Τι διαβάζετε τώρα;

Αναμένοντας στο Ελ. Βελ. για την πτήση μου κι επειδή σε λίγο θα λήξει και το free wifi που μας προσφέρει ο διεθνής αερολιμένας, χαζεύω αποσπάσματα από τα "ανθελληνικά" του Εμ. Ροΐδη. Λατρεμένος! Δεν πιστεύω να μην έχετε διαβάσει την Πάπισσα Ιωάννα.... Σχεδόν έκλαιγα από το γέλιο! Ευφυής! Πανέξυπνος! Απολαυστικός!

Και λόγω ημέρας, λίγος Ελύτης, μιας που σαν σήμερα γεννήθηκε πριν έναν αιώνα κι έναν χρόνο:

Πριν απ' τα μάτια μου ήσουν φως
Πριν απ' τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί
Γυναίκα.
Αχ! Λατρεμενο αυτο το ποιημα του Ελυτη!
Και για να ξερεις, Την Παπισσα Ιωαννα, εγω δεν την εχω διαβασει ( μη βαρας καλε ), την εχω δει ομως στο θεατρο με την καταπληκτικη Τζενη Καρεζη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ! Λατρεμενο αυτο το ποιημα του Ελυτη!
Και για να ξερεις, Την Παπισσα Ιωαννα, εγω δεν την εχω διαβασει ( μη βαρας καλε ), την εχω δει ομως στο θεατρο με την καταπληκτικη Τζενη Καρεζη.
Προσπαθισα να την διαβασω και εγω.Την διαβασα δηλαδη,αλλα λεω προσπαθησα γιατι ....ηταν στην καθαρευουσα το βιβλιο.:hehe:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσπαθισα να την διαβασω και εγω.Την διαβασα δηλαδη,αλλα λεω προσπαθησα γιατι ....ηταν στην καθαρευουσα το βιβλιο.:hehe:
Χμχμχμ!!! (καθαρισμα λαιμου ηταν αυτο), εγω την καθαρευουσα την διδαχτηκα στο σχολειο και δεν εχω προβλημα να την διαβασω, μου φαινεται μαλλον φυσικη!!! (Ξερω, τωρα κανετε απο μεσα σας υπολογισμους για να βρειτε την ηλικια μου).
318428_501595736518404_960664339_n.jpg

Συνημμένα

• 318428_501595736518404_960664339_n.jpg
    103,3 KB · Εμφανίσεις: 6
  • 318428_501595736518404_960664339_n.jpg
    103,3 KB · Εμφανίσεις: 6

Έφη (αν και ελαφρώς ετεροχρονισμένα!) την Πάπισσα κι εγώ στην καθαρεύουσα τη διάβασα, χωρίς να έχω ίχνος σχέσης με θεωρητικές σπουδές, ούτε καν στο σχολείο δεν είχα ανάλογη κατεύθυνση. Μετά την είδα και σε ένα βιβλίο που είχε το πρωτότυπο και δίπλα την απόδοση σε νεοελληνική και δε φαντάζεσαι πόσο έχανε... Οπότε καλύτερα από το πρωτότυπο! Εντυπωσιακότατη και με γλαφυρό χιούμορ! Κι ό,τι καταλάβαμε! Αν και δεν ήταν τόσο δύσκολη, απ' όσο μπορώ να θυμηθώ. Μπορεί και να είχα κι ενα λεξικό βέναια στο πλάι, δε θυμάμαι!

Αχ και εγώ έχω διαβάσει την πάπισσα, σε νεοελληνική version βέβαια και με είχε συνεπάρει. Έχει μπει επάξια στην λίστα(όλο προσπαθώ να την συρρικνώσω και όλο μου ξεχειλώνει) των αγαπημένων.Τώρα μου βάζετε ιδέες, να την διαβάσω και στην καθαρεύουσα.
Πριν λίγες μέρες τελείωσα την εξαφάνιση του Πατό, του Αντρέα Καμιλέρι. Ομολογουμένως ήταν ένα ωραίο βιβλίο. Η δομή ήταν ιδιαιτέρως έξυπνη καθώς ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία μέσα από αποκόμματα εφημερίδων, αναφορές της αστυνομίας, επιστολές κλπ. Και στο τέλος συνθέτει την λύση του μυστηρίου χρησιμοποιώντας όλα τα στοιχεία που έχει ήδη δώσει στις προηγούμενες σελίδες. Όπως θα πρέπει να είναι κατά την γνώμη μου ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Δηλαδή να κάνεις μια παύση πριν την λύση του μυστηρίου και να έχεις τα στοιχεία, ώστε να σκεφτείς μόνος σου και να βρεις μόνος σου την λύση.
Επίσης...προχθές με έπιασε μια μανία. Ήμουν κακοδιάθετη και μου είπε το αγόρι μου να πάω στο βιβλιοπωλείο για να διαλέξω ένα βιβλίο και να μου το κάνει δώρο. Πήγα τρέχοντας όπως καταλαβαίνετε και μετά από σκέψη κατέληξα να πάρω το "Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης" της Διβάνη. Μέχρι εδώ όλα καλά και εντός προγράμματος. Αυτό που με έβγαλε εκτός ήταν μια προσφορά στα βιβλία της Σώτης Τριανταφύλλου, που είχα διαβάσει παλιά ένα (ο υπόγειος ουρανός) και που είναι από τις Ελληνίδες συγγραφείς που εκτιμώ. Και πήρα άλλα 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Άλμπατρος, θάνατος το ξημέρωμα, λίγο από το αίμα σου)..μόλις με 17 ευρώ παρακαλώ. Ε, πείτε μου και εσείς, αφού έπεσα σε υπερπροσφορά, ήταν δυνατόν να αντισταθώ???
Εν τω μεταξύ ξεκίνησα τον Ζάχο Ζάχαρη....μαγικό!!!!Το άφησα για να το διαβάσω σε φάση περισσότερης ηρεμίας, για να το απολάυσω.Κάποια κοπέλα το είχε προτείνει από εδώ και είχε πάρα πολύ δίκιο,μοιάζει εξαιρετικά καλό.:)

Εν τω μεταξύ ξεκίνησα τον Ζάχο Ζάχαρη....μαγικό!!!!Το άφησα για να το διαβάσω σε φάση περισσότερης ηρεμίας, για να το απολάυσω.Κάποια κοπέλα το είχε προτείνει από εδώ και είχε πάρα πολύ δίκιο,μοιάζει εξαιρετικά καλό.:)
To πήρα μόλις χθες δώρο στην κουμπάρα μου για τα γενέθλιά της... Μου φαίνεται θα το δανειστώ στη συνέχεια! Καλοδιάβαστο λοιπόν! ;)

Καλημέρα!!
Εχει διαβάσει κανεις ή καμία Αύγουστο Κορτώ;

Ειχα παρει στον ανηψιο μου ενα βιβλιο του, το " Η μαμα δεν θελει να μου παρει ζωακι " του Πατακη, πριν αρκετα χρονια. Νομιζω οτι ο ανηψιος μου εκλεινε τοτε τα 10, δεν το ειχα διαβασει ομως εγω, θα του το ζητησω να το διαβασω. Εσυ τι λες Γιδι ειναι καλος;

Εχω διαβάσει το "Βιβλίο των βίτσιων",το πρώτο του απ'οτι ξέρω είναι.Ηταν μέτριο για μένα.Δεν ξέρω αν στη παιδική λογοτεχνία τα πάει καλύτερα η' αν μετά από αυτό άρχισε να γράφει καλύτερα ..επειδή έχω μια ιδιαίτερη συλλογη βιβλίων νόμιζα ότι μπορούσα να το εντάξω και αυτό αλλά με τόσα που έχω διαβάσει μου φάνηκε λίγο αντιγραφή από 2-3 βιβλία που ήδη είχα!

Χμ κατάλαβα... :hmm:
Εγώ δεν έχω διαβάσει ακόμα βιβλία του, αλλά ξέρω κόσμο, του οποίου τη γνώμη εκτιμώ, που τον εκτιμά... Όταν βρεθώ πάλι κάτω, θα τον ψάξω, στα πιο "μεγαλίστικα" :)

Ούτε εγώ έχω διαβάσει αλλλά τον έχω παρακολουθήσει λίγο σε συνεντεύξεις και δεν μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Βέβαια αυτό σαφώς και δεν λέει κάτι για το συγγραφικό του ταλέντο αλλά δεν με έχει εμπνεύσει να δοκιμάσω κάτι δικό του.

Παντως εγω με την ευκαιρια που ρωτησε γι' αυτον η Γιδι, τον εψαξα και βρηκα μια ωραια συνταγη που εχει δωσει για κιμα. Την δοκιμασα και ειναι τελειος!

Τι κιμά; Πού; Θέλω! :)
Θα σας πω μόλις τον διαβάσω. Τον "ακολουθώ" και στο Facebook και γράφει πολύ εύστοχα σχόλια.

Σ'ευχαριστώ πολύ!!
Στο θέμα μας, διαβάζω το Ο Μυστικός Πόλεμος του Δον Εμάνουελ, του Λουί Ντε Μπερνιέ... Πολύ καλό μοιάζει

Για πες μας τι παίζει, δεν το έχω ακούσει καθόλου.
Καλέ μου Θεούλη και μαγικές δυνάμεις του σύμπαντος δώστε σε παρακαλώ λίγη φώτιση να σταματήσω να γράφω όλη μέρα εδώ και να δουλέψω και λίγο!!

Για πες μας τι παίζει, δεν το έχω ακούσει καθόλου.
Καλέ μου Θεούλη και μαγικές δυνάμεις του σύμπαντος δώστε σε παρακαλώ λίγη φώτιση να σταματήσω να γράφω όλη μέρα εδώ και να δουλέψω και λίγο!!
Αυτο ξαναπες το!!!:/:

Είναι ο συγγραφέας του Μαντολίνου του Λοχαγού Κορέλλι, αλλά πριν ξυνίσετε για τη γλυκανάλατη ταινία, μου έχουν πει ότι το βιβλίο είναι πολύ ανώτερο.
Αυτό που θέλω οπωσδήποτε όμως να διαβάσω από τον ίδιο είναι τα Πουλιά χωρίς Φτερά, που περιγράφει τη Μικρασιατική Καταστροφή με αντικειμενικότητα ως προς τις βαναυσότητες και των τριών πλευρών (Μεγάλες Δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία).

Για το Δον Εμάνουελ δεν έχω ακόμα να πω πολλά, είμαι στην 5ησελίδα, αλλά έχει ωραία γραφή και έντονες εικόνες από μία ανύπαρκτη χώρα της λατινικής Αμερικής και τη μαφία της. Λένε ότι απεικονίζει την Κολομβία, όπου ο συγγραφέας πέρασε μεγάλο διάστημα.

!!!!!!!!!!!!!Τώρα αναγνώρισα το όνομα του!
Αχ, το μαντολίνο υπήρξε για εμένα σωστός έρωτας.Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει, οι περιγραφές του δε, φοβερές.
Άντε για να δούμε και το κολομβιανό μοτίβο!!!

Ναι, κι εγώ δεν μπορώ τα μεταφρασμένα ονόματα, αλλά το συγκεκριμένο μού το έδωσε η κολλητή στα ελληνικά και το διαβάζω έτσι. Τα πουλιά χωρίς φτερά θα τα διαβάσω στα αγγλικά.

Για όσους θέλουν να τον βρουν, είναι ο Louis de Bernières, στα ελληνικά το όνομά του έχει μεταφραστεί με διάφορους τρόπους... Λουί Ντεμπερνιέ, Λουίς Ντε Μπερνιέρ, και όλες οι διασταυρώσεις του :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back