Τι γίνεται μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη μιας γατούλας;

Καλά έκανες και μου το 'πες. Θα 'χω το νου μου γενικώς σε τέτοιες αγγελίες. Μακάρι να βρεθεί!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η υπόθεσή μας είχε μια εντελώς αναπάντεχη εξέλιξη. Την περασμένη Τρίτη, οι γείτονες ειδοποίησαν την πεθερά μου πως η γάτα είχε πάει στο μπαλκόνι και νιαούριζε όλη τη νύχτα - προφανώς επειδή είχε βρει κλειστή τη μπαλκονόπορτα. Σπεύσαμε στο σπίτι κι αφήσαμε τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή. Την επόμενη ημέρα ξαναπήγαμε και είδαμε πως το φαγητό ήταν φαγωμένο, οπότε καταλάβαμε πως είχε μπει μέσα. Φέραμε μέσα και την αμμολεκάνη και κλείσαμε το σπίτι, για να μη μπορέσει να το ξανασκάσει.

Εν τω μεταξύ, ένας φίλος του άντρα μου από τη Θεσσαλονίκη, ειδοποίησε μια γνωστή του, που ασχολείται με αδέσποτες γατούλες κι έχει μια στο σπίτι της. Εκείνη ήρθε, μας είπε να περιμένουμε εκτός σπιτιού και ω του θαύματος! Η γάτα βγήκε επιτέλους από την κρυψώνα της και την πλησίασε! Όταν ήρθε και μας το είπε, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Η κοπέλα μάς είπε πως η γάτα είναι τρομοκρατημένη κι αρκετά ταλαιπωρημένη από τη διαμονή της έξω, αλλά εξωτερικά τουλάχιστον, δε δείχνει να έχει κάτι το μη αναστρέψιμο. Τουλάχιστον τρώει, πίνει και πηγαίνει στην άμμο της κανονικά.

Στο δια ταύτα, η κοπέλα προσφέρθηκε να την αναλάβει η ίδια. Δώσαμε στον φίλο του άντρα μου τα κλειδιά για να πάνε μαζί μερικές φορές ακόμα, ώσπου να συνηθίσει την κοπέλα. Όταν κρίνει πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή, θα τη βάλει στη γατοφόρο και θα την πάρει στο σπίτι της. Εννοείται πως της είπαμε ότι αναλαμβάνουμε εφ' όρου ζωής όλα τα έξοδά της για κτηνίατρο, φαγητό κλπ.

Είμαι πάρα, μα πάρα πολύ χαρούμενη που γύρισε και βρέθηκε μια τόσο καλή λύση γι' αυτή! :clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ ευχάριστα τα νέα σας, μπράβο βρε! :clapup:
Όχι μόνο σώθηκε η γατούλα, αλλά βρέθηκε και αναπάντεχα μια νέα γατο-μαμά γι αυτήν, έτσι που για όλη την υπόλοιπη ζωή της
δεν θα'ναι πια ορφανούλα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΜΠΡΑΒΟ :clapup::clapup::clapup:
Υπέροχα τα νέα σας και πραγματικά καλύτερη εξέλιξη δε θα μπορούσε να υπάρξει :D
Να ηρεμήσεις κι εσύ, που τόσο σου είχε στοιχίσει η όλη περιπέτεια...Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν!!!

Τελευταία επεξεργασία:
Ναι, είδατε τι καλά; Η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί είχα χάσει κάθε ελπίδα. Ευτυχώς η γατούλα ήταν τυχερή! :D

Η κοπέλα μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Είμαι βέβαιη πως θα τα πάνε μια χαρά μαζί, ελπίζω μόνο να ταιριάξουν σύντομα και με το άλλο γατάκι του σπιτιού!

Ακόμα κι αν δεν τακιμιάσουν από την πρώτη μέρα με το έτερο γατί μέχρι να συνηθίσει το περιβάλλον η ταλαιπωρημένη γατούλα (λόγω του προσφάτως έντονου στρες), η κοπέλα φαίνεται οτι έχει αρκετή εμπειρία με τις γάτες και με πολλή αγάπη, όλα θα πάνε μια χαρά :D

Τι όμορφη εξέλιξη!!! :) Πολύ χάρηκα, μπράβο σας που επιμείνατε, δε θα το έκαναν πολλοί. Μπράβο σας που νοιαστήκατε. Εύχομαι να έχει μια καλή ζωή η γατούλα :)

να επανελθω εγω στο αρχικο γενικο ερωτημα... νομιζω το τσιπ πλεον ειναι υποχρεωτικο και στις γατες... πλεον στους νεους νομους αναφερονται ζωα συντροφιας που θεωρητικα ειναι και γατες!
και μια ιδεα - απορια.... δεν θα μπορουσαμενα κανουμε ενα συμφωνιτικο με μια φιλοζωικη οργανωση ή μια σχετικη οργανωση ότι σε περιπτωση που πεθανουμε ή ακομα πάθουμε καποιο ατυχημα που μας καθιστα ανικανους να φροντισουμε το ζωο μας (κωμα, εγκεφαλικη βλαβη κτλ.) να αναλαβουν εκεινοι να βρουν μια αναδοχοι οικογενεια...??
εμεις αγαπαμε το ζωο μας και το θεωρουμε μοναδικο.. αυτο δεν σημαινει ότι και ο υπολοιπος κοσμος πιστευει το ίδιο. και πόσο μάλλον να αναγκαστει κάποιο μελος της οικογενειας ή καποιος φιλος απλα και μονο επειδη ξερει ότι το ζωο ήταν η δικη μας αδυναμια να αναγκαστει να το αναλαβει. αν θελει θα φροντισει να το κανει .. αν δεν θελει ομως?? όλοι όσοι επιλεξαμε συνειδητα να εχουμε ζωο πρεπει να εξασφαλίσουμε και συνειδητα την γενικοτερη ζωη τους ακομα και μετα απο μας... και όχι να ελπιζουμε ότι θα το αναλάβουν απο υποχρεωση ουσιαστικα στην μνημη μας...επισης μην ξεχναμε ότι εμεις πηραμε κάποια ζωακια με κριτηρια του δικου μας χαρακτηρα ενω καποιος αλλος μπορει να βρισκει εμποδιο στην ζωη του, μπορει π.χ να μην το θελει ο συντροφος του ή να μην τα βρουνε σαν χαρακτηρες, ή λογω απειριας να δυσκολευτει σε όλα όπως και η φίλη παραπανω (που το χειρστηκε εξαισια και στην συγχαιρω)....χίλιες φορες να ταλαιπωρηθει το ζωο καποιους μηνες σε φιλοξενεια αλλα να υιοθετηθει απο μια οικογενεια που το θελει παρα να ταλαιπωρειται και το ζωο και οσυγγενεις...

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια και τις ευχές σας! :) Πιστεύω να πάνε όλα καλά! Ευτυχώς η τύχη ήταν με το μέρος όλων μας. :)

Πάντως, μου έχει μείνει η απορία, βρε παιδιά. Πείτε μου κι εσείς που γνωρίζετε από γάτες. Τι τι έκανε να φύγει από το σπίτι; Πίστεψε πως η θεία είχε φύγει και βγήκε να την ψάξει, ας πούμε; Γιατί εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση, είχα σοκαριστεί...

νομιζω το τσιπ πλεον ειναι υποχρεωτικο και στις γατες...

Όχι, είναι υποχρεωτικό μόνο για τα σκυλιά.

δεν θα μπορουσαμενα κανουμε ενα συμφωνιτικο με μια φιλοζωικη οργανωση ή μια σχετικη οργανωση ότι σε περιπτωση που πεθανουμε ή ακομα πάθουμε καποιο ατυχημα που μας καθιστα ανικανους να φροντισουμε το ζωο μας (κωμα, εγκεφαλικη βλαβη κτλ.) να αναλαβουν εκεινοι να βρουν μια αναδοχοι οικογενεια...??

Σαφώς γίνεται και δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις με φιλοζωική, μπορείς να το κάνεις απλά με δικηγόρο. Να συνεννοηθείς δλδ από πριν ας πούμε με την αδερφή σου και να το συμπεριλάβεις και στη διαθήκη. Αν δεν έχεις κοντινό σου άτομο που εμπιστεύεσαι και που θα ήταν και πρόθυμο να αναλάβει τη γατούλα, με ένα πρόχειρο ψάξιμο βλέπω ότι στην Αγγλία προτείνουν αυτό

Alternatively you could leave your pet(s) with a cash sum to a named legatee (someone you can trust to give them a good home). Or you could leave them with a cash sum to an appropriate animal charity, such as the Cinnamon Trust or the RSPCA, which runs a re-homing programme. If you opt for this solution, be sure to put an appropriate clause in your will – the RSPCA, for example, provides one on its website.

Άρα αφήνεις ένα ποσό σε μια φιλοζωική και τους ζητάς να βρουν σπίτι στο ζωάκι σου.

:):):)

Πάντως, μου έχει μείνει η απορία, βρε παιδιά. Πείτε μου κι εσείς που γνωρίζετε από γάτες. Τι τι έκανε να φύγει από το σπίτι; Πίστεψε πως η θεία είχε φύγει και βγήκε να την ψάξει, ας πούμε; Γιατί εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση, είχα σοκαριστεί...

Πιθανότατα έφυγε για βόλτα (αν κατάλαβα καλά έκανε βόλτες και έξω, όχι; ) και στη συνέχεια σοκαρίστηκε όταν επέστρεψε και συνειδητοποίησε την αλλαγή. Είδε και ξένους ανθρώπους και σοκαρίστηκε περισσότερο. Αλλά δε θα μάθουμε ποτέ σίγουρα τι ένιωθε. Το σημαντικό είναι ότι τώρα είναι ασφαλής. Δε φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι, σα να ήταν γατούλα καρδιακού μου φίλου ή και δικιά μου μη σου πω :)

Τελευταία επεξεργασία:
Πιθανότατα έφυγε για βόλτα (αν κατάλαβα καλά έκανε βόλτες και έξω, όχι; ) και στη συνέχεια σοκαρίστηκε όταν επέστρεψε και συνειδητοποίησε την αλλαγή. Είδε και ξένους ανθρώπους και σοκαρίστηκε περισσότερο. Αλλά δε θα μάθουμε ποτέ σίγουρα τι ένιωθε. Το σημαντικό είναι ότι τώρα είναι ασφαλής. Δε φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι, σα να ήταν γατούλα καρδιακού μου φίλου ή και δικιά μου μη σου πω :)

Ναι, έκανε βόλτες κι έξω. Μπορεί και να έλειπε όταν ήρθε το ασθενοφόρο για τη θεία. Δεν έχω ιδέα.

Σε καταλαβαίνω και σε ευχαριστώ! ;)

άρα δηλαδη στα πρόστιμα που βάζουν όταν δεν υπάρχει τσιπ αφορα μόνο τα σκυλιά?? και όταν λένε ζώο συντροφιας εννοουν μονο σκυλιά? πραγματικα εχω μπερδευτει.. το είχα τόσο σιγουρο!!
ορίστε εξω είναι και πιο μπροστα οι ανθρωποι... μια χαρα λυσεις υπάρχουν και δεν ειναι ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ η νομοθεσια να τα καλυπτει. κάτι τετοιο ίσως να συμβει αργότερα

Καλησπέρα σε όλους. Μπήκα να σας ενημερώσω ότι η γάτα της θείας έχει πλέον μετακομίσει στο νέο της σπίτι και τα περνάει μπέικα. :clapup:

Στην αρχή είχε κάποιες προστριβές με τον γατούλη της οικογένειας, που είναι νέος, ωραίος και ζόρικος, αλλά ευτυχώς η κοπέλα που την πήρε ήταν έμπειρη, οπότε με τους κατάλληλους χειρισμούς, η προσαρμογή δεν αργησε. Της είμαστε πολύ ευγνώμονες. Την πήγε φυσικά και σε κτηνίατρο, που είπε πως είναι μεν υγιής από λοιμώδη νοσήματα, αλλά πολύ ηλικιωμένη, δεν της απομένουν πολλά χρόνια να ζήσει. Τουλάχιστον έζησε μέχρι τώρα άνετα, πλην αυτής της κακής παρένθεσης και θα συνεχίσει ως το τέλος σε ένα ζεστό σπίτι, με αγάπη και φροντίδα.

Θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε όποιον βρεθεί σε παρόμοια θέση με τη δική μας, να μην τα παρατήσει με την πρώτη δυσκολία, να το παλέψει γιατί αξίζει. Τώρα που κύλησαν όλα ομαλά, καταλαβαίνω κι εγώ η ίδια πόσο μου είχε κοστίσει, το διάστημα που το ζωάκι ήταν εξαφανισμένο. Πέρα από την ανησυχία και τη θλίψη για το ίδιο, αισθανόμουν πως προδώσαμε αυτή τη γυναίκα, που έφυγε ξαφνικά και δεν πρόλαβε να φροντίσει για το κατοικίδιό της, τη μόνη της μόνιμη συντροφιά. Ενώ τώρα, που ξέρω πως κάναμε πραγματικά ό,τι μπορούσαμε και για τη γάτα και για την κοπέλα που την πήρε, είναι ελαφριά η καρδιά μου.

Πολλά μπράβο που χάρη στην κοπέλα, αλλά και στις δική σας έννοια, οι προσπάθειές σας στέφθηκαν με επιτυχία. Η γατούλα αποκαταστάθηκε με τον καλύτερο τρόπο κι έτσι θα ζήσει τα χρόνια που της μένουν ήρεμη και χαρούμενη. :D
Το παράδειγμά σας, το πιο αισιόδοξο μήνυμα!:)

Καλησπέρα σε όλους. Μπήκα να σας ενημερώσω ότι η γάτα της θείας έχει πλέον μετακομίσει στο νέο της σπίτι και τα περνάει μπέικα. :clapup:

Στην αρχή είχε κάποιες προστριβές με τον γατούλη της οικογένειας, που είναι νέος, ωραίος και ζόρικος, αλλά ευτυχώς η κοπέλα που την πήρε ήταν έμπειρη, οπότε με τους κατάλληλους χειρισμούς, η προσαρμογή δεν αργησε. Της είμαστε πολύ ευγνώμονες. Την πήγε φυσικά και σε κτηνίατρο, που είπε πως είναι μεν υγιής από λοιμώδη νοσήματα, αλλά πολύ ηλικιωμένη, δεν της απομένουν πολλά χρόνια να ζήσει. Τουλάχιστον έζησε μέχρι τώρα άνετα, πλην αυτής της κακής παρένθεσης και θα συνεχίσει ως το τέλος σε ένα ζεστό σπίτι, με αγάπη και φροντίδα.

Θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε όποιον βρεθεί σε παρόμοια θέση με τη δική μας, να μην τα παρατήσει με την πρώτη δυσκολία, να το παλέψει γιατί αξίζει. Τώρα που κύλησαν όλα ομαλά, καταλαβαίνω κι εγώ η ίδια πόσο μου είχε κοστίσει, το διάστημα που το ζωάκι ήταν εξαφανισμένο. Πέρα από την ανησυχία και τη θλίψη για το ίδιο, αισθανόμουν πως προδώσαμε αυτή τη γυναίκα, που έφυγε ξαφνικά και δεν πρόλαβε να φροντίσει για το κατοικίδιό της, τη μόνη της μόνιμη συντροφιά. Ενώ τώρα, που ξέρω πως κάναμε πραγματικά ό,τι μπορούσαμε και για τη γάτα και για την κοπέλα που την πήρε, είναι ελαφριά η καρδιά μου.

Μπράβο έτσι δεν πρέπει να προδίδουμε τους ανθρώπους που αγαπήσαμε αλλά και ότι αυτοί αγαπήσαν!!!!

Πόσο ευχάριστο και αισιόδοξο μήνυμα! Καλή ζωή να έχει η γατούλα και να είστε καλά κι εσείς που δεν εγκαταλείψατε την προσπάθεια για αυτό το πλασματάκι!

Πράγματι πολύ ωραίο το μήνυμά σου ΑγγελίναΕ...Έτσι είναι και βέβαια συμμεριζόμαστε την ανακούφισή σου μ΄αυτή την εξέλιξη! Κι εντάξει ο κτηνίατρος μπορεί να έκρινε ότι είναι αρκετά ηλικιωμένη, 10 plus σίγουρα, αλλά μπορεί και να χει άλλα τόσα χρόνια μπροστά της...Καλοζωισμένες γατούλες αγγίζουν και τα 20! Απ΄ ό,τι καταλαβαίνω θα κρατήσετε μία σχετική επικοινωνία με την κοπέλα που την έχει; Αν είναι έτσι και σου στείλει κμ φωτό, ανέβασέ την κι εδώ, να δούμε αυτή την ολόλευκη ώριμη γατοκυρία ;)

Καλή ιδέα, Μαρία! Ούτε που μου είχε περάσει από το νου, αλλά ευκαιρία να δείξω και σε σας επιτέλους το αντικείμενο της συζήτησής μας. ;)

Το καλύτερο δε σας το είπα... δεν είναι ολόλευκη, έχει κάτι στάμπες στα αυτιά και στην ουρά. :whistle: Κι ούτε ιδιαίτερα μακρύτριχη μου φάνηκε εμένα...καμια σχέση με εκείνη της παλιάς συγκατοίκου μου δηλαδή, που είχα στο νου μου. Να 'ναι καλά η πεθερά μου και οι περιγραφές της. :confused: Αν την έψαχνα τότε στους δρόμους, χαλαρά θα την προσπερνούσα. :worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back