Τι τρώνε τα αδέσποτα;

• Thread starter Thread starter kyveli
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ενώ κάλλιστα έχουν την καλή πρόθεση, και ξοδεύουν ποσά για τροφές κλπ... δεν τα στειρώνουν...
απλά ταΐζουν συνέχεια παραπάνω και παραπάνω.... και στεναχωριούνται που τα βλέπουν πατημένα, πεινασμένα και άρρωστα.

Αχ πόσο μα πόσο συμφωνώ! Είναι μία υπέροχη κυρία στη γειτονιά μου που ταΐζει κάθε μέρα (γιορτές, αργίες, χιόνι, βροχή, καύσωνας) όλα τα γατιά της περιοχής. Είναι με μία σακούλα φαγητό που το ετοιμάζει και περνάει από τα σημεία που έχει φτιάξει και τους βάζει φαγάκι σε καθαρά μπωλάκια. Είναι εξαιρετική. Συζητάμε καμιά φορά και μου είπ τις προάλλες πόσα χαλάει το μήνα για τα γατιά και γω σκεφτόμουν "γμτ, ένας μήνας τάισμα είναι τρεις τέσσερις στειρώσεις!"...
Μου έχει τύχει από άτομα που ξέρουν ότι στειρώνουμε αδέσποτα και όλα μας τα ζώα να μας την πούνε επειδή αντί να ταΐζουμε περισσότερα σπαταλάμε τα λεφτά μας σε στειρώσεις.

Γενικότερα πάντως τα γατόνια της κάθε περιοχής τρέφονται αναλόγως με την περιοχή που κατοικοεδρευουν. Τα σκουπίδια είναι πιο "μυρωδάτα" και δελεαστικά για αυτά από τις "στεγνές" κροκέτες.
Επίσης μην ξεχνάτε από τα γεύματα και τα... πουλάκια! Είναι κάμποσα γατόνια άψογοι θηρευτές. :cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό μου που τείνει να μου γίνει έμμονη ιδέα. Από τότε που υιοθέτησα το τελευταίο μου γατάκι έχω γίνει γενικά πολύ ευαίσθητη με όλα τα ζώα σε σημείο αρρώτιας. Κουβαλάω πάντα γατοτροφές μαζί μου και όπου δω αδέσποτη γατούλα της δίνω. Κοντά στη δουλειά μου ταΪζω περίπου δέκα μεταξύ των οποίων και πέντε μωρά. Πηγαίνω μια φορά την ημέρα και καμιά φορά και δύο. Αρκεί όμως; Αλήθεια τι τρώνε οι αδέσποτες γατούλες που δεν έχουν τη φροντίδα και την αγάπη των δικών μας κατοικιδιων; Γενικά αυτό το ζώο με τι τρέφεται και πόσο αντέχει χωρίς φαγητό; :hmm:

Πατριώτισσα (Κερκυραία και εγώ) δυστυχώς τα αδέσποτα στην Κέρκυρα παρόλο τον "πολιτισμό μας" δεν έχουν την αντιμετώπιση που θα έπρεπε σε ένα νησί με τέτοια κουλτούρα. Η θεία μου η οποία μένει στο κέντρο της πόλης ταϊζει αδέσποτες γατούλες στα κρυφά γιατί οι κύριοι της πολυκατοικίας δυσανασχετούν. Όταν όμως ένα καλοκαίρι είδα την οχιά όρθια στην είσοδο της πολυκατοικίας μας είπα να τους την αφήσω έξω από το διαμέρισμά τους.:mad: Πόσα αδέσποτα σκυλάκια τρελαίνομαι ειδικά στο Σαρόκο. :(. Άστα κι εγώ στεναχωριέμαι πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατριώτισσα (Κερκυραία και εγώ) δυστυχώς τα αδέσποτα στην Κέρκυρα παρόλο τον "πολιτισμό μας" δεν έχουν την αντιμετώπιση που θα έπρεπε σε ένα νησί με τέτοια κουλτούρα. Η θεία μου η οποία μένει στο κέντρο της πόλης ταϊζει αδέσποτες γατούλες στα κρυφά γιατί οι κύριοι της πολυκατοικίας δυσανασχετούν. Όταν όμως ένα καλοκαίρι είδα την οχιά όρθια στην είσοδο της πολυκατοικίας μας είπα να τους την αφήσω έξω από το διαμέρισμά τους.:mad: Πόσα αδέσποτα σκυλάκια τρελαίνομαι ειδικά στο Σαρόκο. :(. Άστα κι εγώ στεναχωριέμαι πολύ

Τι μου θύμισες τώρα... κάθε βράδυ ένα από αυτά τα σκυλάκια μου έκανε παρέα ενώ κατέβαινα τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να πάω σπίτι και με περίμενε στην είσοδο να του κατεβάσω το μεζεδάκι του (ζουμερό μπιφτεκάκι που μου είχε στείλει η μαμά μου με το ΚΤΕΛ :D) Εκεί οι γάτες ήταν πραγματικά χρήσιμες, τις ταϊζαμε και κυνηγούσαν τους αρουραίους της πολυκατοικίας...

Ποσα ποντικια υπαρχουν μεσα στα τσιμεντα,νομιζεις αρκουν για να θρεψουν ορδες γατιων που ζουν μεσα σε πολεις???

Στη δική μου γειτονιά έχει πολλά ποντίκια στους υπονόμους! Καμιά φορά τα βρίσκουμε και πατημένα από αυτοκίνητα. Και είναι τεράστια, αρουραίοι... Δεν ξέρω αν οι γάτες τα κυνηγούν, τόσο μεγάλα που είναι. Πάντως τις έχω δει πολλές φορές να κυνηγούν κατσαρίδες (τις οποίες μετά τις τρώνε-μπλιαχ), οι οποίες επίσης είναι τεράστιες!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back