Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ο βηχας σε συνδυασμο με την βαρεια αναπνοη ειναι ανησυχητικα κατα την γνωμη μου, το καλυτερο ειναι να τον δει αμεσως κτηνιατρος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σε ολους!!
Βρισκομαι στο εξοχικο μου με το μαξ, εκει στην αυλη υπαρχει μια γατα που την ταιζω,η γατα αυτη ειναι αρρωστη διοτι μυριζει ασχημα, δεν μπορει να μασησει, εχει σαλια, βγαζει τηνγλωσσα εξω , γλυφεται συνεχεια.. μπορει να με βοηθησει κανεις τι μπορει να εχει? της δινω mentrol. Το κακο ειναι οτι ο γατος μου ο μαξ σημερα δεν τον προλαβα και ετρεξε κατα πανω της και την εγλυφε!!!!! λετε να κολλησε??!! μου ειπε μια φιλη οτι αυτο ειναι συμπτωμα οτι εχει τα νεφρα της και οτι ειναι κολλητικο στις γατες!! ;(
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οι ασθένειες των νεφρών δεν έχουν τέτοια συμπτώματα και κυρίως δεν μυρίζει η γάτα και το κυριώτερο απ' όλα είναι ότι δεν κολλάνε.
Πάντως αν την έγλυψε και είχε πιο πριν πλυθεί μόνη της και ήρθε σε επαφή με το σάλιο της, είναι πιθανόν να κόλλησε κάποια ουλίτιδα ή στοματίτιδα όπως έγραψα πιο πάνω.
Δεν είναι όμως κάτι θανατηφόρο ή μη αντιμετωπίσιμο, αντίθετα μια γάτα που ζει σε σπίτι και την φροντίζουν μπορεί να λάβει την κατάλληλη φροντίδα γι' αυτό. Το πρώτο πράγμα που θα έχεις τον νου σου μήπως δεις, είναι να του τρέχουν σάλια ακατάσχετα ή να τρώει με γερμένο το κεφαλάκι, που σημαίνει πως τον πονάει το στόμα του. Βέβαια και μια προληπτική επίσκεψη στον κτηνίατρο δεν θα έβλαπτε.
Η γατούλα όμως που λες, καλό θα ήταν να πήγαινε σε κάποιον κτηνίατρο να της έδινε μια θεραπεία που θα ακολουθούσατε πιστά, αλλιώς κάποια στιγμή θα φτάσει σε τέτοιο σημείο που θα σταματήσει να τρώει. Δεν υπάρχει πιο βασανιστικός θάνατος από αυτόν, να πεινάς και να μην μπορείς να φάς και να καταλήγεις από την ασιτία...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπερα..
Ειμαι νεος στο site..κ θελω την βοηθεια σας ..
Πριν κανα 2 βδομαδες μου εφεραν δυο γατακια...πρπει να ειναι στο 1,5 με 2 μηνων..
Ολα ηταν μια χαρα μεχρι χτες το πρωι..
Προς το απγευμα το ενα απο τα δυο,,ξαφνικα δεν ειχε ορεξη..αλλα δεν το εδωσα σημασια γιατι λεω θα ειναι κουρασμενο..
Αλλα σημερα το πρωι που πηγα να τα ταισω παλι..το ενα ηρθε οπως παντα τρεχοντας κ το αλλο μετα απο λιγο..
αλλα εδω ειναι το θεμα μου...ουτε εφαγε ολη μερα ,,αλλα εχει μπει η κηλοια του προς τα μεσα..ενω ηταν πιο στρουμπουλο απο το αδερφακι του..ολη μερα ειναιξαπλα κ δεν κανει τπτ,,δεν κοιματε ομως αλλα καθεται ετσι κ ουτε νερο πινει κ ουτε τρωει...ενω τα αδερφακι του ειναι μες την ζωντανια...
εκατσα σκεφτηκα τι μπορει να φταει κ δεν εβγαζα ακρη...καποια στιγμη ομως ειδα οτι το ρυζι που τα ειχα δωσει λιγο χτες καποια φαση (ξερω βλακεια μου) ειχε βγαλει σκουλικια..
Υπαρχει περιπτωσει απο αυτο να μην ειναι καλα κ να ειναι ξαπλα κ να μην εχει ορεξη για φαγητο (κονσερβα ) κ παιχνιδια ??
Το κακο ειναι οτι ειμαι σε χωριο κ δεν εχω μεσον να παω σε γιατρο το συντομοτερο..Καποια βοηθεια μεχρι να μπορεσω να παω σε καποιον γιατρο?
Εχαριστω κ βοηθηστε please
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα φίλε Johnn και καλώς ήρθες στο φόρουμ μας.

Δύσκολο να σου πούμε τι έχει το γατάκι σου μια και δεν είμαστε κτηνίατροι, αν και πιστεύω πως και να ήταν κτηνίατρος κάποιος από εμάς, αν δεν το έβλεπε και δεν το εξέταζε, πάλι δύσκολα θα σου έλεγε κάτι θετικό.
Πάντως δεν νομίζω να φταίει το ρύζι γιατί τότε θα είχε αρρωστήσει και το άλλο. ΄Ισως έχει κάποια ίωση, ίσως κάτι έφαγε (εκτός του ρυζιού), μια και απ' ότι κατάλαβα ζουν έξω και το πείραξε.
Το ιδανικό θα ήταν να το έβλεπε κτηνίατρος. Δεν έχει κάποιον σε κάποιο κοντινό χωριό ή πόλη;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γεια Claire ...
Ναι εξω ζουνε...αλλα ειναι κατα καποιο τροπο σε περιορισμενο χωρο...δεν εχουν βγει εκτος κηπου...
Για σημερα ειναι δυσκολο να παω σε καποιον γιατρο..αυριο τωρα γιατι το αμαξι ειναι για φτιαξιμο..
απλα μεχρι αυριο να ηξερα τι να κανω...
το να ειχε παθει κ το αδεφακι κατι,δεν πιστευω γιατι εχουν ξεχωριστα μπολακια...2 για νερο κ 2 για φαγητο..
Κοιταξα κ τα σκατακια τους ,,κ δεν ηταν ουτε στερεα αλλα ειχαν κ κατι μικρα ασπρα..κ λεω μηπως ειναι σκουληκια...
Καμια ιδεα τι να κανω μεχρι αυριο??
Σκεφτηκα να παω στο φαρμακειο να μου δωσουν τπτ..αλλα αν δεν το δει γιατρος πρωτα τι να ου δωσουν κ αυτοι..
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αυτά τα άσπρα που είδες στα κακάκια τους, μάλλον σκουληκάκια είναι και χρειάζονται αποπαρασίτωση. Αλλά στο φαρμακείο δεν νομίζω να βρεις να πάρεις εκτός και αν παραγγείλεις να στο φέρουν. Κάτι χαπάκια είναι ή μια παστούλα, ανάλογα την ηλικία που είναι τα γατάκια.Γεια Claire ...
Ναι εξω ζουνε...αλλα ειναι κατα καποιο τροπο σε περιορισμενο χωρο...δεν εχουν βγει εκτος κηπου...
Για σημερα ειναι δυσκολο να παω σε καποιον γιατρο..αυριο τωρα γιατι το αμαξι ειναι για φτιαξιμο..
απλα μεχρι αυριο να ηξερα τι να κανω...
το να ειχε παθει κ το αδεφακι κατι,δεν πιστευω γιατι εχουν ξεχωριστα μπολακια...2 για νερο κ 2 για φαγητο..
Κοιταξα κ τα σκατακια τους ,,κ δεν ηταν ουτε στερεα αλλα ειχαν κ κατι μικρα ασπρα..κ λεω μηπως ειναι σκουληκια...
Καμια ιδεα τι να κανω μεχρι αυριο??
Σκεφτηκα να παω στο φαρμακειο να μου δωσουν τπτ..αλλα αν δεν το δει γιατρος πρωτα τι να ου δωσουν κ αυτοι..
΄Οπως λες όμως κι εσύ, καλύτερα να τα δει πρώτα ο κτηνίατρος και θα σου πει εκείνος τι να τους δώσεις, ή μπορεί να τους δώσει ο ίδιος. Τα συμπτώματα που έχει το μικρούλι σου πάντως δεν πιστεύω πως είναι από τα σκουληκάκια, δεν κάνουν τέτοια συμπτώματα.
Ας ελπίσουμε λοιπόν να αντέξει ως αύριο που θα έχεις αυτοκίνητο και θα το πας να το δει ο κτηνίατρος, θα κάνω συνέχεια θετικές σκέψεις.
Και όταν μάθεις αύριο γράψε μας να μας πεις τι έγινε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

μετα απο δυο μερες τελικα κ χωρις γιατρο ο γατουλις ξανα πηρε τα πανω του απο την επομενη κιολας μερα..αλλα σημερα ειναι ποοοολυ καλυτερα..
αλλα το μονο κακο ειναι οτι δεν τρωει ουτε κονσερβα ουτε κροκετα...μονο πατατες βραστες εφαγε κ λιγο κρεας...ενω το αδερφακι του καταβρωχθιζει δεν εχει προβλημα...πηρα χαπι για τα σκουλικια αλλα εκει με ζοριζε να το φαει κ του το εδωσα με συριγγα σιγα σιγα...καλα δεν εκανα?
ευχαριστω παντως
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλά έκανες και του το έδωσες με το ζόρι, μήπως νομίζεις τα δικά μας το τρώνε ευχάριστα;Καλημερα
μετα απο δυο μερες τελικα κ χωρις γιατρο ο γατουλις ξανα πηρε τα πανω του απο την επομενη κιολας μερα..αλλα σημερα ειναι ποοοολυ καλυτερα..
αλλα το μονο κακο ειναι οτι δεν τρωει ουτε κονσερβα ουτε κροκετα...μονο πατατες βραστες εφαγε κ λιγο κρεας...ενω το αδερφακι του καταβρωχθιζει δεν εχει προβλημα...πηρα χαπι για τα σκουλικια αλλα εκει με ζοριζε να το φαει κ του το εδωσα με συριγγα σιγα σιγα...καλα δεν εκανα?
ευχαριστω παντως

Χαίρομαι πάρα πολύ που είναι καλύτερα το μικράκι σου, θα πρότεινα όμως να μην τον μαθαίνεις σε πατάτες ή ακόμα και κρέας, παρά μόνο σαν μεζεδάκι ή σαν επιβράβευση όταν κάνει κάτι που θέλεις. Δεν έχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ειδικά για μικρά γατάκια της ηλικίας του. ΄Ισως να το ενοχλεί το στομαχάκι του.

΄Αφησέ το λίγο να πεινάσει και προσπάθησε ξανά με κροκέτες και κονσερβούλα, είναι σίγουρα η καλύτερη τροφή γι' αυτό.
hanna1
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά καλησπέρα! Ανησυχώ πάρα πολύ για τη γάτα μου η οποία είναι 6 χρονών και τις τελευταίες μέρες δεν έτρωγε τίποτα ούτε έπινε νερό!!! Κάθε 2 ώρες περίπου έκανε τον γνωστό βήχα όταν πρόκειται να βγάλει η γάτα τριχόμπαλες, αλλά αντί αυτού έβγαζε υγρά από το στομάχι σε μορφή αφρού σαν μαρέγκα!! Συμβουλεύτηκα κάποια γνωστή μου η οποία έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από γάτες και επειδή ήταν και Παρασκευή βράδυ και δεν μπορούσα να βρω και γιατρό εκείνη την ώρα και μου είπε να της δώσω Πριμπεράν!! Της έδωσα για κάποιες μέρες, αλλά το γατί ούτε φαγητό ούτε νερό, είναι άτονο, άκεφο, λες και είναι σε καταστολή...Το μόνο θετικό αν μπορώ να το πω έτσι, είναι οτι κάνει αυτόν τον εμετό με τον αφρό 2 φορές την ημέρα...Εξακολουθεί όμως και δεν τρώει τίποτα και φοβάμαι μήπως πάθει τίποτα με τόσες μέρες νηστική...Τι μπορεί να έχει??? Ευχαριστώ!!!
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Κανεις δεν μπορει να ξερει τι εχει γιατι δεν ειμαστε κτηνιατροι. Η γατα ομως χρειαζεται νοσηλεία. Πως γινεται να την αφησες μερες χωρις νερο και φαγητο? θα αφυδατωθηκε η γατα. Θετικο ειναι που κανει εμετό?? δεν καταλαβαινω τι περιμενεις! Να πεθάνει?
hanna1
Νεοφερμένο μέλος
Καταρχήν να προσέχεις τι γράφω, πριν αρχίσεις να κατηγορείς, εντάξει??? Δεν γράφω πως είναι θετικό που κάνει εμετό, γράφω πως εκεί που έκανε κάθε 2 ώρες, τώρα μειώθηκε!!! Και κατά δεύτερον, δεν είπα εγώ πως είναι κανένας γιατρός, αλλά από ότι είδα εδωπέρα, μπορεί κάποιος να ρωτήσει για προβλήματα υγείας της γάτας του, σωστά??? Να μην είσαι κακεντρεχής άλλη φορά!!!
Nelliel
Περιβόητο μέλος
1. Δεν δινουμε φαρμακο χωρις να εχει δει την γατα κτηνιατρος γιατι μπορουμε να προκαλεσουμε μεγαλυτερο κακο παρα καλο.
2. Δεν συμβουλευομαστε φιλους, γνωστους και θειες και δεν τους ακουμε οση εμπειρια και αν εχουν γιατι πολυ απλα δεν ειναι ειδικοι.
3. Παμε την γατα στον κτηνιατρο.
Ο μονος αρμοδιος να εξετασει και να θεραπευσει την γατα σου ειναι ο κτηνιατρος. Εσυ οταν αρρωσταινεις πας στην κυρα μαμη;
hanna1
Νεοφερμένο μέλος
Nelliel έχεις δίκιο, αλλά ήτανε Παρασκευή βράδυ και όπως καταλαβαίνεις ήταν άμεση ανάγκη να κάνω κάτι εκείνη την ώρα... Στην αρχή υπέθεσα πως ίσως είναι κρυωμένη ή τέλοσπάντων δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά εξακολουθεί να μην αγγίζει ούτε νερό, ούτε φαγητό! Θα την πάω σήμερα κιόλας στην κτηνίατρό μου.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Το μικρο μας το γατακι εινα 2 μηνων και νειωθω οτι δεν ειναι καλά...την εχουμε πολυ λιγες μέρες για να ξερω τις συνηθειες της ,αλλα το ενστικτο μου μου λεει οτι κατι εχει. Δεν γνωρίζω καθολου απο γατες για αυτο θα ηθελα και την γνωμη σας ,αν και αυριο πρωι πρωι θα την παω στον κτηνιατρο. Η Κλόη δεν μου ετρωγε την ξηρά τροφη (sanabele νομιζω!) μην ξερωντας τι να κανω διαβάζοντας εδω μεσα, την ανακατεψα με τροφή κονσερβας και μπορω να πω εφαγε λιγο αλλα ανορεκτα και νερο επινε λιγο αλλα ελεγα ενταξει που θα παει σιγα σιγα θα τα καταφερω να φαει. Σημερα ενω παίξαμε το πρωι απο τις 10 ωρα το πρωι και μετα ειναι συνεχεια ξαπλα και κοιμαται προσπαθω να την ξυπνησω και να την ζωηρεψω αλλα τα καταφερνω με το ζορι. Περπαταει και τρεχει κανονικα αλλα οχι με την ενταση που την χαρακτηριζε τις προηγουμενες μερες (σαν να μου κανει το χατιρι) με το που την αφηνω παει και κοιμαται. Ολη μερα δεν ειχε φαει πολυ ισως και καθολου ..αγχωθηκα και τις εδωσα λιγο κοτοπουλακι φουρνου που ειχα κανει. Το εφαγε και γουργουριζε αλλα οχι πολυ 7-8 κοματακια (μπορει και να την εφτασε) μετα πλενοταν και μετα παλι υπνο !! Περιμενα το βραδυ να κανουμε παιχνιδακια αλλα αυτη παλι κοιμαται και οσο και αν την ενοχλω εκεινη αλλαζει θεση! Την χαιδευω και γουργουριζει και στον υπνο της κουναει τα ποδαρακια της (βλεπουν ονειρα οι γάτες) ? ή εχει κατι? το κανει για λιγο. αα και φτερνιστηκε μια φορα.. Στεναχωριεμαι πολυ δεν θελω να μου παθει κατι ,μας εδωσε τοση χαρα. Κανει μια φορα κακακια και 4-5 τσισακια. Να της κανω αυριο βραστο κοτοπουλο αφου το τρωει μηπως παρει τα επανω της?
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Περαστικά στη γλυκούλα Κλόη

tammy
Νεοφερμένο μέλος
. Και ναι... Οι γάτες βλέπουν όνειρα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το ίδιο με την alkyone θα σου έλεγα κι εγώ. Αύριο στον κτηνίατρο για να είσαι σίγουρη.
Πάντως αυτό με το φτέρνισμα και τον αρκετό ύπνο, με ανησυχεί κάπως. ΄Ισως έχει αρπάξει καμμιά ιωσούλα και με την κατάλληλη αγωγή γίνει και πάλι περδίκι.
Για το φαγητό της τώρα, καλύτερα θα έλεγα να μείνεις στην γατοτροφή, το σκέτο κοτοπουλάκι δεν έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός της και είναι μικρούλα και πάνω στην ανάπτυξη. Αύριο που θα πάτε στον γιατρό, συζήτησε μαζί του το θέμα της διατροφής της.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 38 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Zoro-mpoy
- tammy
- AntzelaRu
- fockos
- nasstazia
- 3lbereth
- garfeild '15
- Nikos90
- Thanos-Jasmin
- Tina2017
- Nicole1987
- Tsakoulinaki
- Claire Rentfield
- Ρούλης και Μπία
- alkinoow123
- pepper
- Τσοςμή
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- AnnieGr
- roccohooshie
- mpirarxos
- ΛΟΥΙΖΑ1
- Bindi
- aluka
- Libertus
- hanna1
- aba
- paulina85
- dorothea_v
- kat-cats
- Johnn
- σπιλ
- kelly425
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool