Τι έχει πάθει;

antonia1

Νεοφερμένο μέλος

Ο antonia1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους : )
Είχα ξαναγράψει στο παρελθόν για το πρόβλημα που είχα με την επιθετική συμπεριφορά της γάτας μου.. στο μεταξύ της έκανα στείρωση και για κανά μήνα είχε ηρεμήσει πολύ.. μέχρι που με άφηνε να την χτενίζω.. αληθινό θαύμα!!! Τώρα όμως άρχισε και πάλι τα δαγκώματα.. δαγκώματα τελείως αψυχολόγητα και όχι με διάθεση παιχνιδιού..και όχι μόνο με τα δόντια αλλά με ολόκληρο το σαγόνι με αποτέλεσμα να μου κάνει πληγές που αιμοραγούν... πραγματικά με έχει πεθάνει!!! Το περίεργο δε είναι ότι δεν περίμενα να με δαγκώνει τώρα που δεν δουλεύω και είμαι συνέχεια σπίτι..
Θα ήθελα όποιος έχει μια σχετική εμπειρία να μου προτείνει κάτι πολύ δραστικό (αν όντως οι γάτες δέχονται εκπαίδευση, γιατί φίλοι μου που έχουν σκύλους υποστηρίζουν το αντίθετο) γιατί είμαι οριακά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μηπως υπαρχει κατι/καποιος μεσα σπιτι που την κανει να αγριευει η να στρεσαρεται???:hmm:

εχω ακουσει, οτι η ομοιοπαθητικη ισως βοηθα επιθετικα γατακια να ηρεμησουν. :) δε χανεις κατι να το ψαξεις......;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπαρχει το ενδεχομενο να συσσωρευει ενεργεια.Παιζετε αρκετα;Μηπως εχει μαθει για παιχνιδι το δαγκωμα;Οταν φτανει σε σημειο να γινεται πολυ επιθετικη μην ασχολεισαι μαζι της.Μηπως υπαρχει οντως κατι που την αγριευει στο σπιτι;Καποιος αλλος που παιζει αγαρμπα μαζι της;Μηπως απλα θελει παρεα;

Yπαρχουν διαφορα αρθρα στο ιντερνετ (δεν ειμαι σιγουρη αν υπαρχουν και εδω, δεν εχω κοιταξει) με συμβουλες την περιπτωση σου, κυριως στα αγγλικα. Το σιγουρο ειναι οτι μπορει να ειναι πιο δυσκολο να εκπαιδευσεις μια γατα, δεν ειναι ομως ακατορθωτο. Μερικες απο τις μεθοδους που ειχα διαβασει:
Οταν σε δαγκωνει η γατα σου:
-φωναζεις καθαρα και δυνατα "ΑΟΥ" και απελευθερωνεις σιγα σιγα το χερι σου απο τα δοντια της, γιατι αν το κανεις γρηγορα ισως νομισει οτι το παιχνιδι με το χερι σου συνεχιζεται.
-Την πιανεις απο το σβερκο και την ακινητοποιεις στο πατωμα για μερικα δευτερολεπτα, λεγοντας καθαρα "οχι" και μετα την αφηνεις. Το σιγουρο ειναι οτι δεν την χαιδευεις οταν σε δαγκωνει. Χαδια εχει μονο οταν ειναι καλο γατακι (αυτο επιασε και στον δικο μου)
-Παιρνεις ενα απο εκεινα τα ψεκαστηρια που τους βαζεις νερο (αλλοι τα χρησιμοποιουν στην κηπουρικη, και αλλοι στο σιδερωμα) και οποτε η γατα σου κανει ντου της ριχνεις μια στο προσωπο. Θα ξαφνιαστει και θα φυγει, ενω σιγα σιγα θα μαθει οτι η συμπεριφορα αυτη δεν ειναι αποδεκτη.

Αυτο που πρεπει σιγουρα να κανεις ομως, ειναι να βρεις σε τι οφειλεται η συμπεριφορα της. Μηπως την πασπατευεις υπερβολικα? Μηπως την παραμελεις? Μηπως την σηκωνεις και δεν της αρεσει? Παρατηρησε την συμπεριφορα της, εγω προσεξα οτι ο Μικοτο μου με δαγκωνει μονο οποτε τον παραμελω και θελει να μου τραβηξει την προσοχη. Οταν παιζουμε ολη μερα, ειναι χαρουμενος και μου κανει μονο αγαπουλες.

Μένω μόνη μου και έτσι δεν συναντά άλλους συχνά.. και όταν έχω επισκέψεις δεν γλιτώνουν από το δάγκωμα... τώρα που το θυμήθηκα, τελευταία που είχα πάει στους δικούς μου που έχουν αυλή και συχνάζουν αρκετές γάτες, το ριγάκι (η γάτα μου) ήταν πολύ επιθετικό μαζί τους σε σημείο που για 2 μέρες δεν εμφανίστηκε άλλη γάτα στην αυλή! και σε ένα κηνύγι με άλλη γάτα έχασε μέχρι και το λουράκι της.. Τώρα για το παιχνίδι που λέτε, τι να πω, παίζω πολύ μαζί της, της έχω και διάφορα παιχνίδια (χωρίς κουδουνάκι γιατί την κάνουν ακόμα πιο ανήσυχη) αλλά έχω και πολύ χρόνο και έτσι παίζουμε συνέχεια.. Ίσως ισχύει αυτό που λέτε: ότι έχει μάθει το δάγκωμα για παιχνίδι.. τί κάνω σε αυτή την περίπτωση? Θα μπορούσετε να μου δώσετε πληροφορίες κ για την ομοιοπαθητική? μου ακούγεται σαν σανίδα σωτηρίας..

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! θα τις δοκιμάσω και ελπίζω να λειτουργήσουν..! Τώρα που το λες, μερικές φορές την σηκώνω και γενικά δεν της πολυαρέσει.. ας το σταματήσω καλύτερα!!!

Πάντως η μία από τις δικές μου γάτες είναι πολύ επιθετική κ μετά τη στείρωση απλά ευελπιστώ ότι μετά από ένα 6μην-8μηνο που θα παίσουν οι ορμόνες θα ηρεμήσει κάπως κ θα είναι πιο φυσιολογική το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει κ με το ριγάκι σου. Απλά νομίζω ότι είναι θέμα χαρακτήρα όπως κ με τους ανθρώπους κάποιοι είναι πολύ επιθετικοί.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! θα τις δοκιμάσω και ελπίζω να λειτουργήσουν..! Τώρα που το λες, μερικές φορές την σηκώνω και γενικά δεν της πολυαρέσει.. ας το σταματήσω καλύτερα!!!

Παρακαλω :up: Μην πανικοβαλεσαι παντως. Οταν τον πρωτοπηρα τον μικρο μου, με ειχε βγαλει στο κλαμα κανα-δυο φορες, γιατι δεν ηξερα τι φταιει και με δαγκωνει. Τον πηγα στο σπιτι μιας φιλης μου που εχει συνομηλικο γατακι (4 μηνων) και βγαλανε το αχτι τους, και εκτοτε εχει κοψει τα πολλα πολλα δαγκωματα, μονο οταν τον γραφω:redface: Ισως αυτο χρειαζεται και η δικια σου, ειδικα αν δεν περασε μικρη αρκετο καιρο με τα αδερφακια της. Το μονο που δεν δοκιμασα ειναι αυτο με ψεκαστηρι, αλλα ακουγεται αποτελεσματικο. Αν μπορεις παντως να εκπαιδευσεις γατα να βγαινει βολτα με λουρι, τοτε τιποτα δεν ακουγεται αδυνατο! :lol:

Η Stellak ξέρει κάποιον καλό ομοιοπαθητικό. Στείλτης πμ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back