειναι να βρεις σε τι οφειλεται η συμπεριφορα της. Μηπως την πασπατευεις υπερβολικα? Μηπως την παραμελεις? Μηπως την σηκωνεις και δεν της αρεσει? Παρατηρησε την συμπεριφορα της, εγω προσεξα οτι ο Μικοτο μου με δαγκωνει μονο οποτε τον παραμελω και θελει να μου τραβηξει την προσοχη. Οταν παιζουμε ολη μερα, ειναι χαρουμενος και μου κανει μονο αγαπουλες.
antonia1
Νεοφερμένο μέλος
antonia1
Νεοφερμένο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ για τις συμβουλές! θα τις δοκιμάσω και ελπίζω να λειτουργήσουν..! Τώρα που το λες, μερικές φορές την σηκώνω και γενικά δεν της πολυαρέσει.. ας το σταματήσω καλύτερα!!!
Παρακαλω
Μην πανικοβαλεσαι παντως. Οταν τον πρωτοπηρα τον μικρο μου, με ειχε βγαλει στο κλαμα κανα-δυο φορες, γιατι δεν ηξερα τι φταιει και με δαγκωνει. Τον πηγα στο σπιτι μιας φιλης μου που εχει συνομηλικο γατακι (4 μηνων) και βγαλανε το αχτι τους, και εκτοτε εχει κοψει τα πολλα πολλα δαγκωματα, μονο οταν τον γραφω
Ισως αυτο χρειαζεται και η δικια σου, ειδικα αν δεν περασε μικρη αρκετο καιρο με τα αδερφακια της. Το μονο που δεν δοκιμασα ειναι αυτο με ψεκαστηρι, αλλα ακουγεται αποτελεσματικο. Αν μπορεις παντως να εκπαιδευσεις γατα να βγαινει βολτα με λουρι, τοτε τιποτα δεν ακουγεται αδυνατο! 
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool