Τι τροφή προτιμάτε;

Τι είδος φαγητού προτιμάτε;
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 5)
  • Ξηρά τροφή

Ψήφοι: 5 100,0%
  • Κονσερβοποιημένη

Ψήφοι: 2 40,0%
  • Μαγειρευτή

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Άλλο (υπάρχει κι άλλο;; Για πείτε...)

Ψήφοι: 0 0,0%

• Total voters
    5
εγω του δινω συνδιασμο ξηρας τροφης (αυτη μια φορα την εβδομαδα γιατι του αρεσει) και κονσερβες ειδικες για γατες απο τις οποιες δεν τρωει το βοδινο και τα ψαρια εκτος απο σολωμο Ωστοσο ειναι περιεργο αλλα τρελαινεται για ελιες και λαχανο σαλατα ειδικα το λαχανο το βρισκει και ετσι οπως ειναι το τρωει οχι πολυ βεβαια αλλα το θεωρει λιχουδια και το αλλο ειναι οτι τιυ αρεσει το μπροκολο βεβαια δεν κανω ειδικα γι αυτον αλλα οταν υπαρχει τρωει την λιχουδια του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Kimi ξεκίνησε με Proplan της Purina και ενδιάμεσα και Hill's kitten. Μετά την στείρωση του δίναμε Hill's light..Δυστηχώς τους τελευταίους δύο μήνες ταλαιπωρούμαστε με μια διάρροια και έτσι τρώει την ειδική τροφή i/d της Hill's.
Προτιμήσαμε να τρώει κατά βάση ξηρά τροφή γιατί και οι δύο κτηνίατροι στους οποίους έχουμε πάει μας είπαν ότι είναι το καλύτερο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

...κονσερβρες + ξηρα τροφη + οτι περισεψει απο το τραπεζι....στο σημειο να μαγειρευω για την γατα δεν εχω φτασει ακομη...

Και εγώ συνδυάζω κονσέρβες και κροκέτες… ξεκινώ με κονσέρβες που κατασπαράζονται στο λεπτό (το ζουμί τους ειδικά έχει μεγάλο σουξέ), και συνεχίζω με κροκέτες υπό νορμάλ συνθήκες…
Αν ξεπέσει κανένα λουκάνικο στο σπίτι, γίνεται και αυτό λιχουδιά… αλλά πολύ σπάνια…

Προτιμώ την ξηρά τροφή διότι ο γατούλης μου (είναι 10 μηνών) και από 4 μηνών που τον πήρα είχε προβλήματα με το γαστρεντερικό του (διάρροιες και αίμα), παρόλο που του δίνω το γνωστό χάπι για τα ενδοπαράσιτα. Είναι Περσίας και η συγκεκριμένη ράτσα απ'ότι έμαθα είναι ευαίσθητη σε διατροφικές αλλαγές. Ευτυχώς τελικά η μόνη τροφή, απ'όλες όσες είχαμε δοκιμάσει, είναι της PROPLAN KITTEN.:)

Είναι όντως πολύ καλή η ProPlan Kitten, διαβασε αν θες και την κριτική της στα Reviews ;)

Κονσέρβες και αποκλειστικά πατέ γιατί τα κομματάκια δεν τα θέλουν ούτε να τα βλέπουν... Αν και τρελαίνονται για ξηρά τροφή ειδικά η μεγάλη, τους δίνω σπάνια γιατί δεν ξέρουν που να σταματήσουν και λυσσάνε να ανοίξουν το ντουλάπι που την περιέχει...

Αραιά και που τους δίνουμε λιχουδιές από το δικό μας φαγητό αλλά μόνο αν θέλουμε να τις επιβραβεύσουμε για κάτι.

Έχω μπερδευτεί. Δεν μπορώ να καταλάβω από αυτά που λέτε (ή καλύτερα, γράφετε), τί είναι το πιο σωστό για την διατροφή της γάτας.
Mάλλον, ισχύουν διαφορετικοί κανόνες για την κάθε περίπτωση. Όλα είναι σε αναλογία με την υγεία της γάτας, αλλά και τις προτιμήσεις της.
Eγώ την ταϊζω 2 φορές τη μέρα, τη μία της βάζω κονσέρβα και την άλλη ξηρά τροφή. Kαι φυσικά, πολλές φορές τρώει και από το τραπέζι μας ό,τι τρώμε κι εμείς. Tρελαίνεται για το τυρί!!!
Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή όχι. Mήπως επειδή είναι ακόμα μικρούλα (4 1/2 μηνών), πρέπει να της δίνω ειδική τροφή; Oι κροκέτες είναι kitten, όμως οι κονσέρβες όχι. Πρέπει να της δίνω και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής βιταμινούχο;
O κτηνίατρος μου είχε πει ότι μπορώ να της δίνω τα πάντα, αλλά μου φαίνεται λίγο ακραίο και επικίνδυνο αυτό.
Tελικά, ποιά είναι η καλύτερη τροφή για την γάτα, ανεξάρτητα του κόστους;
Aν κανείς σας δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα ή οποιοδήποτε πρόβλημα χρόνου, θεωρητικά πάντα, τί θα ταϊζατε τις γατούλες σας;

Αρχική Δημοσίευση από Gemini:
Aν κανείς σας δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα ή οποιοδήποτε πρόβλημα χρόνου, θεωρητικά πάντα, τί θα ταϊζατε τις γατούλες σας;

Aν, θεωρητικά όπως λες, είχα άπειρα χρήματα, θα του προσλάμβανα έναν κτηνίατρο να μαγειρευει ειδικά για το γάτο :P

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Aν, θεωρητικά όπως λες, είχα άπειρα χρήματα, θα του προσλάμβανα έναν κτηνίατρο να μαγειρευει ειδικά για το γάτο :P
OK!! :up: Δε θα διαφωνήσω καθόλου!
Aλλά θα ήθελα κάτι πιο ρεαλιστικό, παρακαλώ πολύ...
Θα γίνω πιο συγκεκριμένη. Tί και ποιά τροφή θα αγοράζατε για τη γατούλα σας καθημερινά, αν δεν είχατε οικονομικό πρόβλημα; :D

Χμμμ, μάλλον κάποια της Royal Canin ή της Purina ProPlan...

Ξηρά τροφή της Royal Canin (Sensitive) με διαφορά η αγαπημένη του.
Με κονσέρβες και κάποιες άλλες ξηρές (πάντα άριστης μάρκας) έτυχε να έχει προβλήματα με διάρροια.

Και ο δικός μου έχει πρόβλημα με διάρροια για αυτο και τρώει μόνο id της Hill's. Αραγε αυτή η Royal Canin (Sensitive) είναι καλή??Και πόσο κοστίζει nightfall? https://www.mypetz.gr/member.php?u=10928

Μου τη σύστησε η κτηνίατρος και πραγματικά άριστα αποτελέσματα και του αρέσει πολύ. Νομίζω 10 ευρώ το 1,5 -2 κιλά.

Α καλα ειναι..Εμας το 2 κιλά κάνουν 21 ευρώ....

Το φαγητο της γατας

Γεια σας ειμαι σχετικα καινουργια γατομαμα αλλα απο την εμπειρια μου και απο αυτα που διαβασα πιστευω πως καλο ειναι οι γατες να τρωνε κονσερβα.Οι γατες σιχαινονται το νερο και πινουν ελαχιστα,η ξηρα τροφη δεν περιεχει καθολου νερο αλλα ειναι οικονομικη.Εγω πιστευω πως καλο ειναι οι γατες να τρωνε 2 γευματα κονσερβας και την υπολοιπη ημερα να εχουνε σε ενα μπολακι ξηρα τροφη.Εμενα οι γατες μου προτιμουν τις κονσερβες,λενε οτι η ξηρα τροφη κανει καλο στα δοντια και τα ουλα.Μια συμβουλη που θελω να δωσω σε ολες τις γατομαμαδες ειναι να μην δινουν σπιτικο φαγητο γιατι δεν ειμαστε ειδικοι για να ξερουμε αν τα μωρα μας παιρνουν ολες τις βιταμινες οι και παρα πανω,για την καλη υγεια της γατας εγω συνιστω hills κονσερβα και ξηρα τροφη.:up:

maitinia ολα ωραία και καλά αυτά αλλά αν τους δίνεις κονσέρβες κάθεσαι μετά να τους πλένεις και τα δόντια κάθε μέρα; Πολύ αμφιβάλλω.

Πάντως ο Κίμι μου δεν συχαίνεται το νερό..Το αντίθετο. Και πολύ πίνει και παίζει μαζί του...Οπότε του δίνουμε ξηρή και 1-2 φορές το μήνα κονσέρβα σαν σνακ..

Royal Canin Hair and Skin και digest..Πολή καλή τροφή, βελτίωσε κατα πολύ το τρίχωμα του γατούλη μου ο οποίος μαδούσε σαν τρελλός...Το καλύτερο φάρμακο για τη διάρροια και τις πεπτικές διαταραχές πάντως είναι η πέτσα απο το γιαούρτι.Τώρα κάθε μέρα δίνω στον γατούλη λίγο γιαουρτάκι και καμιά φορά βρασμένη πατάτα ή λίγο ψαράκι σε ένα μικρό πιατάκι έτσι για να αλλάζει λίγο η γεύση.

Πήγα και της αγόρασα ένα σακουλάκι ξηρά τροφή της Pro Plan - Kitten, που είναι για γατάκια εώς 8 μηνών και την έπιασε διάρροια! Δηλαδή δεν πρόλαβε να την πιάσει ακριβώς, γιατί μόλις είδα διαφορά στην όψη και στην οσμή στα κακά της, της την άλλαξα αμέσως και της έδωσα ξανά την παλιά της Whiskas.
Mπορεί να είναι καλύτερη η Pro Plan και πιο θρεπτική, αλλά αν την πειράζει τί να κάνω; Mπορώ να συνεχίζω να της την δίνω, μπας και την συνηθίσει; Kι αν δεν την συνηθίσει; Mπορεί έτσι να της κάνω ζημιά στο εντεράκι της ή στο στομάχι της.
Ίσως το λάθος να είναι δικό μου. Ίσως έπρεπε να μην της δώσω απότομα την καινούρια ξηρά, αλλά να της την δώσω σιγά-σιγά, ανακατεμένη με την παλιά της. Ίσως έτσι να την δεχόταν πιο εύκολα ο οργανισμός της.
Tί λέτε; Nα ξαναπροσπαθήσω; Tρέμω στην ιδέα να αρχίσει να ξαναβρωμάει AΠIΣTEYTA πολύ το δωμάτιό της και η άμμος της......:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back