Τι να κάνω με τον Χιόνη;

Καλημέρα! Κατέβηκα πρωί-πρωί πριν φύγω για το γραφείο να δω τι κάνει ο μικρός.Με υποδέχτηκε αγριεμένος στην πόρτα.Μπεδευόταν στα πόδια μου προσπαθόντας να βγει έξω αλλά ευτυχώς τον πρόλαβα. Δεν είχε πειράξει το φαγητό του από χθες το απόγευμα και το δωμάτιο ήταν ανάστα ο κύριος! Μου τρίφτηκε μια δυο φορές και μετα πήγαινε στην πόρτα και με κοίταγε με νόημα. Αφού είδε κι αποείδε, πήγε στο παράθυρο κι έκανε το ίδιο νιαουρίζοντας παραπονιάρικα. Επειδή από γατιά δεν σκαμπάζω γρι και μάλλιστα από αρσενικά γατιά, να υποθέσω ότι με βαρέθηκε και θέλει να φύγει, ή ότι είναι η εποχή του να ζευγαρώσει?
Βοήθεια!!!:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαλον αισθανεται μονος γι αυτο θελει να βγη αν ειναι κλεισμενος ολη τη μερα θελει και το εξω του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μπορώ να τον αφήσω να βγει έξω! Ο καιρός είναι χάλια και ο γιατρός μου είπε να μην τον αφήνω έξω για να μην ξανακυλήσει με το αναπνευστικό. Άσε που θα τρέμω μην τυχόν δεν ξαναγυρίσει ή τον πατήσει κανένα αυτοκίνητο! Για να γλυτώσει από αυτή τη μοίρα τον πήρα από τον δρόμο. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα που θα φύγω το 2ημερο εκτός Αθήνας για την κηδεία που έχω νά πάω. Φοβάμαι ότι αν κατεβαίνει η μαμα μου να τον ταίζει θα της φύγει. Αν του βάλω από σήμερα πολύ φαγητό, θα κρατήσει μέχρι Δευτέρα πρωί?:hmm: :hmm: :hmm:

Α! Να μην ξεχάσω έβαλα επιτέλους και την αγγελία για τον Χιονη: https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=22913

Είναι για το καλό του. Άστον να διαμαρτύρεται.
Όσον αφορά το φαγητό, η ξηρά τροφή διατηρείται άνετα 2 ημέρες (και παραπάνω).

Είναι κρίμα να το έχεις κλεισμένο το ζώο μέσα σ' ένα δωμάτιο, σα φυλακισμένος που εκτοίει την ποινή του είναι:confused: Τα γατιά θέλουν άπλα, εξωτερικούς χώρους και παρέα - αλλιώς γίνονται δυστυχισμένα. Νομίζω ότι πρέπει να τον αφήσεις να βγει έξω και άστον να τα βγάλει πέρα μόνος του. Θα τα καταφέρει καλύτερα απ' ότι εμείς, πάντως, είναι εφτάψυχος. Φρόντιζέ τον όπως κάνεις τώρα και έχε την πόρτα σου ανοιχτή όποτε θέλει να ξαναβρεί το κρεβάτι του και τα παιχνίδια του, αλλά μην τον κρατάς κλεισμένο. Η γάτα μένει πάντα αλητάκι και ανεξάρτητη ακόμα κι αν ζει σε παλάτι.

Αν είναι όντως εφταψυχες οι γάτες, τότε ο Χιόνης έχει χάσει τη μία. Τον έσωσα ήδη μια φορά από το θάνατο, όταν το βρήκα μισοπεθαμένο. Δεκατρεις μέρες στον κτηνίατρο με καθημερινή παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή χρειαστηκαν. Δε νομίζω ότι δεν ξερει ο γιατρός που μου είπε να τον κρατάω μέσα. Σίγουρα κάτι παραπάνω γνωρίζει. Το ότι θέλει συντροφιά το καταλαβαίνω, γι'αυτό και έχω βάλει αγγελία για να του βρω σπίτι. Αν τον βγάλω όμως έξω, θα είναι σαν να πηγαίνω 3 βδομάδες πίσω, και να τον παρατάω στη μοίρα του. :/:
Τότε πάνε τσάμπα και η φροντίδα που του πρόσφερα και τα χρήματα που χάλασα για θεραπεία, εμβόλια κλπ. Όχι ότι μένδιαφέρουν τα χρήματα δηλαδή, αρκεί που έγινε καλά...

Έτσι όμως αποδέχεσαι ότι μπορεί να πεθάνει από αυτοκίνητο, φόλα κλπ. Εγώ προτιμώ να τα έχω μέσα στο σπίτι και να ξέρω ότι είναι ασφαλείς.

Η γάτα μένει πάντα αλητάκι και ανεξάρτητη ακόμα κι αν ζει σε παλάτι.
Αυτα ειναι μυθος!
Οι γατες που εχουν μαθει σε διαμερισμα, εξω ειναι χαμενες. Και οι αδεσποτες ομως οταν ζουν σε περιοχες με αυτοκινητα κινδυνευουν ανα πασα στιγμη.

Έτσι όμως αποδέχεσαι ότι μπορεί να πεθάνει από αυτοκίνητο, φόλα κλπ. Εγώ προτιμώ να τα έχω μέσα στο σπίτι και να ξέρω ότι είναι ασφαλείς.

Συμφωνώ ,απόλυτα. Διαφορετικά γιατί να τα πέρνουμε από το δρόμο για να τα ξαναφήσουμε στη μοίρα τους μετά?

δεν εχει νοημα να τον ξαναφησει εξω μετα απο οσα εκανε για να ειναι εκεινος σημερα ζωντανος.και συμφωνω με την Ισμηνη,την Τσικι απο το δρομο τη μαζεψε.παρ'ολα αυτα,αν τωρα παω να τη βγαλω απο την πορτα του σπιτιου παθαινει υστερια και μολις βγαινουμε στο δρομο και ακουει τους θορυβους και τ'αυτοκινητα ειναι σα χαμενη,γατζωνεται πανω μου και μπαινει κατω απο το μπουφαν μου για να μη βλεπει.

Παντως, πραγματικά πιστεύω ότι δεν φταίει το ότι είναι μόνος του, που τον έχει πιάσει μανία να βγει έξω. Ήταν 13 ημέρες κλεισμένος σ'ένα κλουβί στο γιατρό και άλλες 12 στο δωματιο που τον έχω αδιαμαρτήρητα. Μάλλον φταίει το ότι θέλει γυναίκα τα χρυσούλι μου γι'αυτό έχει ξεσηκωθεί. Μπορεί να μην είχα ποτέ πριν γάτα, αλλά νομίζω ότι μπορώ να αναγνωρίσω τα συμπτώματα.:lol: :lol: :lol:

Παντως κι εγώ τα δικά μου όταν ήμουν στο ισόγειο δεν τα αφηνα εξω για ευνόητους λόγους. Και τα εκλεινα εκτός κουζίνας όποτε έφευγα ωστε μπαίνοντας στο σπίτι εμείς ή τα παιδιά να μην τρέξουν να βγουν και εχουμε δραματα. Το ειχα επιβάλει αυτό σαν νόμο! Ανοιγα το παραθυρο με κλειστα τα παραθυρόφυλλα όμως και χαζευαν από εκεί (ή το αντιστροφο δηλ κλειστο παραθυρο, ανοιχτα παραθυρόφυλλα) Και σε κανεναν δεν επετρεπα να ανοιξει και τα 2 ταυτόχρονα Αλλά τα δικά μου ήταν στειρωμένα και δεν παραπονιόντουσαν. Τωρα βγαινουν στο μπαλκόνι και χαζευουν οπότε όλα καλά

Ο μικρός έχει ακόμα νεύρα :mad: και θέλει να βγει έξω. Θα κανω υπομονή κάποια στιγμή θα του περάσει. Ελπίζω δηλαδή...
Ρώτησα το γιατρό όπως μου είχε πει η Yasmin αν του έχει βάλει αμπούλα για τα παράσιτα και είπε όχι γιατί του φόραγα το ειδικό λουράκι αλλα αν θέλω να βάλω μια αμπούλα STRONGHOLD της PFIZER 45mg (selamectin). Του την έβαλα, οπότε τώρα είμαστε καλυμμένοι κι από αυτό το θέμα.:)
Υ.Γ. Λέτε η φαγούρα που έχω να μην είναι αλλεργία αλλά να με κόλλησε ψίλους? Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω....:blink: :blink: :blink:

To καλο με τους ψιλους στις γατες ειναι οτι σνομπαρουν τους ανθρωπους Δεν πανε :)

:up: :up: :up:

Καλο θα ηταν να παρεις μια ξεκαθαρη αποφαση για τον χιονη γιατι εχεισ γεμισει ενοχες και ανχος και πιθανον το αισθανεται.

Δες αν θελεις να τον κρατησεις.

Εαν παλι οχι ( δικαιωμα σου ειναι στο κατω κατω εστω κι αν τον συμπαθεις) δεξου οτι τον προστατευεις εχοντας τον μεσα και οτι μεχρι στιγμης κανεις οτι καλυτερο μπορεις μεχρι να υιοθετηθει.

Εντατικοποιησε τις αφισες και αγγελιες για να τον δωσεις και αστον να νιαουριζει και μονο του αυτα ειναι πιθανον ναζακια που σου κανει τα κανουν ολα τα γατακια στην αρχη και μετα προσαρμοζονται.

Αν ειναι πανω απο 6 μηνων σκεψου την στειρωση για να μην υποφερει εαν ειναι μικροτερος ειναι απλα καπριτσια γιατι αισθανεται μονος.

Ουτως η αλλως ομως θα πρεπει να συνιθισει οτι θα μενει και μονος καποιες ωρες η δυο τρεις μερες στισ διακοπεσ παντα οι πρωτες φορες ειναι δυσκολες αλλα μετα θα συνιθισει και οποιοσ τον παρει θα χει ενα καλομαθημενο γατακι . Δινε του προσοχη τις ωρες που μπορεις και οταν λειπεισ διαλεχε ενα συγκεκριμενο παιχνιδακι μικρο και πετα του το πριν φυγεις και κυριως σταματα να ανχωνεσαι κ να εχεις ενοχες γιατι θα τισ καταλαβαινει και θα φερεται ανυσηχα:)

Καλο θα ηταν να παρεις μια ξεκαθαρη αποφαση για τον χιονη γιατι εχεισ γεμισει ενοχες και ανχος και πιθανον το αισθανεται.

Δες αν θελεις να τον κρατησεις.

Εαν παλι οχι ( δικαιωμα σου ειναι στο κατω κατω εστω κι αν τον συμπαθεις) δεξου οτι τον προστατευεις εχοντας τον μεσα και οτι μεχρι στιγμης κανεις οτι καλυτερο μπορεις μεχρι να υιοθετηθει.

Εντατικοποιησε τις αφισες και αγγελιες για να τον δωσεις και αστον να νιαουριζει και μονο του αυτα ειναι πιθανον ναζακια που σου κανει τα κανουν ολα τα γατακια στην αρχη και μετα προσαρμοζονται.

Αν ειναι πανω απο 6 μηνων σκεψου την στειρωση για να μην υποφερει εαν ειναι μικροτερος ειναι απλα καπριτσια γιατι αισθανεται μονος.

Ουτως η αλλως ομως θα πρεπει να συνιθισει οτι θα μενει και μονος καποιες ωρες η δυο τρεις μερες στισ διακοπεσ παντα οι πρωτες φορες ειναι δυσκολες αλλα μετα θα συνιθισει και οποιοσ τον παρει θα χει ενα καλομαθημενο γατακι . Δινε του προσοχη τις ωρες που μπορεις και οταν λειπεισ διαλεχε ενα συγκεκριμενο παιχνιδακι μικρο και πετα του το πριν φυγεις και κυριως σταματα να ανχωνεσαι κ να εχεις ενοχες γιατι θα τισ καταλαβαινει και θα φερεται ανυσηχα:)

Από που ν'αρχίσω? Ουφ! Έχεις δίκιο ότι νιώθω τύψεις, αλλά ειλικρινά δε μπορώ να συμβιβαστώ με τις τρίχες και με τη φαγούρα! Τον έχω αγαπήσει όμως και δεν θα τον δώσω αν δε βρω το κατάλληλο σπίτι.
Έβαλα αγγελίες σήμερα και στο ΕΨΙΛΟΝ και στο Interpet.
Πραγματικά πιστεύω ότι δεν είναι ναζάκια. Όταν ακούει γάτες στον κήπο ή στη στέγη κάνει σαν τρελλός! Σήμερα είχε κολλήσει τη μουσούδα του στη χαραμάδα της πόρτας και δεν ξεκόλαγε ούτε για φαγητό. Τρόμαξα να τον ξεγελάσω για να βγω έξω. Είναι 10-12 μηνών και ο γιατρός είπε ότι πρέπει να κάνει στείρωση. Σε 10-15 μέρες θα τον πάω εκτός αν τον έχω δώσει εν τω μεταξύ.
Είναι κατά τ'αλλα ενα πολύ ήσυχο και καλομαθημένο γατούλι. Όσο για παιχνίδια του αφήνω άπειρα αλλα δεν δίνει και ιδιαιτερη σημασία

Ετσι μπραβο!

Στειρωσε τον να βρει την ησυχια του γιατι ο νεος ιδιοκτητης δεν ξερουμε τι θα μπορει να του προσφερει και χωρις ενοχες φροντισε τον μεχρι να τον δωσεις.
Αλλωστε αν τον συμπαθεις μπορεις παντοτε να γινεις η γατοθεια του να τον επισκεπτεσαι να ελενχεις πως του φερονται και να του πηγαινεις λιχουδιες και παιχνιδακια.

Για ολα υπαρχει λυση μη στεναχωριεται και η καρδια ενος γατιου χωραει πολους ανθρωπους μεσα :D

Καλη σας τυχη και στα δυο σας

Είσαι πολύ καλή! Προσπαθώ να ακολουθώ τις συμβουλές όλων σας. Μ' έχετε βοηθήσει πολύ:up:

Φεύγω σε λίγο για την κηδεία της θείας στην Ηγουμενίτσα. Μου υποσχέθηκε η αδελφή μου ότι θα τον ταίζει και θα τον καθαρίζει μέχρι να γυρίσω. Φοβάμαι ότι αν τον αναλάβει η μητέρα μου, θα της το σκάσει και θα έχουμε δράματα...:/:
Θα τα ξαναπούμε Δευτέρα που γυρίζω. Ελπίζω μέχρι τότε να έχω και κάποια απάντηση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back