Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η φιλοζωική δεν μπορεί ούτε να πιάσει την γάτα για σας, ούτε να την πάρει. Οι φιλοζωικές λειτουργούν με εθελοντές που προσφέρουν τον χρόνο τους αλλά και το χρήμα τους. ΄Εχουν πολλά δικά τους περιστατικά και ζητούν φιλοξενία για τα δικά τους γιατί δεν επαρκούν.Αυτή η φιλοζωική στη Θεσσαλονίκη, αν τους ειδοποιήσω για μέρα και ώρα που θα πάμε, μπορούν να έρθουν στο σπίτι και να την πιάσουν;
Αυτό που μπορεί να κάνει, είναι να σας κατευθύνει όπως είπα και πριν. Δηλαδή να σας πει τι θα γράψετε στην αγγελία, που να την δημοσιεύσετε και τέτοια πράγματα και φυσικά να προωθεί την αγγελία σας. ΄Ισως και να σας δώσει συμβουλές για το πως να την πιάσετε όταν αυτό θα είναι εφικτό.
ΟΥΡΑΝΙΑ καλώς ή κακώς έτσι σκέφτομαι και είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως έχω δίκιο. Βλέπω καθημερινά τέτοιες περιπτώσεις και τυχαίνει να μην έχω ανθρώπους να φροντίσουν τα γατιά μου αν μου συμβεί τίποτα. Γι' αυτό και δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση να πάρω ξανά μωράκι. Ποιός μπορεί να μου εγγυηθεί πως θα ζήσω άλλα 20 χρόνια, ή αν τα ζήσω πως θα είμαι σε θέση τα τελευταία από αυτά να φροντίζω τα γατιά μου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑγγελίναΕ
Νεοφερμένο μέλος
Αν η μόνη βοήθεια που μπορούν να μου δώσουν, είναι αυτή που λες, τότε δε χρειάζεται καν να τους ενοχλήσω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Να ξέρεις πάντως ότι οι γάτες γενικά είναι πολύ ανεξάρτητα πλάσματα, μη σε απασχολεί που λείπετε ώρες από το σπίτι...Επίσης στα παιδιά ειλικρινά θα κάνει πολύ καλό η συμβίωση, έστω και προσωρινά, μ΄ένα ζωάκι..! Το βασικό πρόβλημα είναι το παπαγαλάκι, αλλά νομίζω ότι υπάρχει λύση, μπορείτε να το αφήνετε ελεύθερο πάλι για κάποιες ώρες, κλείνοντας τη γάτα σ΄ ένα δωμάτιο γι αυτό το διάστημα! Τώρα όσο για τη στείρωση, δε ξέρω αν ενδείκνυται να γίνει στην ηλικία που είναι η γατούλα, γι αυτό το θέμα θα πρέπει να συζητήσεις με κτηνίατρο! Εύχομαι να πάνε όλα κατ΄ευχήν και να καταφέρετε να την πιάσετε το συντομότερο

ΑγγελίναΕ
Νεοφερμένο μέλος
Η γατοπαγίδα μου φαίνεται πιο δύσκολη, γιατί προϋποθέτει πολλές ώρες παραμονής στον ίδιο χώρο με τη γάτα κι αυτό δεν μπορεί να γίνει, στην περίπτωσή μας, δυστυχώς. Εκτός αν τη βάλουμε και ξαναπάμε την επόμενη μέρα.
Πάντως, όσο κι αν το λυπάμαι το ζωάκι, στο σπίτι δεν πρόκειται να το βάλω. Δεν έχω ιδέα, ούτε για την κατάσταση της υγείας του, ούτε για τον ψυχισμό του και δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω να πάθουν κάτι τα παιδιά μου. Αυτή η γάτα ζούσε από την αρχή της ζωής της σε απόλυτη ησυχία κι απομόνωση, με τη θεια, η οποία ζούσε μόνη. Σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη περίοδο προσαρμογής, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει στη φασαρία τη δική μας κι ούτε θέλω να μάθω, για να είμαι ειλικρινής. Επιπλέον, είχε γάτα μια συγκάτοικός μου όταν σπούδαζα, κατά διαστήματα έπρεπε κάθε μέρα να βάζουμε ηλεκτρική για την τρίχα...ειλικρινά, είναι το τελευταίο που χρειάζομαι σε αυτή τη φάση της ζωής μου, που τρέχω πανικόβλητη από το πρωί ως το βράδυ. Ξέρω πως, ειδικά σε ένα φόρουμ για γάτες, ακούγονται κάπως όλα αυτά, αλλά είναι μια πραγματικότητα.
Σε αυτή τη φάση, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πιαστεί και μετά, το πιο λογικό μου φαίνεται είναι να πάει σε έναν κτηνίατρο στην πόλη που ζούμε, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, ως προς την ηλικία, την υγεία της κλπ και να φιλοξενηθεί εκεί προσωρινά. Ύστερα, βλέποντας και κάνοντας.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Έπειτα μία επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι σίγουρα απαραίτητη! Όσο για το μετά, όπως λες βλέποντας και κάνοντας. Απλώς ενημερωτικά κι έχοντας μεγάλη εμπειρία με γάτες, να ξέρεις ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά και ούτε εσείς φυσικά από τη γάτα σε καμία περίπτωση!
Αυτά βέβαια είναι καλό να τα συζητήσεις με τον κτηνίατρο! Και βέβαια τώρα προέχει να πιαστεί!
ΑγγελίναΕ
Νεοφερμένο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτή η γάτα ζούσε από την αρχή της ζωής της σε απόλυτη ησυχία κι απομόνωση, με τη θεια, η οποία ζούσε μόνη. Σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη περίοδο προσαρμογής, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει στη φασαρία τη δική μας κι ούτε θέλω να μάθω, για να είμαι ειλικρινής. Επιπλέον, είχε γάτα μια συγκάτοικός μου όταν σπούδαζα, κατά διαστήματα έπρεπε κάθε μέρα να βάζουμε ηλεκτρική για την τρίχα...ειλικρινά, είναι το τελευταίο που χρειάζομαι σε αυτή τη φάση της ζωής μου, που τρέχω πανικόβλητη από το πρωί ως το βράδυ. Ξέρω πως, ειδικά σε ένα φόρουμ για γάτες, ακούγονται κάπως όλα αυτά, αλλά είναι μια πραγματικότητα.
Εντάξει καταλαβαίνω απόλυτα ότι είσαι επιφυλακτική για να την πάρετε εσείς και φυσικά δε θέλω να προσπαθήσω να σε πείσω για να το κάνεις, μιας και η απόφαση θα πρέπει να ναι συνειδητοποιημένη και καθαρά δική σου, αφού όσο ανεξάρτητο πλάσμα κι αν είναι η γάτα σίγουρα έχεις την ευθύνη της και χρειάζεται φροντίδα..Αλλά πραγματικά αυτό που λες για την τρίχα είναι υπερβολικό
Όταν μιλάμε για μία μόνο γάτα δε βγάζει τόση τρίχα, εκτός αν είναι πολύ μακρύτριχη (τύπου Περσίας), αλλά και πάλι..Άσε που αν τη βουρτσίζετε που και που θα χετε ελάχιστο θέμα με τις τρίχες..Απλά ενημερωτικά σου το λέω 
Θα περιμένουμε να μας ενημερώσεις για τα νεότερα!
ΑγγελίναΕ
Νεοφερμένο μέλος
Στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού, εκεί όπου βρίσκεται η αμμολεκάνη, φτάνει ένα από τα δέντρα του ακάλυπτου και η γάτα συνήθιζε να ανεβοκατεβαίνει και να κάνει βόλτα εκεί. Σήμερα δε βρισκόταν πουθενά μέσα στο σπίτι. Η γειτόνισσα του διπλανού διαμερίσματος, είπε ότι έχει μέρες που την είδε να κατεβαίνει από το δέντρο κι από τότε δεν την ξαναείδε. Ο άντρας μου και η πεθερά μου, που την ξέρουνε, κάνανε ένα γύρο στη γειτονιά φεύγοντας, αλλά δεν την είδαν πουθενά.
Λυπήθηκα πολύ που ήρθαν έτσι τα πραγματα και δε μπορέσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο γι' αυτή. Δεν ξέρω αν έπεσε θύμα ατυχήματος ή αν ψάχνει η δόλια να βρει τη θεία. Η γειτόνισσα κράτησε το τηλέφωνό μας, για να μας ειδοποιήσει αν εμφανιστεί να τριγυρίζει εκεί κοντά.
Από τις φιλοζωικές δεν είχα την παραμικρή απάντηση. Μάλιστα στη Γατοομάδα Θεσσαλονίκης, δεν μου ήρθε αναφορά για το μήνυμα που έστειλα στο κινητό τους, που προφανώς σημαίνει πως το έχουν κλειστό. Δεν κατηγορώ κανέναν, το λέω απλά για να ξέρει όποιος άλλος έρθει, τουλάχιστον αυτό το διάστημα, σε παρόμοια θέση με τη δική μας, ότι θα πρέπει τη λύση να τη βρει μόνος του.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
ΑγγελίναΕ
Νεοφερμένο μέλος
Παρεμπιπτόντως, τέτοια ήταν και η γάτα της συγκατοίκου. Σαν πέρσικη δηλαδή, αλλά χωρίς την πλακουτσωτή μούρη. Όμορφη αλλά τρίχα παντού! Δεν ήξερα ότι κάθονται να τις χτενίσουν, δεν είδα να τη χτενίζει ποτέ...ίσως γι' αυτό.
Τελικά, πήρα σήμερα μήνυμα από την ομάδα Θεσσαλονίκης, μου λένε να επικοινωνήσω μαζί τους, αλλά τους απάντησα ότι δε χρειάζεται πια.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Τουλάχιστον έτσι όπως την περιγράφεις θα πρέπει να ναι πράγματι πολύ όμορφη και ίσως να μη "χαθεί", όλο κ κάποιος να τη βοηθήσει...αν τελικά δε τα καταφέρετε εσείς βέβαια! Εννοείται ότι κάθονται να τις βουρτσίσεις, άλλες... οικειοθελώς, άλλες με το ζόρι..αλλά έτσι γλιτώνεις πολλή τρίχα!
Αν τυχόν έχεις νεότερα ενημέρωσέ μας

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
ΑγγελίναΕ
Νεοφερμένο μέλος

Σ΄ευχαριστώ πολύ που ρωτάς.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Μη σου κάνει εντύπωση η αντίδρασή της αυτή, αν ήταν σκύλος θα ήταν όντως παράξενο να χαθεί, αλλά με τις γάτες είναι διαφορετικά...Μην το αποκλείεις κιόλας να είναι ακόμη κάπου εκεί κοντά, δεν είναι και απίθανο να μην τη πήραν χαμπάρι οι γείτονες, είναι και αρκετά νυχτόβια πλάσματα, οπότε μπορεί να προσπάθησε να επιστρέψει κάποιες φορές αλλά επειδή ήταν πλέον κλειστό το σπίτι να απομακρύνθηκε...Ας ελπίσουμε ότι ισχύει όμως το δεύτερο σενάριο που είπες ή ότι θα χεις νέα της σύντομα (ορισμένες αφισούλες με τη φωτογραφία της στη γειτονιά θα βοηθούσαν πολύ, αλλά θυμάμαι που είπες ότι δύσκολο να υπάρχουν φωτό, ε; ) . Τέσπα, όπως και να ΄χει σημασία έχει ότι είχες και έχεις όλη τη καλή πρόθεση και ενδιαφέρθηκες γι΄αυτήν, όσο περνούσε από το χέρι σου, είναι σίγουρα δύσκολο δεδομένης και της απόστασης...
ΑγγελίναΕ
Νεοφερμένο μέλος

Κοίταξα στο σπίτι για καμια φωτογραφία, αλλά δε βρήκα. Η ιστορία της θείας είναι πολύ θλιβερή, δεν θέλω να τα γράψω δημόσια, πάντως δεν υπήρχαν πουθενά φωτογραφίες, ούτε καν δικές της, στο σπίτι. Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα, γιατί μου έχει μείνει η εντύπωση πως το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει για αυτή τη γυναίκα, αφού έφυγε τόσο ξαφνικά, θα ήταν να φροντίσουμε για αυτό το ζωάκι, που ήταν η μοναδική της συντροφιά τα τελευταία χρόνια της ζωής της και δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παραμικρό. Αν ήξερα ότι θα αντιδρούσε έτσι η γάτα, από την πρώτη στιγμή δε θα αφήναμε φαγητό, αλλά θα έψαχνα για γατοπαγίδα να την πιάσω. Νόμιζα πως είχα λίγο χρόνο, γιατί υπήρχαν πολλά άλλα θέματα που έπρεπε να ρυθμιστούν, αλλά τελικά δεν είχα. Δυστυχώς δε μπορείς να βασίζεσαι σε τρίτους, η απόσταση όντως έπαιξε καθοριστικό ρόλο...αν ζούσαμε κι εμείς Θεσσαλονίκη, πιστεύω πως θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά η κατάσταση.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

ΑγγελίναΕ
Νεοφερμένο μέλος

Μερικές φορές βλέπω αγγελίες με ζωάκια που βρέθηκαν και ρωτάνε αν τα αναζητεί κάποιος. Εγώ όμως δεν έχω δει καν μια φωτογραφία αυτής της γάτας, για να την αναγνωρίσω, αν τυχόν τη βρήκε κάποιος! Πάντως αν κάποιο μέλος δει αγγελία για θηλυκή άσπρη μακρύτριχη ηλικιωμένη γάτα, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, ας κάνει αν θέλει τον κόπο να την αναδημοσιεύσει εδώ...ίσως την αναγνωρίσει η πεθερά μου, όταν της τη δείξω.
Όταν τελειώσει το ξεκαθάρισμα του σπιτιού, θέλω να δωρίσω τις γατοφόρους της θείας (είχε 2) στη φιλοζωική, μαζί με ό,τι άλλο σχετικό είναι σε καλή κατάσταση. Πήρε το μάτι μου κάπου και κλειστά πακέτα με κροκέτες. Πιστεύω να μην έχουν αντίρρηση οι υπόλοιποι συγγενείς.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
ΑγγελίναΕ
Νεοφερμένο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
...αν ωστόσο προκύψει κάτι άλλο θα το αναδημοσιεύσουμε εδώ! Καμιά φορά από κει που δεν το περιμένεις βρίσκεται άκρη 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool