yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
meredoula
Νεοφερμένο μέλος
Σας έχω ήδη στείλει το δελτίο που αναφέρεται σε ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα στο ΘΡΙΑΣΙΟ.
Θέλω θερμά να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν βοηθήσει τα αδέσποτα του ΘΡΙΑΣΙΟΥ (adespotologio & sapt) και ιδίως αυτούς που ήρθαν και προσέφεραν τη βοήθειά τους επί τόπου : το Σάκη, τη Δάφνη, τη Λυδία, την Αννα, την Ελισάβετ, τη Λίνα, την Αλεξάνδρα, τη Βιβή, τη Τζίνα, το Κώστα (ελπίζω να μην ξέχασα κανένα).
Ομως αυτή η εβδομάδα ειναι πολύ κρίσιμη.
Ο κτηνίατρος θα έρθει στο ΘΡΙΑΣΙΟ για επι τόπου εμβολιασμούς & αποπαρασιτώσεις.
Ομως για τις στειρώσεις, τα ζώα πρέπει να μεταφερθούν στον ιατρείο του & ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ (τα ζώα ειναι 20 περίπου που σημαίνει τουλάχιστον 40 μετακινήσεις).
Υπάρχει κανείς που να μπορεί να μεταφέρει κάποιο ζώο στο κτηνίατρο & ποιές μέρες μπορείτε?
Σας παρακαλώ ενημερώστε με γιατί μόνη μου ειναι αδύνατο να το καταφέρω να μεταφέρω όλα τα ζώα σε ενα εύλογο χρονικό διάστημα!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Επικοινωνία: saveileia2@yahoo.gr, 6944860451

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

meredoula
Νεοφερμένο μέλος
α) για να ολοκληρώσουμε τους εμβολιασμούς σε 10-15 περίπου σκύλους.
β) παροχή τροφής & νερού στα ζώα.
γ) αποπαρασιτωση (αμπούλες & κολαρα).
δ) μεταφορά σκύλων στον κτηνίατρο για στείρωση & έλεγχο.
ε) μεταφορά γατιών στον κτηνίατρο για στείρωση & έλεγχο.
Ελπίζω να σας δούμε εκεί για χρειαζόμαστε
- τροφές & αμπούλες καθώς επίσης
- αυτοκίνητα & άτομα να βοηθήσουν στη μεταφορά των ζώων.
Ελπιζω να έχω νέα σας ώστε να προγραμματίσουμε μια εξόρμηση ακόμα στα αδεσποτάκια του ΘΡΙΑΣΙΟΥ.
Γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με την ευγνωμοσύνη & την αγάπη ενός αδέσποτου!
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
Επικοινωνία:
Xριστίνα Λόη, 6944860451, https://adespotathriasio.blogspot
drusilia
Διάσημο μέλος

Πιάσαμε 4 από τα 7 γατάκια, τα οποία ζούσαν σε πολύ μικρό περιφραγμένο χώρο ακριβώς έξω από τα δωμάτια της παιδιατρικής. (Η πρόσβαση δηλαδη ήταν μόνο μέσα από κάποιο δωμάτιο.) Και έξω ακριβώς απο την περίφραξη να κυκλοφορούν τα σκυλάκια. Τα ζωάκια φαίνονταν καλοταισμένα αλλά πραγματικά απορώ πώς τα είχαν αφήσει να ζουν εκει τοσο καιρο...
Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα στην Αβάνα για την υπομονή της να τα πιάσει με φαί στην γατοφόρο ενώ αυτά πετάγονταν έξω σαν γαζέλες. Εγώ θα τα είχα παρατήσει από τα πρώτα 10 λέπτα...
Οσο για την Μερεντούλα - Χριστίνα δεν έχω λόγια... Τα σκυλάκια υπέροχα, να την ακολουθούν από πίσω.... Η κοπέλα έχει κάνει τοση προσπάθεια και πραγματικά φαίνεται απο το αποτέλεσμα.
Χριστινα, έχεις μπει στο προσωπικό μου πάνθεον!

meredoula
Νεοφερμένο μέλος
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Με την πείρα και την αγάπη του κτηνιάτρου κου Κτενά έχουμε καταφέρει όλα τα ακόλουθα:
- Κτηνιατρικό έλεγχο όλων των ζώων.
- Εμβολιασμό & στειρώσεις των σκυλιών ( συνεχίζονται). ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕΤΑ την επίσκεψη στο κτηνίατρο επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο μέχρι να υιοθετηθούν!
ΓΑΤΟΥΛΕΣ
Εντοπίσαμε σε ένα περιφραγμένο χώρο γατούλες (7-10) οι οποίες πρέπει επειγόντως να απομακρυνθούν!!! Χθες , κατά τη διάρκεια της «εκστρατείας» μας στο ΘΡΙΑΣΙΟ, καταφέραμε να πιάσουμε τέσσερις που μεταφέρθηκαν άμεσα στο ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ για κτηνιατρικό έλεγχο, εμβολιασμούς, στειρώσεις.
Οι γατούλες θα πρέπει να φιλοξενηθούν για λίγο καιρό & μετά θα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Για αυτό ψάχνουμε για οικογένειες που θα τις αγαπήσουν & θα τους δώσουν σπίτι για να μην αναγκαστούν να γυρίσουν στο δρόμο!
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
- Προσωρινά φιλοξενείται η μικρή ΔΑΦΝΟΥΛΑ για να αποφύγει κινδύνους που παραμονεύουν στην περιοχή.
- Φιλοξενούνται επίσης : η ΣΑΚΙΡΑ & η ΦΡΙΝΤΑ που λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή.
1)Ψάχνουμε για ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ για τη ΣΑΚΙΡΑ καθώς η εθελόντρια που την φιλοξενεί δεν μπορεί να την κρατήσει λόγω προβλημάτων με την πολυκατοικία της!
2)Επίσης ψάχνουμε για φιλοξενία για ακόμα μια σκυλίτσα που χειρουργήθηκε αποκλειστικά με έξοδα εθελοντή (συντριπτικά κατάγματα λόγω αυτοκινητιστικού). Δεν μπορεί να μείνει στο κτηνίατρο & χρειάζεται φιλοξενία ώστε να ολοκληρωθεί η αποθεραπεία της (περίπου 20 μέρες)!
ΠΑΡΟΧΕΣ
- Καθημερινή παροχή τροφής & νερού.
- Αμπούλες & κολάρα σε όλα τα σκυλιά.
ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ
- Τα δύο κουτάβια μας , ο Δημήτρης & ο Μιχάλης, ήδη απολαμβάνουν τα χάδια και τη λατρεία της νέας τους οικογένειας.
- Επίσης μια γατούλα, η Λιντα, έχει βρει και αυτή σπίτι & γουργουρίζει όλο χαρά!
ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΑΣ!
Στεναχωριόμαστε γιατί δυστυχώς το τηλέφωνο δεν χτυπάει για τα μεγάλα σκυλιά μας…. Εμείς τα έχουμε ζήσει τα ζώα, τα έχουμε προστατέψει, τα έχουμε λατρέψει. Είναι απίστευτα αγαπησιάρικα, έξυπνα, τρυφερά, προστατευτικά, υπάκουα. Ιδιότητες που αποκτούν «οι αλήτες» των δρόμων που μπορεί να έχουν ζήσει στα «πεζοδρόμια» αλλά οι εμπειρίες τους (κακές ως επί το πλείστον) τους γεμίζουν με συναισθήματα, αγάπη & ευγνωμοσύνη.
ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΚΥΛΙ. Είναι πανεύκολο να γίνουν πιστοί & αγαπημένοι σας φίλοι!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ
- Τη SAPTHELLAS , Δράση για τα Αδέσποτα – Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδος και η κα ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Υπεύθυνη προγραμμάτων, Εκπαίδευσης & Υιοθεσίας καθώς και τον κο ΧΡΗΣΤΟ ΚΤΕΝΑ , αποκλειστικό της κτηνίατρο για την απίστευτη τους βοήθεια στα σκυλάκια μας!
- Το adespotologio.blogspot.com & το ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΤΑΣ για την απίστευτη βοήθειά τους στα γατουλίνια μας!
- www.adespotologio.blogspot.com, www.adespotologio.wordpress.gr, www.adespoto.gr , https://strayshelp.blogspot.com/ , www.mycat.gr/forumκαι πολλούς άλλους που συστηματικά προωθούν τα νέα μας αλλά και τις αγγελίες των αδέσποτών μας κάνοντας γνωστό τόσο το πρόβλημα όσο και την προσπάθειά μας σε ευρεία κλίμακα! Aλλά και όλους τους πολίτες, bloggers, ΜΜΕ κλπ!
- Κυρίως όμως ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που αντιπροσωπεύουμε τόσο την ευαισθητοποιημένη ελληνική κοινωνία όσο και φιλοζωικά σωματεία που ξεκίνησαν την όλη προσπάθεια και δίνουν λύση στο πρόβλημα είτε με προσωρινές φιλοξενίες, είτε με τις μεταφορές, είτε με το τάϊσμα των ζώων, είτε προσφέροντας τροφές, κολάρα, αμπούλες που ήταν οι άμεσες ανάγκες των αδέσποτων. Χωρίς τους εθελοντές αυτούς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Τα αδέσποτα ευχαριστούν τους πάντες: Σάκη,Χριστίνα, Νίκο, Δαφνούλα, Λίνα, Λυδία, Βιβή, Κατερίνα, Κατερίνα, Αλεξάνδρα, Άννα, Έλενα…
meredoula
Νεοφερμένο μέλος
Havana
Διάσημο μέλος
Δεν μπορει ενας ανθρωπος ουτε εθελοντες μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου να κανουν δουλεια 40 ατομων.
Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι σημαντικη.
Το θριασιο εχει πολυ δουλειά. και χρειαζεται μεγάλη αγαπη !
Κλασσικα το κρατος το παιζει φαντασμα.και σε αυτη τη περιπτωση.
Χριστινα , μακαρι ολοι οι εκπαιδευτικοι να ειχαν τις δικες σου ιδεες!!!! οτι και να πω ειναι ελαχιστι μπορστα σε αυτα που κανετε.!!!
meredoula
Νεοφερμένο μέλος
Και μια επιτυχία απο το ΘΡΙΑΣΙΟ που τη θεωρούμε μεγάλη
Γειά σας και πάλι...
Είμαι η Δαφνούλα και από ό,τι λέει η νονά μου, η Χριστίνα, ΕΧΩ ΑΣΤΡΟ.
Οταν ήμουν πολύ μικρή κάποιος κύριος με άφησε στο χώρο του Θριασιου Νοσοκομείου.
Εκεί ευτυχώς -επειδή ήμουν πολύ παιχνιδιάρια & γλυκούλα- έγινα αμέσως πάρα πολύ καλή φίλη με όλα τα σκυλάκια της περιοχής. Παίζαμε, γελάγαμε, τρέχαμε, τους δάγκωνα συνεχώς τα ποδαράκια (γιατί ήταν μεγάλα σκυλιά & πιο μεγάλα απο μένα). Πάντως με προστατεύανε και με προσέχανε πολύ οι μεγαλοσωμοι φίλοι μου.
Ο καιρός πέρασα και έκανα την πρώτη μου έξοδο. Βγήκα σε κάτι δρόμους που περνάγαν αυτ0κίνητα με τεράστιες ρόδες. Πολλές φορές κόντεψα να σκοτωθώ μέχρι που με είδε η νονά και οι φίλοι της και τρέξανε σα τρελοί, με πιάσανε & άρχισαν τις κουβέντες του τι θα απογίνω. Και μίλαγαν, και μίλαγαν, και φύσαγαν και ξεφύσαγαν.
Τότε εμφανίστηκε η πρώτη χαζομαμά μου, η Κατερινούλα. Με παίρνει σπίτι της αμέσως...
Και αρχίσαμε: πλύσιμο, βούρτσισμα, τάισμα
-ξανά πλύσιμο, -ξανά βούρτσισμα
-παιχνίδια, τρεχαλητά με τους δύο φίλους της (τους χνουδωτούς)
-εκπαίδευση συνεχή (έμαθα να περπατάω με λουράκι που μέχρι τότε ΔΕΝ ΤΟ
ΑΝΤΕΧΑ)
Αλλά το καλύτερο μου ήταν ο ύπνος: χουζούρι σε κουβερτούλες (και πολλές φορές πάνω στο κρεβάτι)...Η καλύτερη χαζομαμά του κόσμου που την αγαπάωωωω τρελλάαααα!
Επρεπε να φύγει όμως μακριά σε ταξίδι & έτσι πήγα στη δεύτερη χαζομαμά μου, τη Νιόβη...
Αλλά δε δυσκολεύτηκα καθόλου. Και αυτή την αγάπησα πολύ πολύ....
Και αρχίσαμε: παιχνίδια, τρεχαλητά, ψώνια, βόλτες, χουζούρια τρελά και πάλι
Και μετά απο πολλά χάδια και χουζούρια, τελικά βρήκα το μόνιμο σπιτάκι μου και το τελικό μου μπαμπά , το Γιώργο...Βλεπετε είμαι κορίτσι και μάλιστα πλέον μια δεσποινιδούλα πανέμορφη και του έκλεψα τη καρδιά... Τον ξετρέλανα απο τη πρώτη ματιά και τώρα θα ειμαστε αχώριστοι....
Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ όλους: γιατί με αγαπήσατε, με προστατέψατε, με φροντίσατε & μου χαρίσατε μια αγκαλιά μεγάλη!!!
ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ!
Είναι ακόμα εκεί έξω και πεινάνε, και πονάνε!
Δεν χρειάζεται να τους πάρετε όλους στα σπίτια σας.
Τουλάχιστον ένα πιατάκι φαγητό, ένα βλέμμα, ένα χάδι.
Και όλα τα άλλα θα βρουν το δρόμο τους!
Τουλάχιστον μη τους χτυπάτε, μην τους πατάτε, μη τους ταιζετε φόλες.
Πονάνε, πονάνε πολύ!
https://adespotathriasio.blogspot.com/2008/11/blog-post_19.html
Χριστιάννα Γερακαρίτη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool