Το γατάκι μου δεν ... κάνει μπάνιο

Orestis apla

Νεοφερμένο μέλος

Ο Orestis apla αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Εχω ενα γατακι 4-5 μηνων , λιγες μερες τωρα κ παρατηρησα οτι καποιες φορες αφου κανει την αναγκη του , δε γλυφεται και μετα μυριζει ... τι μπορω να κανω ? για να κανει μπανιο μονο του ... δοκιμασα να το καθαρισω λιγο εγω αλλα δεν τα καταφερα κ παλι μυριζει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα.Καταρχην ειναι μικρο ακομα..και το εχες και λιγες μερες απο οτι καταλαβα.Οποτε..λογικο ειναι να μην εχει προσαρμοστει ακομα,και να μην εχει βρει το ρυθμο του.Ομως ουτως ή αλλως τα μικρα γατακια...ε..τα εχουν αυτα τα προβληματακια.Μικρα ειναι..τωρα μαθαινουν.Μην αγχωνεσαι.Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μην μαθει να καθαριζεται.Δεν υπαρχει γατα που να μην το κανει.Ειναι στη φυση της και στο ενστικτο της αυτο.Απλα λιγη υπομονη..τωρα στις αρχες.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα.Καταρχην ειναι μικρο ακομα..και το εχες και λιγες μερες απο οτι καταλαβα.Οποτε..λογικο ειναι να μην εχει προσαρμοστει ακομα,και να μην εχει βρει το ρυθμο του.Ομως ουτως ή αλλως τα μικρα γατακια...ε..τα εχουν αυτα τα προβληματακια.Μικρα ειναι..τωρα μαθαινουν.Μην αγχωνεσαι.Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μην μαθει να καθαριζεται.Δεν υπαρχει γατα που να μην το κανει.Ειναι στη φυση της και στο ενστικτο της αυτο.Απλα λιγη υπομονη..τωρα στις αρχες.:)

Σιγουρα ? η κοπελια που μου το εδωσε μου ειπε οτι αν ηταν πιο μικρο οντως θα χε συνιθησει να το κανει μπανιο η μαμα του αλλα τωρα θα πρεπε να ταν οκ . Τωρα εκανε μπανιο μετα απο αρκετη ωρα αλλα μυριζει ακομα .... ( ξεραθηκε στον υπνο αμεσως μετα )

Μπορω να κανω κατι να του "πω " να "κανει μπανιο ? ¨η κατι για να μη μυριζει ? Η λες δεν εχει νοημα κ οτι θα μαθει απο μονο του σε λιγο καιρο ? οχι τιποτα αλλο αλλα του αρεσει να κοιμαται στο κρεβατι μαζι μου , και δεν εχω κανενα προβλημα οταν ειναι καθαρο ...

Τελευταία επεξεργασία:
Καταρχην δεν καταλαβαινω τι εννοεις..λεγοντας "μυριζει".Ποτε δεν μου μυρισε γατα..ασχημα.Μονο ο χωρος τους μου μυριζε,αλλα οχι η γατα.Μηπως ειναι η ιδεα σου;Μηπως εισαι υπερβολικος;
Και εμενα οταν βρηκα τα δικα μου,ηταν παρα πολυ μωρα..μπουσουλαγαν,δεν περπαταγαν καν...δεν πηγαιναν στην αμμο..και ομως..μονα τους εμαθαν να καθαριζονται.Αν δεν μαθει η δικια σου,θα γραφτεις σιγουρα στο βιβλιο γκινες..Ομως..ναι..δεν υπαρχει περιπτωση να μην μαθει να καθαριζεται.Η γατα ειναι εκ φυσεως απο τα πιο καθαρα ζωα.Ειναι ενστικτο..:)

ΥΓ...εφοσον εκανε μπανιο..μια χαρα ειναι ολα.Να ξερεις κατι..η γατα..δεν κανει μπανιο οταν το θελουμε εμεις,αλλα οταν το θελει αυτη.Μπορει να μην το κανει ακριβως την ωρα που βγαινει απο την τουαλετα.Ουτε τα δικα μου το κανουν..και ειναι και μεγαλα.Αλλα θα το κανουν.Κανενα προβλημα δεν βλεπω να υπαρχει εγω..

Καταρχην δεν καταλαβαινω τι εννοεις..λεγοντας "μυριζει".Ποτε δεν μου μυρισε γατα..ασχημα.Μονο ο χωρος τους μου μυριζε,αλλα οχι η γατα.Μηπως ειναι η ιδεα σου;Μηπως εισαι υπερβολικος;
Και εμενα οταν βρηκα τα δικα μου,ηταν παρα πολυ μωρα..μπουσουλαγαν,δεν περπαταγαν καν...δεν πηγαιναν στην αμμο..και ομως..μονα τους εμαθαν να καθαριζονται.Αν δεν μαθει η δικια σου,θα γραφτεις σιγουρα στο βιβλιο γκινες..Ομως..ναι..δεν υπαρχει περιπτωση να μην μαθει να καθαριζεται.Η γατα ειναι εκ φυσεως απο τα πιο καθαρα ζωα.Ειναι ενστικτο..:)

ΥΓ...εφοσον εκανε μπανιο..μια χαρα ειναι ολα.Να ξερεις κατι..η γατα..δεν κανει μπανιο οταν το θελουμε εμεις,αλλα οταν το θελει αυτη.Μπορει να μην το κανει ακριβως την ωρα που βγαινει απο την τουαλετα.Ουτε τα δικα μου το κανουν..και ειναι και μεγαλα.Αλλα θα το κανουν.Κανενα προβλημα δεν βλεπω να υπαρχει εγω..

Εννοω μυριζει περιττωματα , και φανταζομαι ειναι λογικο αν δεν εχει καθαριστει να μυριζει ετσι . Δεν ειμαι υπερβολικος . Ισα ισα , επειδη ειμαι καπνιστης δεν εχω καν τη καλυτερη οσφρηση . Δεν ειχα ποτε θεμα , πηγαινε παντα στην αμμο εκτος απο μια φορα π ηταν αδιαθετο κ εκανε διαρροια .

Απλα αυτο ... Εστω οτι απλα ειναι μικρο και θα μαθει ... μπορω να κανω κατι μεχρι τοτε ή για να το βοηθησω? εκτος απο αποσμητικο χωρου φανταζομαι :P

Υποψιαζομαι οτι μυριζει η αμμος..και οχι το γατακι.Αν δεν εχει γεμισει σκατακια το γατακι,δεν μπορει να μυριζει.Εμενα και διαρροια οταν ειχαν..ποτε δεν μυριζαν.Τι αμμο παιρνεις;
Σου ξαναλεω οτι τα δικα μου...ΠΟΤΕ δεν καθαριζονται αμεσως μετα την τουαλετα..και ομως..δεν μυριζουν.

Υποψιαζομαι οτι μυριζει η αμμος..και οχι το γατακι.Εμενα και διαρροια οταν ειχαν..ποτε δεν μυριζαν.Τι αμμο παιρνεις;

ρε εφη , πρωτα απολα επειδη εχω μικρο σπιτι με το που κανει κατι στην αμμο την καθαριζω με τη μια . ( πρεπει να παρω αμεσα κλειστη με φιλτρο αερα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα )

και δευτερον σου ξαναλεω δεν ειναι οτι μυριζει ο χωρος , ειναι το γατακι π μαλλον δεν εχει καθαριστει καλα γιατι το μυρισα ρε καμαρι μου

edit: η αμμος λεγεται kittys garden την πειρα απο βιασυνη απο τα jumbo μαζι με τα πραγματακια του , γιατι επρεπε να κανω ταξιδι

Ωραια..για να συννενοηθουμε δηλαδη..το γατακι,εχει κολλημενες σκατουλες στις τριχουλες του;Γιατι αν οχι..το προβλημα ειναι η αμμος...δηλαδη,δεν απορροφα τις οσμες καλα,και το γατακι οταν βγαινει απο την τουαλετα..παιρνει την μυρουδια της αμμου.Αυτο εννοω.
ΥΓ..δεν εχει σημασια αν την καθαριζεις επι τοπου.Εχει μια μυρουδια η αμμος..

Ωραια..για να συννενοηθουμε δηλαδη..το γατακι,εχει κολλημενες σκατουλες στις τριχουλες του;Γιατι αν οχι..το προβλημα ειναι η αμμος...δηλαδη,δεν απορροφα τις οσμες καλα,και το γατακι οταν βγαινει απο την τουαλετα..παιρνει την μυρουδια της αμμου.Αυτο εννοω.
ΥΓ..δεν εχει σημασια αν την καθαριζεις επι τοπου.Εχει μια μυρουδια η αμμος..
ναι εχει , οχι τοσο τωρα γιατι και το καθαρισα εγω οσο μπορουσα , και το ιδιο μετα γλυφτηκε λιγο , αλλα ναι αυτο ειναι το θεμα . ΔΕν πρεπει να φταιει η αμμος γιατι αλλες φορες το γατι ειναι πεντακαθαρο αλλα αν ειναι παιρνω αλλη ... μακαρι να ειναι τοσο ευκολο

Μπας και εχει διαρροια;:hmm:Κοιταξες την αμμολεκανη; Γιατι οταν ειναι σκληρα τα κακακια..δεν κολλανε συνηθως.Μηπως του δινεις κονσερβα ;;Παντως οπως και να εχει..θα μαθει να καθαριζεται..ειναι δεδομενο αυτο.:)

Μπας και εχει διαρροια;:hmm: Γιατι οταν ειναι σκληρα τα κακακια..δεν κολλανε συνηθως.Μηπως του δινεις κονσερβα ;;Παντως οπως και να εχει..θα μαθει να καθαριζεται..ειναι δεδομενο αυτο.:)

δεν εχει , ειχε χτες αλλα δεν εχει κ γενικα ειναι πανεξυπνο κ ξερει να τα σκεπαζει μετα , τα σημερινα πχ ηταν σχετικα σκληρα με χτες . Δεν του χω δωσει ακομα κονσερβα , χτες μονο του δωσα γαλα κ το μετανοιωσα οπως καταλαβες :redface:

χαχαχαχαχαχ..:hehe::hehe::hehe:.το γαλα παντως,αν δεν ειναι ειδικο για γατες,να ξερεις οτι προκαλει διαρροιες.:)
Οντως πανεξυπνο μου φαινεται και εμενα..και ολα μια χαρα.

χαχαχαχαχαχ..:hehe::hehe::hehe:.το γαλα παντως,αν δεν ειναι ειδικο για γατες,να ξερεις οτι προκαλει διαρροιες.:)
Οντως πανεξυπνο μου φαινεται και εμενα..και ολα μια χαρα.

αυτο για το γαλα δε το ηξερα , μου ειχε πει αυτη π μ το δωσε οτι του αρεσει παρα πολυ κ μαλιστα ακομα κ το εβαπορε ...

εγω τ δωσα ενα μακρας διαρκειας μερικως αποβουτυρωμενο ( δε ξερω πως το λεμε στην ελλαδα , μερικης παστεριωσης? )
και του το δωσα κ κρυο απτο ψυγειο , γαμησε τα δηλαδη ( αν κ θα ζεσταθηκε καπως με τοση ζεστη μετα απο λιγο )

παντως δε σκοπευω να του δωσω συντομα μετα απτο σφουγγαρισμα που εριξα :D ,

τεσπα θα δουμε κ αφου παει αλλη μια διο φορες στην αμμο μην ανησυχειτε , αν δεν φτιαξει η κατασταση εσας θα ενοχλησω παλι

καληνυχτες και ευχαριστω

Ορέστη, νομίζω κι εγώ πως το γατάκι σου θα μάθει να κάνει μπάνιο ή τουλάχιστον θα κάνει όντως όταν θέλει αυτό κι όχι όταν θέλουμε εμείς. ;)
Κι εμένα η δική μου είναι 4 μηνών και πλένεται συνέχεια, παρόλα αυτά δεν πλένεται απαραίτητα μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα της. :D
Δεν έχω δει ποτέ μου γατί το οποίο να μυρίζει ή να μην πλένεται, πιστεύω πως εκ φύσεως τους αρέσει η καθαριότητα, τόσο η προσωπική υγιεινή όσο και στον χώρο που ζουν.
Την άμμο που αναφέρεις δεν την γνωρίζω, παίζει να ευθύνεται κι αυτή για τη μυρωδιά.
Θα συνέστηνα κλειστή αμμολεκάνη με φίλτρο - όπως είπες - κι από άμμο την Ever Clean και την Golden White, πιστεύω πως είναι κι οι δύο πάρα πολύ καλές και δε μου έχει μυρίσει τίποτα ποτέ.
Αν το γατάκι σου δεν έχει διάρροια, δεν έχει κακά κολλημένα επάνω του ή στον πωπό του, πως μυρίζει;

πάντως αυτό που λέτε πως οι γάτες είναι καθαρες, όλες εκτός από το Μαυρούλη. (η ουρά μας έχει κακάκια κάθε φορά :sick::crazy:) και όλη την ώρα είμαστε με τα μωρομάντηλα. πάντως εμείς δεν μυρίζουμε τίποτα κι ας είναι βρόμικη η ουρά.

Γατί που μυρίζει... έχουμε και λέμε:
1. διατροφή.
Το α και το ω. Όσο πιο χάλια τροφή τρώει, τόσο πιο πολύ θα μυρίζουν τα κακάκια του. Τα κακάκια τους πρέπει να είναι σκληρά και στεγνά. Πρέπει να θρυμματίζονται όταν τα πατήσεις μετά από μερικές ώρες. Η μυρωδιά τους πρέπει να είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Όταν λέω ανύπαρκτη, το εννοώ. Ακόμα και την στιγμή που κάνουν την ανάγκη τους, δεν πρέπει να μυρίζουν. Όταν τρέφονται σωστά δεν χρειάζεσαι αμμολεκάνη με φίλτρα και λοιπά άχρηστα add ons. Πεταμένα λεφτά είναι.

2. κολλάνε πάνω του κακάκια.
Αν τρέφεται σωστά, ακόμα και να κολλάνε πάνω του περιττώματα, δεν πρέπει να μυρίζουν. Για να κολλάνε όμως, σημαίνει ότι είναι μαλακά. Άρα πάμε πάλι στο (1).

Ένας καλός τρόπος για να καθαρίζεις τα περιττώματα από πάνω του είναι με ένα βρεγμένο σφουγγάρι με ζεστό νερό (προσοχή, όχι καυτό). Μπορείς να πάρεις και σαμπουάν για γάτες για στεγνό καθάρισμα. Υπάρχουν τέτοια σαμπουάν σε μορφή αφρού. Εγώ έβρεχα ένα σφουγγάρι, το στράγγιζα μέχρι να φύγουν τα περισσότερα νερά και έβαζα πάνω αφρό για στεγνό μπάνιο για γάτες και καθάριζα την περιοχή. Ακόμα και αν δεν τον καθάριζα καλά τον ενοχλούσε η μυρωδιά του αφρού και πλενόταν μόνος του:P

Ορέστη, νομίζω κι εγώ πως το γατάκι σου θα μάθει να κάνει μπάνιο ή τουλάχιστον θα κάνει όντως όταν θέλει αυτό κι όχι όταν θέλουμε εμείς. ;)
Κι εμένα η δική μου είναι 4 μηνών και πλένεται συνέχεια, παρόλα αυτά δεν πλένεται απαραίτητα μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα της. :D
Δεν έχω δει ποτέ μου γατί το οποίο να μυρίζει ή να μην πλένεται, πιστεύω πως εκ φύσεως τους αρέσει η καθαριότητα, τόσο η προσωπική υγιεινή όσο και στον χώρο που ζουν.
Την άμμο που αναφέρεις δεν την γνωρίζω, παίζει να ευθύνεται κι αυτή για τη μυρωδιά.
Θα συνέστηνα κλειστή αμμολεκάνη με φίλτρο - όπως είπες - κι από άμμο την Ever Clean και την Golden White, πιστεύω πως είναι κι οι δύο πάρα πολύ καλές και δε μου έχει μυρίσει τίποτα ποτέ.
Αν το γατάκι σου δεν έχει διάρροια, δεν έχει κακά κολλημένα επάνω του ή στον πωπό του, πως μυρίζει;
Μια χαρα σαν μια καθως πρεπει γατα :P . Δεν ξερω απο αμμους , θα δω αν εχουν εδω αυτες που ειπες
πάντως αυτό που λέτε πως οι γάτες είναι καθαρες, όλες εκτός από το Μαυρούλη. (η ουρά μας έχει κακάκια κάθε φορά :sick::crazy:) και όλη την ώρα είμαστε με τα μωρομάντηλα. πάντως εμείς δεν μυρίζουμε τίποτα κι ας είναι βρόμικη η ουρά.
Ωχ μη λες τετοια να μ βγει κ μενα το γατακι ετσι :eek:

Γατί που μυρίζει... έχουμε και λέμε:
1. διατροφή.
Το α και το ω. Όσο πιο χάλια τροφή τρώει, τόσο πιο πολύ θα μυρίζουν τα κακάκια του. Τα κακάκια τους πρέπει να είναι σκληρά και στεγνά. Πρέπει να θρυμματίζονται όταν τα πατήσεις μετά από μερικές ώρες. Η μυρωδιά τους πρέπει να είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Όταν λέω ανύπαρκτη, το εννοώ. Ακόμα και την στιγμή που κάνουν την ανάγκη τους, δεν πρέπει να μυρίζουν. Όταν τρέφονται σωστά δεν χρειάζεσαι αμμολεκάνη με φίλτρα και λοιπά άχρηστα add ons. Πεταμένα λεφτά είναι.

2. κολλάνε πάνω του κακάκια.
Αν τρέφεται σωστά, ακόμα και να κολλάνε πάνω του περιττώματα, δεν πρέπει να μυρίζουν. Για να κολλάνε όμως, σημαίνει ότι είναι μαλακά. Άρα πάμε πάλι στο (1).

Ένας καλός τρόπος για να καθαρίζεις τα περιττώματα από πάνω του είναι με ένα βρεγμένο σφουγγάρι με ζεστό νερό (προσοχή, όχι καυτό). Μπορείς να πάρεις και σαμπουάν για γάτες για στεγνό καθάρισμα. Υπάρχουν τέτοια σαμπουάν σε μορφή αφρού. Εγώ έβρεχα ένα σφουγγάρι, το στράγγιζα μέχρι να φύγουν τα περισσότερα νερά και έβαζα πάνω αφρό για στεγνό μπάνιο για γάτες και καθάριζα την περιοχή. Ακόμα και αν δεν τον καθάριζα καλά τον ενοχλούσε η μυρωδιά του αφρού και πλενόταν μόνος του:P
Κοιτα τα περιττωματα του μυριζουνε ΠΑΑΡΑ ΠΟΛΥ κ ισως ειναι καμια φορα σχετικα μαλακα αλλα φοβαμαι οτι δεν ειναι η τροφη γιατι την τροφη που του δινω τωρα , μου την εδωσε αυτη που το ειχε πριν το γατακι , που εχει συνολο 4-5 γατες ....και δε νομιζω να ειχε ποτε τετοιο προβλημα . Ετσι κ αλλιος ενα μικρο σακουλακι μ εδωσε για την αρχη π δεν ειχα χρονο να βρω ΑΛΛΑ οντως μυριζει παρα πολυ αφου παει στην αμμο κ καποιες φορες .

Μηπως φταιει ενα χαπι που του εδωσε πριν λιγες μερες ο κτηνιατρος ? για το στομαχι του , δε θυμαμαι ακριβως τι

Αν δε φταιει η τροφη τι μπορω να κανω για να φτιαξει αυτο ? μηπως ειναι προβλημα υγειας ?

Μάλλον θα του έδωσε τροφή χαπάκι για ενδοαποπαρασίτωση.
Πάντως εάν πιστεύεις ότι μυρίζουν τόσο πολύ τα κακά του, ίσως να ρωτήσεις ένα κτηνίατρο καλύτερα ώστε να σου πει.

Μάλλον θα του έδωσε τροφή χαπάκι για ενδοαποπαρασίτωση.
Πάντως εάν πιστεύεις ότι μυρίζουν τόσο πολύ τα κακά του, ίσως να ρωτήσεις ένα κτηνίατρο καλύτερα ώστε να σου πει.
α μπραβο! για παρασιτα ναι!
Υπαρχει περιπτωση αυτο να του δημιουργησε προβλημα ?
Την τροφη θα την αλλαξω ετσι κ αλλιως σε λιγες μερες ....

Αν είχε ενδοπαράσιτα μπορεί να μύριζαν και από αυτό. Αλλά η διατροφή παίζει πάρα πολυ σημαντικό ρόλο. Όταν έδινα στον δικό μου friskies και whiskas (κονσερβες και φακελάκια) κυκλοφορούσαμε με μάσκα στο σπίτι :lol:. Μέχρι και αέρια του προκαλούσαν. Δεν ξέρω τι τροφή του δίνεις, αλλά το μόνο που θα σου πω είναι να αποφεύγεις τις τροφές με σιτηρά (σιτάρι, καλαμπόκι, ρύζι, γλουτένη). Τα περιττώματα τους πρέπει να είναι σκληρά και να μυρίζουν ελάχιστα ή καθόλου. Όταν είναι μαλακά σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back