Τι γίνεται με την εγγύηση;

Εφάκι, πες τους πως θα ήθελες να το δηλώσεις φέτος για να πάρεις την επιδότηση ενοικίου (ασχέτως αν την δικαιούσαι ή όχι, αυτοί δεν το ξέρουν) και θα δεις πως θα αλλάξουν γνώμη και θα τα ξεχάσουν. Ακόμα και αν σου δώσουν απόδειξη το όφελός σου θα είναι μεγαλύτερο από την μία εγγύηση που τυχόν χάσεις. Αυτοί έχουν να φοβηθούν περισσότερα. ΔΟΥ, πρόσθετα τέλη, πρόσθετο φόρο κλπ.

γνωριζεις μηπως τις προυποθεσεις για να παρεις επιδομα ενοικιου??:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πολύ κακό που δεν σου κάνανε συμφωνιτικό αλλά το καταλαβαίνω οτι στην επαρχία συμβαίνουν και τέτοια...;);)Εγώ όταν έφυγα από το παλιό μου σπίτι, του πλήρωσα κανονικά όλα τα ενοίκια και από την εγγυήση πλήρωσε εκείνος την Δεη και τα άλλα τα κράτησε... Επειδή ήταν και λίγο γύφτος, ήθελα να φύγω να μην τον ξαναδώ και δεν του ξαναζήτησα πίσω τα χρήματα..;);):redface::redface: Πάντως ενώ μου είχε κάνει συμφωνητικό και το είχε καταθέσει στην εφορία δεν μου έδινε αποδείξεις... και εγώ στην δήλωση μου επειδή είχα το ΦΠΑ του, κατέθεσα το συμφωνητικό και ας πάει να τα βρει μόνος του με την εφορία..:):)

Τωρα πια Πουπυ μου θα βρεις και εσυ τον μπελα σου που δεν απαιτουσες αποδειξη, γιατι θεωρεισαι συνεργος στην φοροδιαφυγη, και σε τετοια εγκληματα αστικης φυσεως δεν χωραει αμελεια απο οτι ξερω :hmm: Να μας πει και η συζυγος του Μπεζεδομπαμπα που την εβγαλε την ρημαδα την Νομικη, εγω ακομα παλευω :P Με την εννοια της αμελειας, εννοω οτι δεν σε καλυπτει το να ισχυριστεις οτι δεν γνωριζες τον νομο, δηλ. οτι δεν φανταστηκες οτι φοροδιαφευγουν με το να μην σου κοβουν αποδειξη. Η εγγυηση παντως, εχει οντως την εννοια που δηλωνει και το ονομα της. Εγγυαται στον ιδιοκτητη οτι δεν θα κανεις το σπιτι λιμπα, γιατι αλλιως θα παρακρατησει τα χρηματα για να καλυψει τις ζημιες. Και παλι ομως, αν ειχε ζημιες, θα επρεπε να σου επιστρεψει το οποιο ποσο περισσευε απο την επισκευη. Ως ζημιες νοουνται οι καταστροφες που επεφερες εσυ στο σπιτι, ή τριτοι με την επιβλεψη ή και ανοχη σου. Οι διαρρηκτες δεν μετρανε :P Οι φυσιολογικες φθορες λογικα βαρυνουν τον ιδιοκτητη, ειδικα αν η δημιουργια τους ηταν αναποφευκτη λογω κακης κατασκευης για παραδειγμα. Το συμφωνητικο μισθωσης παντως, εξυπηρετει αυτον ακριβως τον σκοπο: κανεις μια συμφωνια με τον ιδιοκτητη για ολα τα σημεια που θα προκυψουν ή ενδεχεται να προκύψουν κατα τη διαρκεια της μισθωσης. Η εγγυηση παντως θα επρεπε να σου επιστραφει εις ολοκληρον, και να πληρωσεις εσυ κανονικα τον λογαριασμο, ετσι θα ηταν το σωστο. Κανε τους μια κουβεντα, αφησε να εννοηθει οτι τους κανεις χαρη που δεν πας στην εφορια (αν και σου λεω, δεν ισχυει πια αυτο, με κατι νεα μετρα που περαστηκαν προσφατα θα βρεις και εσυ το μπελα σου) αλλα οτι μιλησες με δικηγορους και ξερεις τι ισχυει και τι γινεται. Καλη τυχη!

πουπι εγω τωρα που μπηκα στο σπιτι η μαμα μου εδωσε 1 ενοικιο μπροστα και ενα σαν εγγυηση..επειδη απο σεπτεμβρη μαλλον θα φυγω η μαμα μου ειναι κατηγορηματικη και τον τελευταιο μηνα δεν προκειται να πληρωσει ενοικιο..εγω θα σου ελεγα να πληρωσεις τους λογαριασμους σου και να του πεις να του πληρωσεις το ενοικιο και να σου δωσει την εγγυηση..αν δεν το κανει μην πληρωσεις το ενοικιο..

Η απόδειξη δεν είναι υποχρεωτική, είναι απλά για εξασφάλιση του μισθωτή πως πλήρωσε το ενοίκιο. Ως εκτούτου η ΔΟΥ δέχεται και΄Υ.Δ πως πλήρωσα τόσα λεφτά το έτος ΧΧΧ. Το βασικό στοιχείο στην μίσθωση είναι το... μισθωτήριο. Μπορούμε εξάλλου να καταθέτουμε τα χρήματα σε έναν λογαριασμό και να μην παίρνουμε ποτέ απόδειξη ή να παίρνουμε μία συγκεντρωτική για όλο το έτος.
Ο μισθωτής δεν έχει αστική ευθύνη απλά του καταλογίζεται ένα πρόστιμο κατ έτος από την ΔΟΥ για συμπληρωματική δήλωση (και αυτό πολλές φορές δεν το βάζουν, θα τα πάρουν χοντρά από τον εκμισθωτή).
Κατά τα άλλα όπως τα γράψαμε πριν και όπως γράφει και η ftw.

λοιπον..ειχαμε εξελιξεις...ακουν συμπτωση...σημερα που ανοιξα το θεμα..,τωρα..πριν απο 5 λεπτα με πηρςε τηλεφωνο..και μου ειπε οτι ηρθε ο λογαριασμος της ΔΕΗ(124 ευρω)..του ειπα αυτα που σας ειπα και εδω..μου λεει και καλα οτι η εγγυηση ειναι για τις φθορες...ΟΧΙ του λεω..δεν ειναι γιατις φθορες..ειναι για τις ΖΗΜΙΕΣκαι δεν υπαρχουν...αλλα δεν πειραζει ,του λεω..σας την χαριζω...εγω..θα πληρωσω τη ΔΕΗ...αλλα πρωτα ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙς ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ...αρχισε τις μακακιες...μα ξκαλα..λεει,δεν σου δινω χαρτι οτι φιλοξενησε;;;;δεν γλυτωνεις απο εκει λεφτα;;;;;;;;αν ειναι δυνατον...του λεω,το χαρτι αυτο,ειναι για ΕΣΑΣ..για να μην βρειτε ΕΣΕΙΣ τον μπελα σας...οχι για μενα..εγω φαινομαι στην εφοριασ οτι καθε μηνα εχω 350 ευρω παραπανω απο οτι εχω στην πραγματικοτητα,γιατι δεν φαινεται πουθενα οτι πληρωνω νοικι....δωστε μου λοιπον τις αποδειξεις..και εγω σας χαριζω και την εγγυηση..και πληρωνω και τη ΔΕΗ μου...του επεσαν οι μασελες...καλα,,εφη..ειπε...τι να πω..και κατι τετοιες μακακιες..του λεω,τοσα χρονια..εσεις ειστε ο κερδισμενος..οχι εγω....ειδωμεν..

Ετσι, ετσιιιιιιιιιιιιιιιι.

Ετσι, ετσιιιιιιιιιιιιιιιι.

:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:....αλλα τη συγχιση γμτ...δεν την γλυτωσα...:mad:

στο μετυαξυ...δεν το περιμενε..γιατι εγω γενικα,ειναι ολο γελακια,ευγενικη..κλπ...μωρε...ειδε αλλη εφη σημερα....ε,,,εκανα υπομονη τοσα χρονια..να φανταστεις οτι οταν εριχνε μεγαλες μπορες..εκτος απο το οτι εμπαζε το σοπιτι νερα απο την πορτα,απο κατω διοτι δεν ειχε ενα υποστεγο..και δεν ειχαν βαλει ενα μαρμαρακι..κατι τελος παντων...ετρεχε νερα απο το ταβανι..σε καποιες γωνιες...100 φορες τους το ειχα πει..τιιιιιιιποτα...ελεος δηλαδη

Μπραβο πουπαρα ορμα του!!!:clapup::clapup::clapup:

πουπι εγω τωρα που μπηκα στο σπιτι η μαμα μου εδωσε 1 ενοικιο μπροστα και ενα σαν εγγυηση..επειδη απο σεπτεμβρη μαλλον θα φυγω η μαμα μου ειναι κατηγορηματικη και τον τελευταιο μηνα δεν προκειται να πληρωσει ενοικιο..εγω θα σου ελεγα να πληρωσεις τους λογαριασμους σου και να του πεις να του πληρωσεις το ενοικιο και να σου δωσει την εγγυηση..αν δεν το κανει μην πληρωσεις το ενοικιο..

καλε..το ενοικιο αυτου του μηνα...ουτως ή αλλως το εχω πληρωσει...:(..μεχρι να φυγω δηλαδη..ειναι πληρωμενο μεχρι τελευταιας δεκαρας

καλε..το ενοικιο αυτου του μηνα...ουτως ή αλλως το εχω πληρωσει...:(..μεχρι να φυγω δηλαδη..ειναι πληρωμενο μεχρι τελευταιας δεκαρας

μεγαλη βλακεια:(πατνως και την ΔΕΗ να πληρωσει εκεινος του χαριζεις αυτοματα 230 ευρω:/:

μεγαλη βλακεια:(πατνως και την ΔΕΗ να πληρωσει εκεινος του χαριζεις αυτοματα 230 ευρω:/:

η πλακα γμτ ειναι..οτι εκλεισα το σπιτι...το απογευμα της ιδιας μερας που ειχα δωσει το ενοικιο...:mad::mad:...γμτ..δεν το ειχα βρει μεχρι το πρωι που εδωσα το νοικι...το μεσημερι το βρηκα,το βραδυ το εκλεισα..
..μωρε ας πληρωσει τη δεη,,,ουτως ή αλλως θα υπαρχει και ενα μερος του λογαριασμου και στον επομενο...μικρο ομως νομιζω...

να σε ρωτησω κατι?
γιατι να τους χαρισεις λεφτα?
αν δεν θελεις να μεινεις ενα μηνα ακομα απαιτησε τα λεφτα σου πισω.αν δεν στα δωσουν κανε τους καταγγελια.
εγω παντα οσο ημουν φοιτητρια την εγγυηση την εκλεινα 1 μηνα πριν φυγω στο νοικι.
αν νομιζεις οτι ειναι πουστικο να κανεις καταγγελια,απλα δεν ειναι γιατι ζητουσες αποδειξη κ δεν στην εδιναν
καταλαβαινω οτι ειναι κλειστη κοινωνια αλλα εχεις και δικαιωματα...

να σε ρωτησω κατι?
γιατι να τους χαρισεις λεφτα?
αν δεν θελεις να μεινεις ενα μηνα ακομα απαιτησε τα λεφτα σου πισω.αν δεν στα δωσουν κανε τους καταγγελια.
εγω παντα οσο ημουν φοιτητρια την εγγυηση την εκλεινα 1 μηνα πριν φυγω στο νοικι.
αν νομιζεις οτι ειναι πουστικο να κανεις καταγγελια,απλα δεν ειναι γιατι ζητουσες αποδειξη κ δεν στην εδιναν
καταλαβαινω οτι ειναι κλειστη κοινωνια αλλα εχεις και δικαιωματα...

αχ αγαπη μου...δεν ξερεις τι ειναι να ζεις μονος(χωρις να εισαι παντρεμενη εννοω..) στην επαρχια...,σε μερος που δεν εχεις γεννηθει εδω(τουτεστιν συγγενεις γιοκ..)..και μαλιστα στη ζακυνθο..που οσο περιεργο και αν σας φαινεται..εχουν αντιδρασεις αναλογες με αυτες των κρητικων....λυνουν δηλαδη τις διαφορες με τα οπλα...μην ξεχνας οτι το 90/100 του αντρικου πληθυσμου εδω,ειναι κυνηγοι..:mad:...οπλα υπαρχουν ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ...δεν λεω οτι θα κανουν κατι..αλλα δεν θελω να φτασω στα ακρα..ειναι πολυ μικρη η κοινωνια ..φαντασου οτι το καινουργιο σπιτι που πηγαινω,ανηκει σε εξ αγχιστειας συγγενη του..ειναι δηλαδη αδελφος του αντρα της κορης του..και δεν το ηξερα..τυχαια απο αγγελια το βρηκα...οποτε...(το καλο βεβαια ειναι οτι δεν εχουν σχεσεις..και απο οτι καταλαβα μαλλον δεν τον συμπαθει..ο καινουργιος ιδιοκτητης εννοω..)

ο τυπος ειναι φοροδιαφυγας, με τις σημερινες εξελιξεις, πες του οτι αν δεν σου δωσει την εγγυηση θα πας και θα τον καταγγειλεις στο ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγη. Θα σου κανουν και αγαλμα οι ανθρωποι εκει. Απο τετοιους τυπους εφτασε η χωρα στο σημερινο της χάλι. Ειτε σου δωσει την εγγυηση ειτε, εγω θα τον εδινα στεγνα στην εφορια.

ο τυπος ειναι φοροδιαφυγας, με τις σημερινες εξελιξεις, πες του οτι αν δεν σου δωσει την εγγυηση θα πας και θα τον καταγγειλεις στο ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγη. Θα σου κανουν και αγαλμα οι ανθρωποι εκει. Απο τετοιους τυπους εφτασε η χωρα στο σημερινο της χάλι. Ειτε σου δωσει την εγγυηση ειτε, εγω θα τον εδινα στεγνα στην εφορια.

ασε με..γιατι αυτα σκεφτομαι και εγω...και συγχιζομαι ταμαλα...που λεει και ο κατακουζηνος..:hehe::hehe::hehe:

καλησπερα παιδια..λοιπον η εγγυηση εφη μου ειναι για τις ζημιες που τυχον εχεις κανει στο σπιτι,τα βαψιματα αν το βρηκες βαμμενο..αν το σπιτι δεν εχει ζημιες ειναι και για καποιους τελευταιους λογαριασμους..εγω φετος που μετακομησα επειδη το σπιτι δεν ειχε φθορες μου λεει ο ιδιοκτητης η το βαφεις και περνεις πισω την εγγυηση η το βαφω εγω κ σου δινω το υπολοιπο απο αυτο που θα μου παρει ο μπογιατζης..ελεος τι ανθρωποι ειναι αυτοι απο παντου να παρουν ρε γμτ???επισης το κανονικο ειναι καθε 2 χρονια να αυξανεται το ενοικιο και αν το θελει ο ιδιοκτητης..εμενα 6 χρονια στο παλιο σπιτι μου το αυξησε μονο μια φορα!εγω παντως λεω να μην πληρωσεις την ΔΕΗ.απο τη στιγμη που το σπιτι δεν εχει ζημιες που προκαλεσες εσυ κερδιζει ποσα χρηματα ο κυριος-αιμορουφηχτρα..:mpinelik::mpinelik:δεν μπορει να σου κανει τπτ..αντε γιατι μας περνανε και για χαζους..αν σου φεροταν καλα ρε συ ναι να την πληρωσεις..εγω δεν πηρα χρηματα καθολου οταν εφυγα..ηθελε ο ανθρωπος να μου δωσει 200 ευρω πισω..αλλα δεν τα πηρα οχι γιατι μου περισσευαν αλλα γιατι 6 χρονια ο ανθρωπος ηταν κυριος ..οχι μα@#%%%.

Καταρχην απο την στιγμη που δεν υπαρχει καποιο συμβολαιο που να αναφερεται οτι εχεις νοικιασει το σπιτι, δεν εχεις κανενα προβλημα, διοτι αυτο το το ακινητο φαινεται ξενοικιαστο και ακατοικητο....οποτε δεν παιζει καμια εγγυηση για φθορα, κτλ....αν η ΔΕΗ δεν ειναι στο ονομα σου, τοτε δεν εχεις κανενα προβλημα καλη μου!!!!!φευγεις κυρια, τους λες οτι με τα χρηματα της εγγυησης καλυπτουν τους λογαριασμους κτλ και τις φθορες αν υπαρχουνμ και οτι υπαρχουν!!!! Οπως εσυ δεν μπορεις να αποδειξεις οτι εμενες σε αυτο το σπιτι και πληρωνες ενοικιο , αλλο τοσο δεν μπορουν και οι ιδιοκτητες!!!! αλλωστε μπορεις να αναφερεις οτι αν δηλωναν το σπιτι τους οτι το νοικιαζαν θα τουσ κρατουσε η εφορια το 40% απο το ενοικια που εισεπραταν....κανε εναν υπολογισμο για τα 8 χρονια .....εσενα οσα και να πληρωνες ενοικιο δυστυχως μονο 240 ευρω σου αναγνωριζει η εφορια δεν εχεις κανενα προβλημα...αμα γουσταρεις το γκρεμιζεις κιολας και δεν μπορουν να κανουν τιποτα!!!

καλησπερα παιδια..λοιπον η εγγυηση εφη μου ειναι για τις ζημιες που τυχον εχεις κανει στο σπιτι,τα βαψιματα αν το βρηκες βαμμενο..αν το σπιτι δεν εχει ζημιες ειναι και για καποιους τελευταιους λογαριασμους..εγω φετος που μετακομησα επειδη το σπιτι δεν ειχε φθορες μου λεει ο ιδιοκτητης η το βαφεις και περνεις πισω την εγγυηση η το βαφω εγω κ σου δινω το υπολοιπο απο αυτο που θα μου παρει ο μπογιατζης..ελεος τι ανθρωποι ειναι αυτοι απο παντου να παρουν ρε γμτ???επισης το κανονικο ειναι καθε 2 χρονια να αυξανεται το ενοικιο και αν το θελει ο ιδιοκτητης..εμενα 6 χρονια στο παλιο σπιτι μου το αυξησε μονο μια φορα!εγω παντως λεω να μην πληρωσεις την ΔΕΗ.απο τη στιγμη που το σπιτι δεν εχει ζημιες που προκαλεσες εσυ κερδιζει ποσα χρηματα ο κυριος-αιμορουφηχτρα..:mpinelik::mpinelik:δεν μπορει να σου κανει τπτ..αντε γιατι μας περνανε και για χαζους..αν σου φεροταν καλα ρε συ ναι να την πληρωσεις..εγω δεν πηρα χρηματα καθολου οταν εφυγα..ηθελε ο ανθρωπος να μου δωσει 200 ευρω πισω..αλλα δεν τα πηρα οχι γιατι μου περισσευαν αλλα γιατι 6 χρονια ο ανθρωπος ηταν κυριος ..οχι μα@#%%%.

καλα..ηθελε να σου δωσει 200 ευρω;;;;;;;;που ειναι αυτος ο ανθρωπος;;;;;;;;:confused:...οχι χριστινα μου..δεν υποχωρω...εχω το δικο με το μερος μου..και το ξερω...εγω δεν θα πω οτι δεν πληρωνω τη δεη..θα πω,οπως και ειπα..οτι νθα τγην πληρωσω..αλλα ή θα μου δωσουν την εγγυηση..ή να μου δωσουν τις αποδειξεις..δεν ζηταω τπτ παρανομο...αυτοι ειν αι οι παρανομοι..:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back