Τι κάνουμε;

Το σκυλί δεν χρειάζεται την εκπαίδευση για να καταλάβει ότι είναι σκύλος κι όχι άνθρωπος. Ξέρει τι είναι. Απλά φέρνοντάς τον στο σπίτι μας του θέτουμε κάποιους κανόνες που στην πραγματικότητα δεν το αγγίζουν. Το να μάθει π.χ. να τα κάνει σε ένα συγκεκριμένο μέρος δεν είναι κανόνας δικός του. Δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει καινούργιο χαλί ή παιδιά που παίζουν στο πάτωμα. Εμείς πρέπει να του δείξουμε που πρέπει να τα κάνει.Όταν τραβάει στην βόλτα είναι τόση η χαρά του που θα πάει στο πάρκο να τρέξει που δεν καταλαβαίνει ότι κοντεύει να σου βγάλει την ωμοπλάτη. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να του μάθουμε αυτούς τους κανόνες ώστε να είναι η συμβίωσή μας αρμονική και ευχάριστη. Και εννοείται ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι θετική, χωρίς ίχνος βίας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
ειδαν το πατουνι που της διναμε γλυκισματα καθε φορα που τα εκανε στην αμμο κ ετσι αποφασισαν μαλλον να το κανουν κ αυτοι

Αααα, τα πουλάκια μου! :P
Τι γλυκά; Κάνει; Της δίνω κι εγώ να γλείψει λίγη κρέμα ή παγωτό από το δάχτυλό μου, αλλά φοβάμαι μήπως δεν κάνει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Εμ γι αυτό γίνονται οι εκπαιδεύσεις, για να προσαρμόζονται στα στενά καλούπια των ανθρώπων. χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις…στα ζώα συγχωρούνται τα πάντα και δαγκώματα και όλα.
Σιγά μη τα"συγχωρούμε" ακόμα κι αν μας στείλουν στο νοσοκομείο!!!
Κάθε ζώο έχει την προσωπικότητά του (όπως και οι άνθρωποι*), κάθε ζώο μπορεί να μάθει πράγματα (*), να αγαπήσει ή να μισήσει (*), να ..., να...
Είπα ξεκάθαρα ότι αν είναι στη φύση, στα δάση, στα βουνά... ας είναι και σε άγρια κατάσταση, μέσα στο σπίτι όμως ΔΕ ΘΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ κ.λ.π.!
Αν όλοι σκέφτονταν σαν εσένα, δε θα είχε κανένα ζωάκι σπίτι, κι επειδή δε θέλω να με παρεξηγήσεις ΠΑΛΙ, ξαναλέω ότι είμαι ΥΠΕΡ της ελευθερίας κ.λ.π. αλλά όπως τον κάναμε τον κόσμο ΔΕΝ μπορούν να επιβιώσουν όλα ελεύθερα και τα περισσότερα -σκυλιά και γατιά τουλάχιστον- ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ!!!
Άμα είναι "ανεκπαίδευτα" (όπως το εννοούμε οι περισσότεροι, δεν ξέρω τι βάζεις εσύ στο μυαλό σου, αλλά μην τα παίρνεις στραβά όλα, παραπάει τόση εριστικότητα :hmm:) και απροσάρμοστα δε θα τα θέλουν πολλοί! Λίγοι τα ανέχονται όπως να'ναι, γι'αυτό και πολλοί άνθρωποι ενώ τα συμπαθούν ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!
Να'χες και για τους ανθρώπους τη μισή κατανόηση απ'αυτή που'χεις για τα ζώα...

Σκέψου και τον κακόμοιρο "ελεύθερο" γατούλη που βρήκες δηλητηριασμένο και ίσως καταλάβεις. Γιατί κι εγώ τη Νιάρα "ελεύθερη" την είχα, αλλά όταν της έτυχε το κακό (το 3ο ήταν κιόλας, έπαθε κι άλλα "ατυχήματα") την πήρα τελικά μονίμως μέσα και είναι καλά!:)

Δυστυχώς Αθανασία μου δεν κάνει. Οχι γλυκά λέει το γατοβιβλίο μου. Και στους σκύλους επίσης δεν κάνει. Καταλήγουν να τυφλώνονται και γίνονται διαβητικοί.

Το περίμενα.
Ε, δε δίνω και πολύ (το δάχτυλο γλείφει είπαμε)
Καλημέρα! :)

Εγώ εκείνο που γνωρίζω πάντως για το δάγκωμα του σκύλου είναι ότι το κάνει σαν παιχνίδι όταν είναι μικρός. Όμως εάν του επιτρέψουμε να το παρακάνει αρχίζει και μας θεωρεί "κατώτερους" του. Είναι ένα παιχνιδάκι εξουσίας λοιπόν. Τα σκυλιά ζουν σε αγέλες (όπως και οι πρόγονοι τους οι λύκοι) και έχουν μέσα σε αυτές θέσει κάποια ιεραρχία. Συνήθως ο μεγαλύτερος αρσενικός είναι ο αρχηγός της αγέλης ο οποίος και επιβάλει ποινές (μέχρι θανάτου μερικές φορές) στους κατώτερους.
Στη φύση ο όρος Σεβασμός δεν έχει την ανθρώπινη ακριβώς έννοια.
Παράδειγμα: Πρόσφατα στη γειτονιά μου μια ένα κοπάδι σκύλων κόντεψε να δολοφονήσει έναν καινούργιο (ποιος ξέρει από που ήρθε) αδέσποτο. Κάποια κυρία τον έσωσε στο τσακ και μου είπε ότι τον είχαν πιάσει 4 και τον τραβούσαν για να τον ξεσκίσουν. Ο κακομοίρης ο σκύλος είχε τεράστιες ουλές και ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. Αυτή η κυρία τον έχει στο μαγαζί της τώρα δεμένο και όταν τον αφήνει ελεύθερο να κάνει τη βόλτα του, ο σκύλος γυρίζει μόνος του αμέσως και κάθεται δίπλα στην αλυσίδα σαν να την παρακαλεί να τον ξαναδέσει αμέσως. (Το είδα και γω αυτό). Η αγέλη το έκανε αυτό στο σκυλάκο, σαφώς όχι από "κακία" αλλά επειδή "κατέχει" τη συγκεκριμένη περιοχή. Τα αιλουροειδή πάλι, δεν ζουν σε αγέλες αλλά κι αυτά έχουν τις ιδιοκτησίες τους, τις περιοχές τους. Και είναι επιθετικά κι αυτά με τους "εισβολείς". Θα τα έχεις παρατηρήσει κι εσύ αυτά Θανάση αφού συναναστρέφεσαι με γάτες. Η καλή εκπαίδευση των σκύλων (ανευ ξύλου κτλ) είναι ευχάριστη γι αυτούς και δεν προσβάλει την προσωπικότητα τους. Και κανένας σκύλος φυσιολογικός δεν επιτίθεται δίχως λόγο, και μάλιστα να δαγκώνοντας, άνθρωπο. Τα σκυλιά που φέρονται έτσι είναι φοβισμένα, δαρμένα και κατεστραμένα ψυχολογικά από διεστραμένα αφεντικά. Το ίδιο και οι γάτες. Πολλοί τις αγριεύουν και τις χτυπούν, πίστεψε με, ακόμα και από "φιλοζωία".
Συμφωνώ και επαυξάνω όμως Θανάση ότι στα ζώα τα πάντα συγχωρούνται. Αλλά δε βλάπτει και μια φαπίτσα στον ποπο όταν το κουταβάκι μας το παρακάνει!
Εδω υπαρχουν συμβουλες για την εκπαιδευση σκυλων: https://www.interpet.gr/themata/ekpaideusi/Araxovitis/araxov_061102.htm

Aπάντηση σε Aθανασία:

Aχ, κι εμένα η δικιά μου έχει μεγάλη αδυναμία στις λευκές κρέμες (σαντιγύ, βανίλια, παγωτό κλπ) και κάθε φορά που μας βλέπει να τρώμε, κρεμιέται από πάνω μας για να τις δώσουμε. Aν δεν της δώσουμε, σκαρφαλώνει κυριολεκτικά πάνω μας για να φτάσει το χέρι μας. Έχει πολύ πλάκα!! Eυτυχώς όμως είναι απλή ληγούρα και μόλις γλύψει μια φορά το δάχτυλο (σαν της Aθανασίας), μετά της περνάει.
Mήπως όμως ούτε τόσο δεν κάνει; Mιλάω για μια-δυό φορές το μήνα, όχι παραπάνω.

Τόσο δίναμε κι εμείς στο Σίβα όταν ήταν μικρός. (τα ίδια μας έκανε Gemini!!!:P ). Όταν έγινε περίπου 12 μηνών του κόπηκε η μανία για τα γλυκά (ευτυχώς)

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Τόσο δίναμε κι εμείς στο Σίβα όταν ήταν μικρός. (τα ίδια μας έκανε Gemini!!!:P ). Όταν έγινε περίπου 12 μηνών του κόπηκε η μανία για τα γλυκά (ευτυχώς)

Nα ελπίζω δηλαδή ότι μπορεί και να της περάσει η ληγούρα από μόνη της...

Αρχική Δημοσίευση από Gemini:
Nα ελπίζω δηλαδή ότι μπορεί και να της περάσει η ληγούρα από μόνη της...

Έχουμε καιρό μέχρι να "χρονίσουν", ας τους δίνουμε πότε-πότε αυτή την απειροελάχιστη ποσότητα. Λιχούδα και η Σούμη; Η Νιάρα κάνει σαν τρελή αν της αρέσει κάτι.
Χθες με το που μύρισε το μπαρμπούνι που της τηγάνιζα γύριζε σαν σβούρα και άρχισε το ...τραγούδι :lol::lol::lol:. Έφαγε λαίμαργα!!!

(ωχ! πάλι εκτός θέματος, θα μας μαλώσουν :redface::P)

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Σιγά μη τα"συγχωρούμε" ακόμα κι αν μας στείλουν στο νοσοκομείο!!!
Κάθε ζώο έχει την προσωπικότητά του (όπως και οι άνθρωποι*), κάθε ζώο μπορεί να μάθει πράγματα (*), να αγαπήσει ή να μισήσει (*), να ..., να...
Είπα ξεκάθαρα ότι αν είναι στη φύση, στα δάση, στα βουνά... ας είναι και σε άγρια κατάσταση, μέσα στο σπίτι όμως ΔΕ ΘΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ κ.λ.π.!
Αν όλοι σκέφτονταν σαν εσένα, δε θα είχε κανένα ζωάκι σπίτι, κι επειδή δε θέλω να με παρεξηγήσεις ΠΑΛΙ, ξαναλέω ότι είμαι ΥΠΕΡ της ελευθερίας κ.λ.π. αλλά όπως τον κάναμε τον κόσμο ΔΕΝ μπορούν να επιβιώσουν όλα ελεύθερα και τα περισσότερα -σκυλιά και γατιά τουλάχιστον- ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ!!!
Άμα είναι "ανεκπαίδευτα" (όπως το εννοούμε οι περισσότεροι, δεν ξέρω τι βάζεις εσύ στο μυαλό σου, αλλά μην τα παίρνεις στραβά όλα, παραπάει τόση εριστικότητα :hmm:) και απροσάρμοστα δε θα τα θέλουν πολλοί! Λίγοι τα ανέχονται όπως να'ναι, γι'αυτό και πολλοί άνθρωποι ενώ τα συμπαθούν ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!
Να'χες και για τους ανθρώπους τη μισή κατανόηση απ'αυτή που'χεις για τα ζώα...

Σκέψου και τον κακόμοιρο "ελεύθερο" γατούλη που βρήκες δηλητηριασμένο και ίσως καταλάβεις. Γιατί κι εγώ τη Νιάρα "ελεύθερη" την είχα, αλλά όταν της έτυχε το κακό (το 3ο ήταν κιόλας, έπαθε κι άλλα "ατυχήματα") την πήρα τελικά μονίμως μέσα και είναι καλά!:)
Αθανασία στις γάτες δεν ισχύει το "χέρι που σε ταίζει". Όταν τις ενοχλούμε δαγκώνουν (και όχι μόνο). Εκτός, βέβαια, από τους πολύ μαλακούς χαρακτήρες....και μαλθακούς:P .

Αθανασία στις γάτες δεν ισχύει το "χέρι που σε ταίζει". Όταν τις ενοχλούμε δαγκώνουν (και όχι μόνο). Εκτός, βέβαια, από τους πολύ μαλακούς χαρακτήρες....και μαλθακούς:P .
Καλέ συνήθως δαγκώνει μόνο για να παίξει, το έμαθα πια αυτό! ;)

Αλλά αν πάει να την κάνει για άλλο λόγο, τη μαλώνω και σταματάει. Κάτι καταλαβαίνει κι αυτή. Εκτός αν είναι "σκυλόγατο" (που λες και για το Σίβα), και γι'αυτό "ακούει"....

Αθανασια μαλλον ειναι πιο σκυλογατο απο το Σιβα, αφου παει και βολτες με το λουρακι!:D "Ελα Παναγία μου"!!! (και δεν ειμαι και θρησκα...)

Για Gemini:
Την κρατησες τελικα τη Σουμη? Γιατί διάβασα ότι ηθελες να τη δωσεις λόγω εγκυμοσύνης. Πες μας τι έγινε!!! (και πάλι κι εγω εκτός θέματος)

Για Gemini:
Την κρατησες τελικα τη Σουμη? Γιατί διάβασα ότι ηθελες να τη δωσεις λόγω εγκυμοσύνης. Πες μας τι έγινε!!! (και πάλι κι εγω εκτός θέματος)

Tελικά συμφώνησε η mela να την υιοθετήσει από Σεπτέμβρη. Nα'ναι καλά η κοπέλα (και ο άντρας της φυσικά)!
Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Ωραια!:up: Θα εχει λοιπον παρεα και αλλες γατουλες και τη Mela που θα την αγαπαει! Τι αλλο θελει!!!!:)

"Μην τρίβετε την μούρη του στις ακαθαρσίες, χώρια μου μεταφέρετε μικρόβια στο στόμα του, μπορεί να συνηθήσει μία γεύση που δεν την θέλετε."

Δηλαδή όταν γλύφουν -δηλαδή πλένουν-όλα τα ζωντανά τα γενν.όργανά τους δεν κολλάνε μικρόβια?Δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό Ελένη.:)

Αρχική Δημοσίευση από sofiagal:
"Μην τρίβετε την μούρη του στις ακαθαρσίες, χώρια μου μεταφέρετε μικρόβια στο στόμα του, μπορεί να συνηθήσει μία γεύση που δεν την θέλετε."

Δηλαδή όταν γλύφουν -δηλαδή πλένουν-όλα τα ζωντανά τα γενν.όργανά τους δεν κολλάνε μικρόβια?Δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό Ελένη.:)
Ασχετα αν ισχύει ή όχι ρε παιδιά…βασανιστήριο δεν είναι; Δεν φτάνει αυτό;

Thanasi απλά είπα ότι δεν ισχύει αυτό για την μεταφορά των μικροβίων.Αυτή η τακτική "το μύρισμα των ακαθαρσιών-και όχι να χώνουμε την μούρη του μέσα σ'αυτά- ή η μεταφορά της λερωμένης εφημερίδας στο μέρος όπου πρέπει να μάθει"είναι λογική πιστεύω.Καταλαβαίνει αλλιώς το ζωντανό αν του πεις "τσίσα" ή "κακά"?Απλά του δείχνεις ότι "αυτό"πρέπει να γίνει εκεί.Δεν είναι τιμωρία , αλλά τρόπος για να μάθει.

Αρχική Δημοσίευση από sofiagal:
Thanasi απλά είπα ότι δεν ισχύει αυτό για την μεταφορά των μικροβίων.
Εντάξει έτσι αλλάζει το ζήτημα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back