mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Η φιλόλογός μου (στα ιδιαίτερα) όοοοταν πήγαινα λύκειο, έπαθε αλλεργία στα καλά καθούμενα στις ΥΠΕΡπολυαγαπημένες της γατούλες τις οποίες και αυτή και ο άντρας της λάτρευαν σα παιδιά τους (ίσως επειδή δεν είχαν παιδάκια κιόλας).
Ύστερα από πολλές προσπάθειες, να κρατήσουν τις γάτες ακολουθώντας συμβουλές γιατρού κτλ δεν τα κατάφεραν και αναγκάστηκαν με υπέρβαρη καρδιά να τις δώσουν σε κάποιους γνωστούς τους στο χωριό της κοπέλας....
Από τότε για όλα τα επόμενα 6-7 χρόνια, όποτε έκανε μια αναφορά στα γατούνια της, έκλαιγε με μαύρο δάκρυ...Ήταν απαρηγόρητη! (Καλά να είναι εκεί που είναι τώρα η καλή μου!!)
Οπότε πολλές φορές το σκέφτομαι αυτό...
Εγώ την Αλέκα μου ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ Π Ο Τ Ε !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
...Όμως βάσει του χαρακτήρα μου και της λατρείας που έχω στα γατούνια μου, θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα, μα κανένα, μα κανέέέένα άλλο περιθώριο, τα οποία και θα προσπαθούσα να εξαντλήσω, γιατί θα ένιωθα σαν να μου ξεριζώνουν κομμάτι από την καρδιά μου...
...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
και εγώ το ίδιο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι... αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην τις αποχωριστώ. Αγαπάω πολύ τις γατούλες μου ...Εύχομαι να μη μου συμβεί ποτέ!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μην τρελαινεστε βρε παιδια...ειναι αρκετα σπανιο...να εχεις γατα..και να παθεις αργοτερα αλλεργια...συνηθως δειχνει απο την αρχη.Οποτε..απολαυσε mpoulaalekoyla μου τη γατα σου...και ασε τις απαισιοδοξες σκεψεις...

και αν γινει ο 3ος παγκοσμιος πολεμος..και δεν εχουμε να φαμε...τι θα ταιζουμε τα γατια μας;;;

ΥΓ...καταλαβαινω την ανησυχια σου,διοτι και εγω..σκεφτομαι διαφορα...αλλα το οτι ετυχε στην καθηγητρια σου...δεν σημαινει οτι θα τυχει και σε εσενα..

zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αχχχχ....ήμουν έτοιμη να ψαξώ ή να ξεκινήσω ένα παρόμοιο θέμα....
Εγώ δεν έχω αλλεργία, αλλα έχει η μαμά μου...και προσεχώς θα γυρίσω στο πατρικό μου και δεν ξέρω τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα....
Το καλό ειναι πως τον έχει αγαπήσει τον εγγονο της, οποτε δε θέλει να μην τον έχουμε μαζί μας και μου ανεθεσε να ψαξω να βρω τι μπορουμε να κάνουμε ώστε να συμβιώσουμε όλοι μαζί χωρίς πρόβλημα....
Αν έχετε καμιά εμπειρία/ ιδέα είναι ευπρόσδεκτη!!
Havana
Διάσημο μέλος
υπάρχει σε μιρκοοργανισμούς που ζουν στο τρίχωμα της γάτας, και είναι ίδιοι που κατοικούν μέσα στο στρώμα μας και στα μαξιλάρια μας...
καλός αερισμός του χώρου και ψυχραιμία.
επιμένω ότι μυαλό των ανθρώπων μπορεί να κάνει θαύματα...
να μας καταστήσει άρρωστους, ή όχι...
ψυχοσωματικά συμπτώματα κλπ...
πάνω απολα ψυχραιμία κι ενημέρωση... κι όλα λύνονται!
moukelis
Επιφανές μέλος
Καποιοι επισης εχουν αλλεργια στο σαλιο της γατας,κι αυτος ειναι ο λογος που πυροδοτουνται τα συμπτωματα οταν υπαρχει γατα στο χωρο,καθως οι γατες γλυφουν συνεχως το τριχωμα τους.Με τακτικο σκουπισμα της γατας με ενα βρεγμενο πανακι,ομοιοπαθητικη,σκουπισμα κτλ ελαχιστες ειναι οι περιπτωσεις που ειναι τοσο εντονο το προβλημα ωστε να χρειαζεται να απομακρυνθει το ζωο.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μεχρι το 2002 δεν ειχα αλλεργια στις γατες. Επειτα, για 4 χρονια δεν ειχα καμια επαφη με γατες και οταν βρεθηκα σε χωρο με περσικη γατουλα για 1 μερα φτερνιζομουν συνεχως, δακρυζαν τα ματια μου, ετρεχε η μυτη μου και ειχα μια μικρη δυσκολια στην αναπνοη... συμπτωματα αλλεργιας δηλαδη. Αργοτερα εκανα τεστ και διαπιστωθηκε οτι οντως ειχα αλλεργια στις γατες (και στους σκυλους). 2 χρονια αργοτερα, αποφασισα να παρω γατακι αγνοοντας τα παντα. Τους πρωτους μηνες δεν ειχα συμπτωματα, αργοτερα ομως αρχισαν να εμφανιζονται, αλλα ηταν mild σε σχεση με αυτο που περασα το 2006. Οταν ομως εφυγα για διακοπες το 2009 για 3 μηνες και δεν πηρα τον γατο μου μαζι και επεστρεψα σπιτι, τα συμπτωματα χειροτερεψαν. Για 2 ημερες δεν μπορουσα να βγω απο το σπιτι, ημουν εντελως χαλια. Την 3η ημερα πηρα χαπακι benadryl και μεσα σε λιγες ωρες δεν ειχα τιποτα. Απο τοτε για αρκετους μηνες δεν ειχα συμπτωματα αλλεργιας. Τωρα μου εμφανιζονται καπου καπου (λιγοτερο απο 1 φορα τον μηνα), αλλα ειναι πολυ mild και αν κοιμηθω για καμια ωρα μου περνανε.
Υπαρχουν πολλοι τροποι να ξεπερασεις μια αλλεργια. Ειτε συνηθιζεις απο μονη σου (οταν προκειται για ελαφρια μορφη) ειτε ακολουθεις καποια πραγματα οπως συχνο μπανιο της γατας (ειτε με νερο ειτε στεγνο), συχνο σκουπισμα στο σπιτι και πλυσιμο σεντονιων, κουρτινων κτλ, ειδικα hepa φιλτρα, ενεσεις με το αλλεργιογονο για να συνηθισεις και να μειωθουν οι αντιδρασεις σου, ομοιοπαθητικη, να εχεις παντα το υπνοδωματιο κλειστο κτλ. Εγω παντως που εχω αλλεργια δεν εχω κανενα προβλημα και δεν θα εδινα ποτε τον γατο μου χωρις να δοκιμασω τα παντα.
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ... Εγώ είχα την φοβία μην πάθω αλλεργία σε άνθρωπο γιατί έχει τύχει σε πολλές καθηγήτριές μου. Γενικά είναι αντιμετωπίσιμο πόσο μάλλον στις γάτες

χαχαχαχαχαχαχαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος
Ναι και εγω διαβασει οτι ειναι αντιμετωπισιμο με διαφορους τροπους. Μπορεις να κανεις μπανιο την γατα οποτε να φυγουν τα αλλεργιογονα.
pondikis
Νεοφερμένο μέλος
Ειχα αλλεργια και ταυτοχρονα ζουσα με 5 γάτες (τον πoντικη και τις τεσσερις θυληκες της συγκατοικου μου).
Επειδη είχα 98% αλλεργια στις γάτες (τωρα έχω 50%) κι έχω και αλλεργικο ασθμα, υπηρχαν μερες που ήταν πολύ δύσκολες αλλα ποτε δεν ήμουν του "θανατα" ακομα και με (σχεδον) 100% αλλεργια.
Οι γατες κοιμοντουσαν στο κρεββατι μου αλλα ποτε στο μαξιλαρι μου, το οποιο το εβαζα στη vτουλαπα και πριν κοιμηθω το αεριζα.
Αυτο που θελω να πω, ειναι ότι ποτε δεν σκεφτηκα να δώσω τη γάτα μου αν και μου είχε προταθει απο γιατρο, τον οποιο φυσικα και δεν ξαναεπισκευθηκα ποτε.
Παντα υπαρχουν τροποι, ακομα και σε σοβαρες περιπτωσεις, να τη γλιτωσεις με μερικα φτερνισματακια και λίγα δάκρυα, αν τηρεις τους κανονες υγιεινης.
Και φυσικα οσο πιο γρηγορα ξεκινησεις την απευαισθητοποιηση, τοσο το καλύτερο!
Αυτο με το μπανιο της γάτας δεν το γνωριζα

speri
Διάσημο μέλος
Και εγω εδω μεσα το διαβασα αυτο για το μπανιο φαντασου.
Υπαρχουν λυσεις μην δραματοποιουμε την κατασταση ασε που οι αλλεργιες - σε καποιες περιπτωσεις- δεν μενουν για παντα - δεν ειναι ανιατη ασθενεια- μπορει δηλαδη να περασει μπορει να μεινει για παντα η να ξεκινησει απο το πουθενα. Εγω ας πουμε ημουν αλλεργικη στα πευκα και πλεον δεν ειμαι.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
https://www.ailouros.gr/Δεσμός/Συγκατοίκηση/Αλλεργίες/tabid/257/Default.aspx
Εχω διαβασει πως τα παιδια που μεγαλωνουν με γατες και αλλα ζωα εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να εμφανισουν αλλεργειες.
speri
Διάσημο μέλος
Ναι το εχω διαβασει και εγω και γενικα περα των αλλεργιων μπορουν να βοηθησουν τον ανθρωπο να εχει λιγοτερα προβληματα υγειας - οπως καρδια κ.α.
Pocahontas
Δραστήριο μέλος
χμμμ
θα κυκλοφορούσα με ειδική στολή
απλό

bobo
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μηπως εννοουσε τις ενεσεις απευαισθητοποιησης;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool