Τι ρόλο παίζει ο ΕΟΓ;

Raisa

Περιβόητο μέλος

Η Raisa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.348 μηνύματα.
Εχω μερικες αποριες σχετικα με το ρολο του ΕΟΓ και ισως εσεις που ξερετε πιο πολλα να μου τις απαντησετε. Οταν πριν 2,5 χρονια αγορασα την γατα μου θελησα να δηλωθω στον ομιλο γατας. Πηρα, λοιπον, τηλεφωνο και αυτοι απο εκει με παρεπεμψαν σε καποια κυρια Μελινα, η οποια θα τακτοποιουσε το θεμα της εγγραφης και του pedigree. Τελος παντων, τα βρηκαμε με την κυρια, και μου ζητα να στειλω 40 ευρω σε εναν λογαριασμο για να γινω μελος στον ομιλο. Τα 20 ευρω ηταν η ετησια συνδρομη στον ομιλο και τα αλλα 20 για την μεταφραση του pedigree. Εκτος το οτι περιμενα πανω απο 4 μηνες για να μου στειλει τα χαρτια, απο τοτε δεν ξανακουσα τιποτε, ουτε απο αυτην την ιδια ουτε απο τον ομιλο γατας. Εγω περιμενα απο τον ομιλο να μου στελνει ενημερωτικο υλικο, ειδοποιησεις για εκθεσεις, και τελος παντων να εχει κατι να μου πει. Χωρια οτι δεν μου εστειλαν απο τοτε ειδοποιηση για την επομενη συνδρομη. Τι να πω, ειμαι λιγακι απογοητευμενη απο τον ΕΟΓ! :mad::mad::mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω μερικες αποριες σχετικα με το ρολο του ΕΟΓ και ισως εσεις που ξερετε πιο πολλα να μου τις απαντησετε. Οταν πριν 2,5 χρονια αγορασα την γατα μου θελησα να δηλωθω στον ομιλο γατας. Πηρα, λοιπον, τηλεφωνο και αυτοι απο εκει με παρεπεμψαν σε καποια κυρια Μελινα, η οποια θα τακτοποιουσε το θεμα της εγγραφης και του pedigree. Τελος παντων, τα βρηκαμε με την κυρια, και μου ζητα να στειλω 40 ευρω σε εναν λογαριασμο για να γινω μελος στον ομιλο. Τα 20 ευρω ηταν η ετησια συνδρομη στον ομιλο και τα αλλα 20 για την μεταφραση του pedigree. Εκτος το οτι περιμενα πανω απο 4 μηνες για να μου στειλει τα χαρτια, απο τοτε δεν ξανακουσα τιποτε, ουτε απο αυτην την ιδια ουτε απο τον ομιλο γατας. Εγω περιμενα απο τον ομιλο να μου στελνει ενημερωτικο υλικο, ειδοποιησεις για εκθεσεις, και τελος παντων να εχει κατι να μου πει. Χωρια οτι δεν μου εστειλαν απο τοτε ειδοποιηση για την επομενη συνδρομη. Τι να πω, ειμαι λιγακι απογοητευμενη απο τον ΕΟΓ! :mad::mad::mad:
Τελικα συμμετειχες σε εκθεση μας?Αν ναι πρεπει να με ξερεις.Τελος παντων,εχεις δικιο σε οσα λες,η κατασταση ειναι λιγο "μπαχαλο" ας ευελπιστουμε πως θα φτιαξουν τα πραγματα στο μελλον.Δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για εντυπο υλικο.Οταν προκειται για εκθεση παιρνουμε τηλεφωνο τα μελη.Η προσφορα μας για την προετοιμασια της εκθεσης ειναι αφιλοκερδως.Η κυρια Μελινα δεν ειναι πια σε αυτη τη θεση.Οτιδηποτε χρειαστεις μη διστασεις τηλεφωνησε μου η στειλε μειλ οσο αφορα το εκτροφειο κλπ.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγνώμη κιόλας... Είσαι λίγο απογοητευμένη? Εγώ στη θέση σου θα ήμουν ΠΟΛΥ απογοητευμένη... Αν δεν μπορούν να τα βγάζουν πέρα, να αφήνουν άλλους που μπορούν να το κάνουν και να μην ζητούν χρήματα... Χωρίς φυλλάδια, διαφήμιση κλπ πως περιμένουν να έχουν μέλη άρα και χρήματα για ότι χρειάζονται? Εμένα μου ακούγεται σαν μια πολύ πρόχειρη κατάσταση... Λυπάμαι πολύ...:down:

Τελικα συμμετειχες σε εκθεση μας?Αν ναι πρεπει να με ξερεις.Τελος παντων,εχεις δικιο σε οσα λες,η κατασταση ειναι λιγο "μπαχαλο" ας ευελπιστουμε πως θα φτιαξουν τα πραγματα στο μελλον.Δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για εντυπο υλικο.Οταν προκειται για εκθεση παιρνουμε τηλεφωνο τα μελη.Η προσφορα μας για την προετοιμασια της εκθεσης ειναι αφιλοκερδως.Η κυρια Μελινα δεν ειναι πια σε αυτη τη θεση.Οτιδηποτε χρειαστεις μη διστασεις τηλεφωνησε μου η στειλε μειλ οσο αφορα το εκτροφειο κλπ.:hmm:
Οχι δεν συμμετεέχα στην έκθεση γιατί κανείς δεν με ενημέρωσε αν γίνει και πότε θα γίνει. Έχουν περάσει 2 χρόνια και δεν άκουσα τίποτε από τον ΕΟΓ! Απορώ πώς θέλουν να έχουν πολλά μέλη αν λειτουργούν έτσι. Εγώ πάντως στην πρώτη γέννα που είχε η Raisa τα pedigree τα πήρα από το εκτροφείο στη Ρωσία απ' όπου ήταν η δική μου γάτα αλλά και ο αρσενικός. Δεν μπήκα στη διαδικασία να παρακαλάω εδώ τον ΕΟΓ!:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι δεν συμμετεέχα στην έκθεση γιατί κανείς δεν με ενημέρωσε αν γίνει και πότε θα γίνει. Έχουν περάσει 2 χρόνια και δεν άκουσα τίποτε από τον ΕΟΓ! Απορώ πώς θέλουν να έχουν πολλά μέλη αν λειτουργούν έτσι. Εγώ πάντως στην πρώτη γέννα που είχε η Raisa τα pedigree τα πήρα από το εκτροφείο στη Ρωσία απ' όπου ήταν η δική μου γάτα αλλά και ο αρσενικός. Δεν μπήκα στη διαδικασία να παρακαλάω εδώ τον ΕΟΓ!:mad:
απορια και τα 20 ευρω της συνδρομης τι τα εκαναν αν δεν μπηκαν στον κοπο ουτε καν να τηλεφωνησουν για να σε ενημερωσουν για την εκδηλωση τους???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απορια και τα 20 ευρω της συνδρομης τι τα εκαναν αν δεν μπηκαν στον κοπο ουτε καν να τηλεφωνησουν για να σε ενημερωσουν για την εκδηλωση τους???
Έλα ντέ; Φισικά μετά δεν τόλμησαν να με πάρουν τηλέφωνο την επόμενη χρονιά για συνδρομή!:mad:

κατι τετοια κανουν και μετα λενε δεν χουμε πορους ν αφροντισουμε, να μεριμνησουμε , να ριμαξουμε, οχι μονο ο εογ αλλα και αλλα σωματεια...αν ανοιξουν τα οικονομικα τους βιβλια...τελος παντων...
μετα πως να δωσεις λεφτα στη φιλοζωικη?
αφου οσα και να τους δωσεις ετσι κ αλλιως ειναι κουκουρουκου , παλι βρωμικα και μιζερα θα τα εχουν τα σκυλακια τους, παλι χασαπιδς θα ειναι οι γιατροι τους κτλ...μονοι τους υποβιβαζουν το θεσμο για τον οποιο και καλα παλευουν γιατι ειναι πολλλι οι ανεντιμοι....
καλα ο εογ νομιζω οτι ειναι μονο για καλλιστεια γατιων αντε να σκασει και κανενας πολιτικος για τις καμερες και αυτο....
ετσι κ αλλιως οι τυπου αδειες που δινει στα εκτροφεια ειναι μια απλη συμβαση καμια σχεση με την αδεια εκτροφειου που δινει το υπουργειο γεωργιας και που αυτη ειναι η νομιμη αλλα αποτι ξερω , για κατοικιδια ζωα μονο 2 αδειες εχουν δοθει απο το υπουργειο...καληνυχτα..

κατι τετοια κανουν και μετα λενε δεν χουμε πορους ν αφροντισουμε, να μεριμνησουμε , να ριμαξουμε, οχι μονο ο εογ αλλα και αλλα σωματεια...αν ανοιξουν τα οικονομικα τους βιβλια...τελος παντων...
μετα πως να δωσεις λεφτα στη φιλοζωικη?
αφου οσα και να τους δωσεις ετσι κ αλλιως ειναι κουκουρουκου , παλι βρωμικα και μιζερα θα τα εχουν τα σκυλακια τους, παλι χασαπιδς θα ειναι οι γιατροι τους κτλ...μονοι τους υποβιβαζουν το θεσμο για τον οποιο και καλα παλευουν γιατι ειναι πολλλι οι ανεντιμοι....
καλα ο εογ νομιζω οτι ειναι μονο για καλλιστεια γατιων αντε να σκασει και κανενας πολιτικος για τις καμερες και αυτο....
ετσι κ αλλιως οι τυπου αδειες που δινει στα εκτροφεια ειναι μια απλη συμβαση καμια σχεση με την αδεια εκτροφειου που δινει το υπουργειο γεωργιας και που αυτη ειναι η νομιμη αλλα αποτι ξερω , για κατοικιδια ζωα μονο 2 αδειες εχουν δοθει απο το υπουργειο...καληνυχτα..
Αυτό για το υπουργείο γεωργίας πρώτη φορά το ακούω. Τέλος πάντων, στο εξωτερικό γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι φορείς τύπου ΕΟΓ, οι οποίοι αποτελούν θεσμοί. Αυτοί ευθύνονται για τα εκτροφεία, τα ελέγχουν, εκδίδουν άδειες και άλλα σχετικά χαρτιά νομιμότητας και γνησιότητας ζώου, ενημερώνουν τα μέλη τους γύρω από θέματα γάτας κλπ.Εδώ δυστυχώς, τα πράγματα είναι ακόμα πολύ πρόχειρα και επιπόλαια. Ασ ελπίσουμε ότι κάποτε θα αλλάξουν και εδώ!

Αυτό για το υπουργείο γεωργίας πρώτη φορά το ακούω. Τέλος πάντων, στο εξωτερικό γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι φορείς τύπου ΕΟΓ, οι οποίοι αποτελούν θεσμοί. Αυτοί ευθύνονται για τα εκτροφεία, τα ελέγχουν, εκδίδουν άδειες και άλλα σχετικά χαρτιά νομιμότητας και γνησιότητας ζώου, ενημερώνουν τα μέλη τους γύρω από θέματα γάτας κλπ.Εδώ δυστυχώς, τα πράγματα είναι ακόμα πολύ πρόχειρα και επιπόλαια. Ασ ελπίσουμε ότι κάποτε θα αλλάξουν και εδώ!
ε μα ναι , για να ανοιξεις εκτροφειο νομιμο με κρατικη αδεια λειτουργιας.
δεν αρκει η συνρομη-συμβαση στον εογ και τα χαρτια γνησιοτητας ρατσας των ζωων σου , χρειαζεται αδεια απο υγειονομικο, πυροσβεστικη , κτηνιατρους συμβεβλημενους με το υπουργειο , επιτροπη , ελενχοι , παιρνει απο 9 μηνες μεχρι 1,5 χρονο για να εκδοθει συνολικο κοστος της αδειας ειναι τα 3800-5000 αναλογα την περιοχη που ειναι το εκτροφειο.στην ελλαδα υπαρχουν 2 με κρατικη εγκριση για ζωα συντροφιας και δυστηχως αυτα ειναι αποσο ξερω ειναι μονο για σκυλους..
βεβαια υπαρχουν καποιοι ανθρωποι που κανου καποια Home-made εκτροφεια γατας χωρις να εχουν περασει ολο αυτο το καθαρτηρι που λεω εγω , αλλοι ειναι ευσυνηδητοι και κανουν ελεγχομενες γεννες και αλλοι... αστο.
βεβαια εδω ειμαστε ειμαστε ελλαδιτσα , για να παρεις ενα γατι ρατσας αναγκαστηκα ψαχνεις τα εκτροφεια που ειναι συμβεβλημενα με τον εογ (για πετ shop δεν το συζηταω καν)
το αγοραζεις χωρις αποδειξη σου κατεβαζουν και κανενα πενηνταρικο και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι
ετσι δουλευουν τα πραγματα εδω...
τι να κανουμε
υπομονη .

.
βεβαια εδω ειμαστε ειμαστε ελλαδιτσα , για να παρεις ενα γατι ρατσας αναγκαστηκα ψαχνεις τα εκτροφεια που ειναι συμβεβλημενα με τον εογ (για πετ shop δεν το συζηταω καν)
το αγοραζεις χωρις αποδειξη σου κατεβαζουν και κανενα πενηνταρικο και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι
ετσι δουλευουν τα πραγματα εδω...
τι να κανουμε
υπομονη .

Δυστυχώς έτσι είναι. Και πάνω που σκεφτόμουν μπας και ιδρύσω κανένα εκρτοφείο για british shorthair:(:(:( Αλλά έτσι που μου τα περιγράφεις λίγο δύσκολα τα πράγματα. Μάλλον κατι σε Home-made εκροφείο το βλέπω:hmm::hmm::hmm:

Δυστυχώς έτσι είναι. Και πάνω που σκεφτόμουν μπας και ιδρύσω κανένα εκρτοφείο για british shorthair:(:(:( Αλλά έτσι που μου τα περιγράφεις λίγο δύσκολα τα πράγματα. Μάλλον κατι σε Home-made εκροφείο το βλέπω:hmm::hmm::hmm:
κ εγω το έχω ψάξει για εκτροφειο σκυλων (μια αγαπημενη μου ράτσα) στην ευβοια, δεν ειναι τόσο απογοτευτηκά τα πραγματα, υπάρχουν και ιδωτικές εταιριες διεκπαιρέωσης που τρέχουν εκεινοι στις δημοσιες υπηρεσιες μέχρι να φτιαξιουν το φάκελο σου για να τον καταθεσεις στο υπουργειο (εναντι αμοιβης)
ta home-made που λέγαμε σε βάζουν και στη διαδικασία της part-time εργασιας (εννοω στο κομματι του εκτροφειου) , τα εκτροφεια με κρατικη αδεια που επισκεπτηκα (γιατι ειμαι και σκατοπεριεργη τι να κάνω) το ένα εχει αδεια λειτουργειας απο το 1977 και το αλλο απο το 1981 , (βεβαι τοτε ηταν πιο αθωοι καιροι χωρις τοση χαρτουρα ισω ς ειναι και αυτος ενας λογος που δεν το ψάχνουν τώρα οι νεοτεροι)εκει που θέλω αν καταληξω ειναι πως αν μπεις στην πριζα για κατι τετοιο και τελικα πάρεις την αδεια λειτουργιας θα το δεις σαν κανονικη δουλεια με υπεθυνοτητα και σοβαροτητα και οχι σαν part time επειτα και μονο τα φυλλαδια υιοθεσιας αν δεις θα καταλάβεις πωσ δεν τα αντιμετοπιζουν σα μπριζόλες...σου ευχομαι καλη τυχη και επειδη καταλαβαινω και εχω δει αρκετα ακομοι και εκεινοι που τώρα τα δηλωνουν ολαστην εφορια και τα ελενχουν και τα λοιπα ολοι τους παραδεχτηκαν πως ξεκινησαν apo ena home-made εκτροφειο και σιγά-σιγλα εγινε οτι εγινε, γιατι τα εξοδα ειναι αρκετα οσο κ αν λεμε στο μυαλο μας οτι αντε μωρε ενα γατακι 2 γατακια , λιγη τροφη και νερο αντε και κανενα εμβολιο...και πευτουν στη παγιδα....η οποια ειναι η εξης απλη και την παταμε ολοι, περα απο τα εμβολια αν ειναι πολλα δε ξερω τι στο καλο παθαινουν , ματιάζονται??? και αρχιζουν να ζηταν σταγονιτσες , βιταμινες κολοκυθια και αυτα ειναι ευρα που φεύγουν...επειτα για να ειναι νομιμο πάντα ενα πεντικρι πρέπει να έχει δηλωθει μεχρι ακι ενα μήνα μετα τη γέννηση του καθε μωρου, υπάρχουν ομως ατυχα μωράκια που δεν βγάζουν τον ένα μηνα (εσυμβαίνει συνηθως στην πρώτη γέννα)αλλη χασούρα κα πο κει και μετα ειναι οι και οι ανισσοροποι που θα σου έρχονται για υιοθεσια και θα σου κάνουν τα νεύρα κροσι,,,δε στο πουλάω το γατι μεγάλε που να χτυπιέσαι κάτω -μα γιατι μανταμ εγω ειμαι πελατης πληρώνω το θέλω για δώρο βάλτου εναν φιογκο και τα λοιπα....αστα μπαχαλο ειμαστε....κουραγιο και πάλι!!!:P

Οι κύριοι της επιτροπής!

Γεια σας !

Προλιγου τηλεφωνησα σε καποιον απο τους "κυριους" που εκπροσωπουν τον ΕΟΓ , για να παρω πληροφοριες που αφορουν τους διαγωνισμους γατας .
μιλησα ,λοιπον, στο κινητο με την κορη του γραμματεα του ΕΟΓ και της ειπα το αιτημα μου . μου απαντησε οτι επαψε να ασχολειται με το θεμα και της ζητησα να μου δωσει το τηλεφωνο καποιου ειδικου .
αντι να το κανει - γιατι ειδικος ειναι και ο πατερας της σαν γραμματεας ! - μου ειπε οτι δεν ηξερε και οτι ειχε προσκεκλημενους.
γι αυτο και μου εκλεισε ανεδεστατα το τηλεφωνο.( ολο αυτο κρατησε 2-3 λεπτα - φαινεται στο κινητο η ωρα ομιλιας ).

η κυρια μιλαει ομως και 2 ωρες, αν της ζητησεις να σου πουλησει καποιο γατι της - εχουν το μεγαλυτερο εκτροφειο περσικης γατας στην Ελλαδα .

τι σταση ειναι αυτη , κυρια μου ? ποια νομιζετε οτι ειστε ? και αν δε θελετε να δινετε πληροφοριες, τοτε να παρετηθει ο πατερας σας !
τι τον εχουν δηλ. στην επιτροπη, για τα ωραια του τα ματια ?

ντροπη να βλεπουμε τα ζωα σαν χρημα και να εποφθαλμιουμε τους αλλους επειδη αποσκοπουμε στο κερδος .
και το υφος 10 καρδιναλιων, μαλλον σας υποτιμα αντι να σας ανεβαζει !
λυπαμαι !

καλως ηρθατε στον κοσμο των Σ.......ερ
κριμα, εγω μια φορα που ηθελα πληροφοριες επεσα στη γυναικα του γραμματεα η οποια ηταν πολυ ευγενικη και εξυπηρετικη.....
αν επιτρεπεται τι ωρα τηλεφωνησες ?
μηπως ηταν ακαταλληλη??
καλα δεν μπορουσε να σου δωσει το τηλ του ανθρωπου που ασχολειτε με την εκθεση??
νομιζω οτι ειναι η νεκταρια (μελος και sto site) για ρωτα την!!!:blink:

τι να πω αλλο !!!!

Οχι, δεν ηταν ακαταλληλη η ωρα - πριν τις 9 μμ περιπου .
απλα, στην Ελλαδα γινονται ¨" σοδομα και γομορα " !
επικοινωνω μεσω ΜΑΙl με USA με σημαντικα προσωπα που μου μιλουν τοσο απλα που σοκαρεσαι!
εδω μονο εχουν παρει αερα τα μυαλα που δε διαθετουν !

συγγνωμη, αλλα στις θρασυτητες τους εγω νευριαζω - και καλα κανω ! - χωρις ομως να συναδω στα αισχη τους και τις κουτοπονηριες τους !

oh tempora , oh mores !

διαγωνισμος γατας

Μια και το εθεσα παντως το θεμα, ξερει κανεις τη διαδικασια για να παρει καποιος μερος σε διαγωνισμο γατας ? τι προυποθεσεις απαιτουνται?
αν γνωριζει καποιος κατι, ας το γνωστοποιησει και σε μας, μιας και οι "ειδικοι" το παιζουν υψηλη κοινωνια και δεν μας καταδεχονται !

ξυδι !

Πρέπει να έχει η γάτα pedigree του ελληνικού ομίλου γάτας. Αν την έχεις πάρει απο το εξωτερικό και έχει ξένο pedigree πρέπει να το στείλεις στην κυρία Χιτζιάδου (έχω το τηλ, αν θες σου το στέλνω με πμ), για να σου το μεταφράσει. Μετά, όταν ανακοινωθεί πότε θα γίνει έκθεση (το φθινόπωρο μου είπαν) συμπληρώνεις μια αίτηση με τα στοιχεία της γάτας (απο το pedigree) και το στέλνεις. Όταν είναι να γίνει έκθεση μπορείς να πάρεις τηλ στον πρόεδρο του συλλόγου και θα σε καθοδηγήσει αυτός.

Πρέπει να έχει η γάτα pedigree του ελληνικού ομίλου γάτας. Αν την έχεις πάρει απο το εξωτερικό και έχει ξένο pedigree πρέπει να το στείλεις στην κυρία Χιτζιάδου (έχω το τηλ, αν θες σου το στέλνω με πμ), για να σου το μεταφράσει. Μετά, όταν ανακοινωθεί πότε θα γίνει έκθεση (το φθινόπωρο μου είπαν) συμπληρώνεις μια αίτηση με τα στοιχεία της γάτας (απο το pedigree) και το στέλνεις. Όταν είναι να γίνει έκθεση μπορείς να πάρεις τηλ στον πρόεδρο του συλλόγου και θα σε καθοδηγήσει αυτός.
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!
Άραγε αυτό για το Φθινόπωρο ισχύει?? Να δούμε... και πως θα είναι η γουνίτσες τους όταν όλο το Καλοκαίρι θα μαδούν...!?
Το Δεκέμβρη είναι νομίζω πολύ καλύτερα... Αλλά... Αυτοί ξέρουν... Φαντάζομαι θα παίζουν κι άλλο παράγοντες ρόλο!

Αν, θελεις, γραψε το τηλ. της κυριας, για το pedigree, και πες μας πως μπορει να μαθαινει καποιος για τις εκθεσεις - παει γκρουπ ή καθενας μονος ? και μονο ενα γατι μπορει να εκθεσει ή περισσοτερα ?

οσο για το Σεπτεμβρη, ειναι οντως ακαταλληλη εποχη - απο πολλες αποψεις!
στις ΗΠΑ cat shows γινονται Μαρτιο, Απριλιο .
εδω ολα τα κανουν αναποδα !!!!!!!!!
στο εξωτερικο - ΗΠΑ τουλαχιστον - οι κριτες δεν εχουν δικαιωμα να λαβουν μερος ως διαγωνιζομενοι, κατι που συμβαινει εδω - απ' οσο παρακολουθω - και κατα συμπτωση ( !!) αυτοι ή συγγενικα τους προσωπα , παιρνουν τα πρωτα βραβεια !!!
Γιαννης πινει, Γιαννης κερναει δηλ, καταλαβες ?
ΑΘΛΙΟΤΗΣ στο μεγαλειο της !

Εδω ειναι τα Βαλκανια εεεεε

Συγγνωμη αλλα αυτο - που δεν ξερω ποια σημασια του δινεις - τι σχεση εχει ?
ο χωρος αυτος ειναι μια απο τις κοιτιδες πολιτισμου και κοντευουμε να τον κανουμε χωρο του αυνανανισμου !
ναι, και δεν βριζω απλα λεω οτι βαυκαλιζομαστε , κοροιδευουμε τον εαυτο μας και ολα τα συμπαραμαρτουντα ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back