Τι ράτσα ήταν;

aradwath

Νεοφερμένο μέλος

Η aradwath αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
πριν καποια χρονια (ημουν παιδακι) η μαμα μου μου χαρισε ενα γατακι. το υιοθετησαμε απο μια οικογενεια γατοφιλων, εκτος του μωρου μου υπηρχε και μαμα- μπαμπας- αδελφη. ολα καταλευκα, με μια ελαφρα κρεμ αποχρωσης λωριδα στη ραχη, μα καταγαλανα ματακια, γυρω στα 6 κιλα, μακρυτριχα και φουντωτα. τον γατουλη μου τον εχασα μετα απο 7 χρονια συμβιωσης και αγαπης. μα τι ρατσα ηταν; μου ειχαν πει αυτοι που μας τον χαρισαν οτι ηταν "ιερη γατα του θιβετ" αλλα ποτε δεν βρηκα πληροφοριες για αυτη τη ρατσα. ειπαν επισης οτι τετοιοι γατοι φυλαγαν τους ναους στο θιβετ. σιγουρα δεν ηταν αγκυρας ή περσιας! μηπως υπαρχουν καταλευκες βιρμανιας; γιατι διαβασα εδω οτι λεγονται και ιερες βιρμανιας... ξερει καποιος κατι;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στείλε μας μια φωτο μήπως βρουμε τι ράτσα ήταν ο γατούλης.να ρωτήσω απο τι πέθανε?:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν μου πεθανε, τον εχασα κυριολεκτικα... δυστυχως ειμαι καινουρια με τους η/υ και δεν ξερω ακομα να ανεβαζω φωτο!! θα το φροντισω απο αυριο παντως. (τι αμεση απαντηση, ευχαριστω!)

ευκολο!!! πας στο απάντηση, κάτω αριστερά στην πατούσα, και γράφεις το κέιμμενό σου.Οταν τελειώσεις, λιγο πιο κάτω έχει ένα μικρό παραθυρο που λέει διαχείρηση συνημμένων αρχείων.
Μπες εκεί και κάνε upload φωτο του γατούλη αρκει να ειναι μικρή σε μέγεθος.Εμένα μου τις δέχτηκε μέχρι 50, 60 kbites.Καλή τύχη!:up:

Από την περιγραφή που έδωσες το γατάκι σου μάλλον ήταν Turkish Van.Ρίξε μια ματιά και πες μου...;)

οχι παιδια πρεπει να ηταν γατα των ιμαλαιων κ της θεωρουσαν ιερες ειναι φουντωτες μισο να βρω φοτο να την ανεβασω

him.gif
pr1299.jpg
him.jpg

k εδω γραφει για την ρατσα μερικες πληροφοριες
https://www.catsinfo.com/himalayan.html

η αληθεια ειναι οτι μοιαζει πιο πολυ στην ιμαλαιων αλλα δεν ηταν τοσο στρογγυλη μπαλιτσα και το μπεζ ηταν πιο αχνο (προς το ζαχαρι) κ δεν υπηρχε στα ποδια κ τα αυτια παρα μονο ανεπαισθητα στη ραχη και την ουρα. επιμενω στην περιγραφη γιατι και τα αλλα μαλη της οικογενειας του ηταν ιδια. α! και μου ειχαν πει οτι οι καθαροαιμες αυτης της ρατσας ειχαν ενα χαρακτηριστικο: η ακρη της ουρας, ο τελευταιος σπονδυλος δεν ηταν στην ευθεια, αλλα καπως σαν σπαστος. χιλια ευχαριστω για την ανταποκριση, παντως σε 1-2 μερες θα ανεβασω κ φωτο προς διευκολυνση.

Φωτό

Ορίστε και κάποιες φωτό.

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    19,9 KB · Εμφανίσεις: 44
  • 2.jpg
    2.jpg
    24,4 KB · Εμφανίσεις: 45
  • 3.jpg
    3.jpg
    25,2 KB · Εμφανίσεις: 45
  • 4.jpg
    4.jpg
    22,3 KB · Εμφανίσεις: 44
Εμένα μου θυμίζει Turkish Van. Κουκλος ηταν παντως οτι και να ηταν!
(Moλις τωρα προσεξα οτι και η Ασπασια εδωσε την ιδια απάντηση, παραθετωντας το ιδιο link!;) )
Biρμανίας πάντως δεν ηταν με τίποτα, ουτε και Ιμαλαίων.

εγω παλι θα την ελεγα ημιαιμη ιμαλαιων

παντως ειναι ελαφρως μπερδεμα, ετσι;; αυτο με το σπασιμο στον τελευταιο σπονδυλο της ουρας δε μας λεει τιποτα φανταζομαι... παντως αν ηταν ημιαιμος οποιασδηποτε ρατσας, ειναι δυνατον μανα- πατερας και αδελφη του απο αλλη γεννα να ειναι ιδιοι με το ραν μου?? (ετσι τον λεγαμε, ασπρος ραν απ'το βιβλιο της ζουγκλας με τον μογλη...)

Πάντως υπάρχει ένας ολόϊδιος γάτος στη γειτονιά μου. Εάν τον πετύχω θα τον φωτογραφίσω και θα τον βάλω να τον δεις. Επίσης θα τους ρωτήσω τι ράτσα είναι.

αυτο με το σπασιμο στον τελευταιο σπονδυλο της ουρας δε μας λεει τιποτα φανταζομαι...
"Σπασμένη" ουρά έχουν οι περισσότερες Σιαμέζες, είναι γενετικά κληρονομούμενο χαρακτηριστικό. Δεν ξέρω σε ποιες άλλες ράτσες συναντάται :hmm:

α-χα!

το σαιτ στο οποιο με παραπεμπει η ladycat για τις ιμαλαιων λεει οτι προερχονται απο σιαμεζες! (των οποιων χαρακτηριστικο ειναι το σπασιμο). χιλια ευχαριστω ισμηνη, αυτο ειναι τελειο! παρεμπιπτοντως, το σεναριο του να μου τον εκλεψαν παιζει πολυ... αλλα εχουν περασει χρονια απο τοτε, ισως να μη ζει πια το γατακι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back