απο χειρουργιο οπου εκανε μπολικα ραμματα στο ματι και στειρωθηκε
το προβλημα ειναι οτι πρεπει να κατσει μεσα τουλαχιστον 2 ημερες για το ματι
γιατι ειναι φρεσκοχειρουργημενος
τι να κανω ομως που αυτος δεν εχει συνηθησει μεσα στο σπιτι και με εχει ταραξει απο το πρωι?
του πηρα κι αμμο αλλα αυτος δεν καθετε με τιποτα μεσα συνεχεια νιαουριζει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό που πρέπει να κάνεις από την πλευρά σου είναι να του δώσεις χρόνο και ερεθίσματα μέσα στο σπίτι, όπως παιχνίδια διαφόρων ειδών (υπάρχει τεράστια ποικιλία) και αν μπορείς, ακόμα καλύτερα και ένα γατόδεντρο (εγκατάσταση με πολλά επίπεδα στην οποία μπορεί να σκαρφαλώνει). Καλή τύχη και περαστικά στο γατάκι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αστον να νιαουριζει.Αναγκαστικα...δεν γινεται αλλιως.Για το καλο του ειναι..

καλημερα!!!
λοιπον επανερχομαι στο θεμα μας
Σημερα πηγα στη δουλεια αφου με ξυπνησε απο τις 5 το πρωι
τον αφησε η γυναικα μου ολη την ημερα μονο του και με ευχαριστιση ειδα οτι τουλαχιστον
ειχε παει να κατουρησει στην αμμο.Τωρα δεν ξερω ποτε θα παει και για κακα?

παντως θελει χρονο η προσαρμογη!μεχρι τωρα εμενε μεσα οποτε γουσταρε να φαει να ριξει κανενα υπνο
και μετα δρομο...
Τωρα μετα την στειρωση δεν τον βλεπω πολυ ορεξατο
δεν ειναι ο φρου-φρου που ξεραμε...Σαν να εχει μελαγχολησει λιγακι και ουτε πολυ ορεξη για φαι εχει μαλλον εχει υποστει μεγαλο σοκ
το ματι του παει καλλλυτερα αλλα θελει δουλεια ακομη με κολλυρια και αντιβιωσεις
Ειδομεν...

brigite
Διάσημο μέλος
Του ηρθανε μαζεμενα του γατουλη σου και δεν ειναι και λιγα....Η αλλαγη του περιβαλλοντος ,ειναι το πιο συνταρακτικο γι αυτον.
Αλλο να εχεις ενα απεραντο οικοπεδο στη φυση να γυρνας κι αλλο να πρεπει να ζησεις σε καποια τσιμεντενια τετραγωνικα.
Θελει το χρονο του για να συνηθισει και τη δικη σας την συμβολη,με παιχνιδια ,χαδια κλπ.για να προσαρμοστει πιο γρηγορα.

MissKit
Επιφανές μέλος
Επίσης μερικά γατάκια παίρνουν τη νάρκωση λίγο πιο βαριά από άλλα και αργούν να συνέλθουν. Σκεφτείτε πως ο δικός μου γάτος, που έξω είχε βγει λίγες φορές και με λουράκι (δηλαδή δεν υπήρξε αλλαγή περιβάλλοντος), έκανε 2 ημέρες να συνέλθει και να αρχίσει τα γνωστά τρελά του κόλπα.

Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά.
Ευχαριστουμε πολυ!

ειναι ακομα καλλυτερα μερα με την ημερα
ειμαστε στην αρχη ακομη!
Σημασια εχει να γινει καλα το ματακι του
το γλυκο μου

e-gatofilos
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδία παρακουλουθώ το θέμα σας και έχω μια απόρια δηλαδή αν ο γάτος κάνει στείρωση από μικρός δεν θα έχει μελαγχολία?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημερα.παιδία παρακουλουθώ το θέμα σας και έχω μια απόρια δηλαδή αν ο γάτος κάνει στείρωση από μικρός δεν θα έχει μελαγχολία?
Σαφεστατα και δεν θα εχει μελαγχολια.Τα ζωα ΔΕΝ καταλαβαινουν,ουτε ξερουν οτι εχουν στειρωθει.Και μεγαλος να στειρωθει..παλι δεν θα εχει επιγνωση της στειρωσης.Αν θελεις διαβασε εδω και εδω για να ενημερωθεις για καποια πραγματα.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδία παρακουλουθώ το θέμα σας και έχω μια απόρια δηλαδή αν ο γάτος κάνει στείρωση από μικρός δεν θα έχει μελαγχολία?
Σε καμία περίπτωση. Η γάτα δεν ζευγαρώνει για λόγους σωματικής ή συναισθηματικής απόλαυσης. Ζευγαρώνει από καθαρή βιολογική ανάγκη. Όταν λοιπόν στειρωθεί, απλά δε θα νιώθει πλέον τη συγκεκριμένη βιολογική ανάγκη και θα συνεχίσει τη ζωή του κάνοντας ο, τι άλλο έκανε. Η "ευτυχία" της γάτας εξαρτάται από εμάς και κατά πόσο της δίνουμε ερεθίσματα, τρόπους να παίξει καινα αθληθεί, και φυσικά την αγάπη και την προσοχή μας, όταν τη χρειάζεται.
brigite
Διάσημο μέλος
Ειναι καλυτερα το ματακι του γατουλη σου;

Γραψε μας νεα του....προσαρμοστηκε στο περιβαλλον του σπιτιου;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
περαστικά εύχομαι και απλά χρειάζεται υπομονή..θα συνηθήσει αργά η γρήγορα!

Πάντως το ότι πολλοί γάτοι βρίσκουν ενναλλακτικές ζευγαρώματος όταν θέλουν να κάνουν σεξ αλλά δεν βρίσκουν θηλυκιά γάτα, δείχνει ότι το κάνουν για απόλαυση και όχι για να αποκτήσουν απογόνους απαραίτητα. Άλλωστε είναι ορμονικό θέμα όπως και με τους ανθρώπους.
Το έξω έχει κινδύνους.. για όλους γάτες, ανθρώπους ίσως αν ο γάτος είχε μάθει να είναι ελεύθερος έπρεπε να τον αφήσεις να συνεχίσει έτσι χωρίς να τον στειρώσεις. Οι γάτοι έτσι κάνουν μαλώνουν για τις γάτες δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό.Πάντως τώρα που είναι στειρωμένος ίσως μπορεί να βγαίνει έξω δεν θα μαλώνει πια (να περάσει λίγος καιρός ίσως)! Αλλιώς ίσως να χρειαστεί να του φέρεις παρέα να μην μιζεριάζει μέσα.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως το ότι πολλοί γάτοι βρίσκουν ενναλλακτικές ζευγαρώματος όταν θέλουν να κάνουν σεξ αλλά δεν βρίσκουν θηλυκιά γάτα, δείχνει ότι το κάνουν για απόλαυση και όχι για να αποκτήσουν απογόνους απαραίτητα. Άλλωστε είναι ορμονικό θέμα όπως και με τους ανθρώπους.
Αυτό με τις εναλλακτικές ζευγαρώματος (???ή μήπως καλύτερα να μην ξέρουμε
) πρώτη φορά το ακούω. Όσο για τους ανθρώπους, μη συγκρίνουμε τώρα τη σεξουαλική ζωή του ανθρώπου (που έχει τεράστιες συναισθηματικές, κοινωνικές, πολιτισμικές κ.λπ. κ.λπ. προεκτάσεις) με το ζευγάρωμα της γάτας.
Όσο για το αν θα "μιζεριάζει" ο γάτος μέσα ή όχι, πολλά μέλη εδώ πιστεύω μπορούν να σου πουν ότι οι γάτες τους ουδόλως "μιζεριάζουν" εντός σπιτιού.
marina289
Περιβόητο μέλος
Oι ¨εναλλακτικές¨ ζευγαρώματος δεν γίνονται απαραίτητα όταν δεν υπάρχει θηλυκιά γάτα,Πάντως το ότι πολλοί γάτοι βρίσκουν ενναλλακτικές ζευγαρώματος όταν θέλουν να κάνουν σεξ αλλά δεν βρίσκουν θηλυκιά γάτα, δείχνει ότι το κάνουν για απόλαυση και όχι για να αποκτήσουν απογόνους απαραίτητα. Άλλωστε είναι ορμονικό θέμα όπως και με τους ανθρώπους.
Το έξω έχει κινδύνους.. για όλους γάτες, ανθρώπους ίσως αν ο γάτος είχε μάθει να είναι ελεύθερος έπρεπε να τον αφήσεις να συνεχίσει έτσι χωρίς να τον στειρώσεις. Οι γάτοι έτσι κάνουν μαλώνουν για τις γάτες δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό.Πάντως τώρα που είναι στειρωμένος ίσως μπορεί να βγαίνει έξω δεν θα μαλώνει πια (να περάσει λίγος καιρός ίσως)! Αλλιώς ίσως να χρειαστεί να του φέρεις παρέα να μην μιζεριάζει μέσα.
αλλά όταν γίνονται, γίνονται ως επί το πλείστον από μεγαλύτερους αρσενικούς γάτους σε μικρότερους τους, οχι για σαρκική απόλαυση -άσχετα αν αυτή έρχεται ίσως σαν αποτέλεσμα-, αλλά σαν προσπάθεια επιβολής, κυριαρχίας, και επίδειξης δύναμης...
Γενικότερα , δεν υπάρχουν πολλοί παραλληλισμοί με τον τρόπο που ζευγαρώνουν οι άνθρωποι...
Όπως και η ελευθερία στους γάτους , δεν είναι το ίδιο ιδεατή και δελεαστική με την ανθρώπινη...Δυστυχώς! Η ζωή στο δρόμο εγκυμονεί κινδύνους, και είναι catα κανόνα δύσκολη και σύντομη...Η στείρωση, είτε στα δεσποζόμενα , είτε στα αδέσποτα λειτουργεί ευεργετιcat...

"Εναλλακτικές λύσεις" εννοώ τα μαξιλάρια, μπλούζες και τέτοια. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αλλά υπαρκτός είναι και για μας. Σίγουρα βέβαια δεν είναι πρόβλημα των γατών τα δικά μας αυτοκίνητα αλλά σε μέρος με αρκετή εξοχή δεν το βρίσκω κακό να κόβουν βόλτες. Εγώ προσωπικά πάντως αδέσποτη γάτα μόνο και μόνο για την πιθανότητα να πάθει κάτι δεν θα στείρωνα. Εντός σπιτιού άλλο θέμα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η αδελφη μου μενει στην Παρο...εκτος χωριου,σε ενα βουνο με ελαχιστα σπιτια.Να φανταστητε οτι πας εκει απο χωματοδρομο.Εκει που μενει,ειναι το δικο τους σπιτι,και παρακατω αλλο ενα.Εχει 3-4 γατες,στειρωμενες.Τις εχει εξω...με το φαγακι τους,την ιατρικη τους περιθαλψη...ολα μια χαρα.Λες πως ειναι ο παραδεισος για αυτες..διοτι ουτε αμαξια εχει...ουτε τιποτα.Και ομως..εχασε 2 γατες.Η μια δεν βρεθηκε ποτε,και η αλλη...πεθανε φριχτα,δηλητηριασμενη.Απο τι...δεν ξερουμε...για να βαλει φολα ο γειτονας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ..διοτι ειναι πολυ καλοι..και θελουν γατες.Μπορει ομως να ειχαν βαλει ποντικοφαρμακο..ειναι πολυ συνηθισμενο στην επαρχια..και συνηθως το κανουν με λαθος τροπο.Σημασια εχει οτι ακομα και σε μερη που ειναι απομακρυσμενα..παντα υπαρχει ο κινδυνος ,οταν δεν υπαρχει περιφραξη ...διοτι η γατα και στειρωμενη να ειναι...τη βολτα της θα την κανει..

marina289
Περιβόητο μέλος
δεν ξέρω! Σκύλο όταν είχα , είχα δει πολλάκις να catαφεύγει σε ¨εναλλακτικές¨- σκουπόξυλα, μαξιλάρια, πόδια κτλ... Και συνήθως σε σκύλους τα έχω δει τα .. εναλλακτικά...
Οι γάτοι δεν ξέρω , catαφεύγουν και εκείνοι σε τέτοια;;;; Δεν το έχω δει ποτέ ! Μήπως δεν το κάνουν οι γάτοι;;; Τα δικά μου δεν ήταν του ...alternative αυτού του τύπου..

Aς μας διαφωτίσει κάποιος που ξέρει!

ο Γατουλης μου ειναι μια χαρα!
το ματι του με τα κολλυρια και της αντιβιωσεις
εχει σχεδον αποκατασταθει..Παει πολυ καλα!!
Το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι οτι δεν καθεται με τιποτα
μεσα στο σπιτι.Βλεπετε ο γατουλης κοντευει τα 3 και εχει συνηθησει το
μεσα-εξω οποτε με κοινη αποφαση αποφασισαμε να μην του στερουμε την
χαρα του εξω ειναι ανεφικτο.Το μεγαλυτερο προβλημα που εχει δημιουργηθει
ειναι οτι δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι αν τρωει εξω καθολου
παντως οποτε ερχεται και ερχεται πολυ συχνα του βαζω μονο ξηρα τροφη για στειρωμενες γατες.
Μου φαινεται οτι του εχει ανοιξει και λιγο η ορεξη?
Παντως με την στειρωση διαβασα τι γραφετε,εγω δεν εχω πολυ εμπειρια,αλλα δεν βλεπω να εχει
αλλαξει κατι τραγικα
τις τσαρκες του τις κανει!
με κατι γατια που ειναι στον κηπο συνεχιζει τα παιχνιδια
παντως λιγο εχει ηρεμησει και απεναντι μας και λιγο παραπανω θελει το σπιτι
μου φαινεται.
MissKit
Επιφανές μέλος
Υπέροχα!

Αν δεν κινδυνεύει από φόλες, αυτοκίνητα ή οτιδήποτε παρόμοιο δεν είναι κακό να βγαίνει κι έξω. Η γατούλα που έχουμε στην Κέρκυρα στο πατρικό μου σπίτι, ζει μέσα-έξω και είναι μια χαρά. Κοντεύει τα πέντε της χρόνια και ουδέποτε είχαμε πρόβλημα, οπότε μην ανησυχείτε.
Έχουμε πει και λέμε συνέχεια πως δεν αλλάζει ο χαρακτήρας της γάτας με τη στείρωση κι εσείς είστε άλλη μια επαλήθευση αυτού του κανόνα. Μια χαρά θα είναι ο γατούλης, καλύτερα κι από πριν, γιατί δε θα κινδυνεύει πια από καβγάδες. Όσο για το ότι θέλει το σπίτι, αυτό θα γίνει πιο έντονο ακόμη, καθώς δε θα ψάχνει γάτα να ζευγαρώσει, οπότε θα βρίσκεται όλη την ημέρα κοντά σας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool