Τι θα κάνω με αυτά τα γατιά...

μα καλα δεν λερωνουν κ τοσο πολυ μια γατα ειναι χαλαρα τα πραγματα εγω που εχω εφτα καθαριζω μερα παραμερα οσα βλεπει η πεθερα κ καθε 15 μερες κανω γενικη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ladycat, το πλασματάκι στην φωτογραφία είναι η Πατούνα?
Παιδιά εγώ τον μολυβίξ τον χτυπάω στον πισινούλη του, όχι δυνατά βέβαια και τρομάζει. Δυστυχώς δεν συνετίζεται. Εμένα δεν με φοβάται και πολύ αλλά ο Δημήτρης (σημείωση: αυτός τον έμαθε να επιτίθεται) έχει βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να τον μαλώνει. Ρουθουνίζει δυνατά και αφήνει το χέρι του πάνω απο το μουτράκι του. Σούζα ο μικρός. Εκεί που δάγκωνε πριν αρχίζει να γλύφεται. Με εμένα δεν πιάνει όμως:(

ναι το πατουνακι μου ειναι καλε δεν ειναι ιδια ο δικος σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι το πατουνακι μου ειναι καλε δεν ειναι ιδια ο δικος σου
Είναι λίγο πιο μαυρούλα η φατσούλα της!! Αλλά τι φατσούλα!!

κ που να δεις την αδερφη της την λετιτσια ειναι οπως ο δικο σου στην μουρη με ακριβως τα ιδια χρωματα

** Ο Σάκης πάλι μια φορά πιαστηκε στα πράσα ενώ είχε φέρει στο σπίτι τον φίλο του ενώ εγώ έλειπα! Μπήκε η θεία μου από την πίσω πόρτα της αυλής και τους έπιασε στα πράσα πάνω στο κρεββάτι μου! **

:blink::blink::blink::redface::redface::redface:;););)
:lol::lol::lol::P:P:P:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Σας ζηλεύω όλους εσάς που έχετε γάτες στο σπίτι. Πώς τα καταφέρνετε με τις τρίχες τους; Δεν είναι πρόβλημα; ......**
Θα ήθελα πολύ μία γάτα μαζί μου στην πόλη, να μένει μαζί μου μέσα στο σπίτι και όχι, φυσικά, στο μπαλκόνι. Αλλά δεν τολμώ να το κάνω, όπως και να έχει η γάτα είναι πάντα ένα ζώο "αλήτικο" και δεν μπορώ να καθαρίζω το σπίτι κάθε μέρα:/:

Δεν είναι πρόβλημα οι τρίχες, δεν είναι δα τόσες πολλές (με μία ή δύο γάτες) και δεν καταλαβαίνω γιατί τόση αποστροφή! Τριχούλες είναι! Εμείς δε μαδάμε; Ο άντρας μου που έχει πολύ μαλλί και μαδάει (ανανεώνεται), με κάνει να σκουπίζω κάθε μερα το μπάνιο από τις τρίχες. Να τον διώξω; :hmm: :lol::lol::lol:
Για τις γατότριχες υπάρχουν ειδικά ρόλερς που τις μαζεύουν πανεύκολα από τα έπιπλα. Επίσης, δε μαδάνε συνέχεια. Κυρίως καλοκαίρι (ζέστη) και άνοιξη... Τώρα η Νιάρα και με την ψιλή χτένα που τη χτενίζω βγάζει ελάχιστες! Α! Και το συχνό χτένισμα βοηθάει, μένουν στη χτένα οι πολλές τρίχες και τις πετάμε εύκολα.
Τρόποι υπάρχουν, αγάπη να υπάρχει και όλα γίνονται! Το σπίτι μου με το γατουλίνι μου τέλειο, πιο συγυρισμένο από το να είχαμε μικρό παιδί (κι αυτό βέβαια ανάλογα με το χαρακτήρα του και πώς θα το μάθεις...)

Η γάτα είναι μια χαρά για μέσα στο σπίτι.
Οι λέξεις "σπιτόγατος/σπιτόγατα" πώς προέκυψαν νομίζετε;
Από παλιά -που δεν έμπαιναν μέσα τα κατοικίδια- η γάτα είχε θέση μέσα στο σπίτι, πλάι στο τζάκι κ.λ.π. Ήταν η χαδιάρα, η χουχουλιάρα...
Δε χρειάζεται τόσο πολύ χώρο για να τρέξει, όπως π.χ. ένας μεγαλόσωμος σκύλος, έτσι είναι ΟΚ και για διαμέρισμα.

Να πάρεις γατούλα :up::up::up:! Χάνεις!!!

Με τις τρίχες δεν μπορούμε να κανουμε πολλά. Ηλεκτρική όσο το δυνατόν συχνότερα και πάλι εγώ τουλάχιστον έχω άφθονες. Αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συμβίωσης με γατες και τελικά δεν είναι κάτι φοβερό πια. Για εμένα έστω. Οχι πως δεν προσθέτουν εργασία, αλλά τι να γίνει....
Στο τραπέζι και τα δικά μου ανεβαίνουν προς μεγάλη απογοήτευση του αρραβωνιαστικού μου. Εμένα δεν με πειράζει τόσο, αρκεί να μη τρώμε. Τότε δεν τα αφήνω. Στο τραπέζι της κουζίνας εχω πλαστικό διάφανο τραπεζομάντιλο πάνω από το κανονικό, οπότε οι τρίχες φευγουν πολύ εύκολα και στο σαλονι όποτε δεν τρώμε εχω ενα τραπεζομάντηλο που το βγάζω όταν φάμε εκεί.
Στη γατούλα μου όταν ήθελα να την αποθαρρύνω απο κάτι και να βάλω όρια (είναι πολύ υπάκουη η καημένη μου), μαζί με το μη, χτυπύσα και τα δαχτυλά μου (όπως στο ζεμπέκικο ένα πράμα) Αλλά το είχε μάθει και συχνά δεν έλεγα καν μη. Αλλά μου έμεινε κι εμένα χούι και στη τάξη μια φορά ασυνείδητα, μαζί με το ησυχία στα παιδιά χτ'υπησα τα δαχτυλά μου ....... Βάλανε όλα τα παιδιά τα γέλια και ρώτησαν αν θα χορέψουμε κι όλας :redface:

Με εμάς πάλι ο Μαντού δεν έχει κανένα πρόβλημα.
1/ Ανέχεται τις τρίχες μας, αρκεί να μη τις βρίσκει στο φαί του, τότε επιστρέφει τις κροκέτες και ζητάει το σεφ. Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία που μαδάω εγώ, ο μπαρμπέρης του άντρα μου έτσι στο απρόσκλητο κατέφθεσε σπίτι μας με τη ξυριστική στο χέρι μετά απο e-mail που πήρε απο μάς όπως μας είπε και έλεγε επί λέξει "Φωτούλα μαδάει, έλα με τη ψιλή" και χρέωση του κουρέματος στη πιστωτική μας κάρτα. Είδαμε και πάθαμε να τον πείσουμε να μη με κουρέψει γιατί λεφτά λέει δε γύριζε πίσω, και συμβιβάστηκε να ξυρίσει τη φλοκάτη γιατί φέτος είναι στη μόδα τα φλατ χαλιά και έτσι μείναμε όλοι ευχαριστημένοι, εκτός απο τη μαμά μου που την φλοκάτη την είχε απο τη μαμά της και εκείνη απο τη μαμά της και απο ότι καταλάβαμε αυτήν είχε ρίξει πάνω της η Εύα μετά τιο προπατορικό.
2/ Με τις γρατζουνιές τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Με άλλο e-mail κατέφθασε στο σπίτι μανιουκιρίστα πεντικιουρίστα και όλοι πλέον στο σπίτι έχουμε ένα υπέροχο γαλλικό μανικιούρ και έτσι σταματήσαμε να καταστρέφουμε τη ξυρισμένη φλοκάτη.
3/ Τώρα με την αναρρίχηση σε έπιπλα, για τις γυναίκες του σπιτιού τα πράγματα είναι εύκολα, σιχαινόμαστε τα σπόρ, το ζόρι το τράβηξε ο χορηγός που ήταν και ορειβάτης, αλλά δυστυχώς και λάτρης του καλού φαγητού. Με πολλαπλά e- mail καταφθάνουν κάθε μέρα στο σπίτι μας του Αβραάμ και του Ισαάκ τα καλά, ενίοτε και οι ίδιοι (ο Αβραάμ και ο Ισαάκ εννοώ, όπου ναναι κόβω να έρχεται και η Σάρα) και έτσι στο μόνο που μπορεί να ανέβει ο χορηγός πια είναι στα κιλά του.
4/ Στον ύπνο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για αυτόν. Εφόσον κουνάμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τα πόδια μας, ανέχεται και αυτός να τα έχουμε σκεπασμένα με κουβέρτα. Ήταν μια παραχώρηση που αποφασίσαμε ως οικογένεια να του τη κάνουμε μετά απο όσα έκανε αυτός για μας.
Υ.Γ. Βέβαια δεν έμπαινε θέμα για το ποιος πλήρωνε, πληρώνει και θα πληρώνει τα έξοδα στους παραπάνω τίμιους βιοπαλαιστές.
και ποτέ μα ποτέ δεν έχει απλώσει χέρι πάνω μας, συγκεκριμένα πέταξε ένα τηλεκοντρολ στο κεφάλι του χορηγού, γιατί του αλλάξαμε κανάλι την ώρα που έβλεπε τη Φλέσσα (ΝΕΤ μαύρα μεσάνυχτα και δεν φταίγαμε νομίζαμε ότι κοιμάτανε. Απο τότε ο καλος μου δουλεύει ένα πρόγραμμα φωνητικής αλλαγής καναλιών γιατί ποτέ δεν ξέρεις και έτσι δεν πάνε τζάμπα και τα μεταπτυχιακά).

Χιχιχι:D :D
Πλάκα είχε

Nerina εγραψες παλι...:up::D:D:D:D:D:lol:

και για να μπω και στο θεμα Η συμβιωση με γατες εχει προιποθεσεις .Θα πρεπει να μαθης να ανεχεσαι καποια πραγματα και χωρις πλακα το ιδιο κανουν και κεινες. Τριχες υπαρχουν τροποι για καθαρισμα αν θελεις να χεις γατα. Συμπεριφερετε με οτι της μαθης ως ενα βαθμο Παντως σε μας ο γατος εχει τα ιδια κυριαρχικα δικαιωματα με την υπολοιπη οικογενεια κοιμαται οπου του αρεσει κυριως στο τραπεζι της κουζινας (μυστηριο αυτο το γατι με την επιμονη του) τον κραταμε οταν εχουμε κοσμο γιατι αντε να εξηγησεις τωρα οτι για τον γατο το τραπεζι ειναι κρεβατι Υ.Γ. κανεις αλλος απο την οικογενεια δεν κοιμαται στο τραπαζι. Γενικα το πηραμε αποφαση οτι οι κουρτινες μας ενιοτε θα αποκτουν καινουργιο σχεδιο σιθρου ενα πραμα,ο καναπες θα χει νεα σχεδια να μην βαριομαστε κιολας ,και οτι ο υπολογιστης ειναι χωρος καταληψης.Να μην πω για την πλατη μου ζωγραφικη την εχει καταντησει πινακα του Πικασο με το να σκαρφαλωνει. Το θεμα ειναι η αγαπη και απο την στιγμη που το αγαπουμε ολα μας φαινονται μικρα και αναξιο να στεναχωριομαστε

Έτσι, έτσι...
Και να συμπληρώσω στη Fotini ότι πριν τη Νιάρα δεν είχα ιδέα από γάτες κι ούτε θα μού περνούσε από το μυαλό να πάρω γάτα!
Τώρα τρέμω στην ιδέα μην τη χάσω!!! :(
Ομορφαίνει τόσο τη ζωή μου (καλά, μας, τη λατρεύει ο Δημήτρης και θυμώνει άμα λέω "το γατάκι μου", είναι "το γατάκι μας"!)

Λύσεις συνήθως βρίσκονται για τα αγαπημένα μας «τέρατα» :P
Mία είναι όσον αφορά τις καρέκλες , όσο λείπουμε απο το σπίτι να τις γέρνουμε με την πλάτη πάνω στο τραπέζι. Tο κάνει η μάνα μου και πιάνει. Aς μην υπάρχει τραπεζομάντηλο επίσης. Kαι η δυνατή φωνή στο μάλωμα πιάνει. Kαι η σκεπαστή τουαλέτα (χωρίς τη γατόπορτα) είναι must! Eχει 25 ευρώ. Oσο για τα δοντάκια που μπήγουν με χαρά στο κρεατάκι μας, υπομονή γιατί το «τρώνε». Σε λίγο θα ηρεμίσει αλλά μην το αφήνουμε να το κάνει. Eνα μαλακό κουκλάκι στο μεγεθός του ή και μικρότερο είναι οτι καλύτερο εκείνες τις τις στιγμές. Nα την πληρώσει εκείνο! Σίγουρα είναι μπελάς πολλές φορές αλλά το αξίζουν τα άτιμα :D

Με εμάς πάλι ο Μαντού δεν έχει κανένα πρόβλημα.
1/ Ανέχεται τις τρίχες μας, αρκεί να μη τις βρίσκει στο φαί του, τότε επιστρέφει τις κροκέτες και ζητάει το σεφ. Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία που μαδάω εγώ, ο μπαρμπέρης του άντρα μου έτσι στο απρόσκλητο κατέφθεσε σπίτι μας με τη ξυριστική στο χέρι μετά απο e-mail που πήρε απο μάς όπως μας είπε και έλεγε επί λέξει "Φωτούλα μαδάει, έλα με τη ψιλή" και χρέωση του κουρέματος στη πιστωτική μας κάρτα. Είδαμε και πάθαμε να τον πείσουμε να μη με κουρέψει γιατί λεφτά λέει δε γύριζε πίσω, και συμβιβάστηκε να ξυρίσει τη φλοκάτη γιατί φέτος είναι στη μόδα τα φλατ χαλιά και έτσι μείναμε όλοι ευχαριστημένοι, εκτός απο τη μαμά μου που την φλοκάτη την είχε απο τη μαμά της και εκείνη απο τη μαμά της και απο ότι καταλάβαμε αυτήν είχε ρίξει πάνω της η Εύα μετά τιο προπατορικό.
2/ Με τις γρατζουνιές τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Με άλλο e-mail κατέφθασε στο σπίτι μανιουκιρίστα πεντικιουρίστα και όλοι πλέον στο σπίτι έχουμε ένα υπέροχο γαλλικό μανικιούρ και έτσι σταματήσαμε να καταστρέφουμε τη ξυρισμένη φλοκάτη.
3/ Τώρα με την αναρρίχηση σε έπιπλα, για τις γυναίκες του σπιτιού τα πράγματα είναι εύκολα, σιχαινόμαστε τα σπόρ, το ζόρι το τράβηξε ο χορηγός που ήταν και ορειβάτης, αλλά δυστυχώς και λάτρης του καλού φαγητού. Με πολλαπλά e- mail καταφθάνουν κάθε μέρα στο σπίτι μας του Αβραάμ και του Ισαάκ τα καλά, ενίοτε και οι ίδιοι (ο Αβραάμ και ο Ισαάκ εννοώ, όπου ναναι κόβω να έρχεται και η Σάρα) και έτσι στο μόνο που μπορεί να ανέβει ο χορηγός πια είναι στα κιλά του.
4/ Στον ύπνο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για αυτόν. Εφόσον κουνάμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τα πόδια μας, ανέχεται και αυτός να τα έχουμε σκεπασμένα με κουβέρτα. Ήταν μια παραχώρηση που αποφασίσαμε ως οικογένεια να του τη κάνουμε μετά απο όσα έκανε αυτός για μας.
Υ.Γ. Βέβαια δεν έμπαινε θέμα για το ποιος πλήρωνε, πληρώνει και θα πληρώνει τα έξοδα στους παραπάνω τίμιους βιοπαλαιστές.
και ποτέ μα ποτέ δεν έχει απλώσει χέρι πάνω μας, συγκεκριμένα πέταξε ένα τηλεκοντρολ στο κεφάλι του χορηγού, γιατί του αλλάξαμε κανάλι την ώρα που έβλεπε τη Φλέσσα (ΝΕΤ μαύρα μεσάνυχτα και δεν φταίγαμε νομίζαμε ότι κοιμάτανε. Απο τότε ο καλος μου δουλεύει ένα πρόγραμμα φωνητικής αλλαγής καναλιών γιατί ποτέ δεν ξέρεις και έτσι δεν πάνε τζάμπα και τα μεταπτυχιακά).
:lol::lol::lol::lol::lol:

Νερινα πολυ πλακα ειχε αυτο!:lol: :lol: :lol:
Και μια ακομη συμβουλη απο μενα για τις τριχες: αποφασιστε σε τι τονους χρωματων θα κινηστε και παρτε την αναλογη γατα!
Στη Νερινα προτεινω αποχρωσεις σε ασπρο, μπεζ και παστελ (τωρα πια που πηρε τη γατα).
Εαν π.χ. φορατε μαυρα μια μαυρη γατα ειναι οτι πρεπει!

Κατα τα αλλα εγω εχω συνηθισει με τις τριχες...οσο και να μαζευεις...τελειωμο δεν εχουν....

To περίεργο είναι πάντως πως υπάρχουν γάτες που από μόνες τους δεν ανεβαίνουν ποτέ σε τραπέζια, καναπέδες κτλ. Η μάνα μου έχει ένα τέτοιο "αγγελούδι" Αγκύρας, τη Χιονάτη. Τη βρήκε αδέσποτη και πολύ άρρωστη (προφανώς γι' αυτό την είχαν πετάξει) έξω από το το σπίτι πριν από 14 χρόνια. Αν και δεν είχε καμιά σχέση με γάτες, τη μάζεψε με σκοπό να τη θεραπεύσει και μετά να την ξαναφήσει έξω. Μετά την εγχείρηση για πυομήτρα, ο κτηνίατρος είπε στη μάνα μου να την κρατήσει μέσα για 3-4 μέρες. Το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να δείξει η Χιονάτη τον καλό της χαρακτήρα και να κερδίσει μια θέση στο σπίτι μιας "φανανικά καλής" νοικοκυράς. Ποτέ δεν ανέβηκε σε τραπέζια, καρέκλες, καναπέδες κτλ., ποτέ δεν έκανε ζημιές, ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα.
Η Χιονάτη σήμερα κοντεύει τα 15 και έχει "βαρύνει" αρκετά. Είναι μάλλον δυσκίνητη πια, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να εκφράζει την αγάπη της στους "ανθρώπους της" με κάθε ευκαιρία.:inlove:

Αχ, η δικια μου οταν τρωω, καθετε στην καρεκλα και βαζει τα χερακια της πανω, σαν να περιμενει και αυτη το πιατο της!Αλλες φορες, ειναι σκετος διαολος...Τρεχει, πηδαει, ανεβαινει στα τραπεζια....εινα αναλογως την ορεξη της!

Ο Σιβα παλι οταν σε δει να βαζεις καρεκλα και να ετοιμαζεσαι να καθησεις την πιανει αυτος.
Ακομα οταν βαζω καρεκλα για να φτασω καπου ψηλα (ντουλαπες π.χ.) ανεβαινει αμεσως. Το ιδιο και στη σκαλα.
Σπαστικ!:mad:

Πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουν γάτες μαθαίνουν να ζούν με τις τρίχες. Εμένα δεν με πείραζαν ποτέ αφού ουσιαστικά μεγάλωσα με αυτές (όσο και να καθάριζε η μαμά πάντα υπήρχαν). Δεν ήμουν άλλωστε και ποτέ τρελλή με την τάξη και την καθαριότητα (ειδικά με το πρώτο της τρελλής είναι που γίνεται στο σπίτι). Χρησιμοποιώ πολύ τα αυτοκόλλητα ρόλερ (πρέπει να με ανακυρήξουν χορηγό) και αποφεύγω τα μαύρα ρούχα!

Χρησιμοποιώ πολύ τα αυτοκόλλητα ρόλερ (πρέπει να με ανακυρήξουν χορηγό) και αποφεύγω τα μαύρα ρούχα!

Απο που τα αγοραζεις?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back