Τι ράτσα είναι;

Απάντηση: Tι ράτσα είναι η γάτα μου;

Οχι,δεν ανηκουν ολες οι γατουλες σε καποια ρατσα,ειναι μια ομορφη κεραμιδογατουλα!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πω πω εχει φοβερη γουνα!!! Οταν θα γινει εκθεση γατας μπορεις να την πας να την δουν κριτες... αν ειναι καποιο cross ισως μπορεσουν να καταλαβουν τι ρατσα ειναι (πχ ημιαιμη περσιας)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παλιότερα που είχε γεννήσει μια γατούλα 2 γατάκια σε αυτό το στυλ, δηλαδή με τρίχωμα στα πλαινά στο κεφάλι και πολύ φουντωτή ουρά, το ένα το πήρε μια κοπέλα και το πήγε στον κτηνίατρο και της είπε ότι έχει χαρακτηριστικά ημίαιμου π.χ η τόσο φουντωτή ουρά δεν είναι χαρακτηριστικό κεραμιδόγατας. Αυτά τα χαρακτηριστικά πάντως που έχει το δικό σου και το τρίχωμα σίγουρα κρύβουν σε κάποιες παλιότερες γενιές κάποιο άλλο ημίαιμο γατάκι. Δηλαδή ίσως το δικό σου δεν προέρχεται πχ από διασταύρωση περσίας με κεραμιδόγατο αλλά από κάποιο άλλο ημίαιμο που είχε αυτά τα χαρακτηριστικά και ζευγάρωσε με κάποιο κεραμιδόγατο και σε αυτήν την περίπτωση κάποια γατάκια παίρνουν τα χαρακτηριστικά αυτά τα ιδιαίτερα ενώ κάποια αδερφάκια μπορεί να έχουν πολύ συνηθισμένο στυλ δηλαδή να είναι καθαρά κεραμιδογατάκια:clapup:. Για αυτό και δεν μπορούν να σου πουν αν είναι ημίαιμο ή όχι. Από την λίγη πείρα μου θεωρώ ότι είναι γατάκι που στο γενεαλογικό του δέντρο έχει άλλα ημίαιμα γατάκια.

2ildap0.jpg
εδώ είναι σαν γάτα αιγαίου έχει κάποια χαρακτηριστικά της.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Psika ολα τα γατακια που ειναι διασταυρωσης,ημιαιμα ειναι,δεν εχει σχεση αν ενας απο τους γονεις ειναι καθαροαιμος,ή ποσο μακρια στο γενεαλογικο τους δεντρο εχουν ενα γατακι ρατσας.Απο εκει και περα,υπαρχουν κεραμιδογατες κοντοτριχες και ημιμακρυτριχες,δεν ειναι απαραιτητο να εχει προγονο ρατσας μια γατουλα για να βγει φουντωτη,ή με φουντωτη ουρα.Παντως για μενα δεν εχει καμια σημασια αν ειναι ρατσας η γατουλα,τι διαφορα κανει;Δεν θα την αγαπα περισσοτερο ή λιγοτερο ο ιδιοκτητης της,ουτε θα ειναι λιγοτερο ή περισσοτερο ομορφη.Εμενα μου φαινεται μια πολυ ομορφη γατουλα,κι αυτο που την κανει ακομα πιο ομορφη ειναι η αγαπη που της εχετε και σας εχει,όχι τα γονιδια της.

Τι ράτσας είναι η γάτα μου;

Πριν λίγο καιρό πήραμε μια γατούλα. Είναι ημίαιμη. Επειδή, απ' όσο ξέρω, κάθε ράτσα είναι ευάλωτη σε συγκεκριμένες ασθένειες, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω τι ράτσα είναι, ώστε να μπορεί να ξέρει κι ο γιατρός της τι να προσέχει περισσότερο;

Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες της. Αν θέλετε κι άλλες μπορώ να σας ανεβάσω.
2011-08-12 13.20.03.jpg

pixie.PNG

2011-08-03 14.24.58.jpg

2011-08-03 14.25.31.jpg

2011-08-03 16.57.35.jpg

Συνημμένα

• 2011-08-12 13.20.03.jpg
    2011-08-12 13.20.03.jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 88
  • pixie.PNG
    pixie.PNG
    932,2 KB · Εμφανίσεις: 97
  • 2011-08-03 14.24.58.jpg
    2011-08-03 14.24.58.jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 102
  • 2011-08-03 14.25.31.jpg
    2011-08-03 14.25.31.jpg
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 115
  • 2011-08-03 16.57.35.jpg
    2011-08-03 16.57.35.jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 121
  • 2011-08-12 13.20.03.jpg
    2011-08-12 13.20.03.jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 88
  • pixie.PNG
    pixie.PNG
    932,2 KB · Εμφανίσεις: 97
  • 2011-08-03 14.24.58.jpg
    2011-08-03 14.24.58.jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 102
  • 2011-08-03 14.25.31.jpg
    2011-08-03 14.25.31.jpg
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 115
  • 2011-08-03 16.57.35.jpg
    2011-08-03 16.57.35.jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 121
Απάντηση: Τι ράτσας είναι η γάτα μου;

για ημίαιμη περσίας την κόβω. Είναι ευάλωτες σε ουρολιθίαση και πολυκυστικά νέφρα.

Λες; Δε μου είχε περάσει καν απ' το μυαλό αυτή η ράτσα!

Λογικά κάποιο είδος περσικής με ευρωπαϊκή οπότε ευρωπαϊκή μακρύτριχη. Όπως και να έχει η Pixie είναι γλύκα. :)

Σ' ευχαριστώ πολύ starblood!

Παίζει να είναι και καθαρόαιμη περσίας, doll face, αλλά επειδή δεν έχει χαρτιά, θεωρείται ημίαιμη :)

Οντως ειναι απιστευτη κουκλιτσα!!:D
Αν εχει τελικα γονιδια περσικα,χρειαζεται μια προσοχη στα νεφρα της.

καλημερα σε ολους
εγω τη βλεπω για καθαρη περσικη
εχει τις χαρακτηριστικεσ τουφιτσες στα αυτια και αν δεις και τισ πατουσες της
εχει κι εκει τουφιτσες
και η δικια μου που κι εγω τη βρηκα στο δρομο εχει αυτα τα χαρακτηριστικα
περα απο το απολυτο φουντωτο τριχωμα και η κτηνιατρος ειπε οτι ειναι περσιας
αλλα οπως ειπατε και παραπανω επειδη δεν εχει χαρτια θεωρειτε ημιαιμη
αλλα τι μας νοιαζει
ειναι μια κουκλα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας! Από φωτογραφίες που είδα όντως μοιάζει με doll face περσική. Σκέφτομαι να της κάνω κι ένα τεστ dna για τις γενετικές ασθένειες που μπορεί να έχει. Απ' όσο διάβασα, μπορούν να σου βρουν οποιαδήποτε γενετική ασθένεια κι αν έχει. Έτσι, ασχέτου ράτσας, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι κι εγώ κι ο γιατρός της κουκλίτσας μας :)

Καλησπέρα. Πριν 4 μήνες βρήκα τον γατούλη μου τυχαία στο δρόμο και αποφάσισα να είναι ο νέος μου συγκάτοικος. Είναι το πρώτο μου γατάκι και όσοι τον έχουν δει λένε ότι έχει πολύ όμορφο τρίχωμα και χρωματισμό και πιθανόν να είναι και ράτσας. Έχει κανείς κάτι στα υπόψιν του για τη ράτσα του μικρού Τομ??

Συνημμένα

• φωτογραφία (1).JPG
    φωτογραφία (1).JPG
    245,2 KB · Εμφανίσεις: 90

Eιναι πολυ ομορφος ο Τομ σου,αλλα δε νομιζω να ανηκει σε καποια φυλη.

Πολύ κούκλος ο Τομ! Φέρνει λίγο σε γάτα Βεγγάλης, ε? Είχα κι εγώ κάποτε έναν τέτοιο γατούλη τιγρέ με βούλες λεοπάρ. κάτω από την κοιλιά! Αλλά ήταν "κεραμιδάκι". Μπιριμπούκο τον φώναζα. Έφυγε ένα βράδυ και δεν ξαναγύρισε ο κακομοίρης! Σίγουρα κάτι κακό του συνέβη:cry_x: Δεν θα τον ξεχάσω ΠΟΤΕ!

Μα δεν εχει ουτε το χρωμα,ουτε το χρωματισμο,ουτε τη σωματοδομης μιας Βεγγαλης:

Βεβαια μπορεις να ρωτησεις και τον εκτροφεα της φυλης εδω στην Ελλαδα,που γνωριζει καλυτερα.

Είναι άραγε scottich fold;

βρηκα ενα γατακι 4 μηνων και σημερα βλεποντας ενα ντο/τερ (101cats) πιστευω οτι ειναι ενα scottich fold. Ξερει κανεις καπιον εκτροφεα η καπιον αλλο τροπο να το τσεκαρω?

Είναι άραγε κάποιας ράτσας;

Καλησπέρα στους απανταχού ζωόφιλους-γατόφιλους!
Το γατάκι που θα δείτε παρακάτω,το βρήκα πριν τρεις μέρες,είναι περίπου 2 μηνών κ είναι γλυκύτατο!
Θα μπορούσε κάποιος από εσάς να μου πει εάν ανήκει σε κάποια ράτσα?
Είναι ημι-μακρύτριχο,με κοντά ποδαράκια,πυκνό τρίχωμα,ιδιαίτερο χρωματισμό (οπως κ εσείς θα βλέπετε) κ η βάση της ουράς του είναι πιο παχιά από ότι συνήθως.
Όταν περπατάει,πιο πολύ με ποντικάκι μοιάζει παρά με γατάκι :D (λόγω του κοντού των ποδιών του).

Συνημμένα

• 24112011139.jpg
    24112011139.jpg
    256,7 KB · Εμφανίσεις: 207
Απάντηση: Τι ράτσα είναι η γάτα μου;

Για κοντότριχο το κόβω :hmm:Τα σχήματα στην γούνα του είναι κάπως σπάνια για την Ελλάδα (νομίζω το blotched tabby είναι πιο κοινό στις βόρειες χώρες) :hmm: Με κοινή ευρωπαϊκή μου μοιάζει :hmm:Μπορεί όμως να είναι και ημίαιμο... ίσως βρετανάκι με ευρωπαϊκή

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back