Τι να κάνω με το γατί;

tomo

Νεοφερμένο μέλος

Ο tomo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους, πρωτο μηνυμα στο φορουμ γιατι χρειαζομαι τις γνωσεις σας.στο θεμα μας: εδω και καμια 10αρια χρονια εχω 2 γατια στο σπιτι τα οποια τα βρηκα αδεσποτα σε ηλικια μηνων και κινδυνευαν απο τα διερχομενα αυτοκινητα.Τα πηρα λοιπον στο σπιτι τα καθαρισα τα εμβολιασα και ολα καλα. Επειδη μενω σε σπιτι με αυλη τα 2 αυτα γατια ειναι τη μιση μερα μεσα και την αλλη μιση στο κηπο. Δεν φευγουν απο τον κηπο να πηγαινουν στο δρομο που ειναι κοντα κι ολα αυτα τα εμαθαν μονα τους.

Το τελευταιο εξαμηνο βρηκα και υιοθετησα κι ενα τριτο γατακι 2-3 μηνων οταν το βρηκα. Το οποιο τον πρωτο καιρο ηταν εξαιρετικα ζημιαρικο μεσα στο σπιτι(κατι που με τα προηγουμενα 2 δεν το αντιμετωπισα ποτε) και δεν πηγαινε και στην αμμο. Με τα πολλα αυτο το εμαθε αλλα ακομα ειναι πολυ ζημιαρικο.αλλα το κυριοτερο προβλημα ειναι αλλο.

Το γατι οταν εγινε 6 μηνων και ζητουσε να βγαινει εξω μαζι με τα αλλα εβγαινε στο δρομο και μπροστα μου παραλιγο να το χτυπησει διερχομενο ΙΧ που τελευταια στιγμη φρεναρε. Επισης χαθηκε δυο φορες την πρωτη φορα για 3 μερες κι ειχα καταπιει κι εγω κι ολη η οικογενεια τη γλωσσα μας και την δευτερη φορα 4 ολοκληρες μερες.

Ενας θεος ξερει που γυρνουσε.απο τοτε το γατι ειναι δεμενο πραγμα που δε δειχνει να το πειραζει παιζει χαιρεται κλπ κλπ. Αλλα οπως καταλαβαινετε το γατι Δ Ε Ν πρεπει να ειναι δεμενο. Το διλημμα μου ειναι η να το αφησω ελευθερο στη τυχη του κι ας ζησει τουλαχιστον ελευθερο οσο ζησει.. ή να το αφησω δεμενο που δεν παιζει γιατι ειναι κατι που μ ενοχλει και με ποναει. Επισης οταν ειναι ελευθερο παει στην αυλη του μ***κα γειτονα και φοβαμαι μη του πεταξει καμια φολα ενω τα αλλα μου γατια δεν πανε. Οσοι ξερουν ας με βοηθησουν:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Είναι στειρωμένος ο γατούλης???:hmm::hmm:Αν όχι, τα γατιά μετά την στείρωση ηρεμούν και δεν έχουν τις ορμόνες να τα τρελαίνουν και είναι συνεχώς τσιτωμένα..Επίσης θα μπορούσες, αφού είναι τόσο ζωηρός, να μην τον βγάζεις στον κήπο..Δεν είναι λύση να το έχεις δεμένο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΓΑΤΙ??

αν δεν ειναι στειρωμενος,για αυτο και εξαφανιζεται...
...καλα,το να ειναι δεμενος ο γατος το θεωρω εγκληματικο,νομιζω οτι το καταλαβαινεις και εσυ..:) για μενα η λυση ειναι στειρωση,και αν εξακολουθησει να τριγυρναει και τον θελεις ζωντανο και υγειη,βαλτον μονο μεσα...καλη τυχη..:)

ειναι στειρωμενος κι ομως δεν ηρεμει..φυσικα και δεν θα μεινει δεμενος το καταλαβαινω και μ ενοχλει αλλα μεσα στο σπιτι θα τα γκρεμισει ολα.δε μπορει καποια λυση θα υπαρχει...κι οταν ειναι μεσα ειναι μονο στο δωματιο μου που και παλι ειναι πολυ περιορισμενο.

Καλησπέρα κι από εμένα :)
Με το γιατρό σας το έχετε συζητήσει αυτό το πρόβλημα; Δοκιμάσατε feliway; :hmm:

το σιγουρο ειναι οτι οι ορμονες δεν φευγουν απο το σωμα τους αμεσως μετα τη στειρωση...θελει σιγουρα καποιους μηνες,πριν απο ποσο καιρο τον στειρωσες;
...η μονη λυση εκτος απο το να τον εχεις μεσα στο σπιτι(..δεν μιλησα εγω για ενα δωματιο..:))ειναι να κανεις μια παρα πολυ καλη περιφραξη,που να μην μπορει βεβαια να την περασει...σιγουρα ομως θα εχεις ενα κοστος...τι να σου πω..και εμενα οταν ηταν μικρα τα δικα μου,ηταν διαολακια...με τον καιρο ομως ηρεμισαν...
...εγω,δεν μπιορω να σκεφτω κατι αλλο...:)

ειναι στειρωμενο τουλαχιστον 3 μηνες τωρα οπως κι ολα μου τα γατια.περιφραξη ετσι οπως ειναι διαμορφωμενος ο κηπος δεν παιζει.υπαρχει περιπτωση να μπορω να τον εκπαιδευσω?

τι ειναι το feliway?? οχι με το γιατρο δε το εχουμε συζητησει(θα το κανω).

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
το feliway ειναι φερορμονες(αν κανω λαθος διορθωστε με..)..που υποτιθεται δρα ηρεμιστικα στις γατες..και οντως σε πολλες το καταφερνει..οχι ομως σε ολες τις περιπτωσεις..
η γατα,μπορει να μαθει καποια πραγματα,αλλα εκπαιδευση με την εννοια του σκυλου,δεν επιδεχεται..
κοιτα,απο τι στιγμη που ζει και εξω και μεσα,ειναι λογικο να αντιδρα οταν μπαινει μεσα..οι αλλες σου γατες μπορει να μην αντιδραγαν ετσι,αλλα δεν εχουν ολα τα γατια την ιδια προσωπικοτητα...καποια ειναι πιο ατιθασα και αγρια ας πουμε...για να ζει μεσα στο σπιτι,εκτος απο τις ζημιες,υπαρχει καποιο αλλο προβλημα;;;

οχι εκτως απο ζημιες αλλα δεν ειναι και μικρο προβλημα αυτο!..δλδ μ αυτο το feliway υπαρχει περιπτωση να ηρεμισει και να μην πηγαινει στον κηπο του γειτονα και να μην χανεται??θα το συζητησω και με τον γιατρο του αλλα μετα απο τις απαντησεις σας (και σας ευχαριστω γι αυτες:)) τον πηρα τηλ και θα λειπει για διακοπες μεχρι τελος αυγουστου..οποτε θα το εκτιμουσα αν μου απαντουσε καποιος που εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα.δλδ αυτο το feliway ειναι σαν να μαστουρωνει το γατι??γιατι αν ναι το αποριπτω κατευθειαν.

ασχετο αλλα ο γατουλης μου ειναι ΙΔΙΟΣ με την πρωτη αριστερα γατα που εχει στην υπογραφη της η ναταλια:D

tomo, καλώς ήρθες.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω ο γάτος σου είναι αρκετά νεαρούλης, οπότε μάλλον φταίει η μούρλα της ηλικίας. :P Το feliway δεν μαστουρώνει τα γατιά, τα βοηθάει να ηρεμήσουν και ενδείκνυται σε περιπτώσεις έντονου άγχους, για γατιά που μαλώνουν μεταξύ τους κ.λπ. Συνήθως μπαίνει στην πρίζα σαν αρωματικό χώρου.
Δεν είναι ηρεμιστικό και, ενώ μπορεί να βοηθήσει το γάτο σου να είναι πιο ήρεμος μέσα στο σπίτι και να μην κάνει τόσες ζημιές, δεν πρόκειται να επηρεάσει τη συμπεριφορά του όταν βγαίνει έξω. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να τον έχεις κυρίως μέσα μέχρι να ηρεμήσει (και να πήξει το μυαλό του) :P και να τον βγάζεις στον κήπο ελεγχόμενα. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να τον βγάζεις με σαμαράκι, πιστεύω ότι θα το δεχτεί. Μ' αυτό τον τρόπο θα μάθει ότι ο κήπος είναι η περιοχή του, οπότε λογικά δεν θα απομακρύνεται πολύ όταν βγαίνει μόνος του.
Για όσο είναι μέσα στο σπίτι, μπορείς να δοκιμάσεις να παίζεις περισσότερο μαζί του (π.χ. με ένα λέιζερ), ώστε να διοχετεύει κάπου την ενεργητικότητά του και να μην κάνει ζημιές.

Eπειδή έχω το ίδιο πρόβλημα με την Πουπίνα μου το έχω ξαναγράψει εγώ της φοράω σαμαράκι χωρίς να την δένω. Αυτό της περιορίζει λίγο την κίνηση και δεν τρέχει σαν παλαβή αλλά περπατάει πιο ελεγχόμενα. Επίσης εκτός από αυτό θα μπορούσες να του δώσεις κίνητρο να μείνει στον κήπο και να μην εξαφανίζεται παιχνιδάκια κάποιο ονυχοδρόμιο με θήκες για να κρύβεται, να κρεμάσεις ψεύτικα πουλάκια κλπ.

Σαμαράκι φοράει ήδη και ιδιο μ αυτο που φοραει η μαυρη γατα στο λινκ που εδωσε η ρουκο.Θα δοκιμασω αυτα που μου ειπατε.Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back