Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Λοιπόν, εμείς πήγαμε χθες και η διάγνωση είναι πως έχει ψύλλους...Ευχαριστώ πολύ
Έστειλα και στον γιατρό εδώ.
Βάσω και εγώ από Δευτέρα λέω να την πάω αλλά πες μου τι θα σου πει και η δικιά σου γιατρός γιατί η δικιά μου νομίζω ότι είναι γενικά "χαλαρή" σε στυλ ποτέ δεν έχουν τίποτα το σοβαρό.![]()

Προφανώς ξύνεται πολύ και πλένει τα σημεία που έχει φαγούρα ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν ξυρίσει το τρίχωμά του σε αυτά τα σημεία.
Μου είπε η κτηνίατρος να βάλω και στα δυό μου γατιά μια αμπούλα και να το κάνω αυτό κάθε μήνα για 5-6 μήνες για να καθαρίσει και ο χώρος, μια και αυτή η συγκεκριμένη αμπούλα έχει και αυτή την ιδιότητα.
Παράλληλα για να τον βοηθήσω με την φαγούρα μέχρι να εξαφανιστούν οι ψύλλοι και τα αυγά τους, μου είπε να του βάζω κάποια αλοιφούλα για δερματικά. Μου ανέφερε διάφορες, κάποιες τις έχω σπίτι και κάποιες όχι, μου είπε όμως να του βάλω όποια έχω και θα είναι το ίδιο.
Συγχρόνως πρέπει να καθαρίσω οτιδήποτε έχει ύφασμα με την ηλεκτρική, να το τινάξω καλά και να το πλύνω. Και επειδή έχω και τα μωρά, που δεν είναι πια τόσο μωρά, θα πρέπει να βάλω και σε εκείνα frontline και να ψεκάσω ότι μπορώ με το σπραίυ αυτό για να μην έχω πρόβλημα κι εγώ, που έχω δηλαδή.
Μ' αρέσει που νόμιζα πως έχουν έξαρση οι αλλεργίες μου, αλλά τελικά φαίνεται πως με έχουν τσιμπήσει ψύλλοι και μάλιστα πολλές φορές...

Αυτό όμως αφορά τον δικό μου, ελπίζω εσάς να είναι κάτι απλούστερο και να μην ταλαιπωρηθείτε τόσο πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jupiter14
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν, εμείς πήγαμε χθες και η διάγνωση είναι πως έχει ψύλλους...
Προφανώς ξύνεται πολύ και πλένει τα σημεία που έχει φαγούρα ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν ξυρίσει το τρίχωμά του σε αυτά τα σημεία.
Μου είπε η κτηνίατρος να βάλω και στα δυό μου γατιά μια αμπούλα και να το κάνω αυτό κάθε μήνα για 5-6 μήνες για να καθαρίσει και ο χώρος, μια και αυτή η συγκεκριμένη αμπούλα έχει και αυτή την ιδιότητα.
Παράλληλα για να τον βοηθήσω με την φαγούρα μέχρι να εξαφανιστούν οι ψύλλοι και τα αυγά τους, μου είπε να του βάζω κάποια αλοιφούλα για δερματικά. Μου ανέφερε διάφορες, κάποιες τις έχω σπίτι και κάποιες όχι, μου είπε όμως να του βάλω όποια έχω και θα είναι το ίδιο.
Συγχρόνως πρέπει να καθαρίσω οτιδήποτε έχει ύφασμα με την ηλεκτρική, να το τινάξω καλά και να το πλύνω. Και επειδή έχω και τα μωρά, που δεν είναι πια τόσο μωρά, θα πρέπει να βάλω και σε εκείνα frontline και να ψεκάσω ότι μπορώ με το σπραίυ αυτό για να μην έχω πρόβλημα κι εγώ, που έχω δηλαδή.
Μ' αρέσει που νόμιζα πως έχουν έξαρση οι αλλεργίες μου, αλλά τελικά φαίνεται πως με έχουν τσιμπήσει ψύλλοι και μάλιστα πολλές φορές...
Αυτό όμως αφορά τον δικό μου, ελπίζω εσάς να είναι κάτι απλούστερο και να μην ταλαιπωρηθείτε τόσο πολύ.![]()
Ακριβώς το ίδιο. Αμπούλα Activyl και της έκανε και μια αντισταμινική ένεση για να μην ξύνεται τώρα στην αρχή.
Περαστικά στα γατιά μας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπόν, εμείς πήγαμε χθες και η διάγνωση είναι πως έχει ψύλλους...
Αυτό όμως αφορά τον δικό μου, ελπίζω εσάς να είναι κάτι απλούστερο και να μην ταλαιπωρηθείτε τόσο πολύ.![]()
Απορία...οι ψυλλοι πανε και στον ανθρωπο; Νομιζα οτι δεν πανε και σε μας.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν έρχονται επάνω μας με την έννοια που πάνε στα ζώα αλλά μας τσιμπάνε...Απορία...οι ψυλλοι πανε και στον ανθρωπο; Νομιζα οτι δεν πανε και σε μας.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
), αλλά υποθέτω ο άνθρωπος μπορεί να τους μεταφέρει στο ζώο όπου και θα εγκατασταθούν
Πάντως θυμάμαι μικρή στο χωριό της μάνας μου, χάιδευα γατάκια αδέσποτα που έβριθαν από ψύλλους και ουδέποτε έκατσε κάποιος πάνω μου.
rouli726
Δραστήριο μέλος
δεν βρήκα πιο σχετικό θέμα οπότε ρωτάω εδώ τη γνώμη σας για ένα μικρό προβληματάκι, πριν πάω στον κτηνίατρο αν φυσικά συνεχιστεί.
ο μικρός γατούλης μας, 5 μηνών σχεδόν είναι μαύρος και από μικρός σε κάποια σημεία μπροστά από τα αυτιά, ανάλογα το φωτισμό φαινόταν ανέκαθεν σαν να μην έχει πολύ τρίχωμα.
τις τελευταίες μέρες όμως 'εχω παρατηρήσει επάνω από τα ματάκια του ώρες ώρες μια αραίωση. μπορεί να είναι και ιδέα μου γτ είναι ελάχιστο αλλά έβγαλα κάποιες φωτό να σας δείξω να μου πείτε τη γνώμη σας.
ο μικρός τρώει και παίζει κανονικά, ξύνει ελάχιστα κάποιες φορές το σημείο, γενικά δεν ξύνεται τόσο ώστε να υποθέσω πως έχει κάποια μόλυνση ή κάτι παθολογικό. αύριο ούτως ή άλλως θα τους βάλω αμπούλες οπότε θα δω μήπως είναι και κανένα τέτοιο θέμα αλλά γενικά δεν ξύνεται παρά ελάχιστα.
επίσης τις τελευταίες μέρες, μερικές φορές έχει τσιμπλίτσες, σαν αυτές που έχουμε κι εμείς όταν ξυπνάμε στο κάτω εξωτερικό μέρος των ματιών, από την πλευρά της μύτης εννοώ, που όμως βγαίνουν με βρεγμένο καθαρό πανάκι με νεράκι.
πάλι αγχώνομαι τσάμπα ή υπάρχει πρόβλημα?
εδώ οι φωτό για το τρίχωμα..
y.g. σορρυ για την κακη ποιοτητα αλλα δεν καθεται με τιποτα να τον φωτογραφησεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
-
IMG_20150805_211015.jpg1,3 MB · Εμφανίσεις: 32 -
IMG_20150805_211137.jpg1,5 MB · Εμφανίσεις: 37 -
IMG_20150805_215238.jpg1,4 MB · Εμφανίσεις: 42 -
IMG_20150805_215243.jpg1,4 MB · Εμφανίσεις: 43 -
IMG_20150805_215254.jpg1,5 MB · Εμφανίσεις: 38 -
IMG_20150805_215248.jpg1,5 MB · Εμφανίσεις: 38 -
IMG_20150805_215211.jpg1,5 MB · Εμφανίσεις: 40
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλημέρα ΄Εφη μου. Διάβασα προσεκτικά όλα όσα γράφεις και κοίταξα ενδελεχώς και τις φωτό που έβαλες.καλησπέρα σε όλους.
δεν βρήκα πιο σχετικό θέμα οπότε ρωτάω εδώ τη γνώμη σας για ένα μικρό προβληματάκι, πριν πάω στον κτηνίατρο αν φυσικά συνεχιστεί.
ο μικρός γατούλης μας, 5 μηνών σχεδόν είναι μαύρος και από μικρός σε κάποια σημεία μπροστά από τα αυτιά, ανάλογα το φωτισμό φαινόταν ανέκαθεν σαν να μην έχει πολύ τρίχωμα.
τις τελευταίες μέρες όμως 'εχω παρατηρήσει επάνω από τα ματάκια του ώρες ώρες μια αραίωση. μπορεί να είναι και ιδέα μου γτ είναι ελάχιστο αλλά έβγαλα κάποιες φωτό να σας δείξω να μου πείτε τη γνώμη σας.
ο μικρός τρώει και παίζει κανονικά, ξύνει ελάχιστα κάποιες φορές το σημείο, γενικά δεν ξύνεται τόσο ώστε να υποθέσω πως έχει κάποια μόλυνση ή κάτι παθολογικό. αύριο ούτως ή άλλως θα τους βάλω αμπούλες οπότε θα δω μήπως είναι και κανένα τέτοιο θέμα αλλά γενικά δεν ξύνεται παρά ελάχιστα.
επίσης τις τελευταίες μέρες, μερικές φορές έχει τσιμπλίτσες, σαν αυτές που έχουμε κι εμείς όταν ξυπνάμε στο κάτω εξωτερικό μέρος των ματιών, από την πλευρά της μύτης εννοώ, που όμως βγαίνουν με βρεγμένο καθαρό πανάκι με νεράκι.
πάλι αγχώνομαι τσάμπα ή υπάρχει πρόβλημα?
εδώ οι φωτό για το τρίχωμα..
y.g. σορρυ για την κακη ποιοτητα αλλα δεν καθεται με τιποτα να τον φωτογραφησεις!![]()
Επειδή η πρώτη μου γατούλα ήταν μαύρη, έχω μια κάποια εμπειρία σ' αυτό που σε προβληματίζει. Πρώτα να σου πω πως οι τσιμπλίτσες μετά τον ύπνο είναι φυσιολογικές αν δεν είναι τόσο πολλές που να του δημιουργούν πρόβλημα.

Το αραίωμα της τρίχας μπροστά από τα αυτάκια είναι νορμάλ, θυμάμαι κι εμείς είχαμε τρομάξει, καθ' ότι άσχετοι τότε ακόμα και ρωτήσαμε τον κτηνίατρο. Μας είπε πως είναι φυσιολογικό γιατί στις μαύρες γάτες φαίνεται περισσότερο, τελικά βγάλαμε και όνομα σ' αυτές τις περιοχές. ΄Ηταν τα καραφλιδόνια ή τα καραφλονίδια (κατά τον άντρα μου) της Ζουζούκας μας.
΄Ομως, πάντα υπάρχει βλέπεις και ένα όμως... Αυτό το αραίωμα πάνω από τα ματάκια του δεν μου μοιάζει και τόσο φυσιολογικό, είναι πολύ απ' ότι είδα στις φωτογραφίες και αν δεν κάνω λάθος, σε κάποιο σημείο είδα και κάτι σαν πληγίτσα...

Το καλύτερο απ' όλα θα ήταν να τον δει ο κτηνιάτρος αν και είναι πιθανόν να είναι από ψύλλους και με μια αμπουλίτσα να λυθεί. Επειδή όμως μπορεί να είναι και κάτι άλλο (θεραπεύσιμο πάντα εννοείται) εγώ προσωπικά συμβουλεύω μια άμεση επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Τους εβαλα σημερα αμπουλα οπως προγραμματιζα. Ακομη και τωρα κανενα δεν ξυνεται για αυτο δεν καταλαβαινω τι γινεται.
Πληγη δεν εχει, ουτε καν κοκκινιλα. Ειναι η ποιοτητα των φωτο κακη απο το κινητο γτ δεν το αρεσει να τον φωτογραφιζεις χαχα
Ειναι απλως το ασπρο δερμα με καποιες τριχες να λειπουν.
Θα αφησω να περασει το σκ αν δεν γινει κατι να δω μηπως περασει αλλιως θα τον παω στο γιατρο.
Υ.γ.ευτυχως απο σεπτεμβρη μαλλον θα δουλευω και δεν θα εχω προβλημα με τα παλιολεφτα!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το θέμα Εφάκι μου είναι πως σε τόσο σύντομο διάστημα δεν μπορείς να δεις διαφορά...Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.
Τους εβαλα σημερα αμπουλα οπως προγραμματιζα. Ακομη και τωρα κανενα δεν ξυνεται για αυτο δεν καταλαβαινω τι γινεται.
Πληγη δεν εχει, ουτε καν κοκκινιλα. Ειναι η ποιοτητα των φωτο κακη απο το κινητο γτ δεν το αρεσει να τον φωτογραφιζεις χαχα
Ειναι απλως το ασπρο δερμα με καποιες τριχες να λειπουν.
Θα αφησω να περασει το σκ αν δεν γινει κατι να δω μηπως περασει αλλιως θα τον παω στο γιατρο.
Υ.γ.ευτυχως απο σεπτεμβρη μαλλον θα δουλευω και δεν θα εχω προβλημα με τα παλιολεφτα!
Πέρισυ που είχε πιάσει ψύλλους ο Κόναν δεν τον είδα ποτέ εγώ να ξύνεται κι όμως είχε πολλούς επάνω του. Και διαφορά στο τρίχωμά του είδα μετά από 3 μήνες συνεχούς εφαρμογής αμπούλας.

rouli726
Δραστήριο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πολυ πιθανο να ειναι μηκυτες,αλλα γιατρος δεν ειμαι για να ξερω.Εφοσον σε λιγες μερες θα επισκεφτεις τον κτηνιατρο σου,και ο γατουλης ειναι μια χαρα κατα τα αλλα,τρωει δηλαδη..παιζει κλπ,δεν νομιζω οτι πρεπει να αγχωνεσαι για καθυστερηση καποιων ημερων.

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευχαριστω παντως πολυ 
Καλησπέρα,
έχουμε ένα γατάκι 2 μηνών περίπου. Εδώ και κάποιες εβδομάδες η περιοχή γύρω από το στόμα την μύτη του άρχισε να σκουραίνει. Τώρα έχει απώλεια τριχώματος στην περιοχή αυτή, αλλά και κάτω από σαγόνι όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες και ξύνεται στο σημείο συνεχώς.
Παρακαλώ την βοήθειά σας
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Πιθανόν μύκητας. Καλύτερα να το πας στον γιατρό, άλλοι δίνουν αλοιφές, άλλοι σιρόπια κτλ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα φίλε Javier.Καλησπέρα,
έχουμε ένα γατάκι 2 μηνών περίπου. Εδώ και κάποιες εβδομάδες η περιοχή γύρω από το στόμα την μύτη του άρχισε να σκουραίνει. Τώρα έχει απώλεια τριχώματος στην περιοχή αυτή, αλλά και κάτω από σαγόνι όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες και ξύνεται στο σημείο συνεχώς.
Παρακαλώ την βοήθειά σας
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την pepper στο να πας το γατάκι στον κτηνίατρο. Ναι μεν φαίνεται για μύκητας, αλλά υπάρχουν πολλά είδη μυκήτων και μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να καθορίσει μετά από καλλιέργεια ποιό είδος ταλαιπωρεί το γατάκι σου και να του δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool