Το γατάκι μου δεν ... κάνει μπάνιο

Ειλικρινά, δεν ξέρω εάν του δημιούργησε πρόβλημα το χαπάκι.
Λογικά όχι αλλά εγώ καλού - κακού θα το πήγαινα στον κτηνίατρο το γατάκι για να το δει.
Τι τροφή του δίνεις να φάει;
Εγώ της δίνω την Royal Canin και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Πριν μια εβδομάδα έκανε και αποπαρασίτωση (χαπάκι για ένδο και αμπούλα για έξω) και δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα.
Ειλικρινά, τα κακά της δε μου έχουν μυρίσει ποτέ, ούτε καν όταν καθαρίζω την αμμολεκάνη 2 - 3 φορές τη μέρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξερω τι τροφη ειναι γιατι μ την εδωσαν ετσι χυμα .Αλλα ξερω γω η ιδια τροφη σε τοσα αλλα γατια (πιθανοτατα και στο ιδιο ) δεν ειχε προκαλεσει προβληματα γιαυτο φοβαμαι μηπως ειναι κατι αλλο . Θα ρωτησω κ μεσα στις επομενες μερες κτηνιατρο αλλα επειδη δε μπορω για την ωρα βρηκα το φορουμ σας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μια λυση ειναι να το κανεις εσυ μπανιο,εφοσον δε βγαινει εξω να κρυωσει,κι εφοσον σου μυριζει απ οτι λες,ενα μικρο λεκανακι με δυο δαχτυλα χλιαρο νερο,λιγο απ το σαμπουαν σου,δε βαζεις το γατι μες το νερο,αλλα τα χερια σου και το χαιδευεις με βρεγμενα χερια απαλα,μετα καλο σκουπισμα με μια προχειρη πετσετα γι αυτη τη δουλεια,κι ετοιμο το γατακι μυρωδατο-μυρωδατο,δε νομιζω να σου ξαναμυρισει μετα,εκτος κι αν εχει διαρροιες η αερια,το κανουν κι αυτο οι γατες μη κοιτας που σ εκεινες δεν ακουγονται,οπως σ εμας χαχα δε κανουν πρρρρρρ δλδ οι γατες!!

Παντως μπανιο καθε μερα..ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το κανει.:)

βεβαια,οχι καθε μερα,εγω αυτο που εγραψα το εκανα μονο μια φορα,τη δευτερη μερα που τα βρηκα κι ηταν χαλια,κακακια κολημενα απ τη μεση και κατω,τσιμπλες,ψυλους κλπ.μετα αποπαρασιτωση,μεσα κι εξω και οταν λερονονταν πολυ με μωρομαντηλο μονο,κι αυτο οταν ειχαν διαρροιες,οχι τωρα!

βεβαια,οχι καθε μερα,εγω αυτο που εγραψα το εκανα μονο μια φορα,τη δευτερη μερα που τα βρηκα κι ηταν χαλια,κακακια κολημενα απ τη μεση και κατω,τσιμπλες,ψυλους κλπ.μετα αποπαρασιτωση,μεσα κι εξω και οταν λερονονταν πολυ με μωρομαντηλο μονο,κι αυτο οταν ειχαν διαρροιες,οχι τωρα!
Ναι..δεν το εγραψα για σενα.:)..απλα για τον χρηστη..επειδη λεει οτι του μυριζει καθε φορα που βγαινειν απο την τουαλετα.Να μην το παρεξηγησει δηλαδη..και ν ομισει οτι καθε φορα..θα πρεπει να το πλενει.:)

Διαβάζοντας τα παραπάνω ήθελα να επέμβω και γώ και να σας πώ ότι επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου, όσον αφορά την μυρωδιά των περιτωμάτων! Στην αρχή, μέχρι να εγκλιματιστώ με το γατί, του έδινα friskies και whiskas και βρωμοκοπούσε ο τόπος, μετά όταν πήρα την royal canin από τον vet παρατήρησα ότι τα κακάκια της δεν μύρίζουν καθόλου μα καθόλου! Να ρωτήσω κάτι;; ΄Κάποιοι φίλοι και γνωστοί πολέμιοι της γάτας μου λένε ότι η γατα μυρίζει γενικότερα, δλδ το σπίτι όπου ζει, πράγμα το οποίο εγώ ποτέ δεν θα καταλάβω, διότι ζω μαζί της! Και τους λέω ότι λένε ηλιθιότητες γιατί η γατούλα μου μοσχοβολάει! Να ήταν σκυλί το καταλαβαίνω, αλλά γατούλες ε όχι; Εσείς τι λέτε; Μήπως έχετε να προτείνεται καμία καλύτερη τροφή για παντελώς άοσμα κακάκια και τσισάκια;

αυτο παλι με τις μυρωδιες δε το καταλαβαινω,καποτε δουλευα νοσοκομα στο τζανειο πειραιως,ε λοιπον θα σας πω οτι ποιο βρωμικο ον απ τον ανθρωπο δεν υπαρχει.κι ειδικα οι γατες μια χαρα μυριζουν.αοσμα εντελως κακακια δεν υπαρχουν,απρα μονο της μελισσας που τα τρωμε κιολας αχαχαχαχαχααχ!!!αστειευομαι,αλλα δε ξερω κανενα αλλο ον να κανει αοσμα κακα.οτι τρωνε μυριζουν,εχετε παει σε τουαλετα που εχουν φαει παστουρμα?χαχχα τι να κανουν και τα γατουνια μωρε?τουλαχιστον αυτα δεν εχουν κακοσμια στον υδρωτα οπως οι ανθρωποι και τοσα αλλα!!!

Συμφωνω και με τις δυο σας..και το εχω γραψει και στα αρχικα μου ποστ.Δεν μυριζει η γατα παιδια.Εγω τα δικα μου,ποτε δεν τα εχω κανει μπανιο..δεν χρειαστηκε,και γενικα αν δεν ειναι μακρυτριχη η γατα,και δεν εχει λερωθει απο κατι..δεν εχει αναγκη το μπανιο.Ειναι γνωστο οτι ειναι απο τα πιο καθαρα ζωα.Για αυτο επιμενω και λεω οτι μαλλον η αμμος μυριζει,και βγαινοντας το γατι παιρνει την μυρουδια της αμμου..και οχι το ιδιο το γατι.

Θα συμφωνήσω πάρα πολύ μαζί σου! Πιο βρωμερό ον από τον άνρθρωπο δεν υπάρχει! Αλλά άσε τα γατούνια εντάξει! Θα διαφνήσεις για τα σκυλιά πχ; Πάντα μυρίζουν τα σπίτια σκυλίλα, το έχω παρατηρήσει πολλές φορές! Αλλά με την γατούλα δεν έχω δει κάτι τέτοιο! Εντάξει το ότι έχω συνηθήσει την μυρωδιά της, αλλά και μετά απο πολλές ώρες να μπω στο σπίτι, μπορώ να καταλάβω αν κάτι μυρίζει ωραία ή όχι! Άρα καταλήγουμε στο ότι τα γατούνια δεν μυρίζουν! Από την άλλη τώρα, τα κακάκια φυσικά και θα μυρίζουν λίγο, αλλά μόνο όσο είναι πάρα πολύ φρέσκα, μετά καθόλου και αυτό έχει αμεσότατη σχέση με την καλή ποιότητα της τροφής! ότι τρώμε βγάζουμε! Δεν συμφωνείς;;;

δεν ειχα ποτε σκυλακι μες στο σπιτι,παντα οταν ειχαμε ηταν στην αυλη,κι ημουν μικρη τοτε,επελεξα να εχω γατες στη ζωη μου,οταν εκανα το δικο μου σπιτι γιατι μ αρεσει η καθαριοτητα συν ολα τα πλεονεκτηματα που εχει μια γατα,μπορεις δλδ να χεις παιδια και γατες πολλες,σκυλους πολλους με παιδια παραλληλα δε ξερω αν τα καταφερνα,παρ ολο που τ αγαπω και τα σκυλακια!κι ενοειται οτι τρωμε κανουμε,ητε ζωο ητε ανθρωπος,για να το πω πιο σωστα οτι τρωμε ειμαστε!

Ειναι φουντωτο το γατι μου! τεσπα μαλλον δεν εφταιγε τοσο οτι δεν εκανε μπανιο οσο το οτι ή εχει κατι ή η τροφη δεν ειναι αρκετα καλη , οποτε για την ωρα θα αλλαξω τροφη και θα ρωτησω τον κτηνιατρο στο τελος τ μηνα π θα τον φωναξω για να κανει ενα εμβολιο .Ευχαριστω για τη βοηθεια σας . Cheers

Παιδιά, εμένα η Άρτεμις ούτε μαδάει ιδιαίτερα, ούτε μυρίζει το σπίτι μου.
Για την ακρίβεια, το σπίτι μυρίζει αρκετά καλύτερα από πριν γιατί ενώ πριν την πάρω κάπνιζα καμία 20αριά στριφτά τσιγάρα μέσα στο σπίτι, τώρα καπνίζω 4 - 5 και τα υπόλοιπα στη βεράντα.
Το σπίτι λοιπόν δε μυρίζει, η αμμολεκάνη δε μυρίζει - θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο κι η άμμος κι η τροφή της γάτας εν γένει - κι όλα καλά.
Τώρα εάν πας να καθαρίσεις την αμμολεκάνη 1 λεπτό μετά από το δωράκι kinder έκπληξη που θα έχει αφήσει μέσα το γατόνι σου, είναι λογικό να σε πάρει μια ελαφριά εσάνς... :D

Τελικα μαλλον αεριζεται κ ολας , η τροφη θα ναι μαλλον:worry:

χαχαχα αν έχει αέρια μάλλον από την τροφή θα είναι ή από ενδοπαράσιτα, αλλά αφου δώσατε φάρμακο μαλλον είναι από την τροφή. Εμάς μας είχε πεθάνει πάντως :lol:

Πιθανών να είναι και από στρες όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Η μια από τις δίκες μου είχε τέτοιο θέμα με τα κακακια να μυρίζουν και αεριζόταν πολύ αλλά με τροφούλα ειδική βρήκαμε λύση. Μπορείς να βρεις τέτοια σε κάθε pet shop , πες τους πως είναι για νέο γατάκι με στρες. Kd ή κάπως έτσι πρέπει να γράφει ( ας με διορθώσει κάποιος). Και αν βρεις πάρε felιway! Θυμίζει το υγρό που βάζουμε για τα κουνούπια. Είναι εντελώς άοσμο σε μας και απελευθερώνει φερορμόνες σαν αυτές της μητέρας γάτας τη περίοδο του θηλασμού.

χαχαχαχα εδω ειναι που λενε,γιατι?γιατι κλανει το γατι χαχαχαχα!!!!!

έχετε μυρίσει γάτα να την αφήνει και να βρωμάει σαν κλούβιο αυγο; (δεν μπορείτε να φανταστείτε τη βρώμα) η μαμά μου λέει να καθομαι στη σκάλα και να τις αφήνω για να διώχνω τους κλέφτες :pfff: Μαυρούλης

έχετε μυρίσει γάτα να την αφήνει και να βρωμάει σαν κλούβιο αυγο;

Ω ναι!
Ανακαλύψαμε ότι το γατάκι μας μπορεί να βγάλει νοκ άουτ κάποιον εν ριπή οφθαλμού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! :D:P

Χαλια μυριζει , το εμαθα παρα πολυ καλα , αλλα τι να κανεις , θα της αλλαξω την τροφη το συντομοτερο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back