Τι μπορούμε να κάνουμε με τις αδέσποτες γάτες το Πάσχα;

ρενακι 13

Πολύ δραστήριο μέλος

Η ρένα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτμος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1.842 μηνύματα.
ναι ξερω οτι ακουγεται περιεργο,αλλα σ εμενα πρωτη μου φορα συμβαινει να εχω τοσες πολλες γατουλες,τετοιες μερες.
οταν ζουσε ο πατσινο,δλδ περσυ.τετοιες μερες δεν τον αφηνα καθολου να βγει,φοβομουν πολυ και φοβονταν κι εκεινος.
τι θελω να πω?θελω να πω πως στα νησια εχουν ορισμενες χαζες συνηθειες το πασχα και γενικα τη μεγαλη βδομαδα,να ριχνουν κροτιδες,δυναμιτες,και αυτοσχεδιους μηχανισμους που ειναι επικινδυνα για τα ζωακια που γυριζουν εξω.
ολα τα κ..λοπαιδα εχουν παρει κι απο ενα πιστολι με την αδεια του μπαμπα τους φυσικα και ριχνουν οπου βρουν,πολλες φορες εχουν και τα ιδια τα παιδια ατυχηματα,οπως κομενα δαχτυλα,και βγαλμενα ματια.
οσων αφορα ομως τα ζωα,κανεις δε νοιαζεται,αν σκοτωθουν η αν τρομαξουν με το θορυβο,και τα πατησει αμαξι,εχει γινει κι αυτο.τα δε σκυλια ολη μερα κλαινε και τρελαινονται,αγριευουν και κυνηγανε κι αυτα τις γατες τετοιες μερες,τα πουλια πετανε σαν τρελα τα καημενα γιατι τα βαζουν κι αυτα στο σημαδι.
ακουω προτασεις και ιδεες,πως μπορω να προστατευσω τ αδεσποτα της αυλης,για τα 4 δικα μου και την τουιτυ,δεν τιθεται θεμα θα ειναι μεσα για πολλες μερες,μεχρι να ξεθυμανουν τα βαρελοτα.απο μεγαλη παρασκευη συνηθως ξεκινανε με τον επιταφειο και τελειωνουν τη δευτερα του πασχα αργα τη νυχτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρενάκι μου πολύ δύσκολο το θέμα που έθεσες. Δυστυχώς όποιο δεν μπορείς να έχεις μέσα είναι ένα εν δυνάμει θύμα των βάρβαρων εθίμων-συνηθειών του Πάχα.
Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι να τους έχεις αρκετό και θελκτικό (τύπου κονσέρβα) φαγάκι στην αυλή σου ώστε όσο γίνεται να μην προσπαθήσουν να απομακρυνθούν αυτές τις μέρες. Και όσο γίνεται να έχεις τον νου σου για παιδιά, που περνάνε εκεί από την γειτονιά σου, σε περίπτωση που πάνε να πειράξουν κανένα μέσα στην αυλή,να το προλάβεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιστεύω ότι τα γατάκια που έχεις μαζέψει στην αυλή σου δεν θα κινδυνέψουν Ρένα μου.. δεν θέλω να σκέφτομαι για πολλά άλλα γατάκια που ζουν σε Ελληνικό έδαφος τι μπορεί να γίνει.. :no:
Όμως τα γατάκια της αυλής σου, φροντισμένα, στειρωμένα και με την αίσθηση ότι "ανήκουν" κάπου πλέον, δεν έχουν λόγο να απομακρυνθούν πολύ, να περιπλανηθούν και να πλησιάσουν στα μέρη όπου υπάρχει εκκωφαντικός θόρυβος από κροτίδες.

σκεφτομαι να τα κλεισω ολα στην αποθηκουλα τουλαχιστον πριν την ανασταση το βραδυ μεχρι το ξημερωμα,τα δικα μου θα τα εχω σπιτι,και τ αλλα 4 στο αποθηκακι.οσα δεν ειναι στειρωμενα που ερχονται και τρωνε,θα τους βαλω μπολικες κροκετες και θα εχω και το νου μου.τη κυριακη το μεσημερι θα ειναι τα σκουρα που θελει ο νικος να παμε να φαμε εξω,αν μπορεσω θα ξανακανω το ιδιο,αποθηκακι δλδ,στην αυλη μου δεν μου πετανε τιποτα μεσα,με φοβουνται τα πιτσιρικια γιατι τα μαλωνω,γενικα φοβαμαι τα βαρελοτα και για τα παιδια μου,γινονται πολλα ατυχηματα καθε χρονο,και στην εκκλησια ακομα στο προαυλιο,δε ξερεις που να πας να κρυφτεις,λες κι εχουμε πολεμο.θυμαμαι τον πατσινακο τον καημενο τετοιες μερες δεν εβγαινε,δεν πλησιαζε ουτε το παραθυρο.ευτυχως που δε ζω στην καλυμνο παντως εκει εχουν βομβες κανονικες κι αλλες τετοιες βλακειες.στο μονο μερος που απαγορευονται οι κροτιδες και οι βομβες ειναι το σπηλαιο της αποκαλυψης και το μοναστηρι,εκει ειναι μαγικα παιδια,λες κι εισαι διπλα στο θεο,ουτε μικροφωνα,μονο φωνες που ψαλλουν.
ευχομαι καλη ανασταση σε ολους και χωρις ατυχηματα,ειναι αδικο καθε χρονο να γινονται τοσα δυστυχηματα.
ΥΓ.ευχομαι ο γιος μου οταν μεγαλωσει να μην μου ζηταει τετοιες μ@λ@κιες γιατι θα του κοψω τα ποδια χαχαχαχαααχα!!!!!τον εχω τρομοκρατησει με τους δυναμιτες καλα δε κανω?καλλυτερα χεστης και ζωντανος,αυτο σκεφτομαι.

Ρένα μου αυτό να κάνεις! Να τα κλείσεις στην αποθήκη :)
Ο γιος σου όταν μεγαλώσει θα ναι ένα λεβεντόπαιδο και θα τον χαίρεσαι.. από τέτοια στάδια δεν θα περάσει, να μου το θυμηθείς.

Κι εμείς εδώ έχουμε θέμα κάθε πρωτοχρονιά και Πάσχα (ειδικά το Μεγάλο Σάββατο) με πυροτεχνήματα, κροτίδες και λοιπά και τα αδεσποτάκια της αυλής που ταϊζουμε τρομοκρατούνται.:/:

Στην αυλή μας έχουμε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους. Κουτιά, μπαούλα και ένα κιβώτιο, το οποίο το έχουμε φτιάξει σαν ντουλάπα. Συνήθως το χειμώνα που κάνει κρύο μπαίνουν μέσα σε αυτά τα αδέσποτα γατάκια και κοιμούνται. Και τώρα την Ανάσταση αν τρομάξουν μπορούν να μπούν μέσα σε κάποιο από αυτά.

Οπότε ίσως αν βάλεις μερικά κουτιά στην αυλή να μπορέσουν να μπουν σε αυτά και να προφυλαχτούν αν τρομάξουν; :/:

χρονια πολλα σε ολους!!!!!!ολα τα ζωακια της αυλης ειναι καλα,τα εκλεισα στην αποθηκη χεχε!!!!!!!τωρα μολις τα ξαναβγαλα,εφαγαν και κατσικακι,ολα καλα για ολους λοιπον εκτος βεβαια απ το κατσικακι που ευτυχως δεν το γνωριζα προσωπικα.
πλακα-πλακα αν επρεπε να σκοτωσω την τροφη μου,θα ημουν φυτοφαγος!!!!!
το εχω σκεφτει στο μελλον παντως οταν μεγαλωσουν τα παιδια.
φιλια σε ολους!!!!!!

Χρονια πολλα Ρενα μου!:D Χαιρομαι πολυ για τα μικρα σου!

Χρονια πολλα Ρενα μου!:D Χαιρομαι πολυ για τα μικρα σου!
χρονια πολλα εφη,και του χρονου με υγεια!!!!!!!!!!!!

Τι μπορούμε να κάνουμε με τις αδέσποτες γάτες το Πάσχα;
Ότι κάναμε και τα Χριστούγεννα, τίποτα απολύτως.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back