Τι να σημαίνει αυτό;

Εμενα η γατα το εκανε ανεκαθεν και ποτε δεν καταφερα να το κοψω αλλά και το δικό μου πρόβλημα ειναι πως όσο το κάνει(καθε φορά που τη παιρνω αγκαλιά), ζημώνει με τα νύχια και με πονάει. Οπότε αγκαλια τη παιρνω μόνο αν ειμαι σκεπασμένη με παμλωμα ή ντυμενη με χοντρα ρούχα!!! Και βολευτήκαμε και οι 2 ετσι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μποδείτε να πείτε πάντως, μια γλύκα είναι όταν κάνουν τέτοιες τσαχπινιές! Εγώ είχα ένα ψιψίνι, τη Γιόλι που κι αυτή επειδή μόλις είχε φύγει από τη μαμά της, μου πιπίλιζε το λαιμό με μανία:blink:! Και τα νυχάκια της με γαργαλούσαν πολύ!

Και για τα μπατσάκια που είπες είναι πιο καλό να το χτυπάς λίγο στα πισινά ποδαράκια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως το καταλάβει καλύτερα όμως αν είναι στο στοματάκι? όχι δυνατά εννοείται...απαλά...Βρε παιδιά, μόλις σταματήσει το πιπίλισμα, αρχίζει τις δάγκες... μερικές φορές με νευριάζει.:mad: ..δηλαδή θέλει νε με δαγκώνει και γω θα πρέπει να το δέχομαι? εκείνο θα κάνει αυτό που θέλω όχι εγώ...:cool:΄και μέχρι πότε?

μπορεις να δοκιμασεις να της κανεις "χχχ"μολις σε δαγκωσει,οπως κανουν οι γατες μεταξυ τους.πιασε την απαλα απο το σβερκο μολις δαγκωσει,πιεσε την στο εδαφος και καν'της "χχχ".ασ'την,και παρατηρησε τη συμπεριφορα της μετα.αν το επαναλαβει,ξανακαν'το κι εσυ.αν δε σιχαινεσαι,κατι που καποιες κοπελες απο εδω βρηκαν αποτελεσματικο,ειναι μολις σε δαγκωσει να της το ανταποδωσεις:blink:

:lol::lol::lol: δεν τ'χα σκεφτει ποτε αυτό μαριελ!!! Πάντως το ότι πρέπει να τα χτυπάμε απαλά στα πισινά ποδαράκια το'χω διαβάσει σε βιβλίο για ψιψίνια. Θα χρειαστεί να το κάνεις μερικές φορές για να καταλάβει τι είναι αυτό που κάνει λάθος.

κι εγω καπου το ειχα διαβασει,σε ενα ξενο φορουμ αν θυμαμαι καλα;)

Χθες πήγαμε για εμβόλιο τη δευτερη δόση και ρωτήσαμε την κτηνίατρο τι να κάνουμε όταν δαγκώνει και μας είπε να το πιάνουμε απ τον σβέρκο και κατευθείαν έξω...:cool: μέχρι να καταλάβει λέει ότι είμαστε εμείς τ'αφεντικά... Θα δοκιμάσουμε όλους τους τρόπους και θα δούμε τελικά αν κόβεται η συνήθεια ή όχι... πάντως εγώ έχω κόψει τλείως τις δικές μου επιθέσεις...:P

ο δικος μου ο γιατρος παντως ειχε πει οτι ειναι πολυ κατα του να πιανεις γατακια απο το σβερκο:/:

Spring το γατάκι είναι μικρούλι και δαγκώνει για παιχνίδι και εξάσκηση. Το ιδιο θα έκανε εάν ήταν με τα αδελφάκια και τη μανούλα του. (Τα γατάκια μεταξύ τους "πλακώνονται" συχνά και δαγκώνονται μεταξύ τους). Προσπάθησε να μην το "αγριεύεις" με απότομες κινήσεις ή φωνές. Παράλληλα δώσε του κάποιο παιχνιδάκι για να εκτονώνεται. Π.χ. ένα μπαλάκι απο αλουμινόχαρτο ή ένα σπάγγο με ένα κουδουνάκι στην άκρη.
Μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει αρκετά και θα "σοβαρευτεί".
Τα μικρά γατάκια όπως και τα μικρά παιδάκια χρειάζονται παιχνίδι και αρκετές ώρες απασχόλησης μαζί τους.

ο δικος μου ο γιατρος παντως ειχε πει οτι ειναι πολυ κατα του να πιανεις γατακια απο το σβερκο:/:
Κι εμένα αυτό μου έχουν πει. ΜΟΝΟ η μαμά γάτα ξέρει πώς να πιάσει τα γατάκια από το σβέρκο σωστά, χωρίς να τα πονέσει και να τα τραυματίσει. Εμείς δε θα πρέπει να το επιχειρούμε ποτέ :down:

Εγω παντως δεν συμφωνω καθολου:( με τα μπατσακια που λες οτι του δινεις καμια φορα για να σε ακουσει!
Ειναι γατουλης και απο την φυση του ανεξαρτητος και επιμονος οπως θα ξερεις.
Εγω την λυση που εχω βρει για να με ακουει και να καταλαβαινει οτι αυτο που κανει ειναι κακο και δεν πρεπει να το ξανακανει, ειναι να σηκωνω τον αντιχειρα μου με αποφασιστικο τροπο μποστα του και με σχετικα εντονη και καθετη φωνη του λεω " ΜΗ ".
Απο την πρωτη κιολας παρατηρηση που της εκανα με αυτο τον τροπο, αμεσως καταλαβε και σταματησε να ακονιζει τα νυχακια της στον καναπε.Απο τοτε οποτε κανει καποια αταξια και ειμαι μπροστα και τη δω εγκαιρως, αμεσως της λεω "ΜΗ ΣΕΡΕΝΑ" ,με ακουει και τρεχει να ασχοληθει με κατι αλλο!!!
Θελει υπομονη και αγαπη, αλλα πανω απο ολα οταν τους λες το " ΜΗ " να το εννοεις!!!!:D

Να πω την αλήθεια, στα δικά μου "μη" δεν ακούει αν και είναι σταθερά κάθε φορά που κάνει τα δικά του. Του αποσπώ την προσοχή σε κάτι άλλο ή το απομονώνω για πέντε-δέκα λεπτά σε άλλο δωμάτιο μόνο του μαλώνοντάς το. Όταν του ανοίγω μετά είναι ήσυχο και θέλει παρηγοριές. :cry:

Με τις δαγκωματιές κάνω κάτι που φαίνεται να πιάνει. Μιμούμαι τη φωνή του όταν κλαίει και μαζεύεται κοιτάζοντάς με, με περιέργεια. Σα να με λυπάται... Μήπως μου βγήκε ευαίσθητος γατούλης; :cat:

Και σε εμενα πιάνει αυτό.... Αν κάνω πως κλαίω όταν δαγκώνουν σταματουν και κοιτάζουν......
:) :) :)
Ψυχολογικός εκβιασμός!!!
;) ;) :D :D

Να σας πω κάτι και γω κάνω πως κλαίω, ανθρώπινα όμως, εννοώ όπως κλαίνε οι άνθρωποι...στην αρχή σταματούσε να δαγκώνει αλλά μετά δεν έπιανε:mad: ... να δοκιμάσω να κλαίω και σαν γάτα?:blink:
θέλω να ηρεμήσει για να το ευχαριστηθώ:happy:

Τί τραβάμε.... :lol:

και μένα με πονάει ειδικά με τα νυχάκια του καθώς ζυμώνει κι όλας:happy: :happy: :happy:
Χαχαχα:lol: Πολλή πλάκα θα έχει αν δεν είναι άγριο εκείνη τη στιγμή. Γκρρρ..ή στα γατίσια, "χχ...":cool:

Αυτό που πιστεύω πάντως πως πρέπει να κάνεις είναι αγάπη και υπομονή, όπως είπαν και προηγουμένως, θα ωριμάσει! Συνεπώς άστο λίγο μόνο του όταν κάνει τις γρατζουνιές να "πονέσει" και αν είναι επίμονο, άστο πιο πολλή ώρα, αλλά με τρόπο. Αφού βλέπεις ότι δεν πιάνει με τα "μπατσάκια":P , δοκίμασε άλλο τρόπο ;)
Το 'χω κάνει και γω πάντως αυτό με το "χχχ.." και φοβούνται ή αδιαφορούν. Με το "γατίσιο" κλάμα όμως, όντως κοιτάνε!!

Τί τραβάμε.... :lol:
Όσο γι'αυτό, από μας εξαρτάται! Οι γάτες είναι ζόρικες. Αν κάθεσαι να σε πατήσουν, θα σε πατήσουν.(Τι λέμε τώρα..!! ;)) Θέλουν τον τρόπο τους για να τους επιβληθείς όπως εσύ θέλεις, πχ να μην τις δικαιολογείς συνέχεια.

δοκιμασε το ηηηηηηηη της ζουμπουλιας!!!! στον δικο μου πιανει!!:lol: :lol: :lol:

Να ρίχνει και μια λυποθυμία μετά όπως η Ζουμπουλία ή πιάνει το ιιιιιιιιιιι σκέτο?:hmm: :hmm: :lol: :lol: :lol:

Να ρίχνει και μια λυποθυμία μετά όπως η Ζουμπουλία ή πιάνει το ιιιιιιιιιιι σκέτο?:hmm: :hmm: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: συνηθως πιανει με το ηηηηηηηη!!!! αλλα αν θες ριξε και μια λυποθυμια
!!!!:lol: :lol: :lol: :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back