Τοξόπλασμα

Απλώς δεν μπορείς να το ρισκάρεις!Θέλω το κεφάλι μου ήσυχο.Κάπιοι λένε άλλα και κάποιοι άλλα!Ο καθένας έχει την άποψη του!Εγω λοιπόν δεν θέλω να θυσιάσω την εγκυμοσύνη μου όσο και αν λατρεύω την γάτα μου .Άρα θα πάρω προφυλάξης όσο μπορώ!

αυτος που ξερει σιγουρα ειναι ο κτηνιατρος και οχι ο γυναικολογος,αυτοι γνωριζουν τις ασθενεις των ζωων και πως μεταδιδονται γιατι αυτοι ειναι οι ειδικοτητα τους,οι γυναικολογοι ξερουν πολυ γενικα πραγματα και πολλες φορες παραπληροφορουν τις εγκυους χωρις λογο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτος που ξερει σιγουρα ειναι ο κτηνιατρος και οχι ο γυναικολογος,αυτοι γνωριζουν τις ασθενεις των ζωων και πως μεταδιδονται γιατι αυτοι ειναι οι ειδικοτητα τους,οι γυναικολογοι ξερουν πολυ γενικα πραγματα και πολλες φορες παραπληροφορουν τις εγκυους χωρις λογο.

Θα συμφωνήσω, και αν τελικά αποφασίσεις και βγάλεις την γατούλα σου απο την ζωή σου "πάλι ΔΕΝ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..." :redface:

η γατούλα και κάθε γατούλα είναι απλά μια πιθανή πηγή.. και μάλιστα μιλώντας με ποσοστά η μικρότερη...:/:
Και μιλάμε πάντα ότι το επικίνδυνο διάστημα είναι το α τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θελω να μαθω και κατι αλλο. η αλλεργια στη γατα υπαρχει ή ειναι ενα ψεμα.
κ αν υπαρχει αν γεννησεις ενα παιδι που εχει αλλεργια τι κανεις???

δύσκολη ερώτηση. πολλοί άνθρωποι λένε ότι έχουν αλλεργία στη γάτα. και για αυτό τις αποφεύγουν.

ε΄γω έχω αλλεργία στην σκόνη. πετάω σπυριά χωρίς πλάκα. έχω αλεργία στην γύρη. έχω πάθει αλεργικό σοκ από παγωτό έβγα. έχω αλεργία στο χοιρινό κρέας. πρίζονται τα χέρια μου δέκα λεπτά μετα. τι κάνω; καθαρίζω το σπίτι μου τακτικά, πηγαίνω στα δάση και στα λιβάδια. έχω λουλούδια στο σπίτι μου και στο μπαλκόνι μου. εξακολουθώ να τρώω έβγα παγωτά, σουβλάκια και γουρουνοπούλα ψητη. Ζώ με τις αλεργίες μου.

Αν το παιδί έχει αλεργία στη γύρη δεν θα το αφήσεις ποτέ να πάει σε λιβάδια ή σε δάση (που να τα βρεί βέβαια) σε πάρκα κλπ? σκοπεύεις να μην ξαναβάλεις λουλούδια σπίτι σου ή απλά να το αντιμετωπίσεις;

Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Κάποια στιγμή θα τον ζουλήξω αυτόν το γκρι κούκλο!:P Προς το παρόν είμαι με αναρρωτική λόγω αποκόλλησης, μόνο σε γιατρούς πάω!:(

Περαστικούλια... Ξάπλα στο κρεββάτι, πάρε αγκαλιά τη γάτα σου, χαλάρωσε , απόλαυσέ το και όλα θα πάνε καλά :up:

δλδ η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι η "ομοιοπαθητικη"
οτι σε πειραζει, να ερχεσαι σε επαφη μ αυτο??
παντως το τοξοπλασμα δεν το φοβαμαι γιατι ξερω οτι οι γατες μου δεν εχουν καποιο τετοιο προβλημα, αλλα η αλλεργια ειναι ατιμο πραγμα.
καπου ειχα διαβασει οτι οι αλλεργιες ειναι δειγμα μεταλλαξης του DNA δλδ οτι ο οργανισμος εξελισεται.
αντε τυχερουλα εισαι εξελιγμενο ειδος:lol::lol::lol:

δλδ η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι η "ομοιοπαθητικη"
οτι σε πειραζει, να ερχεσαι σε επαφη μ αυτο??
παντως το τοξοπλασμα δεν το φοβαμαι γιατι ξερω οτι οι γατες μου δεν εχουν καποιο τετοιο προβλημα, αλλα η αλλεργια ειναι ατιμο πραγμα.
καπου ειχα διαβασει οτι οι αλλεργιες ειναι δειγμα μεταλλαξης του DNA δλδ οτι ο οργανισμος εξελισεται.
αντε τυχερουλα εισαι εξελιγμενο ειδος:lol::lol::lol:

Απ'όσο ξέρω, η αλλεργία είναι περίεργο πράγμα... μπορεί να την έχεις από τότε που γεννήθηκες ή να την αναπτύξεις αργότερα. Ένας φίλος μας που παλιότερα έπαιζε με τη γάτα του Π'ετρου χωρίς κανένα πρόβλημα, ήρθε στο απίτι και άρχισε να κλείνει ο λαιμός του.. άρα απέκτησε αλλεργία στα 40 του (στις γάτες).
Υπάρχουν επίσης παιδιά που έχουν αλλεργια σε κάτι και μεγαλώνοντας τους περνάει.
Πάντως οι περισσότερες αλλεργίες θεραπεύονται, απλά η θεραπεία είναι χρονοβόρα (συνήθως με αυτό που είπες vickymoon, με έκθεση στον αλλεργιογόνο παράγοντα και φαρμακευτική αγωγή).
Εγώ νομίζω ότι οφείλονται στον πιο αποστειρωμένο τρόπο ζωής σήμερα, στην υψηλή κατανάλωση φαρμάκων, στην έκθεση σε βλαβερούς παράγοντες (ρύπανση, ακτινοβολία, κάπνισμα κλπ) και στα άγχη που κουβαλάμε όλοι μας... όλα αυτά επηρεάζουν τον οργανισμό μας αλλά και τα παιδιά που γεννάμε... σήμερα γεννιούνται περισσότερα παιδιά με αλλεργίες και ευαισθησίες.

Μάλλον δεν το καταλάβατε καλά!Δεν θα την διώξω την γάτα απλώς όταν αποφασίσω να μείνω έγκυος θα είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο!!!!Και δυστυχώς ούτε θα κοιμάται πάνω μου ούτε γώ θα την αλλάζω!!!!Αυτό εννοούσα όχι να την διώξω!!!!!Δεν το σκέφτηκα αυτό καθόλου!!!!!!Βέβαια ποτέ να μην λέμε ποτέ αλλα δεν το είχα καν στο νου μου!

Ελπίζω να αλλάξεις γνώμη... το να την κλείσεις σε ένα δωμάτιο μου φαίνεται πολύ ακραία λύση.:( Δεδομένου ότι ο μόνος τρόπος να κολλήσεις είναι να φας τα κόπρανά της (και αυτό μόνο αν η γάτα είναι μολυσμένη), δεν καταλαβαίνω πώς πιστεύεις ότι θα σε προφυλάξει αυτό το μέτρο.
Και η γάτα θα αναστατωθεί, αλλά και εσύ θα στεναχωριέσαι.

Μηπως θα επρεπε να το σκεφτεις καλυτερα πριν παρεις γατουλα αν ειχες ολες αυτες την ανησυχιες;Αν η γατα εχει συνηθισει με κοσμο και ειναι δεμενη μαζι σου,θα μαραζωσει αν δεν εχεις επαφη μαζι της και ειναι κλεισμενη σε ενα δωματιο.Οι γατες ζουν γυρω στα δεκαπεντε χρονια,και μεσα σε αυτο το χρονικο διαστημα σιγουρα ολοι μας εχουμε πολλες αλλαγες στη ζωη μας,αλλα αυτο το ζυγιζουμε πριν την συγκατοικηση με ενα ζωακι και αποφασιζουμε αναλογα.

συγνωμη αλλα το να την εχεις κλεισμενη σε ενα δωματιο για 7-8 μηνες δεν ειναι καπως ? :(:/: μηπως να το ξανασκεφτεις ?

Και τι να κάνω που μερικοί λένε ότι υπάρχει κίνδυνος και μερικοί οτι δεν υπάρχει???Να ρισκάρω αυτό που θέλω πιο πολύ στην ζωή μου???Ηγάτα ε΄΄ιναι μακρύτριχη και ανεβαίνει και στο κεφάλι μου και πάνω μου!Μπορεί στις τριχούλες να μαζέυει τα κοπρανα της ή και στις πατουσίτσες της!!!!!!Και παρακαλώ μην κρίνεται αν βιάστηκα ή όχι!!!!!Την αγαπάω και δεν θέλω να την αποχωριστώ!!!!Και δεν ξέρω τι να κάνω!!!!!Και θέλω όσο τίποτα να κάνω παιδί!!!!!

Και τι να κάνω που μερικοί λένε ότι υπάρχει κίνδυνος και μερικοί οτι δεν υπάρχει???

Αυτοί που ξέρουν (οι επιστήμονες) λένε ότι δεν υπάρχει. Αυτοί που δεν ξέρουν (θειάδες) λένε ότι υπάρχει. Σου δώσαμε και παραπάνω τα στοιχεία για να κρίνεις μόνη σου, διάλεξε ποιους θα ακούσεις.:)

Δεν θα πάθεις τίποτα από μερικές τριχούλες. Αν ήταν έτσι, το ανθρώπινο είδος θα είχε εκλείψει προ πολλού.

Δεν θα την διώξω την γάτα απλώς όταν αποφασίσω να μείνω έγκυος θα είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο!!!!Και δυστυχώς ούτε θα κοιμάται πάνω μου ούτε γώ θα την αλλάζω!!!!

Από προσωπική πείρα, αυτό θεωρώ ότι δεν είναι καλή ιδέα! Εγώ όταν είχα πρωτοβρει τη δική μου και είχε μύκητες, την είχα σε ένα δωμάτιο για αρκετές μέρες, γιατί άκουσα έναν βλάκα κτηνίατρο που αντιμετώπιζε τους μύκητες λες και ήταν λέπρα. Η γατούλα υπέφερε και όταν είμαστε στο σπίτι όλο έκλαιγε γιατί ήθελε να είναι μαζί μας! Και επηρέασε το χαρακτήρα της, γιατί έχει γίνει λίγο αντικοινωνική και φοβική με τον κόσμο. Ευτυχώς βρηκα άλλο γιατρό και σύντομα την άφησα να κυκλοφορεί στο σπίτι, πλην υπνοδωματίου. Είχα λίγο σκούπισμα και σφουγγάρισμα παραπάνω, αλλά άξιζε τον κόπο.
Όπως ξαναέγραψα σε αυτό το θέμα, 3 μήνες τώρα η γάτα και η εγκυμοσύνη μου συμβαδίζουν μια χαρά, και εγώ κάνω τα πάντα που αφορούν τη γάτα, τη χτενίζω, την ταΐζω, πλένω τα μπολ της και αλλάζω και την άμμο και πλένω την τουαλέτα της (με γάντια). Η Μπουμπού είναι συνέχεια δίπλα μου ή αγκαλιά μου στον καναπέ και μόνο το βράδυ κοιμόμαστε χώρια. Και να ξαναπώ ότι έχει περάσει τοξόπλασμα, αλλά κι αν δεν είχε μολυνθεί ποτέ της, έχοντάς την μέσα στο σπίτι και ταΐζοντάς την μόνο τροφές του εμπορίου, δεν υπάρχει περίπτωση να μολυνθεί. (Η μόνη θυσία που έχω κάνει, είναι να το ότι προς το παρόν δεν έχω γλάστρες, γιατί δεν ήθελα να ανησυχώ και για τα χώματα για ψύλλους και σκουλήκια).
Το τι θα κάνεις με τη δική σου γατούλα, είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα. Όμως πριν αποφασίσεις, εγώ θα σε συμβούλευα να έρθεις στη θέση της γάτας, η οποία δε θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει το γιατί...

Μηπως θα επρεπε να το σκεφτεις καλυτερα πριν παρεις γατουλα αν ειχες ολες αυτες την ανησυχιες;Αν η γατα εχει συνηθισει με κοσμο και ειναι δεμενη μαζι σου,θα μαραζωσει αν δεν εχεις επαφη μαζι της και ειναι κλεισμενη σε ενα δωματιο.Οι γατες ζουν γυρω στα δεκαπεντε χρονια,και μεσα σε αυτο το χρονικο διαστημα σιγουρα ολοι μας εχουμε πολλες αλλαγες στη ζωη μας,αλλα αυτο το ζυγιζουμε πριν την συγκατοικηση με ενα ζωακι και αποφασιζουμε αναλογα.
Συμφωνώ απόλυτα... Μου θύμισες έναν σκύλο που είχε ο θείος μου στο χωριό, στην αυλή και κάποια στιγμή αποφάσισε ότι θα τον πάει στο κτήμα να κάνει το φύλακα. Ο σκύλος πέθανε μετά από 2 μήνες από μελαγχολία, παρόλο που του πήγαιναν φαγητό κάθε μέρα και είχε περισσότερη ελευθερία κινήσεων από ότι στην αυλή. Ακραίο παράδειγμα αλλά αληθινό και ακόμα νιώθω τύψεις που ήμουν μόνο 10 χρονών και δεν μπόρεσα να τον σώσω...

Αν δε σε πειθουν οι αποψεις των γιατρων που σου παραθεσαμε πιο πανω,σκεψου το εξης:παλιοτερα στα χωρια οι ανθρωποι κοιμοταν μαζι με τα ζωα τους στις στανες,ετρωγαν σε τραπεζια εξω οπου βολταριζαν οι γατες,και τα παιδακια ολη μερα ηταν με ζωακια και δεν επλεναν σαν μανιακοι ολοι τα χερια τους.Ολες οι οικογενειες ειχαν καμια δεκαρια παιδια.Λες να υπαρχει προβλημα σε ενα σπιτι που υπαρχει μονο μια γατα και τηρουνται ολοι οι κανονες υγειινης(αυτη τη λεξη καθηγητρια πραμα ποτε δε θα μαθω να τη γραφω:P);

Αν δε σε πειθουν οι αποψεις των γιατρων που σου παραθεσαμε πιο πανω...
Δώρα, εγώ έχοντας μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο για το θέμα (διότι η συζήτηση τους τελευταίους 2 μήνες πάει πάντα ως εξής:
Εγώ: "είμαι έγκυος"
Ο άλλος(συγγενής, φίλος, συνέδελφος, whatever): "Α, μπράβο! Και τη γάτα τι θα την κάνεις?")
έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που θέλουν να ακούσουν και έχουν διάθεση για αμφισβήτηση της άποψης της θείας Μαρίκας με επιστημονικά δεδομένα και αυτοί που ό,τι κι αν ακούσουν, διατηρούν τη φωνή της θείας Μαρίκας στο κεφάλι τους και σκεπάζει όλα τα υπόλοιπα. Και λυπάμαι που θα το πω, αλλά η πλειοψηφία της δεύτερης κατηγορίας είναι μορφωμένοι άνθρωποι, προοδευτικοί και, δυστυχώς, πολύ συχνά ακόμα και γιατροί.

Πολυ αγχος για το τιποτα ρε παιδια!Ειχα κανει εργασια στην σχολη μου για το τοξοπλασμα κ πιστευω οτι ολα τα ατομα που ακουσαν την παρουσιαση να ειχαν καταλαβει το μηδαμινο ποσοστο κινδυνου απο τις γατες.Τα λαχανικα κ τα ωμα κρεατα ειναι ο κινδυνος,ειχα συμβουλευτει πολλες εγκυκλοπαιδειες κ ολες κατεληγαν στα ιδια.Πρεπει να εισαι εντελως βρωμιαρα για να παθεις κατι απο γατα,να την ταιζεις ωμα κρεατα,να πιανεις τα...μπισκοτακια της κ μετα να βαζεις τα χερια στο στομα.Ειναι δυνατον?
Ηρθε μια κοπελα χθες σπιτι μου να με κουρεψει,η οποια προσπαθει για 2ο παιδι κι ειχε κ μια αποβολη πριν 2 μηνες.Με το που ειδε την Μπιζου λεει"μαντρωσε το τωρα!"
Εννοειται οτι δεν μαντρωσα το ερμο το γατι κ μαλιστα καθ'ολη την διαρκεια του κουρεματος της εξηγουσα ποσο ασχετος ηταν ο γιατρος της που την πανικοβαλει ετσι!Η κοπελα δεν εχει προβλημα με τα ζωα,μικρη επιανε οτι αδεσποτο εβρισκε αλλα απο 5βλακειες του γιατρου της εφτασε να τα αποφευγει συστηματικα.
Εγω παντως εχω φαει οχι τριχες,κουβαρια ολοκληρα απο γατομαλλο τοσα χρονια,δεν προκειται να ανησυχησω τωρα αν αποφασισω καποια στιγμη για παιδι.

Τώρα τι θέλεις να πεις? Ότι η θεία Μαρίκα έχει άδικο???
Αστειεύομαι, οκ? Μάλλον δεν πρέπει να τα διαβάζω αυτά τα θέματα και να συγχίζομαι τσάμπα στην κατάστασή μου! ;)

Τώρα τι θέλεις να πεις? Ότι η θεία Μαρίκα έχει άδικο???
Αστειεύομαι, οκ? Μάλλον δεν πρέπει να τα διαβάζω αυτά τα θέματα και να συγχίζομαι τσάμπα στην κατάστασή μου! ;)

Πάρε το γατί αγκαλιά τώρα, χάιδεμα και ηρέμησε...:):up::up:

Εγώ είμαι επίσης ζωντανό παράδειγμα απο μάνα - γατού. Και χωρίς εμβόλια και λούσα:redface:
Οσο για τους τόννους τρίχας που έχω φάει με Ν γατιά 30 χρόνια... πλεξούδες!!:lol::lol:

ΥΓ . Σπουδαγμένη γυναίκα μου είπε προχτές ότι αν καταπιώ τρίχα γάτας μπορεί να πεθάνω:cry:...
και της λέω... είμαι νεκρή και μιλάμε??
κράτησα την σοβαρότητά μου και της είπα να μου το εξηγήσει επιστημονικά... τελικά αποδείχτηκε ότι "το είχε ακούσει".....

Kαταρχάς καλό είναι να χαλαρώσουν οι τόνοι σας.Μην στήνετε με το παραμικρό κάποιον στον τοίχο επειδή φοβάται!Η γάτα δεν κυκλοφορεί σε όλο το σπίτι είναι στην κρεβατοκάμαρα μου!(40τετραγωνικα)Και κοιμάται στο κρεβάτι μου ή επάνω μου!Τι να κάνω να είμαι εγκυος και να ανεβαίνει με τα βρώμικα ποδαρακια απο τα κακα της στο προσωπο μου????Αυτό δεν είναι επικίνδυνο?????
όσο για τα ωμα κρέατα και τα λαχανικά να είστε σίγουρη ότι οταν μείνω έγκυος δεν θ τρώω ωμα λαχανικά και εννοειτε οτι ποτε δεν τρώω ωμό κρέας!Δηλαδή είναι προτιμότερο να την πετάξω ή να την δώσω ή να την πουλήσω απο το να μείνει στο διπλανό δωμάτιο (μεγαλο επίσης) για κάποιο διάστημα?????

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back