Τι κάνω;;; Γατάκια χωρίς μαμά!

RedCat

Διάσημο μέλος

Η RedCat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.443 μηνύματα.
καλημέρα σε όλους,

το ερώτημα είναι το εξής. Η περιοχή που μένω έχει αρκετά σπίτια με κήπους και πυλωτές. Σήμερα το πρωί είδα, μάλλον πρώτα άκουσα, γατάκια περίπου ενός μήνα, μέσα σε ένα κήπο (όχι απόλυτα προφυλαγμένα αλλά όχι και εκτεθειμένα). Το πρόβλημα είνάι ότι νιαουρίζουν ασταμάτητα (φωνάζουν τη μαμά τους κοινώς) αλλά...τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι έχει μάλλον γεννήσει μια γάτα εδω γύρω (και ίσως και άλλη μια΄) αλλά δεν είδα να τα πλησιάζει καμμία από αυτές. Υπάρχει περίπτωση να μην τα ακούει η μαμα τους? φαίνονται υγιέστατα πάντως...δεν ξέρω τι να κάνω...σπαραζει η ψυχή μου έτσι όπως τα ακούω αλλά από την άλλη φοβάμαι ότι θα κάνω χειρότερο κακο αν τα πάρω από εκεί (άσε που δεν υπάρχει καμμια μα καμμια δυνατότητα φροντίδας τους αυτή τη στιγμή, ούτε χρονικά ούτε και οικονομικά)...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δυσκολη κατασταση,τα δυο κυρια προβληματα ειναι: 1.αν τα εχει παρατησει η μαμα τους,τοτε σιγουρα θα πεθανουν.2.αν καποιος απο την πολυκατοικια που θα τα ακουσει θα τα πεταξει στα σκουπιδια ή θα τους κανει κακο.για το δευτερο μπορεις να μιλησεις και να ρωτησεις τους ενοικους γι αυτα,μπορει να το ξερουν και να τα φροντιζουν.για το αλλο αν συνεχισουν να κλαινε,παει να πει οτι η μαμα ή κατι επαθε ή τα παρατησε ή μπορει καποιος να τα εβαλε στην πυλωτη αυτη.:hmm:
επισης αν τα γατακια ειναι 1 μηνα σε λιγο θα μπορουν να φανε μονα τους οποτε δεν θα χρειζονται και πολυ φροντιδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

είναι κάτι μικρότερα από μήνα. Ίσα που έχουν αρχίσει να περπατάνε. ακόμα νιαουρίζουν και πολύ φοβάμαι ότι η μαμα τα παράτησε. Μακάρι να μπορούσε να τα πάρει κάποιος...πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω...

μα είναι δυνατόν να είναι τόσο μικρά και να μην είναι εκέι η μαμά τους? πάντως νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν:(

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα παράτησε ή μαμά τους (ή πέθανε). ΑΝ τρώνε μόνα τους, νομίζω μπορείς να τους βάζεις φαγάκι. Αν όχι όμως, φοβάμαι ότι δεν θα επιβιώσουν αν μείνουν κι άλλο εκεί...

τελικά τα πήρα στην πυλωτή (δεν σταματούσαν να κλαίνε) με τις γνωστές συνέπειες...θα τα προωθήσω για υιοθεσία πια..ή έστω για κήπο σε κανένα δεκαήμερο..

Τρώνε μόνα τους??????????????????????????

τους έδωσα πολύ λίγη τροφή για γατάκια (ξηρά κιόλας) και την ψιλομασουλήσανε...φαντάσου πόσο πειναγαν τα έρημα...έχουν όλα τους τα πρώτα δοντάκια πάντως..

Ωχ βρε Νότα μου, κι άλλα; :/:
Μήπως τα ψάχνει ακόμα η μαμά τους; Αν φαίνονται υγιή σημαίνει ότι δεν λείπει πολύ καιρό, άρα υπάρχουν ίσως ελπίδες να επιστρέψει. Νομίζω ότι στην ηλικία που είναι (και αν τα κόψει η πείνα) θα μπορούν να φάνε από πιατάκι μουσκεμένες κροκέτες.
Μήπως να δοκίμαζες να ρωτήσεις και τους ιδιοκτήτες του κήπου αν έχουν δει τη μαμά τους; (και με την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσεις και τις προθέσεις τους σχετικά με τα γατάκια) :hmm:

τελικά τα πήρα στην πυλωτή (δεν σταματούσαν να κλαίνε) με τις γνωστές συνέπειες...θα τα προωθήσω για υιοθεσία πια..ή έστω για κήπο σε κανένα δεκαήμερο..

μπραβο βρε nota,καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολη κατασταση,αλλα αφου μπορουν να φανε παλι καλα!θα ρωτησω και εγω γνωστους μου.:)

δεν τος βάζεις και λίγο γαλατάκι βρε Νότα:hmm:

καλημέρα και από εμένα.
Καλά έκανες και τα πήρες στην πυλωτή αλλά συγνώμη που το λέω μην περιμένεις να βγάλεις άκρη με τους γείτονες. Απλά θα πρέπει να έχεις το νου σου γιατί μπορεί να ενοχληθεί κάποιος από τους γύρω και να τα εξαφανίσει. Επίσης εγώ θα ρώταγα και στο κοντινότερο κτηνιατρείο μήπως μπορεί να τα αναλάβει. Σε ποια περιοχή είσαι;

Με την ξηρά τροφή θα πάρουν γρήγορα πάνω τους. Υπάρχει και ειδική για πολύ μωράκια σαν κι αυτά. Μην ξεχάσεις να τους βάζεις νεράκι. Κι αν μπορείς ψέκασέ τα για ψυλλάκια για να μην υποφέρουν. Μια κούτα για φωλίτσα κάπου στην πυλωτή, μπορεί να γίνει το καταφύγιό τους. Μάλλον δεν περπατούσαν απ' την ταλαιπωρία, αλλά σύντομα θα βρούνε την άκρη με λίγη βοήθεια από σένα. Καλά έκανες πάντως και τα μάζεψες γιατί η μαμά τους δεν υπάρχει πια. Καλή συνέχεια!

αχ βρε παιδιά ναι ρωτήστε όποιον μπορείτε...ναι τρώνε μουσκεμένες κροκετούλες (και αμουσκευτες μπορώ να σου πω)
Αλίκη, δυστυχώς οι ιδιοκτήτες του κήπου είναι οι ίδιοι που καταβρέχανε τα προηγούμενα και καμμια από τις δικές μου γάτες της πυλωτής δεν φαίνεται να τα αναγνωρίζει. Θα κοιτάξω και το βράδυ...
απλά είναι αδύνατον να μείνουν ακόμα και στην πυλωτή κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή...βοηθήστε όποιος μπορεί..

Κυριακή μου τους έδωσα με σύριγγα και λίγο εβαπορέ..
Βασιλική άνω κυψέλη είμαι..

βαλε καμια φωτο.τι χρωματα ειναι,εχω μια φιλη που ισως να μπορει να παρει.

είναι το γνωστό το ασπρόμαυρο...το λεγόμενο:P, ΜΑΚΑΡΙ Αγγελική. Θα βάλω σε λίγο φωτο στο χαρίζονται..

Νότα βάλτους σε ένα μπολάκι λίγο ζεσταμένο εβαπορέ , όχι κρύο, θα πάρουν τα πάνω τους για λίγο!

μιλησα με την φιλη μου,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να παρει 2 ,θα μιλησει και με τον αντρα της.αλλα θα τα εχει για κανα μηνα στο σπιτι και σιγα σιγα θα τα συνηθισει εξω,εχει αυλη.δεν μπορει να τα εχει μεσα γιατι ο αντρας της ειναι αλλεργικος αλλα φιλοζωος!

έχω μία φίλη που μένει κοντά και έχει σπίτι με κήπο. Θα επικοινωνήσω το απόγευμα να ρωτήσω αν μπορεί να κάνει κάτι γιατί κατά περιόδους φιλοξενεί γατάκια....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back