Τι ισχύει με τα ζώα στην τηλεόραση;

χριστινα

Διάσημο μέλος

Η χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 2.873 μηνύματα.
Παιδιά, πάντα είχα μια απορία για το τι ακριβώς γίνεται με όλα αυτά τα ζωάκια που δείχνουν σε ταινίες σε βίαιες σκηνές. Ας πουμε όλα τα αλογάκια που δείχνουν σε μάχες να τραυματίζονται κλπ είναι ψεύτικα? Γίνονται με Υπολογιστή όλα αυτά? Εφέ είναι? Και στις παλαιότερες ταινίες τι ισχυει?
Ξέρει κανεις να μου πει? Γιατί είναι πολύ πειστικοί και πιάνεται η ψυχή μου όταν βλέπω τέτοιες σκηνές (ο ιππέας δεν με νοιαζει. Εξάλλου ξέρω, αυτός δεν παθαίνει κάτι :) ) Χειρότερα απο θρίλερ είναι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάποτε είχα δει εκπομπή με συνέντευξη σκηνοθέτη (έχει πολλά χρόνια ήμουν μικρός) έδειξε σκηνές πεδίου μάχης με βόμβες που έσκαγαν άλογα που έπεφταν κλπ και είπε ότι αυτές οι σκηνές γυρίστηκαν χωρίς να γίνει ούτε ένα στραμπούλιγμα. Εδειξε επίσης πως αν τραβήξει ο αναβάτης το άλογο με κάποιο τρόπο και γείρει κατάλληλα, το άλογο πέφτει κι από κάτω υπάρχει κάτι μαλακό για μην χτυπήσει κανείς.
Προσωπικά και μόνο που χρησιμοποιούνται με πειράζει…δεν έχω δει από κοντά τι γίνεται και πως γίνεται και πόσο ταλαιπωρούνται ή όχι τα ζώα.
Πάντως το γεγονός ότι είναι πειστικά όλα, οφείλεται πολύ στις διαφορετικές οπτικές γωνίες και στο κόψιμο ράψιμο που γίνεται στο εργαστήριο. Τα δε χλιμιντρίσματα δεν είναι πάντα πραγματικά αλλά ηχητικά εφφε που προστίθενται.

Και με τα μωρά; Και γι αυτά αναρωτιέμαι πως τα κάνουν να κλαίνε και φαίνονται και σε κοντινά πλάνα ότι κλαίνε. Τα προκαλούν πόνο για χάρη της ταινίας; Κάποιοι λένε ότι για χάρη της τέχνης αυτά επιτρέπονται. Ααα διαφωνώ. Κάποια πράγματα δεν επιτρέπονται για χάρη κανενός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και σε πολλες ταινειες στους τιtλους αναφερεται οτι τα ζωα δεν βασανιστικαν η τραυματιστικαν και παρθηκαν ολα τα μετρα ασφαλειας .Κυριως το εχω δει σε αμερικανικες ταινειες

Είχα δεί ενα ντοκιμαντέρ στο Discovery, για το πως γυρίστηκε μια επική ταινία με πολλά άλογα μέσα.
'Εδειχνε λοιπόν πόσο τα φροντίζανε, ήταν ο εκπαιδευτής μαζί και οι σκηνές που έσπαγαν ξύλινες πόρτες και παράθυρα, πως ήταν ειδικά φτιαγμένα για να μην πληγωθούν τα άλογα.

Μου έκανε εντύπωση πως όταν έπρεπε να γυριστεί μια σκηνή δράσης, πως τα άλογα ναι μεν φαινόταν στο τελικό στάδιο ότι έπεφταν, αλλά όταν το έδειχνε την ώρα του γυρίσματος, φαινόταν τελείως διαφορετικά...
Δεν ξέρω αν όντως τα πληγώνανε, ή χτυπάγανε.. πάντως σίγουρα τραβάγανε μεγάλη ταλαιπωρία..

Το ίδιο ήταν και με ένα άλλο για μια ταινία που έπαιζε ενα σκυλί.. Το σκυλάκι τράβηξε αρκετά μέχρι να γυριστούν οι σκηνές σωστά, αν και η εκπαιδεύτριά του, του έδινε συνεχώς γλυκά για να το καλοπιάσει...

'Οπως και να έχει, είτε πρόκειται για ζώο, είτε για μωρό παιδί.. η ταλαιπωρία του είναι μεγάλη...:mad: :mad:

Πολύ καλό θέμα...

Η οργάνωση American Humane Association είναι αυτή που έχει επιβαρυνθεί με την ευθύνη να δίνει την άδεια για αυτό που λέτε. Τη βεβαίωση πως "Κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε ή θανατώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων". Και για τις αμερικανικές και για τις διεθνείς παραγωγές.

Μάλιστα μπορείται να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα τους (εδώ) και να βλέπετε ποιες ταινίες έχουν πάρει το ΟΚ για το πως συμπεριφέρθηκαν στα ζώα.

Ότι θανατώνονται ζώα στις ταινίες ισχύει πάντως.
Λίγα στοιχεία για μία που έρχεται στους κινηματογράφους και στοίχισε τη ζωή για κάποια άλογα. :down:

Flicka (2006)

Ότι θανατώνονται ζώα στις ταινίες ισχύει πάντως.
Λίγα στοιχεία για μία που έρχεται στους κινηματογράφους και στοίχισε τη ζωή για κάποια άλογα. :down:

Flicka (2006)
Για να πετύχει η σκηνή θανατώθηκε το ζώο; αν δεν σταματήσουν γρήγορα, θα αρχίσουν να το θεωρούν αυτονόητο θα γίνει καθεστώς.

Θανάση με λίγα λόγια αυτό που λέει η ιστοσελίδα για τη συγκεκριμένη ταινία είναι πως δύο άλογα θανατώθηκαν (το ένα του έκαναν ευθανασία λόγω σοβαρού τραυματισμού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και το άλλο τραυματίστηκε θανάσιμα σε μία σκηνή ρόντεο).
Μάλιστα για τη σκηνή ρόντεο αναφέρεται πως τα ζώα κακοποιήθηκαν προκειμένου να αρχίσουν να τρέχουν σαν τρελά στο χώρο του ρόντεο (κατά τη διάρκεια αυτή σκοτώθηκε το δεύτερο άλογο, όταν μπερδεύτηκε στο σχοινί του και έπεσε, και ένα άλλο άλογο το κλώτσησε στο κεφάλι, πάνω στον πανικό).

Ο υπάλληλος που κατήγγειλε το περιστατικό φυσικά απολύθηκε από την κινηματογραφική εταιρεία Fox. Το κακό είναι ότι η American Humane Association υποτίθεται ότι παρακολουθούσε το όλο σκηνικό, αλλά δεν έκανε τίποτα.
:down:

Τελικά σ αυτό τον κόσμο όποιος θέλει να κακοποιήσει είναι ελεύθερος να το κάνει αν πληρεί τις προϋποθέσεις, οι οποίες είναι να κρατάει το χρήμα σε κίνηση. και το θύμα δεν πρόκειται να το προστατεύσει κανείς.
Βιομηχανία είναι χρήμα πέφτει ας το κάνει. Το κακό απαγορεύεται μόνο όταν δεν φέρνει λεφτά. όταν φέρνει γίνεται αποδεκτό.
Και μετά σου λέει μην έχεις ισοπεδωτικές τάσεις… μην ισοπεδώνεις την ισοπέδωση.

Θέτοντας το ερώτημα, είχα μια κρυφή ελπίδα πως θα απαντούσατε ότι αυτές οι σκηνές δεν είναι πραγματικές και όλα γίνονται με υπολογιστές. Αποκαρδιώθηκα... Με εκπαιδευτή ή μη, με φροντίδα ή όχι, είναι κρίμα να χρησιμοποιούν έτσι τα ζωάκια. Στενοχωρήθηκα :( Θα κοιτάξω το site. Και Θανάση μάλλον έχεις δίκιο. Οι έχοντες..... Για τα παιδάκια δεν αναρωτήθηκα ποτέ μου η γαιδούρα. Μάλλον υπέθετα πως οι γονείς τους δεν θα τα ταλαιπωρουσαν. Τα καημένα τα ζωάκια όμως? Κρίμα

Δυστυχώς προς χάρην της φήμης και της δόξας όλοι ταλαιπωρούνται....:mad:

Δυστυχώς:( :(

Κι εγώ νόμιζα ότι χρησιμοποιούν πολλά "κομπιουτερικά" εφφέ...

Υποθέτω πάντως ότι με τα σύγχρονα εφέ θα έχουν γίνει καλύτερα τα πράγματα για ανθρώπους και ζώα.

Bρε Xριστίνα μου, και μένα πιάνεται η καρδιά μου με τα άλογα που πέφτουν απο γκρεμούς. Eλπίζω να είναι ψηφιακά τέτοια πράγματα. Kαι το να κόβουν λαιμό κατσικιού on camera με είχε φρικάρει. Eίναι δεν είναι αληθινό δεν μπορώ να το βλέπω.
Eνώ στα θρίλερ τρόμου είμαι πρώτη! Kομμένα κεφάλια, πόδια, χέρια, τίποτα δεν με τρομάζει και στενοχωρεί. Iσως γιατί ξέρω οτι άν αφορά ανθρώπους δεν παθαίνουν τίποτα απολύτως. Aντίθετα πληρώνονται με το παραπάνω.

Όλγα την ίδια ακριβώς αντίδραση έχω κι εγώ.

Bικάκι, μην μου πεις οτι βλέπεις κι εσύ τρόμου; Γιαμι γιάμι, ποδαράκια κομμένα :lol:
Aνθρώπινα να δεις που τρώγανε στο «The hills have eyes»!!!!

Bρε Xριστίνα μου, και μένα πιάνεται η καρδιά μου με τα άλογα που πέφτουν απο γκρεμούς. Eλπίζω να είναι ψηφιακά τέτοια πράγματα. Kαι το να κόβουν λαιμό κατσικιού on camera με είχε φρικάρει. Eίναι δεν είναι αληθινό δεν μπορώ να το βλέπω.
Eνώ στα θρίλερ τρόμου είμαι πρώτη! Kομμένα κεφάλια, πόδια, χέρια, τίποτα δεν με τρομάζει και στενοχωρεί. Iσως γιατί ξέρω οτι άν αφορά ανθρώπους δεν παθαίνουν τίποτα απολύτως. Aντίθετα πληρώνονται με το παραπάνω.
Ναι κι εμένα δεν με επηρεάζουν αυτά. Φυσικά πληρωνονται και με το παραπάνω, είναι όλα ψεύτικα και το μέικ απ έχει τη τιμητική του!!! Κι εγώ σε σκηνές με ζώα, αλλάζω κανάλι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back