Τι να κάνω με τον Χιόνη;

Σημερα ο Χιονης κλαψουριζε συνέχεια πότε στο παράθυρο, πότε μπροστά στην πόρτα. Αναρωτιέμαι μηπως τελικά τον βασανίζω που τον εχω κλεισμένο μέσα... Ο Κώστας μου είπε να του βάλουμε το λουράκι του σκύλου μπου μπαίνει κάτω από τα μπροστινα ποδια και γύρο από το στερνο και να τον βγάλει βολτα. Να το δω κι αυτο!!!:lol:
Πάντως να τον αφήσω έξω χειμώνα καιρό και χωρίς να του έχω κάνει τη 2η δόση εμβολίων δεν το διακινδυνευω. Τι λέτε? Μήπως να δοκιμάσω να τον αφήσω έξω? Κι αν το σκάσει και δεν ξαναγυρίσει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μη τυχον και δοκιμασεις θα φυγει ( τοση δουλεια τζαμπα κριμα) με σαμαρακι ναι βγαλτε τον ( αλλωστε ποιος ξερει μπορει να τον παρεις για σκυλο και να μην σε μελει και για τις τριχες :D )απλα παρεα θελει ειναι φυσικο γιατι δεν δοκιμαζετε να τον εχετε στο μπαλκονι? θα σας εχει πιο κοντα και σ ενα σπιτακι θα ειναι σαν σκυλακος θα σε βλεπει και ν απλωνεις και θα ναι μια χαρα;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σκέφτηκα να βάλω συρματοπλεγμα στα κάγκελα του μπαλκονιού, αλλά και πάλι δεν θα σκαρφαλώνει να βγει έξω? Είμαστε 1ο όροφο και είναι σχετικά εύκολο να ανέβει και να κατεβει γάτα, παρόλο που έχουμε κόψει οτι αναριχώμενο υπήρχε στο μπαλκονι. Έχω κακό προηγούμενο από παλιά με γάτες που ανέβαιναν στο μπαλκονι της κρεββατοκαμαράς μου....
Άσχετο, αλλά θυμάμαι ένα βράδυ, όταν κοιμόμασταν ακόμα με τα ρολα ανοιχτα, που ξύπνησα από χτυπημα στο τζάμι και είδα ένα ζευγάρι κίτρινα ματια να με παρατηρούν. Τα είδα όλα!!! Ο πατέρας μου έλεγε οτι ανέβαιναν γιατί τις ταιζα, αλλά δεν το έκανα.'Οταν ημουν μικρή, δεν συμπαθούσα ιδιαίτερα τις γάτες.Μάλλον όμως με συμπαθουσαν αυτές!!!:redface:

ιδανικοτερο απο το συρματοπλεγμα ειναι ενα πλαστικο διχτακι που βαζουν στις οικοδομες και γενικα για περιφραξη σε διαφορα χρωματα θα βρεις σε καταστημα με εργαλεια χρωματα κλπκλπ το πουλανε σε ρολα και ζητας οσο θες το εβαλαν οι διπλα για τα παιδακια τους κι εγω στις γλαστρες κι απο τοτε κανενα γατακι δε πηγε. αν το βαλεις αρκετα ψηλα δεν κινδυνευει και επιπλεον τα φυτα σου θα το σκαρφαλωσουν και θα φαινεται ωραια

Θα το δοκιμάσω κι αυτό. Πάντως αύριο που έλεγα να δοκιμάσω να τον ανεβασω σπίτι έστω για λιγες ώρες να δω πως συμπεριφορες γατου/μαμας/ανδρα, δεν θα έχω έτοιμη τη βεράντα οπότε θα περιοριστουμε στο σπιτι:hmm:

Καλή τύχη εύχομαι για το εγχείρημά σου! Ελπίζω τελικά να υϊοθετήσεις τον Χιόνη γιατί φαίνεται ότι αυτός το έχει κάνει ήδη!

Επιχείριση "Μετακόμιση Χιόνη"

Αφού το ανέβαλα όλη μέρα, κάνοντας άλλα πράγματα, ψώνια, δουλειές, εγκαίνια ZARA Ν.Σμύρνης, κ.λ.π Κατά τις 16:00 τελικά το πήρα απόφαση και έβαλα μπρος το σχέδιο «Μετακόμιση Χιόνη». Δανείστηκα από το σκυλάκι μας ένα σαμαράκι και το λουρί του, ευτυχώς που είναι μικρόσωμο, και το φόρεσα στο Χιόνη. Τι καλόβολο γατί! Του το φόρεσα με τη δεύτερη προσπάθεια χωρίς κόπο. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν ο Κώστας αντί να τον πάει απευθείας σπίτι, θεώρησε σωστό να τον βγάλει πρώτα μια βόλτα στον κήπο! Όπως περπατούσε ο Χιόνης του γλίστρησε το σαμαράκι και του βγήκε από το ένα πόδι. Τρομοκρατήθηκα και έβαλα τις φωνές στον Κώστα πράγμα που αποδείχθηκε μέγα λάθος γιατί ο γατούλης τινάχθηκε, έβγαλε το σαμαράκι και άρχισε να τρέχει στον κήπο. Φθάνοντας στη μεσοτοιχία η οποία είναι αρκετά ψηλή ο Κώστας τον έπιασε από το σβέρκο και το έβαλε στην τσάντα μεταφοράς. Εμένα εντωμεταξύ η καρδιά μου είχε φτάσει στην Κούλουρη!!!….:blink: :blink: :blink:
Ανεβάζοντας τον στο σπίτι άρχισε να περιεργάζεται τα πάντα. Εκτός από την κουζίνα και το δωμάτιο της μαμά μου τα οποία μας ξεκαθάρισε ότι είναι off limits! Κοκκίνισε – ξεκοκκίνησε η μαμά αλλά δεν είπε τίποτα άλλο. Μόνο ξεφυσούσε από ώρα σε ώρα. Κάποια στιγμή μονολογούσε : «Τι μου έμελλε να πάθω στα γεράματα!!!». Ο Κώστας όταν του είπα ότι θα τον κρατήσω σήμερα δοκιμαστικά στο σπίτι και ότι δεν ήταν για λίγο, τα πήρε στο κρανίο ντύθηκε και βγήκε. Μάλλον γυμναστήριο. Γυρνώντας κλείστηκε στην κρεβατοκάμαρα και δεν βγαίνει μου κρατάει μούτρα. Εγώ παρόλο που ξύνομαι συνέχεια και έχω γεμίσει νυχίες, όχι από το Χιόνη αλλά από μένα την ίδια, είμαι πιο ψύχραιμη. Ο Χιόνης αφού τριγύρισε άραξε στη σαλοτραπεζαρία κάτω από το τραπέζι και παρακολουθεί τηλεόραση. Όταν δεν γλείφεται δηλαδή. Μου κάνει εντύπωση που δεν με πλησιάζει και δεν μου χαϊδεύεται όπως συνήθως. Πάντως ούτε κλαίει ούτε είναι επιθετικός. Μόνο λίγο έκλαψε όταν πήγα κουζίνα και έκλεισα την πόρτα και έμεινε μόνος του. Επίσης, πηγαίνει συνέχεια στις μπαλκονόπορτες, ανεβαίνει και κοιτάει έξω. Μήπως τελικά του λείπει πολύ το έξω και πρέπει να τον αφήσω ελεύθερο? Δεν είναι γατάκι που γεννήθηκε ή μεγάλωσε από μωρό σε σπίτι. Ένας γάτος 10 –11 μηνών ο οποίος έχει μεγαλώσει έξω νιώθει φυλακισμένος μέσα σ'ένα σπίτι. Έτσι λέει ο άνδρας μου δηλαδή. Όλο αυτό μου λέει «δεν πρέπει να επεμβαίνουμε στη φύση». Δεν ξέρω τι να κάνω. Το βράδυ ίσως τον ξαναπάω κάτω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά ο Κώστας «απειλεί» ότι θα πάει να μείνει αλλού….:( :( :(

Ασπασία μου η θέση σου είναι πολύ δύσκολη.
Από τη μια καταλαβαίνω τον άντρα σου. Σε τελική ανάλυση δεν τον ρώτησες, δεν το συζήτησες μαζί του και είναι λογικό να έχει θυμώσει που ξαφνικά αποφάσισες να ανεβάσεις το Χιόνη πάνω χωρίς να του χεις πει τίποτα.
Όσον αφορά στη συμπεριφορά του Χιόνη και το ότι δεν σου έρχεται συνέχεια για χάδια και αγκαλιές και αυτό φυσιολογικό μου φαινεται. Άλλο το να κατεβαίνεις να τον δεις για λίγο οπότε και ζητάει συνεχώς χάδια κι άλλο να είσαι μαζί του τόσες ώρες.
Δεν ξέρω τι θα κάνεις τελικά αλλά νομιζω ότι θα πρέπει να το συζητήσεις και με τον άντρα σου.
Πάντως μια μέση λύση θα ήταν ένα σπιτάκι στο μπαλκονι και να τον αφήνετε να μπαίνει και μέσα όταν είσαστε και εσείς για να έχει παρείτσα.

Το είχα πει εδώ και μέρες ότι θα τον ανεβάσω πάνω το Σ/Κ να δούμε πως θα αντιδράσει στην αλλαγή περιβάλλοντος. Δεν είχε πει όχι, αλλά μάλλον πίστευε ότι δεν θα το κάνω τελικά. Μεγαλύτερη αντίδραση περίμενα από τη μητέρα μου, όμως πριν λίγο με ρώτησε που είναι ο "μικρος" και ακούσα μετα από λίγο να του κάνει χαρουλες, από απόσταση ασαφαλείας πάντα! Τώρα ο Κώστας πήγε μέσα και βλέπει τηλεόραση παρέα με το γάτο. Απλά τον αγνοεί!!!
Δεν σας είπα ότι μου'ρθε σήμερα και κατέβασα το χριστουγεννιατικο δένδρο και το στόλισα "παρέα" με τον Χιόνη. Με κοιταγε δηλαδή αλλά μου έκανε εντύπωση που δεν ασχολήθηκε με τα φωτάκια και τις μπάλες. Σημασία!!! Φοβάμαι αν τελικά τον κρατήσω εδώ το βράδυ μην τα βρω διαλυμένα το πρωί!!!:hmm:

Όσο για το σπιτάκι στο μπαλκόνι το έχω σκεφθεί, αλλά δεν έχω βάλει ακόμα προστατευτικο πλέγμα στα κάγκελα και δεν μπορώ να τον βγαλω έξω μήπως φύγει. Είμαι στον πρώτο όροφο και είναι σχετικά εύκολο....

Μερικές φωτογραφίες από την πρώτη επίσκεψη του Χιόνη στο σπίτι:

Μόλις τώρα ανακάλυψα ότι έχει φάει την τροφή από το πιατάκι του σκύλου. Δεν τον έχουμε τώραεδώ, αλλα είχα ξεαχασει να μαζέψω το πιατάκι του. Ελπίζω να μην τον πειράξει!:(

δεν τον πειραζει καλε αλλα μην του ξαναδωσεις αχ τι μου θυμισε το δεντρο σου ο ζυλιτο το ετρωγε νομιζε οτι ηταν αληθινο χαχαχαχα

Λοιπόν η επίσκεψη του Χιόνη στο σπίτι έλειξε άδοξα προ ολίγου.:down:
Τον είχα αφήσει στο σαλόνι μόνο του, και όταν κάποια στιγμή πήγ να δω τι κάνει δεν ήταν πουθενά. Έψαξα κάτω από τα τραπέζια, κατω από καρέκλες, κάτω από καναπέδες... Τίποτα!:hmm: Τότε παρατήρησα μια κίνηση πάνω στο μπουφέ και τι να δω! Ο Χιόνης πάνω στο μπουφέ, με χωμένη τη μουσουδίτσα στο βάζο με τα λουλούδια! Τι τον φώναξα, τι τον μάλωσα τιποτα! Τον κατέβασα με το ζόρι, μου νιαούρισε παραπονεμένα και μέσα σε 2' ειχε ανέβει στις καρέκλες της τραπεζαρίας, στο τραπέζι και από εκεί πήδηξε ξανά στον μπουφέ και μέσα στα λουλούδια!!! Δεν μπορω να πω! Ευαίσθητη ψυχή!:lol:
Εννοείται ότι τον ξανακάτεβασα και τον μάλωσα για να μην ξανανέβει και ο κύριος αντί να ηρεμήσει και να κάτσει να κοιμηθεί ή να παίξει με τα παιχνίδια του, γύρισε και άρχισε να σκαρφαλώνει στο δένδρο! Βλέποντας τα φωτάκια και τις μπάλες να κουνιούνται τα είδα όλα κόκκινα, τον μάζεψα και τον κατέβασα στο σπιτάκι του κήπου..:mad: Τον αγαπάω, αλλά δεν μπορω αυτή την κατάσταση.Την έχω περάσει με τα ανήψια μου μικρα που μάζευα όλα τα πραγματα για τα ρίξουν κάτω. Όχι πάλι! Ενας απ'τους λόγους που αγαπάω τα σκυλια είναι ότι είναι πολύ πιο πειθαρχημένα. Ένας σκύλος δεν θα τα έκανε ποτέ αυτα! Τέλος παντων! Θα περιμένω να μπει η περίφραξη στην βεράντα και μετά θα τον ξαναφέρω. Δε νομίζω όμως ότι έχω υπομονή για τέτοες σκανδαλιες. Και μέσα σ΄' όλα η μαμά και ο άνδρας μου κανανε κόμμα και με ζαλίζουν για το ότι οι γάτες που μεγάλωσαν στο δρόμο δεν μπορούν να ζήσουν σε σπίτι και γι'αυτό το καημένο το γατί ήθελε ν μυρίσει τα λουλούδια και να ανέβει στο δενδρο γιατί αναζητάει το φυσικό του περιβάλλον. Κι αν έχουν δίκιο?

Τα λουλούδια με τα οποία έφαγε κόλλημα ήταν χρυσάνθεμα. Μήπως έχουν κάποια ουσία που προκαλεί στις γάτες ότι το κατνιπ? Σας έχει συμβεί ποτέ?

P.S.Περιττό να σας πω ότι ο ανδρας μου με πήρε στο ψιλό που βγάω συνέχεια τον γάτο φωτογραφίες!!!!.....:redface: :P :lol:

...και γι'αυτό το καημένο το γατί ήθελε ν μυρίσει τα λουλούδια και να ανέβει στο δενδρο γιατί αναζητάει το φυσικό του περιβάλλον. Κι αν έχουν δίκιο?

:lol: :lol: :lol:

Ασπασια,οι γατες ειναι απο τη φυση τους περιεργα πλασματα οποτε ειναι λογικο σ'εναν καινουργιο χωρο να πρεπει να εξερευνησουν το καθε εκατοστο;) η τσικι με εντολη της μητερας μου μενει εξω απο την τραπεζαρια(εκτος απο τωρα που λειπει κι η Τσικι αλωνιζει:rolleyes: )γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μη σκαρφαλωσει σε μπουφε,συνθετο η ο,τι αλλο επιπλο της φανει ενδιαφερον.η πορτα της τραπεζαριας λοιπον εδω ειναι παντα κλειστη.στην αρχη ειχα τρομερες γκρινιες γι'αυτο,κι ακομα βεβαια εχω αλλα οχι τοσες.εγω προσωπικα αν ειχα ενα σπιτι δικο μου,θα προτιμουσα να μην εχω μπιμπελο και τετοια αν ηταν να εχω μαζι μου τη γατουλα μου,δεν λειτουργουν ομως ολοι ετσι.νομιζω οτι ισως μια συμβιβαστικη λυση ηταν το σπιτακι στο μπαλκονι οντως,αφου φτιαξετε το προστατευτικο για να μην ειναι συνεχεια μεσα και κανει ζημιες...

Υ.Γ.η δευτερη φωτο που εβαλες με το χιονη να τεντωνεται στο χαλι,ειναι φοβερη!!!!

και το χριστουγενιατικο δεντρο ειναι προκληση απανταχου των γατων .Ολα εκεινα τα λαμπερα πραγματακια που κουνιουνται Η χαρα της γατας!Eνας καινουργιος κοσμος ειναι και για να αισθανθη ασφαλης θα πρεπει να εξερευνηση το καθε τι .

:lol: :lol: :lol:

Ασπασια,οι γατες ειναι απο τη φυση τους περιεργα πλασματα οποτε ειναι λογικο σ'εναν καινουργιο χωρο να πρεπει να εξερευνησουν το καθε εκατοστο;) η τσικι με εντολη της μητερας μου μενει εξω απο την τραπεζαρια(εκτος απο τωρα που λειπει κι η Τσικι αλωνιζει:rolleyes: )γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μη σκαρφαλωσει σε μπουφε,συνθετο η ο,τι αλλο επιπλο της φανει ενδιαφερον.η πορτα της τραπεζαριας λοιπον εδω ειναι παντα κλειστη.στην αρχη ειχα τρομερες γκρινιες γι'αυτο,κι ακομα βεβαια εχω αλλα οχι τοσες.εγω προσωπικα αν ειχα ενα σπιτι δικο μου,θα προτιμουσα να μην εχω μπιμπελο και τετοια αν ηταν να εχω μαζι μου τη γατουλα μου,δεν λειτουργουν ομως ολοι ετσι.νομιζω οτι ισως μια συμβιβαστικη λυση ηταν το σπιτακι στο μπαλκονι οντως,αφου φτιαξετε το προστατευτικο για να μην ειναι συνεχεια μεσα και κανει ζημιες...

Υ.Γ.η δευτερη φωτο που εβαλες με το χιονη να τεντωνεται στο χαλι,ειναι φοβερη!!!!
Μακάρι να μπορούσανα κλείσω την πόρτα! Ο χώρος όμως είναι ενιαίος χωλ, σαλόνι , τραπεζαρία΄. Εχω την κουζίνα και το δωμάτο της μητέρας μου μονο κλειστό. Δεν μπορώ να κλείσω και την πορτα του διαδρόμου και να τον περιορίσω στο δωματιο μας γαιτί τότε θα μου ανεβαίναι στο κρεβατι και δεν το θελω με τίποτα!!!!!:down:
Πραγματι, σε περίπτωση που δεν βρω να τον δώσω, η μόνη λύση είναι το μπαλκόνι και να μπορεί να μπαινοβγαίνει κάποιες ώρες....
και το χριστουγενιατικο δεντρο ειναι προκληση απανταχου των γατων .Ολα εκεινα τα λαμπερα πραγματακια που κουνιουνται Η χαρα της γατας!
.... και η δυστυχία της νοικοκυράς.... Φαντάζεσαι να έχεις να καθαρίζεις όλες αυτές τις γυαλινες μπάλες θρύψαλα πάνω στο χαλί???:/:

Δεν το φανταζομαι ξερω πως ειναι :lol:Κοιτα δεν υπαρχει περιπτωση να κανη οτι καναν τα ανεψακια σου τα παιδια δεν τα φτανει καμια γατα σε σκανταλιες Μετα απο 3 παιδια ειμαι σιγουρη γι αυτο

Οι γάτες ή για να είμαι σαφής μεγαλώσαμε τη γάτα μας όπως τα παιδιά μας. Προσπαθώντας να συμβαδίζουν οι ρυθμοί μας και εαν κάτι μας τους χάλαγε να προσπαθούμε να λιγοστεύουμε τις απώλειες. Δεν κρύψαμε τα γυαλικά, δεν καλύψαμε τους καναπέδες, δεν τους απαγορεύσαμε τίποτα παρά μόνο ότι ήταν επικίνδυνο για την υγεία τους και την ασφάλεια τους και προσπαθήσαμε ότι γινότανε να το αντιμετωπίζουμε φρενάρωντας. Έτσι κάναμε και με το γάτο. Χρησιμοποιήσαμε με οικονομία το "όχι" και το "μη" ώστε να είναι αποτελεσματικό εκεί που πραγματικά υπήρχε λόγος. Έτσι πια γρατζουνάει ελάχιστα τα έπιπλα, αλλα τον αφήνουμε να ανεβαίνει στο τραπέζι. Δεν μας γρατζουνάει, αλλά τον αφήνουμε να δαγκώνει και να γρατζουνάει τον πατέρα μας, γιατί στο κάτω κάτω τα θέλει και αυτός. Δεν τον αφήνουμε όμως να σκαρφαλώνει στο πλέγμα του μπαλκονιού, καλαμωτή του βάλαμε τρομάρα μας, το πλέγμα δεν τον δυσκόλεψε και όταν πάει να σκαρφαλώσει εκεί του φωνάζουμε όχι και σταματάει. Με λίγα λόγια προσπαθήσαμε να βρούμε μια χρυσή τομή γιατί το ζητούμενο ήταν να τον έχουμε (το δικό του δεν ξέρω) και να είναι όσο το δυνατόν χαρούμενος, για ένα γατί που δεν έχει πατήσει χώμα έξω απο το σπίτι. Βγαίνει αγκαλιά ή με το αυτοκίνητο. Και όμως οι γάτες είναι πειθαρχημένες αλλά όχι πειθήνιες. Κάτι δίνεις για να πάρεις κάτι και μεταξύ μας πάντα θα κατορθώνουν να έχουν κάτι παραπάνω. Αλλά για μας αξίζει το κόπο. Χαλάρωσε και πάρ' την απόφαση σαν κάτι που ολοκληρώνει την εικόνα του χώρου σου. Τότε ότι και εαν κάνει θα σου φαίνεται στην αρχή διασκεδαστικό μετά σπαστικό και μετά "έλα μωρέ ο Χιόνης είναι, αφού έτσι του αρέσει". Εγώ ας πούμε σκούζω όταν τα κάνουν μπάχαλο τα παιδιά όχι ο Μαντού, αλλά άμα τα δώ ήσυχα τα φτύνω. Έτσι όπως αγχώνεσαι μια κατάσταση που κατανοώ ότι είναι δύσκολη για σένα δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί, άσε που κινδυνεύεις να τα βρεί ο Χιόνης με τη μαμά σου πιο καλά απο ότι με εσένα!:redface:

....και να είναι όσο το δυνατόν χαρούμενος, για ένα γατί που δεν έχει πατήσει χώμα έξω απο το σπίτι.

Να πατήσει χώμα ο Μαντού, κρίμα είναι! Υπάρχουν τρόποι με ασφάλεια... :D

Ασπασία τώρα: μπορούν ΚΑΙ οι γάτες που δε γεννήθηκαν στο σπίτι (που πατούσαν χώμα για μήνες :lol::lol::lol:) να προσαρμοστούν στο σπίτι. Δεν είναι "άγρια ζώα"!
Ο Χιόνης, όπως τον περιγρέφεις, φυσιολογικότατος. Και γλύκας ο ατιμούλης! :)
Την πρώτη φορά που βρίσκονται σ'ένα χώρο (όλες οι γάτες, και οι αποκλειστικά του σπιτιού) κάνουν εξερεύνηση, ανεβαίνουν και μυρίζουν παντού! Μετά ησυχάζουν σιγά σιγά.
Δεν κάνουν πολλές ζημιές (συμφωνώ με giota, τα μωράπαιδιά κάνουν πιο πολλές), ανταποκρίνονται στο "μη" και έχεις άδικο για τα σκυλάκια. Τα ζωηρά (είχαμε ένα μπιγκλάκι) κάνουν πολλές ζημιές μέσα στο σπίτι (αναγκαστήκαμε τον βγάλαμε σε σπιτάκι κήπου, τα έκανε στην κυριολεξία λίμπα, έφαγε τα παπούτσια μας κλπ).
Ο Χιόνης δεν έκανε κάτι φοβερό για πρώτη φορά.
Βέβαια αν κατά βάθος έχετε απέχθεια για τα ζώα μέσα στο σπίτι (πολύς κόσμος έχει), αφήστε τον στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Καλύτερα που είστε σε Α' όροφο, γιατί και να πέσει δε θα πάθει τίποτα! Αν ήσαστε ψηλά... Μη σκέφτεσαι μόνο το μη φύγει, να σκέφτεσαι και τη σωματική του ακεραιότητα!
Τα δικά μας γατιά έβγαιναν μια χαρά στο μπαλκόνι και χωρίς πλέγμα. Κανένα δεν προσπάθησε να το σκάσει! Αν είναι χορτάτος και χαρούμενος δεν έχει λόγο. θα κοιτάει μόνο μέσα από τα κάγκελα, είναι πολύ σημαντικό το χάζι στις γάτες!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back