ioanna_g
Δραστήριο μέλος
; Κι εγώ που έλεγα να ρωτήσω εσένα Ισμήνη
...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος
Δεν έχω λύση από το να δώσω τα 1000 ευρώ και νομίζω ότι δεν θα πάνε χαμένα. Ισμήνη, το γατί σου είναι υπέροχο. Πώς το απόκτησες;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Διαφωνώ όσο δεν παίρνει!!! Δεν είναι όλα τα κεραμιδογατάκια θηρία σκέτα ούτε ισχύει βέβαια το ότι μόνο ένα γατί ράτσας μπορεί να προσαρμοστεί σε διαμέρισμα!!! Ο μεγάλος μου, ο Χιόνης ο οποίος μέχρι 9-10 μηνών μεγάλωσε στο δρόμο έιναι ένα πολύ ημερο, ήρεμο και καλόβολο γατί. Δεν έχει κάνει ούτε μια ζημιά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο που τον έχω. Για τον μικρό δεν μπορώ να πω ακόμα, γιατί ως μωρό κάνει πολλές παλαβομάρες και είναι φυσικά ζωηρός. Έχω ακούσει όμως για γάτες ράτσα, ειδικά σιάμ, οι οποίες έιναι τρομερά ζωηρές, έως επιθετικές! Δεν νομίζω ότι το να πάρεις μια γάτα ράτσας σου εξασφαλίζει το ότι θα είναι και μια ήρεμη και "εύκολη" στην καθημερινότητά της γάτα!!!Σαν όλα τα κεραμιδόγατα ήταν θηρίο σκέτο. Μόνο ένα γατί ράτσας "σπιτικιάς" θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε διαμέρισμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Αν είσαι ήρεμος άνθρωπος, κατά πάσα πιθανότητα θα βγει ήρεμη και η γάτα. Αν είσαι νευρικός, θα γίνει νευρική και η πιο ήρεμη περσική. Θέλω να πω πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις ούτε προς τη μια ούτε προς την άλλη κατεύθυνση. Κι επιπλέον, όταν ζεις με τη γάτα, μαθαίνεις να αγαπάς όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα της, ακόμη κι αν είναι διαφορετικά απ' αυτά που ήθελες αρχικά!
Και μια ιδέα: αφού διαθέτεις 1000 ευρώ, δεν είναι καλύτερο να τα δώσεις, εκτός από τα εμβόλια και τη στείρωση, για να της πάρεις σούπερ γατόδεντρα και παιχνιδάκια;

Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, αλλά σκέψου και αυτήν την παράμετρο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
). Χωρίς χαρτιά pedigree κτλ Ουτε καν απόδειξη. Τότε δεν ηξερα τι ειναι τα Βιρμανίας. Μάλιστα νόμιζα ότι είναι Σιάμ αρχικά.Τοτε το 2000 τον πήρα 100 χιλ. δηλαδή σχεδόν 350 ευρώ.
Από την αρχή έχει πολλά προβλήματα υγείας. Ειναι πολύ ευαισθητος και αρωσταίνει εύκολα.
Σε ότι αφορά το χαρακτήρα: Ειναι πολύ εξαρτημένος από εμάς. Δηλαδή μας ακολουθεί στο σπίτι και θέλει να κάθεται μονίμως στην αγκαλιά. Περιεργος επίσης. πχ. Εάν με δει σκυμμένη να ψάχνω κάτι τρέχει να δει κι αυτός...
Εχει σιγανή φωνούλα. Δεν "μιλάει" πολύ. Και ειναι ηρεμος και δεκτικός. (Το τελευταίο βέβαια το κάνει με όσους του φέρονται με σεβασμό, γιατί είχε αγριέψει ΤΡΟΜΕΡΑ οταν ένας άσχετος κτηνίατρος τον γράπωσε από το σβέρκο και τον κρατούσε λες και ήταν τίγρη...
Δύστροπος ΦΟΒΕΡΑ στο φαγητό του.
Επίσης ο δικός μου είχε την κακή συνήθεια να ουρεί σε όλο το σπίτι, μέχρι που ήρθε η Αργυρώ.
Αυτά. Να προσθέσω ότι τα χαρακτηριστικά αυτά δεν μου κάνουν εντύπωση. Τα έχω συναντήσει και σε κεραμιδόγατα. Πχ και η Αργυρώ θέλει μονιμα παρέα και με ακουλουθεί.
Οπότε κατά τη δική μου γνώμη διαφέρει μόνο στην εμφάνιση από τις κεραμιδιού. Υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει μακρύτριχη κεραμιδόγατα με αυτά ακριβώς τα χρώματα.
anabou
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Και η Αργυρώ κεραμιδού είναι αλλά νύχια δεν βγάζει και δεν δαγκώνει! (πια ούτε πάνω στο παιχνίδι...μεγαλώσαμε!)
Ο Σιβα μικρούλης ηταν κι αυτός διαολάκι...
aretha
Περιβόητο μέλος
Από την άλλη είμαι της άποψης ,ότι το σημαντικό είναι να θες ένα ζωάκι κομμάτι της ζωής σου και αυτό είναι το μόνο ζητούμενο μου. Θα ήθελα μόνο να σε προειδοποιήσω, επειδή το ψάχνουμε για σκυλί: Αυτό που κατάλαβα είναι, ότι η ράτσα ενός ζώου κουβαλάει μαζί της και αρρώστειες ή ιδιαιτερότητες, που καλό είναι να τις ξέρεις, ώστε να είσαι προετοιμασμένη όχι μόνο στο ότι θα τις αντιμετωπίσεις, αλλά και σε ότι αφορά τη "καθαρότητα" του είδους του. Ένα ζώο από πετ σοπ πολλές φορές δεν είναι καθαρό δείγμα του είδους του, αλλά η γενιά του έχει υποστεί παρεμβάσεις μέσα από διασταυρώσεις με άλλες κοντινές ράτσες, με αποτέλεσμα το ζωάκι που εσύ θα αγοράσεις να βαραίνεται ίσως με τις αρρώστειες ή τις ιδιαιτερότητες παραπάνω του ενός ειδών και αυτό να κάνει πιο δύσκολη την αντιμετώπιση τους. Από την άλλη, ειδικά στις γάτες υπάρχουν χαρακτηριστικά που θα τα έλεγες κλασσικά στο είδος τους, αλλά -και αυτή είναι η γοητεία τους- μερικές φορές μας εκπλήσσουν. Έτσι εάν επιμένεις να πάρεις μια γάτα ράτσας προσπάθησε να βρεις εκτροφείο, εδώ ή έξω, το οποίο και θα επισκεφθείς, θα ελέγξεις το γατάκι, εάν έχει όλα τα εξωτερικά μορφολογικά γνωρίσματα όπως πρέπει να είναι, σε βιβλίο με ράτσες θα τα βρεις και εάν ο χώρος που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν πιστοποιεί ότι αναπαράγει "υγιώς" τα γατάκια της ράτσας που σε ενδιαφέρει. Αυτό για να γλυτώσει δυσάρεστες εκπλήξεις μετά.
Ότι και αν αποφασίσεις να κάνει καλή τύχη εύχομαι και στους δυό σας.

Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
. Νερίνα άτσα στην Συμιακή διάλεκτο είναι η φτέρνα, επείδη μου φαίνεται κάπως κουλό να προέρχεται από εκεί το όνομα της γάτας
... γιατί την ονόμασες έτσι;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

anabou
Διάσημο μέλος
. Αν και αν προερχόταν από το άτσα = φτέρνα ίσως ήταν πιο ενδιαφέρουσα
. Πολύ πρωτότυπο όνομα για γάτα πάντως...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Φωτεινή αφού δεν βρίσκεις Βιρμανίας ή Ραγκντολ, τι θα έλεγες για μια κουκλιτσα Σιάμ που χαρίζεται? Είσαστε και σχετικά κοντά, Κερατσίνι με Νίκαια έτσι δεν είναι?
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Αν η πρότασή σου ερχόταν μια εβδομάδα πριν, θα την έπαιρνα τη Σιαμέζα. Τώρα, όμως, έχω δεσμευτεί σε εκτροφείο στην Ιταλία και σε άνθρωπο που θα πάει και θα μου φέρει τη Βιρμανίας και ντρέπομαι να κάνω πίσω. Ήδη τον έχω πρήξει τον άνθρωπο. Αν είχα μεγάλο σπίτι και περισσότερα χρήματα μπορεί να έπαιρνα και το Σιαμέζικο γατί. Ευχαριστώ πολύ πάντως, ειλικρινά!
Fotini
Διάσημο μέλος
Ένας φίλος μου έχει σκαλώσει,θέλει μια γάτα Περσίας,του αρέσουν μολύ οι γάτες,αλλά για το σπίτι θέλει μια περσική. Αν έχετε ακούσει κάτι πείτε
Αν διαθέτει κάποια χρήματα για Περσική γάτα, πες του να πάρει τηλέφωνο τον κ. Κασταμονίτη στο 210-9021302 και να του πει ότι βρήκε το τηλέφωνό του από τη Φωτεινή. Έχει εκτροφείο με Περσικές και εξωτικές γάτες στο κέντρο της Αθήνας

aspasiapef
Διάσημο μέλος

Theano_k
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ πάντως θα σου πρότεινα, να πάρεις ένα από τα χιλιάδες φτωχά γατάκια που κυκλοφορούν. Πίστεψε με, όλα ειναι χαδιάρικα, προσαρμόζονται στο διαμέρισμα, πρωτίστως στην αγάπη, που τόσο πολύ τους λείπει.....Το σκέφτηκα καλά, ζύγισα τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισα να πάρω μια γάτα στο σπίτι. Έχω μεγαλώσει με γάτες που ζούσαν - και ζουν - στην εξοχή και μόνο μια φορά είχαμε γάτα στην πόλη. Γι' αυτό δεν ξέρω και πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά, θα ήθελα πολύ ένα γατί για συντροφιά. Διαβάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν εδώ για διάφορες ράτσες, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι θα ήθελα να αποχτήσω μια γάτα Βιρμανίας. Όχι γιατί σνομπάρω τα κεραμιδόγατα - κάθε άλλο, με τέτοια γατιά μεγάλωσα και τα έχω αγαπήσει πολύ. Προτιμώ μία γάτα Βιρμανίας, όμως, γιατί διάβασα ότι το τρίχωμά της δε θέλει τόση περιποίηση όσο μιας περσικής και επειδή προσαρμόζεται καλά σε ένα διαμέρισμα. Θα μπορούσατε, σας παρακαλώ, να μου πείτε πού θα μπορούσα να βρω ένα pet-shop να μου προμηθεύσει μία τέτοια γάτα; Πάντα ήμουν εναντίον του να πληρώνεις για ένα ζώο, αλλά τη γάτα που θα ήθελα να έχω δεν μπορώ να τη βρω με άλλο τρόπο, απ' όσο κατάλαβα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υπάρχουν χιλιάδες αγγελίες. Μπορείς όμως να απευθυνθείς και στην φιλοζωική εταιρεία, και στο ΚΑΖ....
'Οσο για την περιποίηση - γενικώς - όταν αγαπάμε κάτι βρίσκουμε τον χρόνο να το περιποιηθούμε. Ταυτόχρονα αντλούμε ευχαρίστηση από αυτό.
Fotini
Διάσημο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Ο κ.Κασταμονίτης δεν είναι ο Πρόεδρος του ΕΟΓ (Ελληνικός Όμιλος Γάτας)? Νομίζω τον είχαμε γνωρίσει στο Holliday Inn όταν είχε γίνει η Διεθνής Έκθεση Γάτας![]()
Ναι. Ο ίδιος εκτρέφει Περσικές και Εξωτικές και έχει τρέλα με τα γατιά του

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool