Τι προστασία έχετε σε παράθυρα και πόρτες για τα γατάκια σας;

Αν εσύ το ανοίγεις εύκολα, εύκολα θα το ανοίξει και αυτός.Για να σου δώσω να καταλάβεις είναι το κλασικό πόμολο, κάθετο όταν είναι κλειστό οριζόντιο όταν ανοίγει. Το ήξερε πως ανοίγει, μ'έβλεπε , δεν είναι και χαζά, είπαμε..
Σου λέει απο κει το πιάνει και ανοίγει το παράθυρο, για να το σπρώξω να δω τί θα γίνει...
Πάντως μέχρι να βάλω κάτι σταθερό απ'έξω είχα δέσει κόντρα τα πόμολα για να μην ανοίγουν όταν λείπω.Πατέντες ...
Αυτο το εχω στα τζαμια.Στα παντζουρια μου πατας ενα κουμπι και ταυτοχρονα γυριζεις το πομολο για να γυρισει ο γαντζος και να ανοιξει.Δεν ξερω αν εγινα κατανοητη αλλα δεν ξερω πως να το περιγραψω καλυτερα.

Αυτο το εχω στα τζαμια.Στα παντζουρια μου πατας ενα κουμπι και ταυτοχρονα γυριζεις το πομολο για να γυρισει ο γαντζος και να ανοιξει.Δεν ξερω αν εγινα κατανοητη αλλα δεν ξερω πως να το περιγραψω καλυτερα.
Και της κουζινας ειναι με μηχανισμο.Ελπιζω να μην πατησει κανα διακοπτη και να το ανοιξει.Αν και τα βραδια στην κουζινα φιλοξενω ενα αδεσποτακι(δεν εχω αλλο χωρο να το βαλω) οποτε ο δικος μου δεν εχει προσβαση εκεινες τις ωρες.Το πρωι εχω παντα ολα τα τζαμια κλειστα .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Λοιπον,τελικα βρεθηκε λυση για τα παραθυρα.Καφασωτο,δηλαδη ενα ξυλινο πλαισιο πλατους 5 εκατοστων περιμετρικα,το οποιο θα τοποθετηθει απο την εξωτερικη πλευρα του παραθυρου,μεταξυ της σιτας και του παραθυρου δηλαδη,πανω στο οποιο πλαισιο θα καρφωσω ειτε περγκολα ειτε πολυ σκληρο πλαστικο πλεγμα ειδικο,που δε το κοβει ο ηλιος.Ευτυχως δε θα πληρωσω τα μαλλιοκεφαλα μου.Μολις το φτιαξω θα το βγαλω φωτο να το δειτε κιολας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπον,τελικα βρεθηκε λυση για τα παραθυρα.Καφασωτο,δηλαδη ενα ξυλινο πλαισιο πλατους 5 εκατοστων περιμετρικα,το οποιο θα τοποθετηθει απο την εξωτερικη πλευρα του παραθυρου,μεταξυ της σιτας και του παραθυρου δηλαδη,πανω στο οποιο πλαισιο θα καρφωσω ειτε περγκολα ειτε πολυ σκληρο πλαστικο πλεγμα ειδικο,που δε το κοβει ο ηλιος.Ευτυχως δε θα πληρωσω τα μαλλιοκεφαλα μου.Μολις το φτιαξω θα το βγαλω φωτο να το δειτε κιολας.
Ευακι μεταλλικο πλεγμα να παρετε.Ουτε κοστιζει ιδιαιτερα αλλα δειχνει και πιο ομορφο απο ενα πλαστικο.

Επειδη ειχα και εγ το ιδιο θεμα με τον Ορατιο...τις πλαστικες σιτες τις εβγαζε off πολυ γρηγορα ( του αρεσε να σκαρφαλωνει πανω). Εφτιαξα μονος μου με πιχακια ενα πλασιο και καρφωσα πανω ανοξειδωτη σιτα, ειναι πιο ακριβη απο την πλαστικη αλλα εδω και 6 μηνες δεν κυνηγαω τον γατο να τον κατεβασω κατω. το κοστος ηταν 3 ευρω για τα πιχακια και 8ευρω το μετρο αν θυμαμαι καλα για την σιτα. και στα 3 παραθυρα την κολησα με σιλικονη απο την εξω πλευρα για να ειναι μονιμα οποτε και γατουλις μεσα να αγναντευει και κουνουπια εξω.

Τελευταία επεξεργασία:
Παντως μου εκανε εντυπωση που δεν ειχε πολλες τετοιες "ετοιμες" επιλογες στο εμποριο.Εμεις τελικα θα καρφωσουμε περγκολα πανω στη κορνιζα που θα φτιαξει ο μαραγκος.

Λοιπον...Μουφα η αποπειρα καρφωματος περγκολας σε ξυλινο πλαισιο,τα ανοιγματα ειναι αρκετα πλατια και για ενα γατακι 3 μηνων,η προσβαση ειναι σχετικα ευκολη.Ο μαραγκος προτεινε αγορα καφασωτου σε ετοιμες διαστασεις απο πρακτικερ η απο αλλη εταιρεια μεσω ιντερνετ,επειδη δε συμφερει να δωσω 100 ευρω για το καθε τελαρο.Βρηκα αντιστοιχα μεσω ιντερνετ,στα 20 ευρω το ενα,με λιγο μικροτερες διαστασεις σε πλατος,αλλα θα μου τα ενισχυσει.Με ενα 50ρικο θα ειναι κομπλε και τα δυο παραθυρα.Οχι τιποτα αλλο,αλλα το χα αγχος.

Εγω θα σου ελεγα να πας στο praktiker η στο ξυλουργειο της γειτονιας να παρεις διαστασεις απο το παραθυρο μπαλκονοπορτα η οτιδηποτε και να ζητησεις να σου κοψουν πιχακια 1χ2cm, να φτιαξεις το τελαρο και να βαλεις και δυο χιαστη για ενισχυση, εχοντας αγορασει την σιτα της αρεσκειας σου εαν ζητησεις στον μαστορα να στην καρφωσει με συρραπτικο δεν νομιζω να σου αρνηθει και δεν νομιζω να παει πανω απο 20-30 ευρω για το καθε τελαρο.
Για την εφαρμογη η τα μετρας ακριβως για να τα βαλεις σφηνωτα η τα μετρας ετσι ωστε να βαλεις δυο μεντεσεδες απο την μια και ενα γατζακι απο την αλλα για να τα ανοιγοκλεινεις.

Τωρα το ειδα...σου ζητησε 100 ευρω για το καθε τελαρο? απο τι ειναι φτιαγμενο? Μαονι Ονδουρας? με 100 ευρω παιρνεις ολα τα υλικα και τα απαραιτητα εργαλεια και το κανεις μονος σου...και θα φτασει για 5 παραθυρα οχι για 2.

Αυτο σκεφτηκα κι εγω!Εφερα και δευτερο μαραγκο γι αυτο το λογο,κι αυτος μου ειπε να ψαξουμε πρωτα στα ετοιμα καφασωτα του πρακτικερ η αντιστοιχης εταιρειας και αν χρειαστει εξτρα προεκταση απο τα πλαγια,επειδη τα παραθυρα μου στη σοφιτα ειναι σχετικα φαρδια,θα την κανουμε.

Λοιπον,την καλησπερα μου και μερικες φωτο απο αυτο που εφτιαξα στο καθενα απο τα 2 παραθυρα που χω στη σοφιτα,ζητω συγγνωμη εκ των προτερων για τον φωτισμο αλλα τις εβγαλα απο κινητο.Ειναι ουσιαστικα ενα σιδερενιο τετραγωνο πλαισιο,βιδωμενο εξω απο το παραθυρο,με ενα κεντρικο στηριγμα πανω στο οποιο κλεινουν 2 φυλλα,τυπου παραθυρο δλδ,αλλα με αυτο το ειδικο συρμα,κολλημενο επανω.Το κοστος και για τα 2 παραθυρα ηταν 200 ευρω,100 ευρω το ενα.(Η τιμη ειναι χωρις τις σιτες,τις οποιες ειχα ηδη,απο πριν).Εγω τα πληρωσα τοσο επειδη ηθελα να ειναι ανοιγομενα,για να μπορουν να βγαινουν οι μαστορες στη σκεπη,σε περιπτωση που χρειαστει επιδιορθωση κατι.Αν εσας σας το κανει ενα τελαρο μονοκομματο,λογικα,η τιμη πεφτει.Τελικα το ξυλο δε με βολεψε καθολου σαν επιλογη διοτι θα φουσκωνε ολο και σε 6 μηνες θα ηταν αχρηστο.

Συνημμένα

• 29062013490.jpg
    29062013490.jpg
    270,3 KB · Εμφανίσεις: 1.283
  • 29062013489.jpg
    29062013489.jpg
    320,4 KB · Εμφανίσεις: 388
  • 29062013492.jpg
    29062013492.jpg
    289,1 KB · Εμφανίσεις: 446
Λοιπον,την καλησπερα μου και μερικες φωτο απο αυτο που εφτιαξα στο καθενα απο τα 2 παραθυρα που χω στη σοφιτα,ζητω συγγνωμη εκ των προτερων για τον φωτισμο αλλα τις εβγαλα απο κινητο.Ειναι ουσιαστικα ενα σιδερενιο τετραγωνο πλαισιο,βιδωμενο εξω απο το παραθυρο,με ενα κεντρικο στηριγμα πανω στο οποιο κλεινουν 2 φυλλα,τυπου παραθυρο δλδ,αλλα με αυτο το ειδικο συρμα,κολλημενο επανω.Το κοστος και για τα 2 παραθυρα ηταν 200 ευρω,100 ευρω το ενα.(Η τιμη ειναι χωρις τις σιτες,τις οποιες ειχα ηδη,απο πριν).Εγω τα πληρωσα τοσο επειδη ηθελα να ειναι ανοιγομενα,για να μπορουν να βγαινουν οι μαστορες στη σκεπη,σε περιπτωση που χρειαστει επιδιορθωση κατι.Αν εσας σας το κανει ενα τελαρο μονοκομματο,λογικα,η τιμη πεφτει.Τελικα το ξυλο δε με βολεψε καθολου σαν επιλογη διοτι θα φουσκωνε ολο και σε 6 μηνες θα ηταν αχρηστο.
Πολυ ομορφο!Μπραβο!Και θα χεις και το κεφαλι σου ησυχο με τον ζουζουνο!

Να σαι καλα!Τελικα ηταν η μονη ασφαλης επιλογη!

Και πληρέστατη ενημέρωση! Ευχαριστούμε Ευάκι! :)

Ωραία κατασκευή, πολύ καλή επιλογή. Γερή και πρακτική.

Μπράβο, πολύ καλή κατασκευή :)

είναι τέλειο
έτσι θέλω να κάνω το μπαλκόνι μου,τα έχω σκεφτεί όλα ακριβώς
μια μικρη λεπτομέρεια :whistle: μενει (το σκ@τοχρημα)αλλά υπομονή,τα όνειρα ακόμα δεν μας τα απαγόρευσαν ..........ακόμα!

Γάτα και παράθυρα

Καλησπέρα στην παρέα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο στο φόρουμ. Εχω μια απορία σχετικά με τα παράθυρα. Στο σπίτι δεν έχω κλιματιστικό και όλο το καλοκαίρι τα παράθυρα μένουν ανοιχτά. Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχω και με εμποδίζει να πάρω μία γατουλα που τόσο θέλω. Υπάρχει λύση; Αν καλυψω τα κάγκελα δεν νομίζω να μην μπορεί να σκαρφαλώσει....καμια ιδέα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back