Τι τροφή προτιμάτε;

Τι είδος φαγητού προτιμάτε;
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 5)
  • Ξηρά τροφή

Ψήφοι: 5 100,0%
  • Κονσερβοποιημένη

Ψήφοι: 2 40,0%
  • Μαγειρευτή

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Άλλο (υπάρχει κι άλλο;; Για πείτε...)

Ψήφοι: 0 0,0%

• Total voters
    5

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Τι τροφή προτιμάτε να δίνετε στους μικρούς σας φίλους;
Το επιτάσσον ιατρικοί/οικονομικοί λόγοι ή απλά προτίμηση της γατούλας;

Προσωπικά προτιμώ κυρίως ξηρά τροφή μιας και η πολλή τροφή σε κονσέρβα του φέρνει διάρροιες (έτσι μου είχε πει η οικογένεια που τον είχε μαζέψει, δεν το έχω διαπιστώσει προσωπικά) και δεν μπορώ να του μαγειρεύω εγώ μιας και ούτε για τον εαυτό μου δεν μαγειρεύω... Έχω ελάχιστο χρόνο... :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι ο συνδυασμός των δύο πρέπει να υπάρχει όπως και να χει. Μόνο ξηρά τροφή, ή μόνο κονσέρβα δε νομίζω ότι είναι καλό. Ασχέτως τι προτιμάει η γάτα, είναι καλό να τα χει και τα 2. Εμείς πάντως τους δίναμε και διάφορα σνακ που και που! Ζαμπόν ή γαλοπούλα αλλαντικά (μας κοιτούσαν μες στα μάτια οι άτιμες λες και ήτανε άστεγες και είχαν να φάνε 10 μήνες!!), ή κοτόπουλο ψητό φούρνου (πέτσες κλπ).
Α, σε περίπτωση που ταίσει κανείς την γάτα του με κοτόπουλο, να προσέχετε στο μπούτι, υπάρχει ένα πολύ λεπτό κοκκαλάκι, το οποίο δεν πολυφαίνεται αν δεν κάνετε νιανια το κρέας! Προσοχή, μη καρφωθεί στο λαιμουδάκι της και έχετε ιστορίες! :confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλά τέτοια σνακ κι εγώ τις δίνω αν και περιμένω να μεγαλώσει λίγο για να τα αυξήσω γιατί τώρα ό,τι και να του δώσω, όσο νόστιμο και να είναι το παίρνει και το παίζει πρώτα κάνοντας το σπίτι χάλια. Θυμάμαι μια φορά της είχα δώσει ψητό σολωμό που είχα αφήσει και μετά είχε κάνει το δωματιάκι που έμενε (ήμουν Aγρίνιο και η πεθερά μου δεν την αφήνει παρα μόνο σε μια αποθηκούλα να είναι :mad: ) να μυρίζει σολωμό σε σημείο που δεν μπορούσες να σταθείς γιατί αντί να τον φαεί επαιζε μαζί του! :lol:

Εγώ κονσέρβα πιο πολύ γιατι την ξηρά δεν την τρώνε με τίποτα...Πρέπει να πέσει πολύ πείνα για να φάνε..

Επίσης 2 φορές το μήνα μαγειρεύουμε ειδικά για την γάτα κοτόπουλο με ρύζι ή κεφαλάκια απο ψάρια γιατί πρέπει να πέρνουν συστατικά όπως το ελαιόλαδο για τις βιταμίνες που περιέχει..Τα βοηθά πολύ..Και αν μείνει κανένα τρυφερό κρεατάκι από το φαγητό μας γίνεται πάντα γεύμα των μωρών (=τα γατάκια μας).

Πάντως οι γάτες είναι αρκετά εκλεκτικές στο φαγητό για παράδειγμα οι δικές μου δεν τρώνε πολύ παγωμένο φαγητό (από ψυγείο) ή κάτι πιο spicy,αλμυρό ακόμα και πέτσες από χοιρινό με πολύ λίπος φεύγει μακρυά..

Αν σας ενδιαφέρει η υγεία του ζώου σας, καλό είναι να μη τους δίνετε αλλαντικά. Είναι γεμάτα συντηρητικά, αλάτι, χρωστικές και υποκατάστατα τα οποία είναι σκέτος θάνατος. Αν τώρα θέλετε να τρέχετε στους κτηνιάτρους με διάφορες ασθένειες από νωρίς, συνεχίστε. Είστε στο σωστό δρόμο.

Προσωπικά δεν ψήφισα κάτι από τα παραπάνω διότι τρώνε πολλών ειδών φαγητά. Ο Βαλτάσαρ πλησιάζει τα 15 και είναι άρρωστος. Πάσχει από υπερθυρεοειδισμό και νεφρική ανεπάρκεια. Επειδή όμως τα ηπατικά ένζυμα ανεβαίνουν λόγω της υπερβολικής έκκρισης θυροξίνης, φλερτάρει με την ηπατοπάθεια. Έτσι, το θέμα της διατροφής του είναι δύσκολο και περίεργο. Για τα νεφρά του δίνουμε Renal diet της Walthmam, αλλά όταν δεν τρώει --και τα ζώα πρέπει να τρώνε, αλλιώς κινδυνεύουν σοβαρά-- είτε του ψήνουμε κοτόπουλο (ΧΩΡΙΣ μπαχαρικά και λάδι) είτε του δίνουμε Sheba ή ProPlan Gourmet. Όταν αρνείται να φάει, του ανοίγουμε μια a/d της Hill's -- είναι ειδική τροφή για γάτες με προβλήματα ήπατος και όρεξης-- παρότι δεν έχω καλή γνώμη για την εταιρία.

Όταν πήραμε την Μάργκο, είχε συνηθίσει στην ξηρά τροφή, τις κροκέτες, και είδαμε και πάθαμε να την ξεκολλήσουμε. Την μάθαμε να τρώει είτε ωμό φαγητό (raw food) είτε μαγειρευτό, στα οποία προσθέτουμε μικρή ποσότητα πολυβιταμινούχου σκευάσματος και ταυρίνης. Παρεμπιπτόντως, η ξηρά τροφή επειδή δεν περιέχει νερό αφυδατώνει το σύστημα της γάτας. Εκτός αυτού, όταν οι γάτες μεγαλώσουν και κάποτε πάθουν νεφρική ανεπάρκεια (σχεδόν όλες το παθαίνουν) απαγορεύεται δια ροπάλου η ξηρά τροφή διότι απορροφάει υγρά πολύτιμα για την σταθεροποίηση της κατάστασης του ζώου. Κι αν έχεις μάθει τη γάτα σου επί χρόνια να τρώει ξηρά τροφή, πώς θα το αλλάξεις τότε; Νομίζετε ότι είναι εύκολο; Η γάτα θα προτιμήσει να πεθάνει από την πείνα παρά να αλλάξει την αγαπημένη της τροφή.

@Michelle:
Οι διάρροιες μπορεί να οφείλονταν σε άλλους λόγους, και όχι στις κονσέρβες. Εκτός κι αν είχε περάσει η ημερομηνία λήξης.

Υ.Γ. Οι ειδοποιήσεις μέσω e-mail δε λειτουργούν. :hmm:

Προσωπικά έχω αρχίσει και της δίνω πότε πότε και κονσέρβες αλλά σε μικρή ποσότητα γιατί φοβάμαι αυτό με τη διάρροια. Πάντως μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει κάτι οπότε θα αυξήσω λίγο την ποσότητα... Δεν μπορώ και συνέχεια γιατί δεν έχω αρκετά χρήματα, καθότι φοιτήτρια... :redface: Τώρα για μαγειρευτό φαι μου είναι ΠΟΛΥ δύσκολο για διαφόρους λόγους... Πάντως πάνω κάτω τη φροντίζω όσο καλά ή κακά φροντίζω και εμένα :P Ούτε εγώ δλδ τρώω συχνά μαγειρευτό φαι...
Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:
Υ.Γ. Οι ειδοποιήσεις μέσω e-mail δε λειτουργούν. :hmm:
Σε μένα πάντως λειτουργούν κανονικά... Μήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος στο mail ή πηγαίνουν στα spam?

Αρχική Δημοσίευση από Angel-Eyes:
Επίσης 2 φορές το μήνα μαγειρεύουμε ειδικά για την γάτα κοτόπουλο με ρύζι ή κεφαλάκια απο ψάρια γιατί πρέπει να πέρνουν συστατικά όπως το ελαιόλαδο για τις βιταμίνες που περιέχει..Τα βοηθά πολύ..
Φαντάζομαι το λάδι το δίνετε στη φυσική του μορφή, όχι ψητό ή τηγανητό.
Εκείνο που λείπει από τις γάτες, και που ο οργανισμός τους δεν το παράγει, είναι τα λιπαρά οξέα. Ένα συμπλήρωμα διατροφής τέτοιο είναι το Glavaderm. Αναφέρει στη συσκευασία ότι κάνει καλό στο τρίχωμα, αλλά το πιο βασικό, και το οποίο ΔΕΝ αναφέρεται --αλλά έχει αναφερθεί σε κτηνιατρικά συνέδρια-- είναι ότι κάνει γενικότερο καλό, και ειδικότερα στην ανάπτυξη γερών, δυνατών αρθρώσεων.
δεν τρώνε πολύ παγωμένο φαγητό (από ψυγείο) ή κάτι πιο spicy,αλμυρό ακόμα και πέτσες από χοιρινό με πολύ λίπος φεύγει μακρυά..
Ξέρουν οι γάτες σου τι κάνουν, δεν είναι χαζές. :up:

Eεενοείται οχι τηγανητό.....;) το κοτο-ψαρο-ρυζι είναι βραστο και το λαδάκι (παραγωγής μας 0 οξέα)φρέσκο ωμό απο πάνω....το φαγητό τους θα είναι εφαμιλλο με αυτό που τρώμε και εμείς σε ποιότητα, αλλα στα μέτρα της γάτας..

Αυτές ξέρουν αλλα απ΄ όσο ξέρω ακόμα και για τον άνθρωπο το λίπος του χοιρινού είναι καλό, αλλα σε μικρή ποσότητα πάντα, γιατι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D πόσο μάλλον για την γάτα...

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Προσωπικά έχω αρχίσει και της δίνω πότε πότε και κονσέρβες αλλά σε μικρή ποσότητα γιατί φοβάμαι αυτό με τη διάρροια. Πάντως μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει κάτι οπότε θα αυξήσω λίγο την ποσότητα... Δεν μπορώ και συνέχεια γιατί δεν έχω αρκετά χρήματα, καθότι φοιτήτρια... :redface: Τώρα για μαγειρευτό φαι μου είναι ΠΟΛΥ δύσκολο για διαφόρους λόγους... Πάντως πάνω κάτω τη φροντίζω όσο καλά ή κακά φροντίζω και εμένα :P Ούτε εγώ δλδ τρώω συχνά μαγειρευτό φαι...
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Μόνο που διέπραξα το ίδιο λάθος με τον Βαλτάσαρ όταν ήταν μικρός, τον τρέχω από τα 9 του στους κτηνιάτρους, και τώρα προσπαθώ να αποτρέψω άλλους από το να επαναλάβουν τη δική μου ηλιθιότητα. Δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρήσω τον εαυτό μου για εκείνη την αμέλεια.
Σε μένα πάντως λειτουργούν κανονικά... Μήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος στο mail ή πηγαίνουν στα spam?
Κανένα λάθος. Πώς να πηγαίνουν στα spam; Δεν ξέρω τι συμβαίνει...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Μόνο που διέπραξα το ίδιο λάθος με τον Βαλτάσαρ όταν ήταν μικρός, τον τρέχω από τα 9 του στους κτηνιάτρους, και τώρα προσπαθώ να αποτρέψω άλλους από το να επαναλάβουν τη δική μου ηλιθιότητα. Δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρήσω τον εαυτό μου για εκείνη την αμέλεια.
Ούτως ή άλλως είναι μικρούλης ακόμα. Δεν θα τον ταίζω και μια ζωή με ξηρά τροφή! Αυτή τη στιγμή Ο,ΤΙ του δώσω εκτός απο ξηρά τροφή έχω μετά να καθαρίζω επι πόση ώρα επειδή το παίρνει για παιχνίδι και το σέρνει απο τη μία άκρη του σπιτιού στην άλλη, εκτός αν τον επιβλέπω όταν το τρώει (όπως με την Gourmet) και όποτε πήγαινει να βάλει το χέρι του και να το παίξει του αποσπώ την προσοχή. Πάντως και στη Ζαν μου, κυρίως ξηρά τροφή της δίνουμε και δίναμε και πάντα έχαιρε άκρας υγείας.
Κανένα λάθος. Πώς να πηγαίνουν στα spam; Δεν ξέρω τι συμβαίνει...
Χρησιμοποιείς webmail ή κάποιο πρόγραμμα (πχ outlook, thunderbird); Πιθανόν να έχεις ορίσει (στα webmail είναι συνήθως απο default) να πηγαίνουν τα spam σε κάποιο φάκελο και μερικές φορές κάνει λάθος το πρόγραμμα και μετακινεί και τα mails αυτά στο φάκελο για τα spam...

ολα

εγς παλι τουσ δινω ολα τα ειδη τροφης κ βαζω κ την μαμα μου κ τουσ φτιαχνει κ φρεσκα ψαρακια μαγειρεμενα :up::D

Όταν πήραμε την Μάργκο, είχε συνηθίσει στην ξηρά τροφή, τις κροκέτες, και είδαμε και πάθαμε να την ξεκολλήσουμε. Την μάθαμε να τρώει είτε ωμό φαγητό (raw food) είτε μαγειρευτό, στα οποία προσθέτουμε μικρή ποσότητα πολυβιταμινούχου σκευάσματος και ταυρίνης.

Πώς της έμαθες να τρώει αυτό που πρέπει να τρώει ? Δεν έχω δική μου γάτα λόγω αλλεργίας του συγκάτοικου μου αλλά στις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς με τις οποίες ασχολούμαι δίνω φαγητό από αυτό που μαγειρεύω στο σπίτι για μας,όμως σαν εκλεκτικά όντα δεν τρώνε όλες οι γατούλες ο,τι μαγειρεύω εγώ,με αποτέλεσμα σε άλλες να δίνω από το φαγητό του σπιτιού και σε άλλες έτοιμη τροφή του εμπορίου την οποία σίγουρα τρώνε ...
Τώρα όμως τρόμαξα με αυτά που άκουσα εδώ,μήπως να δίνω σε όλες μαγειρευτό και αναγκαστικά μάθουν να τρώνε όλες από αυτό ?

Αλλαγή τροφής

Πρέπει κανείς να είναι οπλισμένος απαραιτήτως με υπομονή και επιμονή.
Αφαιρείς λίγη ποσότητα από την παλιά τροφή και προσθέτεις την καινουρια. Σιγά σιγά. Κάθε 2 με 3 ημέρες αυξάνεις την ποσότητα της νέας τροφής μειώνοντας αντίστοιχα την παλιά. Στο τέλος η γάτα θα τρώει αυτό που θες αλλά θα νομίζει ότι τρώει αυτό που εκείνη θέλει.

Τώρα, με την Μάργκο υπήρξε πρόβλημα. Η λύση ήταν το ωμό φαγητό (raw). Ως γνωστόν, οι γάτες είναι σαρκοβόρα από τη φύση τους. Ξεκινήσαμε αντικαθιστώντας το βραδινό γεύμα με ωμό. Στην αρχή έτρωγε μισή ποσότητα νομίζοντας ότι θα της δώσουμε κροκέτες. Έκανε λάθος. Σιγά σιγά μπήκε στη ρουτίνα και άρχισε να τρώει περισσότερο. Μετά σηκώσαμε τελείως τις κροκέτες και της δίναμε ωμό ή μαγειρευτό -- βραστή ή ψητή γαλοπούλα φιλέτο, αλλά και κοτόπουλο. Αρχίσαμε να προσθέτουμε πολυβιταμίνες και ταυρίνη, όλα πολτός στο μπλέντερ.

Ό,τι όμως και να δώσεις σε μια γάτα πρέπει να είναι ζουμερό. Το φαγητό τους πρέπει να είναι "ποτισμένο" με ζωμό κοτόπουλου ή κρέατος (όχι Knorr, εννοείται). Επίσης καλό είναι το νερό της κονσέρβας τόνου. Λατρεύουν τον τόνο, αλλά πρέπει να δίνεται με μέτρο και μόνο σε νεαρές, υγιείς γάτες. Επίσης: αν η γάτα δεν έχει συνηθίσει να τρώει τόνο, κι επειδή τους πέφτει βαρύς στο στομάχι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τον κάνει εμετό.

Α κάτι που θέλω να ρωτήσω...
Όταν τρώω κάτι που αρέσει η μυρωδιά του στη γάτα (πχ γαλακτοκομικά) έρχεται και νιαουρίζει απίστευτα έντονα μέχρι να της δώσω. Όταν της δώσω όμως ένα μικρό κομματάκι αντί να το φαει αρχίζει να το παίζει κάνοντας τον τόπο χάλια. Μοναδική εξαίρεση αν το έχω στο χέρι μου και τον ταίζω σαν περιστέρι. Κάθε φορά υπόσχομαι στον εαυτό μου να μην του ξαναδώσω και κάθε φορά την ξαναπατάω γιατί δεν μπορώ να του αρνηθώ εύκολα... Καμιά ιδέα; Γιατί το κάνει αυτό;;; :confused: :/:

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι κάτι οσφρίζεται στο κομμάτι που του δίνεις και το οποίο δεν του αρέσει. Επειδή είναι μικρός (και χαζό -- όπως έλεγα και τη Μάργκο μικρή) νομίζει ότι με τις κλωτσιές και τις σπρωξιές θα το διώξει κι αυτό που θα μείνει θα είναι ΟΚ.

Ακούγεται βλακώδες, έτσι; Το συμπέρασμα αυτό βγήκε παρατηρώντας τον Βαλτάσαρ και τη Μάργκο. Έκαναν ακριβώς το ίδιο, και ύστερα από ώρα παίξιμος το οσμίζονταν ξανά και το παρατούσαν. Ο Βαλτάσαρ το έκανε μέχρι την ηλικία των 2 ετών. Η Μάργκο το σταμάτησε όταν ήταν ενός.

Μα δεν το κλωτσάει, το παίζει λες και είναι μπαλάκι! Και αν ισχύει αυτό τότε γιατί όταν του το δίνω μέσα στο χέρι μου το τρώει κανονικά? :confused:

Επειδή δεν του είναι εύκολο να το πάρει και να παίξει;...

Δεν ομιλώ τη Γατική, δεν θυμάμαι κάποια προηγούμενη ζωή να ήμουν γάτα, άρα μπορώ να σκεφτώ μόνος ως άνθρωπος. Και ως άνθρωπος κάνω υποθέσεις.
Η Μάργκο, για παράδειγμα, όταν ήταν μικρή και τη φώναζες ή της μιλούσες κοιτούσε πάντα τα πόδια σου ή τα χέρια σου. Ποτέ το πρόσωπο. Υποθέτω, λοιπόν, ότι το έκανε διότι ήθελε να παίξει, και τα δαχτυλάκια της φαίνονταν ωραία για παιχνίδι.

Επειδή δεν του είναι εύκολο να το πάρει και να παίξει;...

Και τότε γιατί δεν το παρατάει απλώς αν οσμίζεται κάτι σκάρτο σε αυτό και το τρώει - και μάλιστα λαίμαργα;

Είναι βρωμιάρης;...:lol:

Υ.Γ. Μην ψάχνεις απαντήσεις σε όλα. Αφού δεν είσαι γάτα δεν μπορείς να καταλάβεις. Ούτε κι εγώ, φυσικά. :)

λόλ :lol:

Εννοείται ότι δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε πλήρως... Απλά έλεγα μήπως είχες εσύ κάποια εξήγηση μιας και το έχεις ψάξει κι εσύ αρκετά το θέμα :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back