Τι προστασία έχετε σε παράθυρα και πόρτες για τα γατάκια σας;

Conan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Conan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Καλησπερα κι απο εμενα,αυτο ειναι το πρωτο θεμα που γραφω.:) Θα ηθελα να μαθω αν εχει κανεις σας να προτεινει λυσεις για το πως να φτιαξω κατι σαν ειδικο τελαρο το οποιο θα τοποθετω στα παραθυρα της σοφιτας οταν ειναι ανοιχτα,για να μη κανει κανενα σαλτο...μορταλε ο γατουλης,κι εχουμε ατυχηματα.Ευτυχως μενω σε σοφιτα,και δεν εχω μπαλκονι...Αλλα εχω 2 μεγαλα παραθυρα στα οποια υπαρχει ηδη εξωτερικη σιτα,απλη,που ανεβοκατεβαινει,ομως πολυ φοβαμαι οτι αν μεγαλωσει το γατι,δε θα το χει σε τιποτα να τη σκισει η να την ανοιξει,μιας και η συγκεκριμενη ρατσα (maine coon) εχει την ταση να μεγαλωνει πολυ.:confused:Ρωτησα εναν αλουμινα και μου ελεγε κατι...τρελα,κι απο θεμα τιμης αλλα κι απο θεμα κατασκευης.Εχετε να προτεινετε κατι εσεις?Ευχαριστω εκ των προτερων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω αρχικα ειχα βαλει στα καγκελα πλαστικη σιτα αλλα σκαρφαλωνε πολυ ευκολα.τελικα εβαλα plexy glass και ησυχασα.δεν μπορει να σκαρφαλωσει και ειναι ωραιο οπτικα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρε παιδιά, να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Μιας που έρχεται το πρώτο καλοκαίρι που θα περάσουμε με τα μικράκια μας και οι σίτες στις μπαλκονόπορτες είναι ήδη υπό διάλυση... Τι κάνετε εσείς με αυτό το θέμα; Όταν είμαι σπίτι κι έχω την εποπτεία τους έχω τις πόρτες σε ανάκλιση. Όταν πέφτουμε για ύπνο τις κλείνω... Ναι αλλά αυτό δενθα μπορεί να συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι! Με μπαλκονόπορτες ανοιχτές όμως θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν σκίζοντας τις σίτες! :hypno: Υπάρχει άλλη λύση ή να συμβιβαστώ με την ιδέα πως θα τις έχω πάντα σκισμένες; Αφήστε δε που αυτό απαιτεί καλή περίφραξη του μπαλκονιού, ένα άλλο μεγάλο θέμα...

Φωτεινη μου η μονη λυση ειναι να χεις μονιμως κλειστα τα πατζουρια το βραδυ...Δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο.Ειδικα εγω που ειμαι στη σοφιτα και δεν εχω καν μπαλκονια,φοβαμαι μη φυγει κ πεσει απο κατω!Αν εβαζες κατι σαν περγκολα ως ενα υψος,για να μη μπορουν να πηδηξουν απο ξεω κ βγουν στο μπαλκονι?δε γινεται?

εμεις περυσι κοιμομασταν με κατεβασμενα παντζουρια και αφηναμε τρυπουλες μονο :/: ή air condition στις πολλες ζεστες και ολα κλειστα... δεν εχουμε σιτα στην μπαλκονοπορτα οποτε δεν τον αφηνω να βγαινει σχεδον καθολου. του αρεσει να καθεται μπροστα απ την ανοιχτη μπαλκονοπορτα και να χαζευει. ειναι ομως και αυτος χεστης αλλα μενουμε και σε κεντρικο δρομο οποτε δεν εχει και πολυ ορεξη να βγει στο μπαλκονι ετσι κι αλλιως.

Προτείνω να μετρήσετε τις διαστάσεις και να φτιάξετε ένα πλαίσιο που πάνω θα καρφώσετε κουνελόσυρμα, ιδανικά και στις δύο μεριές...
Μετά βάλτε το μπροστά στην μπαλκονόπορτα και απλά εξασφαλείστε με κάποιο τρόπο οτι θα μείνει στη θέση του.

Λοιπον,οσον αφορα το πλαισιο για το παραθυρο στη σοφιτα,περιπου οτι σου λεει ο Ηλιας.Εγω το εχω κανει αυτο και σε ενα προηγουμενο σπιτι που εμενα,και το εχω κανει και σε αυτο που μενω,για να μην χαλασουν τις σιτες του ιδιοκτητη.Θελει ενα καλο και σχολαστικο μετρημα,και μετα στον ξυλουργο να σου φτιαξει το πλαισιο.Ο ιδιος εμενα μου στερεωσε σιτα,οχι κουνελοσυρμα.Αν ομως δεν σε ενοχλει οπτικα το κουνελοσυρμα ειναι οκ,απλα η σιτα θα σε απαλλαξει και απο κουνουπια,μυγες..σαμιαμιδια κλπ.Σκεψου οτι για 3 μπαλκονοπορτες παρακαλω,μου πηρε ολα μαζι 80 ευρω!
Οποτε εσενα θα σου παει απιστευτα φθηνοτερα.Απλα,επειδη στο μετρημα οκ,μπορει να χαθει λιγο..δεν ειναι κατι φοβερο.Με ενα μαχαιρακι εξυσα τα σημεια που δυσκολευοταν να μπει το πλαισιο και ολα μια χαρα.:D.Βασικα αν ειναι ακριβως,δεν πεφτει.Αλλα αν πεφτει ολο και καποια πατεντα θα βρεις.Πχ μπορεις να βαλεις ενα κομμματι ξυλου και να το κολλησεις ωστε να μην πεφτει.
Φωτεινουλα μου,ή παντζουρια κλειστα και ανοιχτο το παραθυρο,ή ανεμιστηρας και κλιματισμος,δεν υπαρχει αλλη λυση,και οντως τα ζωντοβολα,ειδικα τις σιτες που ανεβοκατεβαινουν,τις παραβιαζουν για πλακα.:/:
ΥΓ.Τωρα ειδα οτι ηδη εχεις σιτα,οποτε οντως για μεγαλυτερη σιγουρια βαλε κουνελοσυρμα.

εγω αρχικα ειχα βαλει στα καγκελα πλαστικη σιτα αλλα σκαρφαλωνε πολυ ευκολα.τελικα εβαλα plexy glass και ησυχασα.δεν μπορει να σκαρφαλωσει και ειναι ωραιο οπτικα.

Δεν είναι κομάτι ακριβό το plexy glass?
Ακόμα, αναρωτιέμαι άραγε με τις μεγάλες θερμοκρασίες το υλικό αυτό δεν θα "τραβάει" ζέστη?:hmm:

Εγώ είχα γερή σίτα στο παράθυρο του δωματίου μου που ήταν στην κλειστή αυλή όπου τα είχα. Μέχρι που ξύπνησα ένα βράδυ από τη ζέστη της Δύο που κοιμόταν στην κοιλιά μου!! Τα άλλα τρία έτρωγαν την ξηρά τροφή που είχαν σκίσει. Καλά, το δωμάτιο μακελειό!!(Κοιμόμουν βαριά λόγω κούρασης! ) Η τρύπα που είχαν ανοίξει ήταν απίστευτα μικρή. Οπότε, αφού μπορούν να μπουν από τη σίτα, σίγουρα μπορούν και να βγουν!
Στο μπαλκόνι εδώ που μένω τώρα βάλαμε πλεξιγκλάς στη μία πλευρά 1,60x2,00 και έκανε 50 ευρώ. Ευτυχώς ήταν δώρο από τον αδερφό μου! Πάντως, από ό,τι ξέρω ισχύει ότι μαζεύει ζέστη.

Μαλλον κι εγω θα καταληξω στη λυση του καφασωτου.Απλα δε ξερω ποσα λεφτα θα μου ζητησει ο μαραγκος :worry:

Mπορείς και μόνη σου να το κάνεις! :) Πάρε ξύλινες βέργες απο το praktiker και καρφωσε πάνω είτε κουνελόσυρμα είτε πλαστικό πλέγμα! :)

Ο ιδιος εμενα μου στερεωσε σιτα,οχι κουνελοσυρμα.

Πουπουλίνα, σίτα υφασμάτινη ή συρμάτινη; Γιατί την υφασμάτινη τη σκίζουν.... :hmm:

Φωτεινουλα μου,ή παντζουρια κλειστα και ανοιχτο το παραθυρο,ή ανεμιστηρας και κλιματισμος,δεν υπαρχει αλλη λυση,και οντως τα ζωντοβολα,ειδικα τις σιτες που ανεβοκατεβαινουν,τις παραβιαζουν για πλακα.:/:
ΥΓ.Τωρα ειδα οτι ηδη εχεις σιτα,οποτε οντως για μεγαλυτερη σιγουρια βαλε κουνελοσυρμα.

Μάλλον στα κλειστά παντζούρια θα καταλήξω κι αγκαλιά με τους ανεμιστήρες! Χεχεχε! Μάλιστα, επειδή πρόκειται και να μετακομίσουμε, θα φροντίσω στο νέο σπίτι στην κρεβατοκάμαρα να βάλουμε αναμιστήρα οροφής.

Για μένα το πλαστικό πλέγμα ή το κουνελόσυρμα είναι πιο ανθεκτικά! Τις σίτες τις σκίζουν για πλάκα!!! Εμείς στο καινούριο σπίτι παρόλο που στα παράθυρα είχε σίτα την έσκισαν!!!! έτσι κάρφωσα στο παράθυρο και πλαστικό πλέγμα και σώθηκα!!!!!

Aκόμα και το πλαστικό με λίγο υπομονή και πείσμα μάσα μάσα στη γωνία θα το σχίσουν.Το κουνελόσυρμα δεν είναι ωραίο αισθητικά απλά κρατάει..

Και Ηλία... Είναι κινητό; Θέλω να πω το βγάζεις και το βάζεις για να μπαινοβγαίνεις, έτσι; Ή το έχεις μόνο σε παράθυρα; :hmm: Δεν ανεβάζεις καμιά φωτό; :)

Aκόμα και το πλαστικό με λίγο υπομονή και πείσμα μάσα μάσα στη γωνία θα το σχίσουν.Το κουνελόσυρμα δεν είναι ωραίο αισθητικά απλά κρατάει..

Εμένα τόσα χρόνια που το είχα και σε περίφραξη σε κάγκελα και σε παράθυρα ουδέποτε μου δημιούργισαν θέμα!
Ενώ την σίτα την έσκυσαν σε 2 μέρες μέσα!

Μμμμμ,μαλλον σε πλαστικο πλεγμα θα καταληξω κι εγω :hmm:

Μόνο παράθυρα έχω Φωτεινή.Μένω σε μονοκατοικία με αυλή.
Απο τη μικρή μου πείρα με τις γάτες ένα πράγμα έχω καταλάβει.Ποτέ μη πείς για μιά γάτα " αυτό δε γίνεται ". Είναι πανέξυπνα ζώα και μπορούν να φέρουν τον ..ανυποψίαστο συγκατοικό τους προ εκπλήξεων.
Ο Daffy για παράδειγμα , δύο φορές που γύρισα στο σπίτι τον βρήκα να κοιτά απο το ανοιχτό παράθυρο, ...το οποίο είχα κλείσει.
Ανέβαινε ψηλά, έσπρωχνε κάπως το πόμολο και το άνοιγε.
Πάντως ευτυχώς έχω σταθερό κάγκελο στα παράθυρα και το κουνελόσυρμα που έβαλα δε χρειάστηκε πλαίσιο.Το έδεσα πάνω με δεματικά.

Μόνο παράθυρα έχω Φωτεινή.Μένω σε μονοκατοικία με αυλή.
Απο τη μικρή μου πείρα με τις γάτες ένα πράγμα έχω καταλάβει.Ποτέ μη πείς για μιά γάτα " αυτό δε γίνεται ". Είναι πανέξυπνα ζώα και μπορούν να φέρουν τον ..ανυποψίαστο συγκατοικό τους προ εκπλήξεων.
Ο Daffy για παράδειγμα , δύο φορές που γύρισα στο σπίτι τον βρήκα να κοιτά απο το ανοιχτό παράθυρο, ...το οποίο είχα κλείσει.
Ανέβαινε ψηλά, έσπρωχνε κάπως το πόμολο και το άνοιγε.
Πάντως ευτυχώς έχω σταθερό κάγκελο στα παράθυρα και το κουνελόσυρμα που έβαλα δε χρειάστηκε πλαίσιο.Το έδεσα πάνω με δεματικά.

Ομολογω οτι με σοκαρε αυτο.Ειναι ο εφιαλτης μου.Δεν τον εχω βγαλει ποτε εξω και δεν ξερει.Αν ανοιξει και φυγει,την κατσαμε...
Η αληθεια ειναι οτι τα παντζουρια μου ανοιγουν καπως δυσκολα αλλα το ποστ σου με εκανε να ανησυχησω.:worry:

Αν εσύ το ανοίγεις εύκολα, εύκολα θα το ανοίξει και αυτός.Για να σου δώσω να καταλάβεις είναι το κλασικό πόμολο, κάθετο όταν είναι κλειστό οριζόντιο όταν ανοίγει. Το ήξερε πως ανοίγει, μ'έβλεπε , δεν είναι και χαζά, είπαμε..
Σου λέει απο κει το πιάνει και ανοίγει το παράθυρο, για να το σπρώξω να δω τί θα γίνει...
Πάντως μέχρι να βάλω κάτι σταθερό απ'έξω είχα δέσει κόντρα τα πόμολα για να μην ανοίγουν όταν λείπω.Πατέντες ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back