ladycat
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Gemini:Πήγα και της αγόρασα ένα σακουλάκι ξηρά τροφή της Pro Plan - Kitten, που είναι για γατάκια εώς 8 μηνών και την έπιασε διάρροια! Δηλαδή δεν πρόλαβε να την πιάσει ακριβώς, γιατί μόλις είδα διαφορά στην όψη και στην οσμή στα κακά της, της την άλλαξα αμέσως και της έδωσα ξανά την παλιά της Whiskas.
Mπορεί να είναι καλύτερη η Pro Plan και πιο θρεπτική, αλλά αν την πειράζει τί να κάνω; Mπορώ να συνεχίζω να της την δίνω, μπας και την συνηθίσει; Kι αν δεν την συνηθίσει; Mπορεί έτσι να της κάνω ζημιά στο εντεράκι της ή στο στομάχι της.
Ίσως το λάθος να είναι δικό μου. Ίσως έπρεπε να μην της δώσω απότομα την καινούρια ξηρά, αλλά να της την δώσω σιγά-σιγά, ανακατεμένη με την παλιά της. Ίσως έτσι να την δεχόταν πιο εύκολα ο οργανισμός της.
Tί λέτε; Nα ξαναπροσπαθήσω; Tρέμω στην ιδέα να αρχίσει να ξαναβρωμάει AΠIΣTEYTA πολύ το δωμάτιό της και η άμμος της......![]()
αυτο το παθαινουν καμια φορα με την αλλαγη της τροφης αν δεν με απατα η μνημη μου το ιδιο παθαινουν κ οι δικοι μου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
martinos
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isokratis
Νεοφερμένο μέλος
Ενιοτε τρωνε σπανακορυζο , μακαρονια με σαλτσα , τουλουμπες , προφιτερολ κλπ
Κατα βαση ομως και για να σοβαρευτουμε ξηρα τροφη , μιας και οσοι κτηνιατροι γνωριζω μεχρι τωρα μου εχουν πει πως ειναι καλυτερη απο την κονσερβα αρκει βεβαια να εχουν παντα διαθεσιμο νερο . Δεν ξερω αν υπαρχουν γατες που δεν πινουν νερο (οπως διαβασα σε προηγουμενο μηνυμα) , οι δικες μου παντως πινουν αρκετο και μαλιστα ο ενας το θελει "τρεχουμενο" απο τη βρυση , με αποτελεσμα να πρεπει να του την ανοιγω 5-6 φορες τη μερα που το ζηταει και να περιμενω να τελειωσει για να κλεισω παλι .
Να σημειωσω επισης πως με ακριβη τροφη της purina , ο ενας μου γατος παρουσιασε διαροια και αιμα που σταματησε σχεδον ακαριαια οταν του αλλαξα τροφη και του πηρα χυμα με 1,80 το κιλο ....
Συμπερανα λοιπον πως δεν υπαρχει κανονας αλλα διερευνηση για το τι "παει" περισσοτερο σε καθε οργανισμο ξεχωριστα

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ομως νερο πινει πολυ λιγο και αυτο με ανυσηχει.... 
ladycat
Διάσημο μέλος

marikaity
Νεοφερμένο μέλος

Amelie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι καλύτερο να γίνεται σταδιακά...
π.χ για 3 ημέρες 1/3 από την καινούρια και 2/3 από την παλια
για τις επόμενες 3 ημέρες 2/3 από την καινούρια και 1/3 από την παλια
και μετα την καινούρια........
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Tώρα όμως όλα καλά!
eleni
Εκκολαπτόμενο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Ο Ξεφτιλάκος μου τρελαινόταν για κρέμα βανίλια. Αλλά για να φάει έπρεπε να του κολήσεις λίγη κρέμα στην μύτη και μετά ερχόταν και την έτρωγε....
Ο Αρχοντούλης μου είναι ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΣ και εκλεκτικός... δεν πλησιάζει πιάτο εκτός αν του δώσεις στο δάκτυλο και φάει.
Α!! σήμερα έκανε τα σκέρτσα του Ξεφτιλάκου.... ήπιε νερό απο την βρύση, κάτι που δεν το έκανε ποτέ... Τι να πώ;;;;;

ladycat
Διάσημο μέλος
mela
Νεοφερμένο μέλος
Η Μέλα σιχαίνεται τα ψάρια...το πιστεύετε; Ούτε σε κονσέρβα ούτε μαγειρεμένα ούτε ωμά. Μόνο μία φορά έφαγε λίγο σολομό αλλά μου πέφτει κατιτίς ακριβό να την ταΐζω σολομό για να φάει ψάρι. Εδώ ούτε εγώ που λατρεύω το σολομό δεν τον αγοράζω παρά σε γιορτές!
Δεν έχει φάει μέχρι τώρα ποτέ κονσέρβα που δεν είναι πατέ - "όλα στο μπλέντερ" κατά την ladycat. Και δεν τις αρέσουν οι Friskies και Sheba. Μόνο Whiskas και Gourmet.
Με την ξηρά τροφή αλλάζει. Σιχαίνεται την Purina. Τις υπόλοιπες Ο.Κ. αρκεί να έχει ποικιλία γιατί τις βαριέται.
Κατά τ'άλλα τόσο στη Μέλα όσο και στην Μπλάκυ εφάρμοζα το ίδιο σύστημα. Και κονσέρβα και ξηρά τροφή και κάπου κάπου κανένα δικό μας μεζέ. Αλλά η Μέλα τρελλαίνεται για κοτόπουλο και μοσχάρι ενώ η Μπλάκυ κατέβαζε τους ωμούς γαύρους σαν πασατέμπο.
Η Μέλα σπάνια πίνει νερό απ'το μπωλ της αλλά απ'την βρύση της κουζίνας, του μπάνιου και τις γλάστρες - έχουμε αυτόματο πότισμα και όταν ξεκινάει τινάζεται στο μπαλκόνι ακόμα και να είναι βυθισμένη στον ύπνο - κανένα πρόβλημα.
Και για το χόρτο... τί να πω. Πήγαμε και αγοράσαμε από ένα pet shop αυτό το ειδικό και το μόνο που καταφέραμε ήταν να γεμίσει το σπίτι με κάτι πετραδάκια πλακέ που γυάλιζαν. Χόρτο δεν φύτρωσε ποτέ.
Ήταν όμως φανερό ότι η Μέλα ήθελε να φάει χόρτο αλλά ο πάπυρος δεν ήταν ό,τι το ιδανικότερο και της προκαλούσε και εμετό.
Ως εκ θαύματος, άκουσα κάπου ότι αρκεί να φυτέψει κανείς στάρι - όχι αυτό που αγοράζουμε απ'το super γιατί είναι κατεργασμένο και δεν φυτρώνει - και έλυσε το πρόβλημα.
Σήμερα έχουμε μία γλάστρα που εκτός απ'το χόρτο που ξετρελλαίνει την Μέλα, έχει εξελιχθεί και στην αγαπημένη της θέση στο μπαλκόνι.
Γεια σας με λένε μαυρούλα και η μαμά Σοφία μου έχει καθημερινά 5 μπολάκια για να επιλέξω.Πέρα από το βασικό φρέσκο νεράκι έχω 2 είδη ξηράς τροφής ,έτσι για να αλλάζω που και που, κονσέρβα WΗISKAS ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ , και ότι άλλο προκύψει από το φαγητό της ημέρας.Μήπως είμαι λίγο κακομαθημένη???

maxi2
Δραστήριο μέλος
Μα γιατί νομίζεις ότι η μαμά Σοφία σε έχει κακομάθει;;;;;;;
Η δικιά μου μαμα Χριστιάνα το βράδυ που ξαπλώνει και πάω στην αγκαλιά της να κοιμηθώ παρεούλα της, ακόμα και αν την ενοχλούν τα νυχάκια μου στον λαιμό της (νομίζω ότι της πιέζω την καρωτίδα...) δεν με ενοχλεί και μπορώ να πώ ότι προσπαθεί να βολευτεί χωρίς να με ενοχλήσει.. Αν και πιάνει τον μεγαλύτερο χώρο του κρεβατιού
... κάνει στην άκρη για να βολευτεί και η θεσπέσια κορμάρα μου...
Με εκτίμηση
ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Ασπρούλης
ladycat
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από mela:Διαβάζοντάς σας όλους, κατέληξα πως τελικά ελάχιστα καθορίζουμε εμείς το τί θα φάνε τα "μουσούδια" μας .
Η Μέλα σιχαίνεται τα ψάρια...το πιστεύετε; Ούτε σε κονσέρβα ούτε μαγειρεμένα ούτε ωμά. Μόνο μία φορά έφαγε λίγο σολομό αλλά μου πέφτει κατιτίς ακριβό να την ταΐζω σολομό για να φάει ψάρι. Εδώ ούτε εγώ που λατρεύω το σολομό δεν τον αγοράζω παρά σε γιορτές!
Δεν έχει φάει μέχρι τώρα ποτέ κονσέρβα που δεν είναι πατέ - "όλα στο μπλέντερ" κατά την ladycat. Και δεν τις αρέσουν οι Friskies και Sheba. Μόνο Whiskas και Gourmet.
Με την ξηρά τροφή αλλάζει. Σιχαίνεται την Purina. Τις υπόλοιπες Ο.Κ. αρκεί να έχει ποικιλία γιατί τις βαριέται.
Κατά τ'άλλα τόσο στη Μέλα όσο και στην Μπλάκυ εφάρμοζα το ίδιο σύστημα. Και κονσέρβα και ξηρά τροφή και κάπου κάπου κανένα δικό μας μεζέ. Αλλά η Μέλα τρελλαίνεται για κοτόπουλο και μοσχάρι ενώ η Μπλάκυ κατέβαζε τους ωμούς γαύρους σαν πασατέμπο.
Η Μέλα σπάνια πίνει νερό απ'το μπωλ της αλλά απ'την βρύση της κουζίνας, του μπάνιου και τις γλάστρες - έχουμε αυτόματο πότισμα και όταν ξεκινάει τινάζεται στο μπαλκόνι ακόμα και να είναι βυθισμένη στον ύπνο - κανένα πρόβλημα.
Και για το χόρτο... τί να πω. Πήγαμε και αγοράσαμε από ένα pet shop αυτό το ειδικό και το μόνο που καταφέραμε ήταν να γεμίσει το σπίτι με κάτι πετραδάκια πλακέ που γυάλιζαν. Χόρτο δεν φύτρωσε ποτέ.
Ήταν όμως φανερό ότι η Μέλα ήθελε να φάει χόρτο αλλά ο πάπυρος δεν ήταν ό,τι το ιδανικότερο και της προκαλούσε και εμετό.
Ως εκ θαύματος, άκουσα κάπου ότι αρκεί να φυτέψει κανείς στάρι - όχι αυτό που αγοράζουμε απ'το super γιατί είναι κατεργασμένο και δεν φυτρώνει - και έλυσε το πρόβλημα.
Σήμερα έχουμε μία γλάστρα που εκτός απ'το χόρτο που ξετρελλαίνει την Μέλα, έχει εξελιχθεί και στην αγαπημένη της θέση στο μπαλκόνι.
αχ ποσο σε καταλαβαινω κ εμενα ολα τα ιδια κανουν κ αμα δεν τους αρεσει το φαι γυρνανε το μπωλ τους αναποδα κ το σκαβουν τα σκασμενα

Εμένα η μαυρούλα μου, επειδή την είχα βρεί σε άθλια κατάσταση 1 μηνός περίπου με είχε συμβουλέψει ο γιατρός πέρα από όλες τις άλλες θεραπείες (ενέσεις τονοτικές κ.λ.π.)να την ταίζω ρύζι με κοτόπουλο.Αφού να φανταστείτε το μικρό από 3,5-4 μηνών από το πολύ κοτόπουλο(ορμόνες)ζήταγε άντρα.Από τότε όταν μυρίζει κοτόπουλο (όπως και να το μαγειρεύω, το μυρίζει η άτιμη)την έχω πάνω στον ώμο μου σαν παπαγάλο να ελέγχει πότε θα ετοιμαστεί το φαί.Έχει μάθει όλες τις συνταγές...(αυτό για τους θαυμαστές μας).

crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
Νικος Crestfallen
ΥΓ=τι εγινε ο πιτσικοκος σου?γυρισε??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool